Russische Buza-minister ontvangen door president Bouterse

48
Bouterse ontvangt Russische Buza-minister
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut.

President Desi Bouterse heeft vanmorgen de Russische minister van Buitenlandse Zaken van Sergey Lavrov ontvangen op het presidentieel paleis voor een kort onderhoud. Tijdens deze tête-à-tête is gesproken over de relatie tussen beide landen. Volgens het staatshoofd kan dit bezoek gezien worden als een historisch moment, aangezien Rusland gerekend kan worden tot een van de grootste mogendheden van de wereld.

De president vindt het tijd dat Surinamers meer liefde voor ons land hebben. Het mag niet aan de buitenlander liggen dat zij de potentie van Suriname inziet, maar dat de Surinamers het zelf inzien. De president gaf verder aan dat Suriname op diverse gebieden voordelen heeft aan dit bezoek, waaronder op het gebied van volksgezondheid en onderwijs.

Tijdens het gesprek van minister Lavrov met vice president Michael Ashwin Adhin is onder meer van gedachten gewisseld over de connectivity. Vice president Adhin stelt dat ook gesproken is over de agrarische sector. Volgens de bewindsman is nagegaan welke rol van betekenis ons land kan hebben in de relatie met de Russische Federatie. Ook op het gebied van de mijnbouwsector is er van gedachten gewisseld. Rusland is politiek strategisch een belangrijke partner benadrukte de vice president, die van mening is dat Suriname daarvan maximaal gebruik moet maken.

Lavrov was voor een kort officieel bezoek in Suriname. De bewindsman is op vrijdagavond aangekomen in het land. De minister was in Brazilie voor een meeting van de BRICS landen. In de BRICS hebben Brazilie, Rusland, India, China en Zuid Africa zitting. De minister vertrekt later op de dag weer naar Rusland.

48 REACTIES

 1. Bla bla bla gesproken en nog eens gesproken maar let op Suriname zal er uiteindelijk niks mee opschieten. Wellicht een aantal bedel acties voor kredieten waarvan een ieder weet waar het geld terecht zal komen. Maar zeker niet het volk van Suriname.


  Maak melding

 2. De economie van Rusland is ook tanende, ze komen dus echt niet voor zaken! Rusland begint subtiel de handen van Venezuela af te trekken, waarschijnlijker dus eerder een waarschuwing om geen Venezolaanse toestanden te creëren in SU!


  Maak melding

 3. Als jullie het over Venezuela willen hebben ,dan ga ik jullie 1ding vragen wat jullie niet weten is dat Venezuela telt 31 Million inwoners er zijn zegt 3 Million het land uitgevlucht er blijven 28 Million over er komen 1 Million mensen de straat op er waar blijven die andere 26 Million mensen die zie ik niet de straat op komen ,dus jullie moeten ophouden met praten over dat Suriname net als Venezuela gaat worden ,in Suriname willen ze groot leven ,als jij ziet hoe ze daar willen leven dan praat over de creoolse man en vrouw ,vader ,moeder ,zoon ,dochter ,iedereen in huis rijdt een auto ,maar niemand wil wegenbelasting betalen ,ze gaan effe naar de winkel loop afstand ,maar ze pakken de auto om naar de Chinees gegaan ,ik hoor de Hindoestaan niet klagen ,ik hoor de Javaan niet klagen ,maar alleen de creool hoor ik klagen ze willen alles gratis ,het werkt echt niet ,


  Maak melding

 4. Soort zoekt soort, stelletje mensenrechtenschenders, kijk wat vandaag in Rusland is gebeurd met oppositieleden, Poetin hoort ook in het rijtje thuis van grote schoften, samen met die moordenaar van Suriname, ook deze Poetin, heeft mensen laten vermoorden.


  Maak melding

 5. Ik moet lachen om de vele commentaren van personen die niet eens weten waar Rusland ligt. Rusland is een machtig land en dit land heeft haar tanden laten zien in Syrië. Geen enkele in Syrie door het westen opgedrongen ‘ regime change ‘ zal daar plaatsvinden. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Canada, Engeland, Australië, Israël, Saoedi Arabië en nog vele andere landen hebben de rebellen met miljarden dollars aan wapens ondersteund en toch hebben deze landen een vernederende nederlaag in Syrië gelden dankzij de steun van Rusland. In Venezuela zal er ook geen door het westen opgedrongen ‘ regime change ‘ plaatsvinden omdat dit land door Rusland wordt gesteund. Amerika en de west Europese landen moeten hun nederlaag maar accepteren. Op economisch gebied gaat het echt niet zo slecht met Rusland. Dat wil de westerse media ons doen geloven met allerlei fantasierijke artikelen in de media. Maar de economische boycot van de VS en Europa hebben de veerkracht van Rusland juist een enorme push gegeven. Van vele producten die Rusland uit het westen importeerde en die door de boycot werden getroffen heeft van Rusland juist een export land gemaakt. De sancties bezorgden de Russische landbouw een extra kunstmatige boost, waardoor die sneller ging groeien. Verschillende landbouwsectoren zoals de pluimvee- en varkenshouderij, profiteerden van het verbod en van de steunmaatregelen van de regering. Rusland kan intussen in zijn eigen behoeften aan pluimvee, varkensvlees, vis, zonnebloemolie en suiker voorzien. Het land voert ook meer graan en pluimvee uit. Andere sectoren zoals de zuivelsector en de teelt van groenten, presteren eveneens beter.

