donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBuitenlandse artsen over 2 maanden aan de slag in binnenland

Buitenlandse artsen over 2 maanden aan de slag in binnenland

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname is over 2 maanden zover dat de buitenlandse artsen eindelijk aan de slag kunnen in de verschillende districten en het binnenland. Dit zei de Volksgezondheid minister Antoine Elias donderdag tijdens een krutu in het dorp Langatabiki.

Er zullen twee artsen voor dat gebied aangewezen worden, welke over twee posten van de Medische Zending (MZ) beschikt, en wel op Langatibiki en op Nason. Herman Jintie, directeur van de Medische Zending en Edwin Noordzee, adviseur van de minister, gingen in op de technische aspecten van het verblijf van de artsen in het gebied.

Zowel de leiding als de overige dorpsgenoten reageerden positief op de mededelingen van de minister en zijn team. In totaal maken bewoners van negen dorpen gebruik van de diensten van de MZ gevestigd in dat gebied. Voor de bewoners was het daarom zeer positief te vernemen dat er op korte termijn twee artsen dichterbij huis zullen werken.

Na de officiële mededelingen, ging de minister over tot de overhandiging van twee naaimachines die door de First Lady van ons land, Ingrid Bouterse-Waldring, aan de vrouwenvereniging van Langatabiki werd geschonken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
  1. NAAIMACHINE die NAAIMACHINE´S overhandigd krijgen, dat is puur lol. de buitenlande Artsen worden tewerk gesteld in het binnenland, en deze mensen )Artsen ‘ spreken nauwelijks Negerengels ben benieuwd fa a mang ego communiceer dape .

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  2. 1) Surinaamse artsen worden in SRD uitbetaald, terwijl er voor de buitenlandse artsen ( Cubanen) dollars worden betaald. Er is al een flinke schaarste aan Amerikaanse dollars. Hoe gaat de overheid dit oplossen ?

    2) De Cubaanse artsen krijgen slechts een salaris van 800 dollar + vervoerskosten per maand, gratis tickets en gratis huisvesting. De werkelijke kosten liggen 75% hoger.
    De regering staat dus in het krijt bij de Cubaanse overheid. Hoe gaat men dit oplossen. Niks is gratis !

    3) Opleiding van deze artsen en specialisten zijn te beperkt De basisopleiding is veelal niet toereikend, redenen waarom de in Cuba opgeleide Surinaamse basisartsen ook eerst in Suriname aanvullend opgeleid worden.

    4) Dan heb je ook nog taalbarriere. Hoe gaat men dit oplossen ?

    Kabinet Bouterse moet openheid van zaken geven. Extra artsen klinkt goed maar tegen welke prijs.


    Maak melding
  3. In Afrika heb je artsen zonder grenzen ..deze werken op vrijwillige basis…maar tjha…idd tegen welke prijs zal de binnenlandse lotgenoten geholpen worden….waar die naaimachines voor bedoeld zijn mag Joost weten tijdverdrijf of krijgen ze ook een cursus erbij…nog even en we gaan Afrika achterna 40 procent is nu al gedoemd om te mislukken…Oeps artikel 16 is nu van kracht…


    Maak melding
  4. De verkiezingsstunt brengt toch wel voordelen met zich mee. Ik en blij voor de binnenland bewoners.
    Alhoewel, ik ben het helemaal eens mee met @@Koos.
    Inderdaad speelt de taalbarrière en betaling een hele grote rol.
    Maar het neemt niet af dat ik blij ben voor m’n landgenoten daar. Want dit zou iets moeten zijn dat door onze eigen artsen gedaan moest worden. Daarom ben je toch arts???!! Om je medemens te helpen. Maar nee, onze artsen voelen zich “te hoog” om naar het binnenland te gaan. Want wie gaat dan in hun super grote en geweldige huis ( wat trouwens gebouwd is met het zuur en bloed verdiende geld van de zieke patiënt) blijven dan. En niet te vergeten die geweldige, peperdure auto van ze.
    Mensen zoals Mother Theresa en Jaja Dánde, die voor de mens zorgden uit liefdadigheid, bestaan niet meer.


    Maak melding
  5. Koos,
    Cubaanse medici en leerkrachten is ruilhandel. Hetzelfde hebben ze gedaan in Venezuela. Mensen in ruil voor………………. Niks voor niks in het leven. Alleen de kortzichtige Surinamer denkt de jackpot binnengehaald te hebben. Ze waren, zijn en blijven niet de allerslimsten op aarde. Eenmaal een bekend gegeven.


