Portret van Desi Bouterse in TV programma ‘In Naam van het Volk’

33

Vanavond is in het documentaireprogramma ‘In Naam van het Volk’ een portret van de Surinaamse president Desi Bouterse te zien. In het programma over de populistische leiders van Zuid-Amerika, reist presentator Erik Dijkstra door de roerige geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse continent. Hij onderzoekt de populariteit van zes leiders, die beloofden hun volk te bevrijden. Ze wisten daarmee veel mensen te inspireren, maar groeiden daarna vaak zelf uit tot de nieuwe onderdrukkers.

Bouterse, de baas van Suriname, plaatst zichzelf graag in de revolutionaire traditie van Latijns-Amerikaanse leiders als Fidel Castro, Hugo Chávez en Evo Morales. Toen Bouterse op 25 februari 1980 een staatsgreep in Suriname pleegde, kon hij aanvankelijk rekenen op grote steun onder de bevolking. Bijna veertig jaar later is hij zonder twijfel nog steeds de man om wie het in Suriname draait. Erik Dijkstra reist door een land vol littekens van het geweld van de binnenlandse oorlog, waarin Bouterse volgens veel Surinamers soms een dubieuze rol speelde.

In Naam van het Volk gaat over sterke leiders die beloven dat ze hun volk gaan bevrijden. Maar wat gebeurt er als zo’n bevrijder de macht krijgt en die niet meer uit handen geeft? In deze nieuwe serie, die op 16 juli jl. is gestart, gaat Erik Dijkstra in Latijns-Amerika op zoek naar het antwoord op die vraag. Omdat dit continent een lange geschiedenis kent vol leiders die beloofden hun volk te bevrijden en daarmee veel mensen wisten te inspireren, maar die vaak ook de nieuwe onderdrukkers werden.

De serie indringende portretten van Hugo Chavez, Fidel Castro, Desi Bouterse, Pablo Escobar, Evo Morales en Evita Perón is vanaf 16 juli 2019 wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 2 bij BNNVARA. Vandaag 21:15 • BNNVARA • 36 min

https://www.youtube.com/watch?v=owehHwg-YCI

33 REACTIES

 1. Dit programma van VARA/BNN moet men niet serieus nemen. Ik ben daarom ook geen lid meer van deze omroeporganisatie met rechtse aspiraties. Met mijn belastinggeld worden verslaggevers zeer ruim betaald om een populistische programma te maken. Zij van VARA/BNN vergeten wel om te vertellen dat de leiders in deze landen in de achtertuin van Amerika bezig zijn. Amerika en haar schoothondjes o.a. Nederland pikt dit niet. Zij landen zullen deze landen zij altijd dwarszitten en boycotten omdat hun belangen niet worden behartigd.


  Maak melding

 2. Van zulke dingen houdt waterkant ,zijn ze vergeten wie 300 tot 400 jaar lang slaven heeft verhandeld in zuid -Amerika ,en de Caribien,en Amerika zijn ze dat vergeten waar ze Rijk zijn geworden allemaal die hun vingers vandaag de dag wijzen op anderen hun waren de leiders .Vara/BNN laat nooit zulke dingen zien ,je hoort ze nooit praten over de Goudenkoest met naakte slaven erop geschilderd het mag en het kan want het is van het koninklijk huis men is bang er over te praten VARA/BNN houdt je bezig met jullie vieze was waarom nog steeds geen sorry zeggen dat is belangrijk en niet die leiders uit Zuid Amerika ,hoeveel moorden hebben ze niet gepleegd tijdens de slavernij verkracht over de zwarte bladzijde van die Nederlanders hoor ze nooit praten .


  Maak melding

 3. welke belangen, hou toch op man, met dit repeterende “belangen”verhaal.
  het werkt niet meer.
  Suriname is al 44 jaar onafhankelijk, en is nog steeds afhankelijk van giften, leningen, dozen uit Nederland, chinezen.
  De zogenaamde revolutionair heeft er één grote puinhoop van gemaakt, en weer is het de schuld van anderen.
  het “a no mie” syndroom.
  verzin iets beters, dan dit afgezaagde excuus.
  Deze leiders zijn links tot dat ze aan de macht zijn, dan is het links lullen en rechts vullen..
  Smeerlappen


  Maak melding

 4. Waarom hij niet gaan naar Onverenigde Staten van Amerika met Donald Duck Trump aan leiding met adviseur John Bolton die voorheen oud president Bush jr. Oorlog heeft laten voeren met Afghanistan en Irak waar honderd duizenden onschuldige mensen zijn vermoord voor olie en geld. Europeaan goed in ander een vinger wijzen, maar niemand mag hun vinger wijzen voor hun criminele daden. Dus un njang bigi dagu ka yere kaulo.