  Veel Russische bedrijven investeren nu in een groot aantal landen en het aantal. De Russische minister wees op het verbouwen van granen in Suriname. Brood, spaghetti, muesli, popcorn en ook bier worden allemaal van graan gemaakt. Suriname kan met Russische steun een belangrijke speler worden op dit gebied. De beste granen worden in Rusland ontwikkeld. Het land is ook de grootste exporteur van graan in de wereld.


  Maak melding

 6. Alle landen doen aan eigen belang, let maar op het wereld toneel en eenmaal ingeworteld in het economisch systeem van jouw land zyn ze niet meer weg tekrygen, en dan gaan ze zich in de politiek manifesteren om zo hun belangen veilig testellen .Daar dient men rekening mee tehouden


  Maak melding

 7. Rusland is een schoftenstaat dat niets anders dan problemen oplevert voor de wereld. Afghanistan was een vredelievendstaat dat door een inval van rusland in een terroristen exportland veranderde, ISIS werd geboren dankzij rusiese inmenging in Syrie net als vele andere oorlogen in Mozambique en Angola. Meer afrikanen hebben hun leven verloren met rusiese kogels dan aan malaria. Alstublieft laat de russen oprotten uit Suriname en zo snel mogelijk. Onder hun dictator putin worden journalisten vermoord in rusland net als alle politieke tegenstaanders van putin. En niet te vergeten de rusiese inval in Ukraine en hun neerhalen van Malaysian Airlines.


  Maak melding

 8. @RobG,

  Voor de duidelijkheid Rusland (Poetin) is ook een dictator voor de duidelijkheid.

  Je lul letterlijk onzin. Je lacht op andermans commentaar, de dag dat je een AK 47 in je anus krijgt gedouwd dan lachen de anderen het hardst.


  Maak melding

 9. Rusland is goed in het exporteren van een achterhaalde ideologie en technologie voor verkiezingsfraude. Voor de rest blijven ze ver van een land zonder een duidelijke marxistish leninistische ideologie. Suriname heeft oftwel de paarse rioolratten hebben hier weinig kaas v asn gegeten dan van Begienisme.


  Maak melding

 10. @astaman, Biliton en Suralco hebben Suriname leeggeroofd en wat heeft het land er aan overgehouden. Lege mijnen en mensen die in armoede zijn achtergelaten. De plaatsen waar deze bedrijven actief zijn geweest in Suriname zijn vervallen tot spooksteden. Zeer triest. De rijkdom is meegenomen naar Amerika en Nederland. Wat heeft Suriname aan haar rijkdom aan overgehouden? De regering van Venezuela heeft echter op tijd ingegrepen zodat het land niet als Suriname wordt leeggeroofd. Dat zit o.a. Amerika en Nederland heel erg dwars. Maar deze materie is te ingewikkeld voor jou hersenen om te begrijpen. Foei toch…..!


  Maak melding

 11. Dat wat Suriname over zou moeten houden is de onderhandelingsteam van de paarse incompetente rioolratten voor eigen gewin verkocht aan de Amerikanen. Dilip Sardjoe, Alibux, Wijdenbosch, Herrenberg en Bouterse zijn de nieuwe aandeelhouders. ROG, je moet op Atjoni gaan wonen. Immers, je gelooft nog steeds in ” broodje aap verhalen” van de paarse kakkerlakken.


  Maak melding

 12. @JK,
  Ik heb niets aan jouw waardeloze commentaar. Je levert commentaar over een land waar je nooit ben geweest. Je begrijpt het land niet, je begrijpt het volk niet, je begrijpt de cultuur niet, je begrijpt de taal en de psychologie achter de taal niet. Waar praat jij over? Ongeschikt?……Ja, dat ben je. Kortom, je bent ondeskundig en niet competent.


  Maak melding

 13. @RobG,

  Nee jij bent lekker geschikt voor dat land.
  Je begrijpt zeker de taal,cultuur, land,volk enz,enz….
  Jou commentaar is zo misselijkmakend. Op als probeer je commentaar te geven net alsof je verstand van hebt. Je probeert alles rech te lullen wat krom is.

