VIDEO: Elektriciteitskabels en dakplaten losgerukt tijdens zware regenval in Suriname

21
Dakplaten losgerukt
Beeld: Stephanie

Tijdens de zware regenval zaterdag in Suriname dat gepaard ging met hevige rukwinden, zijn er ook dakplaten en elektriciteitskabels op enkele plaatsen losgerukt. Diverse gebieden zijn daardoor in het donker komen te staan. Daarnaast zijn er ook lange files in de getroffen gebieden omdat de wegen afgesloten zijn door de autoriteiten.

Aan de Letitia Vriesdelaan zijn elektriciteitskabels en dakplaten van een gebouw losgerukt. De dakplaten liggen verspreid voor het gebouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Van een woning aan de Kankantriestraat zijn er ook een aantal dakplaten losgerukt. In de vooravond waren ook delen van een boom nabij de kruising van de Johannes Mungrastraat en de Kolonistenweg op het wegdek gevallen.

Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing laat in een korte reactie aan de redactie van Waterkant.Net weten dat er nog geen officiële rapportage van de calamiteiten binnen is. Hij liet optekenen dat de manschappen in het veld zijn en met man en macht werken om zaken weer op orde te stellen. Een autobestuurster die over de Letitia Vriesdelaan reed maakte een kort filmpje van de situatie:

https://www.facebook.com/1408096672745605/videos/344653149795950/

21 REACTIES

 1. Is de natuur en waarschijnlijk ook slecht of achterstallig onderhoud van de kabels en palen, ik zie wel vaker van die elektric palen waarbij je denkt hoe lang blijft die nog staan. Dus is een kwestie van tijd, al is er geen regenstorm als je rijd en loopt of fietst ook opletten dat niks van boven op je valt. Noso yu klari, trong skrep.


  Maak melding

 2. hoog tydt om aan een betere paal te gaan denken, duidelyk is dat de houten paal zyn beste tydt gehadt heefd
  ik denk mee met de EBS om een nieuwe Paal te ontwikkelen die niet eens Duur hoefd te zyn


  Maak melding

 3. Waarschuwing voor de toekomst want het wordt erger. Vooral in Suriname is dit een nieuw verschijnsel dus de huizen moeten ook anders gebouwd worden. Vooral zinkplaten vast spijkeren is geen optie meer


  Maak melding

 4. Het komt vaker voor dat bomen afbreken en omvallen. Bomen hoor je elk jaar te snoeien om dit soort perikelen te voorkomen. Oude takken en oude bomen, horen op tijd gerooid te worden. In ons land is het eerst zien of lijden dan pas komen zij in actie.


  Maak melding

 5. Zoals Palulu schrijft, is het vastspijkeren van zinken platen geen optie meer.
  Enkele jaren terug is er op Zorg en Hoop ook een windhoos geweest. Ik vreesde dat het dak van ons ouderlijk huis er ook aan zou gaan. Dit was echter niet het geval. Mijn broer gaf aan dat de zinkplaten waren VASTGESCHROEFD en niet gespijkerd.


  Maak melding

 6. @@@Lau
  De stad en goed ontwikkelde woon en bouwprojecten is wel een optie voor onder de grond stoppen van de elektriciteitskabels. Voor de districten zijn de kabels via palen veiliger dan onder de grond. Voor de bevestiging van palen moeten moeten ze betonstort gebruiken en palen liefst van roestvrij staal of aluminium constructie.


  Maak melding

 7. Lau…. zover is su nog niet onderzoek door su delegatie in Equatorial Guinea en Ghana heeft uitgewezen dat als je lui of weinig verstand van zaken hebt dat het beter is om het bovengronds te doen


  Maak melding

 8. @@@Penny
  RBrown kun je niet kwalijk nemen, want hij is een buitenlander. Ik bedoel hiermee dat hij het nederlands helaas niet beheerst.


  Maak melding

 9. @Penny, die meneer heet R Brown en een naam schrijf je ALTIJD met een hoofdletter.

  Meneer Brown, dank u voor uw over het algemeen zeer beschaafde reacties.


  Maak melding

 10. Wat een waaghalzerij van deze mevrouw om, tijdens dit noodweer, al rijdend deze beelden te maken. 🤔
  Geen wonder dat wij zoveel verkeersongelukken en slachtoffers kennen.

  Ook bijzonder dat beelden op deze wijze gemaakt, door de redactie geaccepteerd en gebruikt worden.

  Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen, maar misschien gaat de redactie ooit nadenken en werken aan professionalisering?


  Maak melding

 11. Aai ja toch Djakkie,Jij bent vast ook een buitenlander met al je domme fouten in je berichten. Controleer eerst je eigen domme fouten voordat je die van iemand anders belachelijk maakt idioot!! Hahaha🤣😂🤣😂🤣😂.
  Olga is duidelijk écht een grote dombo. Verslaggevers in de wereld komen om door beelden van het nieuws zodat wij kunnen zien wat er gebeurt idioot!!! Jij hebt het over professionalisering en nadenken,kan je zelf goed nadenken voor je de volgende keer zo een domme reactie achterlaat!


  Maak melding

 12. @Meoonzin: VERSLAGGEVERS!!! Ja, dat klopt.

  Fatsoen, daar wordt je mee geboren én ontwikkel je.
  GOED lezen kun je leren.

  “Idioot” zei de één tegen de ander.

  Verder wellicht toch onbegonnen werk en verspilde energie.


  Maak melding

 13. Ben je zo een grote oen dat je het niet begrijpt Olga?
  Sinds wanneer worden kinderen met fatsoen geboren?? In welke wereld leef jij grote IDIOOT!!!
  Je kijkt zeker nooit naar het nieuws Olga!!??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.