  Maak melding

 5. Nee je moet vooral naar programma, s van die opgeblazen mediamisleider Limburg kijken en luisteren, dan weet je zeker dat je bedrogen word, aanhangers van die moordenaar zijn allergisch, om de waarheid over die moordenaar te horen, en beginnen alvast hun ongefundeerde mening te geven, omdat het op een Nederlands televisiestation uitgezonden word.


  Maak melding

 6. Robgeit jij moet je eigen niet serieus nemen gelukkig ben jij lid van Artis mehhhh mehhhh mehhh noem 5 punten op waarom su in Dubai gaat veranderen binnenkort


  Maak melding

 7. President heeft steun van oppositie én coalitie als hij geen steun had dan hij was niet eens 1 jaar president. Denk a tori. Suriname veels te klein voor 1 persoon die zogenaamd alles in handen heeft. Dus alleen oppositie eet? Coalitie na sem sem den man en njan uit a sem patu. San den man e taki in media na show. Alla malla saka e lai. Zogenaamd den meen eng anga a volk, den man e lafu. Oppositie anga coalitie de in a sem complot. Alla malla e meki njan. Go luku door de bank anga sammy durga dan yo yere moro tori.


  Maak melding

 8. Ach maar zo,n Documentair geeft alleen maar de westerse weerspiegeling van de medaille,en dat is juist het beroerde ,men geeft een vertekend beeld van de waarheidt, nederlands is een gemeen taaltje waarheidt kun je op tig manieren behandelen, het ligt aan vanwaar jouw uitgang punt gemaakt wordt
  je kan het ook zien als een propaganda filmpje voor de politieke tegenstanders als als cado van Nederland als steun in de rug .In america zou men zeggen ,een poging van het buitenland tot beinvloeding van de verkiezingen aanstaande.wat dus een vyandelyk daad is


  Maak melding

 9. op de FOTO zie ik zes zuid AMERICANEN die allen geprobeerd hebben zuid america te bevryden van sociale onrechtvaardigheidt en onderdruking . De zevende is G zelfs , nothing last forever


  Maak melding

 10. als men zo gebrandt is op westers geschoeid systeem, laat ze ook een docu maken over hoe ze Joden aan de moffen verkochten of hoe ze op de Molukken mensen hebben vermoordt en de moordenaars daar van nooit voor de rechter hebben gedaagd want dat was goedt als je je eigen soort doodt maakt in naam van de koning
  dan wordt je dus wel vrygesteld van vervolging ,hier het dubbelzinnige gerechtigheidt der nederlanden
  Om maar niet over een excuse van hun slaveny verleden te spreken
  vroeger werdt door onze voorouders weinig vastgelegd en dus na enige tydt werdt het vergeten dat is nu niet meer aan de orde de tyden veranderen en nu wordt de onrecht in gehaald door de waarheidt


  Maak melding

 11. Kondremangs
  Teveel eer aan een sergeant.majoor, moordenaar en drugscrimineel. …die ook nog een achter achterkleinzoon is van een Zeeuwse kolonist. ….dus maw other flies but the same shit. ……
  Lees maar de boeken van Franz Fanon. ….Verworpenen der Aarde en Zwarte Huid -Blanke Maskers. …..
  Ik krijg liever een schop van een buitenlander dan een duw van een landgenoot. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 12. Typisch een westerse propaganda zender van die om zuid Amerikaanse landen zwart te maken. Ik heb paar afleveringen gekeken en die journalist lijkt me verre van dat hij serieus zijn werk deed.


  Maak melding

 13. Merkwaardig dat Suriname na zulke geweldige leiders, Paars, Groen, Oranje en rood. Nog steeds een smalle weg heeft naar De luchthaven.
  Nog steeds geen verharde bermen heeft en danwanden voor trenzen.
  Nog steeds geen tram verbingen heeft.
  Nog steeds geen goede verkeerslichten heeft.
  Nog steeds geen parken heeft.
  Nog steeds geen gerenoveerde sporthal Wie kon tren of Amos heeft.
  Nog steeds geen fly overs heeft.
  Nog steeds geen eerlijke grondverdeling heeft.
  Noem maar op.

  Als de genen zo links zijn.
  Hoe komt het dat menig goudzoeker, bouwvakker, verpleger, docente enz. Geen bouwkavels heeft?????
  Hoe komt het dat de linksen zulke grote autos rijden en tig percelen hebben?
  Hoe komt het dat de linksen en de rechtsen allen binnen 1 tot 5 jaren pensioen hebben?