  Jo, ga je pillen innemen en kruip lekker in je hol. Je gaat ook altijd landen neerhalen waar Suriname geen tot nauwelijks een band mee heeft. Zo ook met Nederland.

  Maar je zit wel te profiteren in en van Nederland. Als Nederland zo slecht is dan rot je toch lekker op naar Su.

  De Oppositie in Su probeer je altijd neer te halen. Maar wat heeft jou gore NDP Suriname de dag vandaag geboden? Niks nada.

  Rot lekker op met je commentaar idioot.


  Maak melding

 14. Poetin is de grootste smeerlap en moordenaar in de Russische gemeenschap. Geen enkel land is bang voor Rusland. Poetin heeft gewoon een grote bek. Rusland gaat met andere landen in zee omdat zij zelf wankel op de benen staan. Rusland staat er wereldwijd om bekend dat zij vliegtuigen neerhalen. Mensen levens vernietigen daar zijn zij goed in. Trouwens de Russen verlaten huis en haard om elders te gaan wonen. Amerika, Holland, Duitsland,etc. Ze zitten overal in Europa voor werk en een veiliger haven. Rusland zit steeds in een ontkenningsfase met het neerhalen van het passagiersvliegtuig terwijl er bewijzen zijn geleverd.
  Voor de decembermoorden liggen de bewijzen ook klaar op tafel. Maar het is weer voor de zoveelste keer bewezen. Moordenaars zoeken elkaar op en doen zaken met elkaar. Vast patroon. De NDP is en blijft een grote misleider en probeert zieltjes te winnen samen met hun kornuiten. De dag des oordeel komt. God slaapt niet.


  Maak melding

 15. Ik vraag me af wat de koers is van het buitenlandse beleid van Suriname. Is er bepaald met welke regio’s wordt samengewerkt en wat zijn de hoofddoelstellingen. Hoe willen ze die bereiken. Want op deze wijze kan een ieder aankloppen voor een bezoek aan Suriname en dansen de apen maar. Denken jullie niet dat Rusland ook een bepaald doel. Natuurlijk willen ze meer invloed krijgen in de regio, want Cuba (1961) is niet meer het land van weleer. Bovendien wil Rusland China de pas afsnijden, omdat dat land de laatste jaren een grotere expansie kent, niet alleen in Zuid-Amerika, maar ook in Afrika. Zijn de apen in Suriname zich daarvan bewust. Maken jullie eerst een goede analyse van de wereld en de verhoudingen daarin voordat jullie weer in zee gaan met landen van een bedenkelijke reputatie.
  Tot nog toe heeft Rusland alleen maar dood en verderf gezaaid in de wereld en die huisvrouw die nu minister van BuZa is incompetent om dat te kunne beseffen. Trouwens vrijwel alle kopstukken op het ministerie zijn under educated en daardoor niet in staat politieke situaties goed te door zien. Ik daag de paarse rakkers uit hierop te reageren.


  Maak melding

 16. @ RobG: Het is mij onduidelijk waarom u zo enthousiast bent over Rusland. Zo geweldig is het daar allemaal niet. Rusland wordt geleid door een man die agressief bezig is naar zijn buren. Denk aan het gerommel in Ukraïne en in Georgië. Het is zich sterk aan het bewapenen met allerlei geavanceerd tuig, maar wie is de vijand? Rusland is op allerlei manieren zeer agressief bezig in de wereld.

  Het GDP van Rusland in 2017 was $1578 miljard, van Nederland $832,2 miljard en van de VS $19490 miljard. Het GDP van Rusland is nog niet eens het dubbele van dat van Nederland terwijl er ruim 8 x zoveel mensen wonen. Als ze geen olie en gas hadden zouden ze in zware armoede leven want verder produceert men vrijwel niets wat de wereld hebben wil.
  De gemiddelde levensduur in Rusland is 71,3 jaren, in Nederland 81,5. Rusland geeft 7,1% van het nationaal inkomen uit aan gezondheidszorg, Nederland 10,9%. Wie heeft er nu een betere gezondheidszorg?

  Russische kinderen zitten gemiddeld 16 jaar op school, Nederlandse kinderen 18 jaar. De werkllosheid in Nederland is 8,9% (in 2017, nu lager) in Rusland 16,3%. Wie heeft er nu beter onderwijs?

  Dan uw opmerking over de agrarische productie. Nederland exporteert landbouwproducten en kennis naar Rusland en tarwe doet het niet in de tropen, net zo min als aardappelen. Rusland heeft, in tegenstelling tot Nederland, totaal geen verstand van tropische landbouw en loopt op allerlei gebieden behoorlijk achter op de andere westerse landen.
  Als Suriname niets met Nederland te maken wil hebben, laten ze dan maar naar China gaan. Die steken de Russen op alle denkbare terreinen in hun zak. Suriname heeft totaal niets aan Rusland. Het enige wat Rusland zoekt is een machtsbasis in Zuid-Amerika.

