Roofverdachte die op politie schoot neergeschoten en overleden

30
verdachte die op politie schoot neergeschoten en in ziekenhuis overleden
Archieffoto: arrestatie door Korps Politie Suriname.

De 31-jarige Jurgen A., die verdacht wordt van diefstal door middel van geweldpleging, is afgelopen weekend door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) neergeschoten en daarna in het ziekenhuis overleden. Bij opsporing werd hij gesignaleerd in de Ramgoelamweg alwaar hij het vuur op de politie opende.

De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op vrijdagmorgen 26 juli melding dat twee mannen in de Nieuwe Charlesburgweg beroofd waren door drie criminelen. Onderzoek bracht naar voren, dat de criminelen gewapend waren met vuistvuurwapens en dat zij een halsketting, een geldbedrag in Surinaamse dollar en gereedschappen buit gemaakt hadden.

Na hun daad stapten de criminelen in een auto en reden weg. Enkele uren na de beroving werd de 34-jarige Sergio T. in de kraag gevat  door leden van het RBTP. De 27-jarige Sanches T. werd, na verkregen informatie, te Latour opgespoord. Bij het zien van de politie koos Sanches het hazenpad. Hij werd uiteindelijk door de politie neergeschoten toen hij geen gehoor gaf aan sommaties om te blijven staan. Sanches werd vervolgens, onder politie bewaking, overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo om medisch geholpen te worden.

De opsporing werd voortgezet waarbij de verdachte Jurgen gesignaleerd werd in de Ramgoelamweg. Jurgen opende het vuur op de politie en vluchtte weg in een auto. De politie beantwoordde het vuur. Jurgen verloor op een bepaald moment de controle over de besturing van zijn auto en kwam daarmee in  een trens langs de weg terecht. Jurgen wilde toen te voet verder vluchtten maar slaagde  daarin niet omdat de politie hem neer schoot. Hij werd vervolgens, onder politie bewaking, ter verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis. De volgende dag, zaterdag 27 juli, is Jurgen in het ziekenhuis overleden.

De verdachten Sergio en Sanches zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Paramaribo, meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

30 REACTIES

 1. Petje af KPS!!
  ALS je weg rent en op de politie schiet ondanks je een tering boef bent.
  Dan mag je van mij part opgeruimd worden.
  En ik condoleer die fm niet!!!
  Ik weet 100000% zeker dat zijn familie hem onderdak gaf ondanks ze wisten dat die een tering bandiet is.
  Tja als je uit fufu moni eet ga je schuiladres aanbieden.
  Van mijn part mag KPS en die militairen heel ramgoelamweg uitkammen.
  Preventief controle houden in die buurt en zo nu en dan akties houden op bepaalde adressen.
  Vanzelf gaan ze die tering boeven vinden. Want deng l’ai drape!!!!!
  A long à kisi à faya l’ai auuwwwwwwww😅😅😅😂🤣🤣🤣🤣🤣

  KPS goed zo !!!!!!


  Maak melding

 2. Jurgen/ Sergio/Johan/Glenn/Romeo dit zijn de gebruikelijke namen die vaak genoemd worden als het om criminaliteit gaat. gaat het om geslaagden voor een of andere opleiding dan klinken de namen anders meestal eindigen op sing/jojo/wiro etc etc. Het is nu de hoogste tijd dat men in Suriname gaat beseffen dat ook als is jouw lijder de grootste crimineel dat jezelf niet mee hoeft te doen en gewoon een opleiding volgen en de beste voornemens te hebben in de maatschappij


  Maak melding

 3. Opgeruimd ter voorkoming van toekomstige moorden diefstallen berovingen en overvallen oo ter voorkoming van verspilling van belastinggelden alsook toekomstige opsporing en besparing van meerdere kogels.
  Dit alles kost de samenleving geld dus de beste medicijn is niet thuis brengen


  Maak melding

 4. Toen ik in de zestiger jaren op de lagere school zat, kwamen kinderen op blote voeten en slippers naar school op een lege maag, en nu zyn ze gekleed nike aanzn voet maar niet gemotiveerd en u wil dat aan de politiek verwyten, vriendt de gemeenschap is hier schuldig aan, en alles wat de gemeenschap niet goedt doet wordt door geschoven naar de politiek. in die zin dat de politiek jullie moet helpen om de mentaliteits verandering door tevoeren die essentieel is voor een succesvole samenleving,zolang dat niet zo is moet de samenleving zelf aan mentaliteits verandering gaan doen ander zegd men; NA SO DO TANG


  Maak melding

 5. Opruimen van criminelen is geen oplossing.Het verminderd de criminaliteit niet .Het ligt aan de straf die ze overhandigd krijgen.In Suriname worden ze niet gestraft zoals het hoort.Binnen de korste keren worden ze vrij gelaten en ze terroriseren de boel nog een keer.
  Santo boma is hun vakantie verblijf .Uitrusten voor een poosje en dan weer het criminele pad bewandelen.


