Porknokkers naar DNA om te protesteren

28

Porknokkers en familieleden van de doodgeschoten porknokker zijn vanmorgen rond 9.15 uur massaal getogen naar het gebouw van De Nationale Assemblee in Suriname om te protesteren. De menigte eist een betere verantwoording van de regering en wilt weten wat er gedaan zal worden over deze zaak.

De porknokkkers willen ongestoord werken in het gebied omdat naar hun zeggen het hun gebied. Daarnaast eisen enkele familieleden een schadevergoeding van het bedrijf. De situatie dreigde op een gegeven moment uit de hand te lopen. De politie moest inkomen om de menigte tot bedaren te brengen. Hieronder een kort filmpje:

https://www.facebook.com/klaas.anthonio/videos/2531299493597411/

UPDATE: De menigte was niet tevreden met de antwoorden van de DNA voorzitter en enkele parlementariërs nadat zij ontvangen waren. Uit woede liepen zij naar het kabinet van de president. De bikers en de politie dirigeerden naar het kabinet om zaken op orde te stellen. De situatie dreigde daar ook uit de hand te lopen. De poorten werden gesloten en enkele naaste familieleden van het slachtoffer werden alleen naar binnen toegelaten.

De groep die is toegelaten werd ontvangen door twee adviseurs van de president. Manschappen van de Mobiele Eenheid en het Regio Bijstands Team Paramaribo waren ook op de locatie en volgende de menigte vanuit een korte afstand. Bij eventuele escalatie zouden zij meteen assistentie verlenen. Een Waterkant verslaggever was ter plaatse en ging live. Hieronder de beelden:

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/943890399296022/

28 REACTIES

 1. Wij Marron gaan jullie stads jaknikkers de weg wijzen, wij kunnen zonder tomtom de weg vinden. En straks geen chinese onzin winkels meer.


  Maak melding

 2. Big up alla deng Marron sama!
  Stadsmensen, kijk en leer!!!!
  Hele dag zitten zeiken hier (en terecht) over het slechte beleid en over Bouta maar geen moer doen!!!!


  Maak melding

 3. Ze noemen ze illegaal, maar die grote jongens die elke dag kilo’s delven zonder vergunning zijn wel legaal bezig? Goudsector en andere concessies in Suriname is wie het meest neerteld voor een concessie die mag dan ontplooien. Net lees ik in Via 2000 houtconcessie te koop voor 15 miljoen euro, soso fromu tori.


  Maak melding

 4. De multi national betaald keihard belasting, De porknokkkers NIET, dat zijn illegale gelukzoekers en vervullers, dus aanpakken en orde op zaken opleggen.


  Maak melding

 5. @”Times for Kranti” die porknokkers zijn nakomelingen van de gevluchte slaven die al eeuwen in vrijheid en zonder onderdrukking op dat grondgebied leven…..Dus leg geen ONZIN uit.


  Maak melding

 6. Dit is de wereld op zijn kop: Eerst miljoenen schade aanbrengen door brandstichting en nu eisen dat het bedrijf een schadevergoeding betaald. Bij wie moet het bedrijf de schade gaan verhalen? Als een burger in Paramaribo een voertuig van een ander beschadigd wordt die gelijk in de boeien geslagen. Het lijkt erop dat de wetten van Suriname niet van toepassing is op de marrons. Als de regering nu niet ingrijpt is het hek van de dam en gaan deze criminelen nog meer schade berokkenen. Het binnenland is ook Surinaams grondgebied en het kan niet zo zijn dat de bende delen van het binnenland gaat opeisen. Straks gaan de Javanen Commewijne opeisen en de Hindostanen van Nickerie zich afscheiden van Suriname. Zo ver mag het niet komen. Het is zeer beschamend dat de ABOP geen afstand neemt van dit crimineel gedrag.


  Maak melding

 7. De porknokkkers willen ongestoord werken in het gebied omdat naar hun zeggen het hun gebied??? Het moet niet gekker worden met deze idioten……wordt tijd dat de overheid met de ijzeren vuist gaat regeren in het binnenland…!!!


  Maak melding

 8. We moeten de illegalen hard aanpakken, aan andermans eigendommen kom je niet. Dat is les 1. Zolang dat niet kan, kunnen we niet praten.

  Punt 2 is, dat er hoge werkloosheid is onder deze illegalen en de bevolking in dat gebied, en er ook een oplossing moet komen daarvoor. Iedereen die uit dat gebied komt, moet in die oplossing kunnen meedoen.

  Punt 3, de kapiteins, basja’s en granmangs die deals met buitenstaanders, buitenlanders en zo hebben gesloten, moeten ook met hun zwarte blote konten komen te staan.


  Maak melding

 9. Je bent illegaal bezig op iemand anders zijn consessie,en wanneer men optreedt steek j de boel in de fik,staan deze gasten soms boven de wet,of is er nog een staat binnen de staat,waar anarchie mag heersen,zo langzamerhand wordt j er echt schijtziek van,dat deze gasten willen doen wat ze willen,anarchie in het binnenland, roven en moorden in de hoofdstad,wanneer gaat de overheid zijn tanden echt laten zien,en eens en voor altijd laten zien,wie de baas is in het land;no mercy


  Maak melding

 10. Nou regels zijn regels en dat willen ze niet horen kijk wat er in Brazilië gebeurd dus mi no wani jere neks. Surinamers zijn een verwend volk die niet met regels om kunnen zodra je daarmee komt breekt de hel los


  Maak melding

 11. De Fransen weten wel raad met deze gasten,liever de Franse methodes toepassen in Su,geen pappen en nat houden,maar keihard optreden,zoals de Fransen dat doen in Frans Guyana


  Maak melding

 12. Laten ze zich registreren als belastingbetalers en dan hebben ze recht op praten. Deng goedoe sref-srefie, rijden in fourwheel-drive, hebben woningen in de gebieden rondom Paramaribo plus in het binnenland en krijgen alles gratis ! van de overheid ! Bewoners van Paramaribo die hard werken schijten een buffel om rond te komen met hun salaris !!
  Plotseling hadden ze geld om in grootte getale naar DNA-Paramaribon te komen !!!
  Wie vergoed de schade aan de Goudmaatschappij ???