  Kortom, u verkondigt weer allerlei praatjes die alleen door domme mensen worden geloofd, en Suriname alleen maar verder het moeras in sturen. Gelukkig zijn er ook slimmere Surinamers dan de NDP aanhangers.


  Maak melding

 17. Wat je geschreven heb over midden Oosten over Rusland is de juiste beeld .
  Dat van graansoorten klopt ook mogelijkheden zat met Rusland .
  Dat van Suralco klopt ook in Rusland weet men van Grondstoffen eind producten te maken .

  RobG ik ben met je eens wat je geschreven heb, ik zie in jouw schrijven dat je wel inzichten heb van Rusland en het gebeuren in midden Oosten en gedeelte van de rest van de Wereld .

  Met gedeelte bedoel ik zuid America of Maduro men doet al 100 jaren Olie zaken met America

  Trump of Trumpet heeft de bank rekening van Venezuela geblokkeerd in America er stond maar 3 miljard USD er op .
  Maduro heeft wel wat GOUD in de kluizen van de Gentrale bank van Venezuela maar dat is nog niet genoeg om alle problemen op te lossen .

  Om een nieuwe Olie Raffinaderij te bouwen kost al 5 miljard USD bouw tijd 2tot 3 jaren .

  Dan praat ik hier nog over een kleine Raffinaderij hoor .

  Ik heb meerdere Raffinaderijen gebouwd met Nederlanders ,Turken ,Surinaamse Lassers .

  Zo ook moet Suriname hun mond houden met dat ze Olie gaan vinden voor de kust .

  Het duurt nog zeker 10 jaren voor dat men Olie voor de kust weg pomp naar Raffinaderijen .

  Er is Goud Hout Vis Bauxiet Olie maar of je geen goede bestuurders heb gaat het voor geen meter lopen .

  Suriname heeft geen Raffinaderij om een hoeveelheid Olie van 100000 barrels per dag te verwerken daar begint het ,laat men geen lucht kastelen bouwen in NDP .

  Mijn voorzitter van NPS is in Nederland ik kon met hem bepaalde zaken door nemen .

  Ook met Mvr Etnel heb ik de zaken door genomen wij van NPS wachten niet wanneer wij in een Regering zijn om zaken te regelen voor de doelgroepen .


  Maak melding

 18. Ai mie Boi eindelijk gaat Suriname draaien we hebben de Russen binnen. De redders van Suriname. Binnenkort gaan we roebels omwisselen voor srd. Hele sterke munt die roebels. Je kan ontzettend veel mee kopen en de Russen die gaan het leger ook versterken want dat kunnen ze. Dus de buitenlandse machten jullie zijn gewaarschuwd. Internationaal Suriname Russen Servië Kongo Venezuela Bolivia. Binnenkort gaan we met Russische vliegtuigen naar Moskou ik wens jullie veel succes.


  Maak melding

 19. @RobG,

  Je vergeet te vermelden dat Syrische regering samen met de Russen chemische wapens
  hebben ingezet. En de verderfelijke rol in de Krim oorlog etc. Wat het westen altijd doet
  keur ook niet goed maar ga niet doen of Rusland zo goed is. Ze hebben allemaal boter op
  hun hoofd.


  Maak melding

 20. Ik vond dit op internet, als je interesse hebt veel leesplezier.

  https://www.groene.nl/artikel/suriname-opent-de-grenzen-voor-de-russen

  1 mei 2019 – verschenen in nr. 18
  Paramaribo – Sinds kort mogen Russen uit elke hoek van de wereld het vliegtuig naar Suriname pakken zonder daarvoor een visum aan te vragen. ‘Wij zijn de achtertuin van de Verenigde Staten. Met vrije toegang tot Suriname kunnen Russen zich makkelijk verder op het continent verplaatsen’, waarschuwt de Surinaamse oud-diplomaat Arnold Kruisland. Een bewegingsvrijheid die vooral door de crisis in Venezuela de Russen goed van pas komt.
  Volgens persbureau Reuters waren er begin dit jaar zo’n vierhonderd Russische huurlingen naar Venezuela getrokken, ter bescherming van het regime van Nicolás Maduro. De strijd tussen de linkse president en oppositieleider Juan Guaidó is al lang geen nationale aangelegenheid meer. Daarvoor staan er te veel oliebronnen op het spel. De Verenigde Staten, de Europese Unie en het merendeel van de landen in Zuid-Amerika erkennen Guaidó als interim-president van Venezuela. De grootmachten China en Rusland scharen zich achter Maduro, net zoals Suriname.