    Maak melding
  6. De Cubaanse artsen hun opleiding is 10 × beter dan ie van de Surinaamse artsen.
    Buitendien houden deze zich aan hun eed. Je bent verplicht een zieke te behandelen. 90% van de Surinaamse artsen kijken naar: wie betaald, daarna kijken we naar de zieke.
    Weet he hoeveel geld surinaamse artsen maken/verdienen??
    Over speciasten praat ik niet. Die is per consult 375 en hij/zij hft meer dan 100 patienten per dag


    Maak melding
  7. Nina…ik ben het deels met je eens hoe zullen ze betaald worden…voorbeeld aan jou als een arts met een gezin geen loon krijgt van onze regering of moeten smeken voor hun loon of hulpmiddelen…welke signaal geeft hij dan af met deze actie…kan je het mij uitleggen…


    Maak melding
  8. @ Koos 27 juli 2019 at 10:12

    Je liefde voor Bouterse is zo groot dat je hem bij alles erbij haal.

    Stop toch met je gejank over die Cubaanse artsen en ga maar in Den Haag klagen over de rotzooi in de gezondheidszorg van Nederland.

    En ga ze eens vragen waarom ze toestaan dat co-assistenten geen co-schappen in Nederland kunnen lopen en daarom massaal naar Suriname gaan.
    Praat over zaken waar je kennis van hebt.


    Maak melding
  9. Suriname is een ontwikkelingsland/land in ontwikkeling en kan zich niet hetzelfde niveau van Nederland permitteren.

    Koos geeft de indruk dat alles in Nederland op het gebied van de gezondheidszorg goed is.
    Helaas is dat niet zo waar gehakt wordt vallen er spaanders.

    Elke maand zeker 20 ziekenhuisdoden door medische fouten

    29 april 2018 19:00

    In Nederland sterven elke maand zeker 20 ziekenhuispatiënten door medische fouten. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Inspectie Gezondheidszorg. Daaruit komt ook nog eens naar voren dat elke maand gemiddeld 32 mensen schade oplopen door een fout in het ziekenhuis.

    In de periode 1 januari 2016 tot 9 oktober 2017 meldden Nederlandse ziekenhuizen 1965 calamiteiten bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Zo’n melding moet het ziekenhuis doen op het moment dat ze vermoeden dat door fout medisch handelen een patiënt schade heeft opgelopen of is overleden.

    Kijk hier om te zien hoeveel medische fouten uw ziekenhuis heeft gemaakt.

    Baby’s en ouderen
    Ziekenhuizen zoeken vervolgens uit of er wat mis is gegaan en zo ja, wat dat dan is. 1163 keer, wat bijna bijna 60 procent is van de meldingen, is er ook daadwerkelijk fout gehandeld door de artsen of verplegend personeel van het ziekenhuis.

    Als gevolg van die fouten overleden er 471 patiënten en liepen 716 patiënten ernstige schade op waardoor ze langer in het ziekenhuis lagen. Maar een groot deel van de patiënten heeft ook te kampen met blijvende schade en invaliditeit.

    Wat opvalt is het aantal medische fouten waardoor baby’s overlijden. Dat gebeurde 26 keer. En bij ouderen gaat het ook vaak mis. 291 65-plussers stierven door fouten van het ziekenhuis.


    Maak melding
  10. Die naaimachines zijn bedoeld om na de operatie de snijwonden mee te dichten. Logisch ! Verder lijkt de rol van de inheemse medicijnman uitgespeeld te raken eindelijk komt een eind aan kwakzalverij. Nog steeds onbegrijpelijk dat Cubaanse artsen met slechts een basisopleiding in Suriname een wit jasje aan mogen om voor arts te spelen. Een mensenleven is in Suriname niets waard.


    Maak melding
  11. @ Nina wel eens gehoord van dr. Girjasingh die jaarlijks drie maanden in Suriname verblijft en gedurende deze periode alle operaties kosteloos verricht ? Natuurlijk norm je de naam van deze Hindoestaanse chirurg niet krijg je niet eens uit je mond. Maar wel klagen he !


    Maak melding
  12. Afgelopen weekend had Misiekaba ze meegenomen om ze te leren hoe aan boomtakken te hangen.Meer dan 75% van de binnenland bewoners wonen intussen in de stad waar ze naar harte lust occuperen,stelen,roven en moorden.
    Voor wie er achter gebleven is in het binnenland zijn er niet zo veel artsen nodig.Bij enkele huisartsen in Par’bo zitten de ex-binnenlanders al 4 uur in ochtend op de voorbank om een vroege nummer te bemachtigen.Als je tegen 10a11 uur de ruime wachtkamer van de arts bezoekt,zit het vol met deze mensen.En natuurlijk heerst er een typische geur in de wachtkamer.