  Maak melding

 6. Pepewatra, de namen klinken mij Braziliaans of Spaansachtig in de oren. Ja wie laat deze criminelen toe in Suriname ? Het probleem met deze buitenlandse criminelen zal alleen maar erger worden en samen met de creolen vormen zij het gezwel dat zo snel mogelijk moet worden uitgeroeid.


  Maak melding

 7. Er zijn figuren die voot niets doen o willen rijden, mooi kleden en geld op zak hebben. 1 keer kunnen ze je pakken en opsluiten. Maar als he op de politie schiet en je bent ook nog oud bekende van ze, dan mag je naar het hiernamaals gestuurd worden. Gelukkig zijn zn ziekenhuiskosten nog niet opgelopen. Geen extra arts, geen verpleegster die hem vertroeteld. Slechts de politie.


  Maak melding

 8. @Ger
  Denk je dat je zo de criminaliteit probleem gaat oplossen?
  Als ik jou theorie begrijpt dan moet elke huis,elke instantie bewaakt worden door een politieman.Want die alleen kan schieten met dodelijke afloop en hem wacht geen straf…
  Deze criminelen moeten zwaar gestraft worden.Geef ze 1xdaags droog brood en water.Maar Santo boma zorgt goed voor ze…..


  Maak melding

 9. @ Bigi Sma en @ Bert,
  Ik zou zeggen hulde aan de politie in deze !! Ze hebben de gemeenschap een goede dienst bewezen !
  De andere in het ziekenhuis kan best door een “Cubaanse arts” behandeld worden !!
  Vraag maar aan slachtoffers wat ze niet te verduren hebben gehad bij roof,diefstal en met welke trauma’s zij en hun gezin leven !!
  Zeker volgelingen van awarie-domrie Misjieka-bakka van Dubai !!


  Maak melding

 10. Veiligheidsdiensten moeten het aantal bodybags onder criminelen verhogen. Tevens de doodstraf per omgaande herinvoeren. Problemen zijn binnen 6 mnd opgelost.


  Maak melding

 11. Ray
  Opruimen van criminelen is geen oplossing.Het verminderd de criminaliteit niet .Het ligt aan de straf die ze overhandigd krijgen.In Suriname worden ze niet gestraft zoals het hoort.Binnen de korste keren worden ze vrij gelaten en ze terroriseren de boel nog een keer.

  Ray
  maar als je ze lood of koper meegeeft als ruilmiddel in het hiernamaals dan weet je zeker dat ze niet meer vrijkomen.
  Is net als een nest waswasies als je ze één voor één niet meer laat vliegen dan is de nest snel leeg.


  Maak melding

 12. Ik geloof in een rechtstaat, anders wordt het een puinhoop.
  MAAR als een crimineel schiet, schiet dan vooral gericht terug!

  Peprewatra, voel je je nu beter? Eigenwaarde nu gevonden? Wat mankeert jou dat jij je zo angstvallig moet onderscheiden?
  Gooi het niet op ras!


  Maak melding

 13. a mpp abanie dede lik wang pingo .Moro foe ding soort pingo moes dede wreed heb geen medelijden mee de 2 overlende arrestanten ding moes vergiftiging met een spuit dus geen rechtzaken torie .Gemeenschap zijn van hun verlost plus hun familie en buren .Ding mangrovers diesie loekoe jampanesie ding neh lering nooit af oplossing is soet ding mars .Skowtoe moes bigien ruim ook toe op op de hoek vande hoge str waar ze drug verkopen .Ondercover kopen geld markeren dan jeh doe wang snelle actie


  Maak melding

 14. @ray;
  Ik ben het met je eens. Maar ik ben het ook eens met @Ger.

  We zijn op dit moment in Su zodanig wanhopig op haast elk gebied dat doodschieten nu tóch beter lijkt.
  En het is niet dat Santo Boma goed voor ze zorgt. Ze worden inderdaad heel erg super goed verzorgt IN Santo Boma DOOR de staat.

  Mijn mening: opgeruimd staat netjes. En hou het zo rbt. Voor mijn part kunnen jullie ze allemaal naar de hemel sturen.


  Maak melding

 15. ja live by the gun die by the gun, dit zyn geen gewone dieven die uit armoede op uit gaan, maar dit is gangsters shit hier valt niet mee te grappen, een politie agent wil ook na zyn werk naar zyn gezin THUIS
  dus waarom ga je op zo,n man schieten dat is vragen om gedonder want je gaat het niet winnen van de politie


  Maak melding

 16. Hulde aan de Politie want die zetten zich in voor onze veiligheid en voor de rovers een serieuze waarschuwing wie met lood strooit zal ook lood oogsten


  Maak melding

 17. Als de politie blijft schieten blijft er niets meer over van de Surinaamse bevolking, alleen de politie blijft over, want er zijn nogal wat boeven, schurken en bandieten in de Surinaamse bevolking, NL wilt graag helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.