  Kruisland vermoedt dat de Russen in Suriname ‘een netwerk’ zullen opzetten om hun invloed in Zuid-Amerika te vergroten. ‘Rusland heeft altijd al interesse gehad in Suriname. Na de onafhankelijkheid hebben ze hier in Paramaribo ook een ambassade gebouwd’, zegt Kruisland. Deze sloot volgens de oud-diplomaat haar deuren toen de banden tussen Suriname en de VS hechter werden. De diplomatieke betrekkingen met Rusland bleven bestaan, maar er was volgens Kruisland sprake van een ‘koele relatie’ tussen de twee landen. ‘Een verhouding die eigenlijk alleen op papier bestond.’
  De nieuwe overeenkomst met Rusland komt dan ook onverwacht. De Surinaamse regering omschrijft de ontwikkeling als een win-winsituatie, maar weinig Surinamers delen deze visie. ‘Surinamers denken niet aan Rusland, niet eens als vakantiebestemming, laat staan voor zaken of studie. Het klimaat, de taal, de ligging en de autoritaire maatschappij zijn niet bepaald aantrekkelijk voor ons’, zegt Kruisland. ‘Suriname heeft zich laten gebruiken als kleine pion in een internationaal stratego, waar gevochten wordt om de vlag van Venezuela.’ Net als de oppositie vraagt hij zich af waarom de visumplicht tussen Suriname en Nederland of de Verenigde Staten niet wordt afgeschaft, waartussen het reizend verkeerd veel groter is. ‘Dan zou er pas sprake zijn van een win-winsituatie.’


  Maak melding

 21. Iedereen komt naar Suriname en doet goede zaken, alleen Nederland blijft met lege handen achter. Dat is te wijten aan hun hoogmoedigheid.


  Maak melding

 22. Luister hoe iemand praat en over welke thema’s en ik zeg je wie je bent.

  Zeg mij wie je vrienden zijn en ik vertel je wie je bent.

  Verder vrienden kan je uit zoeken, hoe wil je zijn en wat kan je en heb je te bieden.

  Suriname heeft niet de hele wereld nodig, Suriname is maar een kinderhandje groot totaal aantal inwoners.

  Brazilie maakt alle produkten die er in de wereld gemaakt worden en ligt in het zuiden van Sme.

  Als met een goede haven maakt in Sme en de betrekkingen met Brazilie goed tot stand brengt zal het leven met Surinaamse technocraten met reuzensprongen/lichtjaren vooruit gaan.

  Ook de buurlanden Frans- Guyana en Guyana kunnen met zeer goede betrekkingen tussen deze landen met met Suriname goede welvaart en welzijn voor hun bevolkingen hebben, rust, vrede, veiligheid, noem maar op.

  De Surinaamse bevolking zal daarom door rationeel te zijn, logisch te zijn en kritisch te zijn een besluit nemen om ddb, ndp, paarse kakkerlakken op 25 mei 2020 voorgoed weg stemmen uit het machtscentrum van Suriname.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. @Steenhard de Waarheid,

  Je zegt het verkeerd, Iedereen komt naar Suriname, dank zij de roverheid plukken ze Suriname kaal.

  En roverheid staat erbij en kijkt ernaar.
  Dat is pas steenhard de waarheid.


  Maak melding

 24. RobGay,
  misschien kunnen de Russen voor aardappelen en uien zorgen, want die “enorme voedselschuur”, volgens die megalomane “volkspresident”, heeft als resultaat dat het Surinaamse volk gewoon niks te vreten heeft.

  En lees nog eens goed, notoire domoor,:…..er zijn geen afspraken gemaakt….er is niets getekend….er was geen persconferentie, dus conclusie: ze dronken een glas, deden een plas en alles is zoals het was. Suriname met lege handen.

  Activeer die ene hersencel van je en haal die paarse bril van je kokosnoot, dan krijg je een reële kijk op het geheel en blijkt jouw paarse walhalla een zeepbel te zijn.


  Maak melding

 25. Het Westen heeft dankzij Rusland een vernederende nederlaag in Syrië geleden ? Nou volgens mij zie je het toch verkeerd RobG of je bent van nature een pathologische leugenaar. Bij een bombardement door de VS kwamen 300 Russische soldaten om zonder dat Rusland een tegenactie ondernam. Blijkbaar vind jij het bombarderen door Rusland van ziekenhuizen en huizen en bruidsstoeten waarbij honderden onschuldige mensen omkomen een heldendaad. In dat geval ben jij een uitschot van het laagste soort !


  Maak melding

 26. Steenhard de Waarheid 28 juli 2019 at 11:48
  Iedereen komt naar Suriname en doet goede zaken, alleen Nederland blijft met lege handen achter. Dat is te wijten aan hun hoogmoedigheid. Wat versta jij onder goede zaken ??? Er heerst grote armoede in het land, de regering bedelt overal om geld, de toekomstige generatie wordt met mega schulden opgezadeld, er is geen ui of aardappel in het land te verkrijgen, de benzineprijzen loaded en unloaded strijden net zo snel als het waterpeil van de Surinamerivier, idem de geldkoersen … of je moet een enorme zak zijn om te geloven dat het goed gaat of je moet zo een domme manipuleerbare zwarte zijn die alles goed vindt wat de dictator doet.