  Wat hebben de leiders voor met dit maagdelijk land.
  Was het wel verstandig om dit land af te stoten?
  De tijd zal het leren.
  We zien de neergang en oneerlijkheid cab de overgeblevenen alom.
  Misschien is het beter om onder beheer van meerdere landen te vallen.
  Om zodoende stringente wetten en maatregelen op dit losgeslagen land te implementeren.

  Who knows?

  We zijn allen liefhebbers van dit land.
  Maar wanneer eigenbelang aan de orde komt, dan geven we niks om ons volk en vaderland.
  Zo vernietigen we de boel.

  Ikke ikkke ikke en de rest mag @

  Bless


  Maak melding

 14. RobG
  30 juli 2019 at 12:27

  Dit programma van VARA/BNN moet men niet serieus nemen. Ik ben daarom ook geen lid meer van deze omroeporganisatie met rechtse aspiraties. Met mijn belastinggeld worden verslaggevers zeer ruim betaald om een populistische programma te maken. Zij van VARA/BNN vergeten wel om te vertellen dat de leiders in deze landen in de achtertuin van Amerika bezig zijn. Amerika en haar schoothondjes o.a. Nederland pikt dit niet. Zij landen zullen deze landen zij altijd dwarszitten en boycotten omdat hun belangen niet worden behartigd.

  =============================

  Maar wel de Nat. Devaluatie Partij steunen (NDP)……hilarosch


  Maak melding

 15. Wat een idiote vertoning. Op de foto staan enkel hersenloze moordenaars van eigen volk.Soort zoekt soort.
  Velen zullen op Desi zijn graf dansen als deze verrotte moordenaar komt te overlijden.


  Maak melding

 16. papa doc, baby doc, noriega, bishop, andere als che, castro, chavez, escobar, alla malla K.!

  InSuriname gaat het sinds 25 februari 1980 bergafwaarts sinds ddb daar aan de touwtjes trekt, het Surinaamse Volk zoete cassavebroodjes (praatjes, luchtkastelen ) verkoop. Al Sranan pupel de dede in a kino.

  Sranansma over zie uw leven:
  – hoge prijzen in de Chinese Supermarkt, geen uien, geen aardappelen,
  – koffiekamp waar pocknockers geschoten wordt sai de soekoe wan libie,
  – prijzen van de korjaalboot- en bustareven,
  – 19 miljoen euro door Ned in beslag genomen,
  – 1,6 miljoen euro door VSA in beslag genomen,
  – Ontwaarding sdr, hoge koers voor usd en de euro, geen enkele buitenland wil de srd hebben,
  – pocknokkers worden doodgeschoten in de goudvelden te de zoekoe wan libi,
  Sranan skeer, priet ondro broekie billen!, me taigie!

  ddb betre ie har a dang! Me taigie!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. een land waarvan 80% ongeschoold is valt moeilyk te besturen, men kan citroen voor eiren verkopen en men is tekortzichtig en manupileerbaar, jammer dat ze zo door de politiek bespeeld worden
  ik durf te zeggen dat Suriname toch een dictatuur tewachten staat want dat is de enige manier dat zal leiden tot verandering en vooruitgang .de reden is dat surinamers het niet zo erg op hebben met wetten en regels die opgelegd worden en dat is een heikel punt, en om zo een mentaliteit verandering teweeg tebrengen


  Maak melding

 18. Het feit dat zij Bouterse in dat rijtje van wereldberoemde leiders plaatsen is zeer interessant. Nu nog zien of er toch een Nederlander is die zaken waarheidsgetrouw kan weergeven. Ben benieuwd of hij ook de rol schuld van Nederland en zijn handlangers in Suriname aan de honderden doden van de binnenlandse oorlog zal benoemen en naar waarheid belichten. Iets dat jullie hier natuurlijk nooit zullen willen!!


  Maak melding

 19. een grote bek n d p er heeft zelf opgeofferd, dat hij de geschiedenis van s m e opnieuw zou-zal herschrijven, maar tot vandaag nog niet ergens een woord gelezen..
  ze hebben altijd een grote waffel, maar komt nooit tot bewaarheid. zo zijn negers één maal..


  Maak melding

 20. Bouterse is een leider slechter dan een slavendrijver !

  Het volk van Suriname laat zich misbruiken.
  Vrijheid ??
  Bouterse heeft Suriname in een houtgreep.

  Zeker 60 % van Suriname stemt niet en gaat niet stemmen.
  Deze groep Surinamers moeten beseffen door niet te stemmen steunen zij Bouterse !

  Bouterse en zijn partij, de NDP, zorgen niet voor welvaart en welzijn. Maar misbruiken Suriname voor hun criminele activiteiten.

  Het NDP-volk is een schande voor de echte Surinamers !

