Suriname gereed voor opzetten en reguleren Cannabis industrie

22
Suriname gereed voor opzetten en reguleren Cannabis industrie
Toehoorders tijdens de conferentie

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname en de Pan American Health Orginazation (PAHO) organiseren een 2-daagse conferentie over het opzetten van een gereguleerde en vergunningsplichtige Cannabisindustrie voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden in Suriname. Tijdens deze conferentie die op 29 juli van start is gegaan,  participeren vertegenwoordigers van diverse ministeries en organisaties die direct en indirect betrokken zijn. De actoren zullen gezamenlijk aanbevelingen doen om deze industrie van de grond te krijgen.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij deed  namens de President van de Republiek Suriname de opening. Tijdens  zijn speech gaf de bewindsman aan dat  bestendigheid, economische zekerheid, industriële ontwikkeling en expansie maar ook de maatschappelijke welvaart van ons land de basis vormen van het opzetten en legaliseren van de Cannabis industrie in Suriname. Hij benadrukt dat alvorens deze industrie op te starten het wettelijk kader goed geregeld moet worden.

Parmessar sprak met nadruk over de wettelijke fundamenten, omdat veel meer dan welke bedrijfstak ooit, de Cannabisindustrie wereldwijd rust op een wettelijk kader. Dit kader bestaat uit internationale verdragen, regionale afspraken en of regelgeving en nationale wetgeving. Hierdoor is de totstandkoming van deze bedrijfstak gebonden aan stringente voorwaarden en regelgeving vanuit internationale toezichthouders waardoor landen gehouden zijn om de vormgeving en operationalisering van de Cannabis industrie binnen hun grondgebied nauwkeurig, en uiterst zorgvuldig maar bovenal in overeenstemming vorm te geven.

De minister geeft verder aan dat in de afgelopen jaren de Raad van Ministers en de Nationale Assemblee bezig zijn geweest met het afstemmen van onze nationale wetgeving op internationale verdragen. “Momenteel bevinden wij ons in het implementatieproces van de door ons in 2018 gewijzigde Wet op de Verdovende Middelen. De regering is ten aanzien van de invoering van deze gewijzigde wet echter zeer bewust van het feit dat voor een succesvolle en effectieve verankering binnen onze samenleving, de inzet van de verschillende belanghebbenden noodzakelijk is en dat daartoe uiteraard een breed maatschappelijk en professioneel draagvlak vereist is”, zegt minister Parmessar.

De regering is druk doende met het realiseren en aanwijzen van instituten die belast zullen zijn met additionele, plaatselijke, regelgeving aspecten ten aanzien van de beheersbaarheid van de landelijke Cannabis industrie op het gebied van uitvoering, toezicht en monitoring.

22 REACTIES

 1. De Nationale Drugs Partij stuurde een delegatie op de eerste rang. De gangsta wilt nu legaal opereren zolang de regerende maffia 25% vooruit betaald wordt met valuta. Bijvoorbeeld wat voor verstand heeft vrouw kabouta desie van cannabis? Van cocaine wel.


  Maak melding

 2. Allemaal schijn bewegingen prio’s vaststellen.
  Uit de archieven uit CBVS blijkt een vette goudader onder de landings baan Zanderij te lopen. Hopelijk gaan illegale Marron goud zoekers niet daar zoeken.


  Maak melding

 3. Het is bekend dat deze hele regering aan de drugs zit. Alle ministers zijn zwaar verslaafd, dus moet alles gelegaliseerd worden. Ons volk gaat hiermee zijn ondergang tegemoet.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 4. Desi voor d harddrugs en Ingrid voor de Softdrugs; Wat een stelletje hersenloze wezens in Suriname dat Ingrid pontificaal op de voorgrond aanwezig is geeft aan dat deze idioot die zich president van Suriname noemt geev beleid heeft en lak heeft aan alle gezaghebbende naties waar ook ter wereld. Zijn grootheid zal ooit met de grond gelijk worden. Desi ook jij gaat een keer het loodje leggen alleen zal jouw naam verbonden worden met alle onheil die er bestaat


  Maak melding

 5. Mooi goed voor het land. Jullie domme Surinamers die voor dit tuig gestemd hebben zullen door hen gestenigd worden. God slaapt niet en zullen de heersers straffen.


  Maak melding

 6. Industriële marwanna is goed dan kan vele plaatsen planten waar bodem is vervuild. Bij Tchernobil veel Marwanna geplant om bodem van gif te ontdoen. Die marwanna jij kan niet roken anders jij word radioactief 😲💀.