  Maak melding

 13. @barabas;

  En dat wilt zeggen dat het dan zo moet blijven?? De slaven hebben toch ook vrijheid gehad? De slavernij is toch ook afgeschaft?
  Waarom zou de regering dan niet hun moeten aanpakken?
  Ze zijn ook illegaal bezig en zij gebruiken de meeste kwik op de meest onverantwoordelijke manier.
  Ik vind het natuurlijk jammer dat 1 van ze op zo’n manier het leven heeft moeten laten. Maar er een heisa over maken hoeft ook niet.


  Maak melding

 14. Het komt ervan als er in een land zowel door regering als bevolking geen regels in acht worden genomen. Er zijn teveel mensen uit en dichtbij de regering die grote belangen hebben in de goudwinning. Suriname is wat dat betreft net het wilde westen. De regering zal regels moeten stellen en zich zelf daaraan houden. Het is echt te gek voor woorden dat je als minister of zelf president over een goudconcessie beschikt. In vrijwel elk ander land zou dat ondenkbaar zijn. Trouwens de bewoners uit het binnenland moeten zich niet gedragen alsof het gebied alleen toegankelijk is voor hen . Zoals een forum lid dan ook terecht opmerkt is dat deze mensen geen cent belasting betalen over het gevonden goud. Een slimme regering had uit de goudwinning zoveel meer kunnen halen t.b.v. het land. Maar nee hoor al die egoïsten en geldwolven denken uitsluitend aan hun eigen zakken.


  Maak melding

 15. Marron maken helse kabaal wat gebeurd is met hun broeder. Maar wanneer ze mensen in de stad roven en dood schieten is hun grote mond in die goud kuilen. Niets hoor je. Maar zodra ht omgekeerde gebeurd moet heel de stad dood gaan. Rotzooi toch.


  Maak melding

 16. Daar is hun gebied maar ze komen wel naar de stad en kraken anderen hun woning of occuperen land dat van anderen zijn. Ze wonen in ht binnenland maar ze moeten niet denken dat het binnenland van hun is.
  Ze eisen hoop van de multi nationals en daarna moeten die mensen weg


  Maak melding

 17. Een of andere mislukkeling probeert met mijn nickname valse berichten op Waterkant te verspreiden. Zie het bericht van 17.47 uur.

  Er wordt nu op dit moment in deze zaak een smerige politiek spel gepleegd. De regering moet helemaal niet toegeven aan de eisen van de illegale goudzoekers. In feite eisen deze figuren het hele binnenland en alle grondstoffen op. Mevrouw Pokie, de ondervoorzitter van Abop is door Ronnie Brunswijk naar voren geschoven om het geheel achter de schermen te orchestreren. Het is geen publiek geheim dat Ronnie Brunswijk ook een grote concessie heeft in dat gebied. Zijn concessied laten deze illegale goudzoekers met rust.


  Maak melding

 18. Porknokkers oftewel raar volk. Gewoon de regels volgen anders terug de boom in. En dat gejank over slaven je voorouders hebben je verkocht


  Maak melding

 19. De paarse toekomstige basjes klanten maken zich druk om die Muliti-National. De broeders en zusters in het binnenland mogen creperen, worden door die zelfde Multi-National uitgebuit. De belastinggelden die de M.N afdraagt aan de Staat staat helemaal niet in verhouding tot wat verdwijnt naar het buitenland.
  Jullie paarse abanies zijn net kinderen: een kinderhand is gauw gevuld!

  Voor de paarse boefachtige ” elite ” is GELD belangrijker dan een MENSENLEVEN.

  Ik hoop dat de volgende regering de Multi-Nationals het land uitzet. Wij Surinamers { uitgezonderd de Bermpartij} kunnen zelf het land tot ontwikkeling brengen … zie … Staatsolie. Het is een kwestie van:
  het Sur. hart op de juiste plaats en ” the right man on the right place.”


  Maak melding

 20. Ef yu no go lul pe ieno mag ieno dede en deze mensen denken dat het binnenland van hun is en ja als j zo naar hun reacties kijkt en leest dan zie je dat ze aan het discrimineren!!! Alles van ze gaat om boesii konde sama alles mogen ze


  Maak melding

 21. WEG MET ROSEBEL GOLD MINES !!!!!!!

  Naar de families van de vermoorde mannen … geen Woord van medeleven …. m.a.w. wie niet horen wil moet voelen … anders gezegd … wie niet horen wil wordt doodgeschoten !!!!!!!

  WEG MET ROSEBEL GOLD MINES !!!!!


  Maak melding

 22. In een westers land zou men het nooit gedurfd hebben om goud te halen uit een gebied zonder de verplichting om het gebied te ontwikkelen. De rijkdommen worden weggehaald zonder dat de bewoners er beter van worden. Er zijn internationaal regels afgesproken maar de multinationals houden zich daar niet aan. Als de bewoners zich roeren dan zijn er mensen die daar afkeurend over praten alsof zij weten hoe het er aan toe gaat. Negatieve commentaar geven vanaf een veilige afstand is heel gemakkelijk. De overheid heeft nooit de moeite genomen om het gebied behoorlijk leefbaar te maken voor de bewoners maar verwacht wel dat men rustig toekijkt hoe buitenstaanders er met de winst vandoor gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.