Medische staf AZP boos; stopt met ingrepen en opnames van SZF-verzekerden

13

De medische staf van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft besloten dat vanaf 1 augustus geen ingrepen en opnames meer zullen plaatsvinden van SZF-verzekerden in het ziekenhuis. Dit omdat de staf het zat is om te wachten op een tariefsaanpassing voor klinische behandelingen en operaties, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op de voorpagina.

Volgens de krant heeft de medische staf de directie van het ziekenhuis per brief op de hoogte gesteld van het besluit. De ingrepen en opnames van de SZF-patiënten vinden nog volgens de oude tarieven plaats.

Sinds 2014 was afgesproken dat deze volgens de inflatiepercentage zouden worden aangepast, maar echter is dat tot heden niet gebeurd. De medische staf laat in de brief weten dat het besluit van kracht blijft totdat de afspraken niet zijn nagekomen.

13 REACTIES

 1. Advies) aan de HEREN aan de onderhandelings tafel, Doet u beiden wat water by de wyn AUB ,het gaat om mensen met een laag inkomen die uw hulp het meest nodig hebben,en die dus het slachtoffer worden van een verschil van mening tussen mensen met modaal inkomens AUB laat dat niet zo zyn


  Maak melding

 2. Zijn deze medische staf van AZP ,financiële medewerkers????? of medische medewerkers????. Deze klootzakken moeten allemaal ontslagen worden. SZF Verzekerden zijn dus geen mensen en hebben ook geen recht hulp nodig!!! Ik vraag me af of deze nep goden echt medische opleidingen hebben gevolgd.


  Maak melding

 3. Suriname zijn de meeste artsen of medici geldwolven. Geen geld geen behandeling. Hun hebben geen liefde voor hun beroep en voor mensen. Waarom hebben ze een eed afgelegd. Het gaat om mensen leven. Per jaar gaat 100 mensen dood door foutieve ingrepen of ingrepen die niet nodig zijn, zodat men kunnen claimen. Familieleden van mij zijn geopereerd met als resultaat de dood. VMS is Vereniging Maffia Suriname. Is gelijk dat boek van maffia in de medische wereld. Ik ben niet eens met Bouterse maar van de Cubaanse artsen in Suriname wel hun hebben liefde voor hun vak en de VMS kunnen daarvan leren. Het zal eeuwen duren voordat het land Suriname en de Surinamers groeien, omdat wij Surinamers houden niet van kritiek.


  Maak melding

 4. @I love Su

  Neemt u eens in uw overwegingen mee.

  1>> Medische Apparatuur en hulpmiddelen en medicijnen moeten allemaal geïmporteerd worden en in USD of Euro ;s betaald worden.
  2>> De kosten van levens onderhoud zijn sinds 2014 aanzienlijk gestegen door de devaluaties
  3>> De tarieven voor de behandelingen die SZF zijn sinds 2014 niet gestegen ondanks de gemaakte afspraken.
  4>> 75% van de Surinamers zijn voor hun ziektekosten verzekerd bij SZF.

  Als u dat in overweging neemt dan zou u er wellicht anders over na kunnen denken.

  De afgelopen 18 maanden zij er 2 zwagers onder erbarmelijke omstandigheden in hat AZP overleden. Echter dat kwam niet door gebrek aan kennis, kunde en aandacht maar door gebrek aan mogelijkheden.


  Maak melding

 5. Dit zijn artsen / medische specialisten die moeten leven van een zeer riant salaris. Voor deze figuren gaan alle deuren in Suriname open. Zij gedragen zich als goden.

  Van het honorarium dat zij verdienen met de dubbele medische praktijken die zij bezitten kunnen hun kinderen af en toe een paar keer jaar een weekendje naar Miami om te winkelen. De kinderen van deze medische specialisten kregen ook altijd voorrang om studies op kosten de staat te volgen.

  Geld komt voor deze aasgieren op de eerste plaats. De Surinaamse regering moet deze medische specialisten vervangen door Cubaanse specialisten.Deze aasgieren hebben een ontzettende hekel aan de directeur Humphry Hasrat. Deze man komt ook uit de medische wereld. Hij werkte jarenlang als (militaire) arts. Zijn devies is ‘ de arts moet de gezondheid van de mens ongeacht zijn inkomen op de eerste plaats stellen ‘. Als geen ander weet hij hoe bepaalde medische specialisten het systeen oplichten zodat SZF hoge bedragen aan hen moet uitkeren.


  Maak melding

 6. Laten we hopen dat het Chinees systeem gevoerd wordt ondanks dat veel Surinamers hierop weer als beesten tekeer zullen gaan. Het Chinees systeem werkt als volgt. Uitgangspunt is dat de medische behandeling GRATIS is totdat de patiënt ziek wordt. Vanaf het moment dat de patiënt hulp nodig heeft moet er betaald worden want de arts heeft gefaald. Aan de andere kant wordt bij de patiënt ook een zorgplicht gelegd om ervoor te zorgen dat hij een gezonde levensstijl erop nahoudt. Maar ja, Chinezen zijn harde werkers en ik sluit niet uit dat veel ziektes daarmee samenhangt.


  Maak melding

 7. Afspraken maak je met de plicht hebben om ze ook na te komen anders hoef je geen afspraken te maken en laat je alles aan de waan van de dag over. De specialisten voor vies en vuil uitmaken vind ik onterecht omdat het SZF zich niet aan de gemaakte afspraken houdt.
  Het ziekenfonds houdt zich niet aan de afspraken maar de medisch specialisten worden van inhalig gedrag beschuldigd als ze eisen dat de afspraken worden nagekomen. Het lijkt wel de wereld op zijn kop.

  Eventuele mis en oneigenlijk gebruik van de regels door specialisten bestrijdt je met goede transparante prodedures in combinatie met goede controle op de declaraties en niet door een bevriezing van de tarieven. Het niet nakomen van de afspraken over tarieven voor medische ingrepen staat m.i. los van de vermoedens van mis- en oneigenlijk gebruik. De 2 zaken moeten niet worden gekoppeld. Ik hoor al jaren van fraude door specialisten maar die worden niet onderzocht en hard gemaakt. De hele zorgsector heeft er veel meer aan als het SZF onderzoek laat uitvoeren naar het declaratiegedrag van de speciaisten een stopt met het criminaliseren van de beroepsgroep op basis van vermoedens. Het heeft er veel van dat de beschuldigingen van fraude telkens worden herhaald als het goed uitkomt om eigen falen te verdoezelen.

  Ondertussen zijn de SZF klanten de dupe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.