  Maak melding

 7. Jullie reageren weer zonder om jullie huiswerk goed te doen ,weten jullie wat ze allemaal met cannabis doen nee ,Amerika is met het cannabis wet gekomen in de jaren vijftig want het was weer in hun belang want uit cannabis wordt er ook papier gemaakt en met dat papier werd de krant gedrukt alleen India had die wet niet getekend daarom is het nooit strafbaar geweest in India ,maar omdat die Amerikanen weer belagen bij hadden ,en cannabis is een Natuur product wisten jullie dat ook niet vandaag de dag wordt het ook in de medische wereld gebruik dus jullie met jullie negatieve uitspraken over cannabis gaan jullie maar lekker lezen over cannabis ,jullie worden nog steeds dom gehouden in Suriname cannabis is ook op de Beurs wisten jullie dat ook niet ,Nederland heeft coffeshop waar je jouw Nederlandse cannabis kan halen ,niemand wordt er voor gestraft voor join ,en wij gebruiken nog steeds de oude wetgeving van hun ,maar hun roken ,verkopen vrij hun cannabis want niet vergeten de Coffeshop betalen belasting dus de staat verdien dan ga je ze niet horen klagen waarom denkt jij dat de meeste toeristen naar Adam komen omdat het hier legaal is ,dus gaan jullie onderzoeken wat de nut van cannabis is en waar voor het gebruikt wordt voor dat jullie uitspraken gaan doen ,je kan alles op internet vinden inplaats van op FB alleen maar troep te plaatsen want daar zijn wij Surinamers goed in ,ik ben blij dat ik geen FB hebt,


  Maak melding

 8. Drugs komt al meer als een eeuw voor in Suriname geen van deze Socialisten LEIDERS zyn de maker van of ontwerper van de drugs problematiek het is de zelfde westerse wereld die anderen beschuldigd,Het grote geheim is nu openbaar geworden
  Tot laat in de vorige eeuw zat het zelfs in veel Limonades, drugs is een wereld probleem dat gezegd hebbende zou ik toch deze voorstel
  niet door laten gaan en juist adviseren tot een strenger beleidt, Alle drugs uit bannen , centras op zetten om af tekicken voor hen die daar behoefte aan hebben een werk gelegenheidsplan opzetten alle hends aan dek en op naar een gezond en gedegen SURINAME


  Maak melding

 9. Suriname staat ook bekend als narco state.Dus wordt alles wat met drugs te maken heeft gelegaliseerd,daar komt het op neer. Nergens ter wereld heeft, wat voor drugs soort mensen genezen van pijnen of kanker. Paracetamol is de oudste pijnstiller ter wereld. Pijnen kunnen ook bestreden met andere medicatie. Suriname een armoedig land grijp naar de weg van de minste weerstand drugs,drugs,drugs. De nazaten van de slaven maken zichzelf tot verslaafden door een klote drugs moordenaar als president. .


  Maak melding

 10. Wat lopen jullie nou weer te lullen man stiekem blowen daar worden wij Surinamers niet goed van . lekker toch zo,n gedoogd beleid


  Maak melding

 11. de hele familie doet er alles aan, om het product dat drugs heet te legaliseren zodat de familie er mee kan doorgaan..

  nu al zitten ze allemaal in verweven en geen van hen kan een zinnig woord zeggen waarom het slecht zou zijn..
  de gevangenissen zitten val met de verslaafden, nooit heeft die moordenaar een letter gezegd over dit onderwerp–


  Maak melding

 12. LEES GOED!!!
  Pan American Health Organisation.

  Dus nu meer drugs naar Amerika exporteren. Want de Amerikanen zijn de ziekelijkste volk van deze aarde.


  Maak melding

 13. kwestie van vraag en aanbod U vraagt en er wordt geleverd zo gaat het al sinds het begin van de mensheid Kijk Nederland heeft nooit concurrentie geduld tijdens de wereld oorlogen was Nederland Narcostaat no 1 een kwestie van vraag en aanbod (ik keur het NIET goed maar dit is de waarheid)


  Maak melding

 14. Het is een wetenschappelijk bewezen feit dat het gebruik van cannabis o.a kan leiden tot verslaving en psychoses met alle negatieve effecten van dien voor de samenleving.
  Men zou dus eerst een heel goede en effectieve verslavings- en psychiatrische zorg moeten hebben voordat men zelfs maar kan denken aan het legaliseren van cannabis. Want dat is er op dit moment niet.
  SU heeft al genoeg problemen met legale vormen van drugs zoals alcohol en tabak om nog meer problemen op zich te nemen met de evt legalisatie van cannabis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.