  Bouterse zoekt nu steun bij Rusland.
  Elk Caraibisch land is strategisch een goede “zondebok” voor Rusland.

  Suriname draait in een neerwaartse kolk van ellende.

  Aan alle Surinamers die van Mama Sranang houden:
  Doe wat nodig is om Mama Sranang te redden.

  Jouw land is belangrijker dan een president !


  Maak melding

 21. Ze zeggen dat NDP-ers dom zijn. Dat wilde ik niet geloven, maar vanaf vanavond ben ik van mening veranderd. NDPers zijn dom. twee voorbeelden. Die man (NDP-er) van Abra Broki, ik ken hem toevallig, zegt dat hij niet gezien heeft dat Bouterse de trekker heeft overgehaald. In zijn ogen is DDB geen moordenaar. Meneer Lecton, voor wie ik een enorme bewondering had omdat hij de markt heeft kunnen upgraden krijgt een vraag gesteld over zijn mening met betrekking tot het feit dat Bouterse wordt afgeschilderd als moordenaar. De man was met stomheid geslagen. Volgens mij was hij totaal van slag. Hij vergat de vraag te beantwoorden en heeft Nederland behoorlijk gemoerd. Het ergste vond ik toch die man van Mooi Wana. die de persoon bouterse haat, maar respect heeft voor president Bouterse. Volgens mij was deze Abop-aanhanger een verkapte NDP-er. Dus NDPers zijn dom en mensen die dit beweren geef ik geen ongelijk.


  Maak melding

 22. Hallo,
  Die twee mannen die uitleg gingen geven aan het tv programma bij de begraafplaats wonen in Nederland.
  Wie houdt wie voor de gek!
  Soso anansie torie,jullie hebben zelf kunnen zien wat liegen en bedriegen is.


  Maak melding

 23. De grootste dombo van NDP- drinkt de hele dag Whisky met Soda en ijs. Belfort is hiervan getuige geweest van 7:00 tot 18:30 uur. De hele dag dus en als je zo vroeg met alcohol consumptie begint dan ben je een alcoholist. Mooi vond ik te horen dat er gezegd werd ” mie sab fa fu kies a volk”. EN DE DOMME NDP-ERS STINKEN ERIN, KEER OP KEER. DOMME VOLK!


  Maak melding

 24. Veno je praat onzin. Deze man spreekt perfect Nederlands en gebruikt gezegde’s die alleen Nederlanders gebruiken. Waarschijnlijk begrijp jij belfort niet omdat jij de Nederlandse taal niet machtig bent. De presentator begreep hem uitstekend.


  Maak melding

 25. ze moeten een eerlyke Docu maken over de geschiedenis van de Ambonesen, de rol dat men daar vervuld heefd en de gyzelingen en hoe men dan gehandeld heefd, want men heefd altydt de geschiedenis vervalst
  wat jammer is want de waarheidt valt dan moeilyk te achterhalen
  dit geldt dus ook voor Suriname als men na 60 jaar het dosier opend dan zyn allen die ermee bekend zyn al overleden. Wat rechtvaardigd dit standpunt als je zelfs niks teverbergen heb


  Maak melding

 26. O ja en nog iets; De heer Lecton had het over gebouwde bruggen en huizen door deze regering. Je gaat toch de eer van de problematisch door Bosje gebouwde bruggen niet toekennen aan de regering Bouterse en ik wil graag die goedkope woningen door Bouterse gebouwd zien. Hij heeft geen huizen gebouwd en voor het geval dat waar is zijn de huizen voor de gemiddelde Surinamer niet te betalen. Dus: Als jij je idool de hemel in wilt prijzen doe dat dan op een eerlijke manier en dat is dat Bouterse cum suyus geen malle moer voor het land en volk heeft gedaan. De oplossing voor het probleem van Suriname: Weg met Bouta.


  Maak melding

 27. # Veno jij doet jezelf voor dat je het allemaal weet en over anderen kan zeggen dat ze de Nederlandse
  taal niet machtig zijn of dat ze geen verstand van voetbal of onafhankelijkheid hebben. je mag je mening
  hebben en dat respecteer ik , maar probeer anderen niet te kleineren en over hun te oordelen.
  Vertel waar jij was ten tijde van de onafhankelijkheid in Suriname en wat je gedaan heb toen als bijdrage.
  Over voetbal weet jij wie deze voetballers zijn en voor welke voetbalclub zij gespeeld hebben :
  Ronny Westaas , Edwin Schal , Wensley Bundel , Pauli Korte , Remy Olmberg , Edmund leyles ,
  Frits Purperhart , Humprey Castiillion , Winston Esajas en ARNOLD ZEBEDA ( MILLER )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.