  Maak melding

 27. Hahaha, wat een reacties hier zeg.
  Als de Nederland en Amerikanen hier komen om helpen vinden we goed, maar als de Russen en Chinezen ons helpen zijn jullie bang dat Suriname vergaat.
  Poetin is een dictator, ze hebben oorlog misdaad gepleegd in Syrië, Oekraïne en hebben een gebied van Georgië gestolen.
  Wat denken jullie van Nederlandse misdaad in Indonesië of in Srebrenica? Amerika moeten niets klagen over hun vieze politieke spelletjes in M-O en in Venezuela en Cuba.
  Als Suriname zijde moeten we neutraal stellen en niet met pro Ned of Rus gaan spelen, want zo machtig zijn wij niet en banden trekken met 3 wereldgroot machten is goed voor onze economie. We kunnen ook beter met India of Zwitserland banden verstreken als VS, China en Rusland moeilijk doen.


  Maak melding

 28. Rob G een grotere stommeling als jij bestaat niet. Het Rusland van Putin is een dictatoriale staat die graag met geweld anderen zijn wil oplegt. Kijk naar de Krim toen Putin daar bezig was heeft die vuile leugenachtige smeerlap altijd ontkent daar bezig te zijn ook de Oekraïne. Na de 2de wereld oorlog heeft Rusland alle “bevrijde” landen leeg geplunderd. Ga lekker daar wonen RobG. De oppositie mag niet mee doen aan de gemeente verkiezingen. Goed land. Putin heeft toen ook +/- 12 man bijna 2 weken laten kreperen in die gezonken onderzeeboot. Ze hadden gered kunnen worden. Die smerige despoot Putin.


  Maak melding

 29. No wang inkrie hulp fu Rusland gie Su. De c asmbassadeur heeft enkele landen in Latijns-Amerika bezocht ivm op een handen zijnde invasie van VS in Venezuela. Su moet zich afzijdig houden, of was de ambassadeur enkele boerki’s van het nationaal leger komen vragen? Maduro, wordt in Venezuela gelyncht door het Venezolaanse volk, net als Khadaffi.


  Maak melding

 30. Wanneer de russische minister een bananen Republiek aandoet, dan kan het alleen maar om één ding gaan. Wapens verkopen.
  Gelet dat meneer DB niet in contanten kan betalen zal er een grondstoffen deal worden gesloten. Einde oefening.


  Maak melding

 31. Wat denken jullie van “de vijand van mijn vijand, is mijn vriend”…nooit van gehoord he? Dus dat geldt voor Nederland, bemoeizuchtige betweters….

  Maar dat terzijde, volgens mij zei de president laats bij een receptie bij de ambassade VS dat hij grote heil ziet in Amerika; zo ook China, India (Modi was nog geweest) en dus nu ook Rusland.

  Vooral zo houden, Pres….laat de beste stuurlui aan wal vooral daar blijven!


  Maak melding

 32. @JK
  Ik ben vaak in Rusland geweest. Het land heeft mijn hart veroverd. Ik ken het land redelijk goed en ik acht mezelf deskundig genoeg om het voor Rusland op te nemen. Ook Rusland heeft haar minpunten en Nederland en de VS zijn ook niet perfect. Ik laat mijn mening en standpunten over Rusland door niemand verpesten. Blijf maar met twee maten meten en gij zult geen intellectueel worden.


  Maak melding

 33. Aldus onze eigen moordenaar, tegen de grootste mensenrechten schendend land ,” Rusland is een politiek strategisch en een belangrijke partner”🤔 leg uit, hoezo haal je Rusland en China en India binnen, landen die niet eens voor hun eigen mensen zorgen die ze in overvolle gevangenissen laten wegrotten, op ze schieten als ze in verweer komen, of hun tegenstander met gifgas behandelen(zie recent met Poetins tegenstander) wil je een voorbeeld meneer Bouta, hoe je ons de mond kan snoeren, en blijft zitten totdat het rottige stukje nageboorte uit de gevangenis komt om zijn pappie op te volgen, om ons nog meer te onderdrukken en te isoleren van een fatsoenlijk land die bereid is zaken met ons te doen.?


  Maak melding

 34. @Robgriesel,

  Het geen zin in die slappe commentaar van je. Als dat land jou hart veroverd heeft, is het niet zo moeilijk voor een enkel reisje.


  Maak melding

 35. @RobG
  Je schrijft dat je vaker naar Rusland bent geweest???? Ik heb daar 10 jaar gewoond. Er geweest zijn er gewoond hebben is een groot verschil. Geweest zijn heb je een totaal ander beeld. Gewoond hebben wordt je echt geconfronteerd met de harde realiteit van Rusland. Dat beeld wat jij hier schets over Rusland strookt niet met de realiteit van Rusland.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 36. @RobG
  U prijst Rusland de hemel in. Het is met Jeltsin en Poetin de grootste roversstaat ter wereld geworden.
  Rusland of Russische bedrijven investeren nergens ter wereld. Zij subsidiëren rare regimes zoals dat in Syrië.
  Zij subsidiëren niet uit liefdadigheid maar omdat zij anders hun basis in Syrie kwijt zouden raken en verliezer zouden zijn. Zij plegen volkeren moord voor lokale dictator. Zij bombarderen burgers en u vindt dat prima en het westen een poepje laten ruiken. U bent Blind met een soort haat tegen de mensen waar aan u veel te danken heeft.

  Russische oligarchen zijn rijk geworden door dat Jeltsin en Poetin staatsbedrijven aan met enorme bodemschatten verkocht hebben (Bouterse probeert dat kunstje af te kijken. Ik raad u aan de Panama papers te lezen. Dan ziet u geen Russische investeringen in het buitenland maar kapitaal vlucht.

  Beste RobG niet Alcoa od Suralco bestelen Suriname maar Bouterse die Suralco en Alcoa faciliteert met een heel goedkope exit Bouterse laat Alcoa minimaal een Miljard US-dollar besparen door zich niet te storen aan de Brokoponda overeenkomst zoals de hele DNA van hem geëist heeft.

  Beste RobG Bouterse heeft de Merian mijn vrijwel geheel gefinancierd omdat hij toeliet dat de exploratie fase omgezet werd door Newmont en door ongeveer 500% te veel te betalen voor de aandelen. hierdoor is de Merian mijn de op 9 na goedkoopste producerende mijn ter wereld. Verder heeft Newmont een tax holiday waardoor het niet geinvesteerd geld versneld kan afschrijven. Het prettige hier van is dat de volgende regering de vruchten van al deze stommiteiten kan gaan plukken. Ongeveer $ 200.000.000/jaar


  Maak melding

 37. @ RobG
  in aanvulling tot brain carie: Ik ben er 2 dagen geweest en dat was genoeg. Zelf in het Hemitage zitten er gaten in de ramen in ze zalen vol met Rubens en Rembrandt en de wegen zijn niet echt aangenaam.

  Hun Oostzee vloot was een enorme schroothoop waar van het meerendeel gezonken aan de kade licht.
  De kennis is hoog echter de gemiddelde leeftijd is voor een wereldmacht wel heel erg laag.


  Maak melding

 38. @jojo,
  Gij schrijft over een periode van 20 jaren terug toen de Sowjet Unie uit elkaar viel. Het onderhoud van veel overheidsbezittingen kwam zwaar onder druk te staan. Veel moest herverdeeld worden. Maar ik bewonder de kracht van Rusland om er weer bovenop te komen. De boycot van de EU en de VS hebben de Russen juist gestimuleerd om de eigen productie ter hand te nemen. Suriname kan van Rusland veel leren om binnen 4 a 5 jaren van voedsel importerend land een voedsel exporterend land te worden. Op het gebied van granen o.a. vele tarwe soorten zijn de Russen de grootste producent en de grootste ontwikkelaar van nieuwe soorten geworden. Ook de teelt van soya maakt het mogelijk dat Rusland de totale levering van Amerikaanse soja aan China gaat vervangen.


  Maak melding

 39. @jojo,
  Ik zou u bijna willen adviseren om in een emotieregulatie therapie te gaan. Ik heb sterk de indruk dat u m.b.t. Rusland u uw ratio bent kwijtgeraakt. U verteld zoveel onwaarheden over Rusland zonder dat u weet dat u onwaarheden aan het rondbazuinen bent. Ik stel echter de waarheid en transparantie boven het imago van de profeet van onwaarheden.
  De eerste onwaarheid.
  U beweerd dat Rusland of Russische bedrijven investeren nergens ter wereld. Dit is de eerste onwaarheid die u aan het verkondigd. United Company RUSAL. Het Russische bedrijf is het een na grootste aluminiumbedrijf van de wereld. Zij hebben smelterijen in: Rusland, Zweden, Nigeria. Het bedrijf bezit raffinaderijen in Guneia, Australie, Italie, Ierland, Jamaica,Ukraine. Bauxietmijnen in Jamaica, Guyana, Guinea, Jamaica. De Russische oliemaatschappij Batumskoye bezit olieraffinaderijen in Barcelona, Antwerpen en Trieste in Italie. Het lijstje kan ik aanvullen met meerdan 100 Russische bedrijven die internationaal de vleugels hebben uitgeslagen in de goudindustrie, diamantmijnen, ijzermijnen,enz.enz.
  Ik moet u ook even aan herinneren dat na de Chinezen, het Russen zijn die de grootste investeringen plegen in Engeland, Amerika, Canada enz. Russische bedrijvan zijn thans in een toenemend aantal landen actief met het aanleggen van havens. Wat dacht u van de kerncentrales. Op wereldschaal zijn de Russen de grootste bouwers van kerncentrales. In meer dan 30 landen zijn de Russen thans bezig met het bouwen van hypermoderne kerncentrales. Zij bezitten wereldwijd het grootst aantal portefeuilles om kerncentrales te bouwen in diverse landen.


  Maak melding

 40. @RobG…laat de dommen en blinden vooral wat ze zijn; kunnen niks aandoen dat de natuur soms wreed kan zijn.

  Alleen al door naar de grootte vh land, krijg je ontzag voor Rusland. Dat hun politiek vaak niet begrepen wordt, heeft alles te maken dezelfde imperialisten en houde oorlog van weleer.

  Als er geen Rusland was, dan was de hele wereld van de VS…

  Tav China en India, de eerste heeft de VS al voorbijgestreefd qua economische macht; Indian volgt in 20 jaar na nu. Tav geva gevangenissen, ik wou dat die van NL ook zo uitzag….dan was het afeglopen met al die criminelen, verkrachters, etc!


  Maak melding

 41. @ RobG: Ach wat bent u weer aan het fantaseren. U zegt: “Ik moet u ook even aan herinneren dat na de Chinezen, het Russen zijn die de grootste investeringen plegen in Engeland, Amerika, Canada enz.”
  Hier onder de ware cijfers.

  De top 10 investeerders in de VS:

  Engeland met $449 miljard
  Japan met $373 miljard
  Nederland met $305 miljard
  Canada met $261 miljard
  Luxemburg met $243 miljard
  Duitsland met $224 miljard
  Zwitserland met $224 miljard
  Frankrijk met $223 miljard
  De Britse Maagdeneilanden met $100 miljard.
  België met $89 miljard

  Rusland staat er niet eens bij, net zo min als China. En kijk, Nederland op de derde plaats.

  Buitenlandse investeerders in Canada:

  United Kingdom $52 Miljard
  Japan $40 Miljard
  Switzerland $29 Miljard
  Brazil $28 Miljard
  China $27 Miljard
  Germany $27 Miljard
  Luxembourg $23 Miljard
  Netherlands $20 Miljard
  France $18 Miljard

  Weer geen Rusland te zien, China wel dit keer. En kijk, weer Nederland in de top tien.

  Voor het Verenigd Koninkrijk:

  And while the US was the UK’s largest investor, according to the ONS statistics, investment coming from Europe totalled £744bn, with £573bn coming from countries in the EU.
  Within the EU, Luxemburg and the Netherlands were the biggest investors, bringing in £116bn and £228bn respectively.

  Hier geen tabelletje, maar blijkbaar was de Russische investering het noemen niet waard, evenmin China. Wel weer Nederland in een toppositie.
  Blijkbaar kan het Nederlandse bedrijfsleven smijten met miljarden. Jammer dat er geen druppeltje in Suriname valt, maar wellicht kennen de Nederlanders de Surinamers te goed of valt er niets te investeren omdat alles al weggegeven is.

  Uw beweringen over de Russische bedrijven klopt dan weer wel, maar zie waar het ze om gaat, het weghalen van grondstoffen, net zoals China dat doet (en de rest van de ontwikkelde wereld). Alleen maken die er mooie dingen van, terwijl de Russen er vooral wapens van maken. Wellicht dat Bouterse een overeenkomst kan maken zodat de Russen het resterende bauxiet kunnen weghalen, zoals de mijnbedrijven het goud, China het hout en de vis en de Japanners de garnalen.
  Ook in kerncentrales zijn ze goed dank zij de noodzaak van plutonium productie voor kernbommen. Daar heeft u ook gelijk in. Jammer dat de Russen zelf er zo weinig van profiteren. De gemiddelde Russische man wordt niet ouder dan 65,5 jaar. In Nederland haalt hij dan niet eens de AOW.

  Beste mijnheer RobG, u mengt steeds feiten met fictie. Als u uw argumenten steeds kracht moet geven met een mengel van waarheden en verzinsels dan gelooft uiteindelijk niemand meer wat u zegt.


  Maak melding

 42. De Russen komen naar Suriname voor hun doelen. Ze zijn een chemisch land en denken in chemie , bestrijdingsmiddelen en monotono gewassen. Overal waar ze opduiken samen met China is deconstructief denken en doen de basis. Liegen kunnen ze ook goed maar dat zijn er meer. Suriname had nooit los van Nederland moeten gaan, maar als je een olie domme president hebt met een Brunswijk erbij dan kun je alleen Republiek Banane spelen en zit Lavrov zelfs ooit bij je met een banane cocktail.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.