    Maak melding
  13. Bert van Marwijk,
    In Suriname worden medische missers gewoon begraven en men hoort er niets meer van, of heb ik het fout, baby sterft zou in de tropen ook niet gering zijn ,komt er straks nog mis communicatie, bij de tijd zal het leren


    Maak melding
  14. @Bert v Markwijk in Nederland wonen bijna 18 miljoenen mensen. Natuurlijk gaan er mensen dood door medische missers. En ja Nederland is zo goed gedocumenteerd dat deze zaken bijgehouden worden. Denk je dat medische missers in Suriname bijgehouden worden ? Ik heb je al eerder uitgelegd, Nederlandse artsen en specialisten zijn top. Wat Suriname moet doen is eigen artsen opleiden samen met de Nederlanders. Niet meer niet minder.
    Is goedkoper, veiliger en veeeeeeel beter.


    Maak melding
  15. Dit is duidelijk een verkiezingsstunt bedoelt om stemmen te winnen voor de volgende verkiezingen. Na de verkiezingen zal je zien en horen dat de koers omhoog zal schieten, er geen geld meer is, dat de cubanen niet uitbetaald kunnen worden en dat ze vervolgens vertrekken uit SU net zoals de Fillepijnse verpleegkundigen ook vertrokken zijn.


    Maak melding
  16. Dus als je alles hier mag lezen…toeristme uit Nederland….welke reis verzekering die je afsluit is geen garantie als je in de ziekenhuis terecht komt voor een overlevings kans…zorg dat je testament in orde is voor vertrek….Jah love….


    Maak melding
  17. Na de bevolking flink genaaid te hebben geeft de firstlady de boslandbewoners naaimachine cadeau…ai boi…tiedeh tamara weh naai go moro farah


    Maak melding
  18. @ Haco & Koos,

    Het aantal mensen maakt niet uit Medische missers met de dood tot gevolg zijn en blijven medische missers! Heel ongevallen en bijna ongevallen worden niet eens gemeld en toch zoveel doden per maand door medische missers.

    En dat in een land waar een ieder de juiste taal spreekt en de medische kennis en techniek “de beste” zijn.
    En de ziektekostenpremie de hoogst ter wereld is op USA na geloof.

    Koos mocht je weer in een academisch ziekenhuis zijn voor je werk, doe maar even navraag cq laten ze je uitleggen hoe het zitten.

    Laat de Surinamers en hun gezondheidszorg met rust. Besteed je tijd liever door een discussieforum te beginnen over de gezondheidszorg in Nederland.


    Maak melding
  19. Koos 27 juli 2019 at 15:02
    Wat Suriname moet doen is eigen artsen opleiden samen met de Nederlanders. Niet meer niet minder.
    Is goedkoper, veiliger en veeeeeeel beter.”

    @ Koos,
    Al zou je alle knappe koppen van Nederland sturen om er te werken cq om de Surinaamse specialisten en basisartsen bij te scholen wil ik je nogmaals zeggen:

    HET HEEFT GEEN ZIN!!!!!
    Suriname heeft geen financiële middelen nog de technische middelen en zal de meesten op korte termijn ook niet aanschaffen. Wat ze hebben gebruiken ze en daar moet je de basisartsen mee leren werken.
    Met de middelen die ze nu beschikbaar hebben redden ze meer levens.

    Weet je waarom sommige ziekenhuizen bepaalde operaties niet mogen uitvoeren maar de patiënten door moeten verwijzen? Ben benieuwd naar je antwoord.
    De groeten van je grote vriend DDB.


    Maak melding
  20. @ras;;

    Thanks voor je reactie en je vraag.

    Maar alvorens jouw vraag te beantwoorden, beantwoord jij eerst mijn vraag:
    Is er ooit een arts in Suriname geweest die niet betaald is??

    Ook al zouden ze niet voor een maand betaald worden door de staat, dan nog hebben ze meer dan genoeg om maanden mee te gaan. De arme zieke, onverzekerde man betaald contant.

    Daarom vind ik het een oneerlijke vraag van jou. Het gaat hier om een super goed betaalde groep. Het zou pas eerlijk zijn als de vraag gericht was op een arme man en z’n gezin….
    Snappie?


    Maak melding
  21. Beste Bert,
    Wee hebben het over cijfers van medici misser , in Nederland worden geregistreerd dus ook makkelijk terug te vinden kun je dat in Suriname ook


    Maak melding
  22. Ik zit net te lezen dat de registratie van medische misser in suriname sinds 2007 allerbelabert is dus zijn we al 12 bezig om het op de rit te krijgt, gezien de mentaliteit en geen fouten te willen toegeven zal het nog wel 12 jaar duren ,en Bert je helemaal gelijk het is aan de noordzee een kloten zooi, je zou er je hond nog niet uitlaten , toch groet haco


    Maak melding
  23. Mensen, ik wil een djoeka worden. Djoeka’s krijgen alles gratis en voor hen wordt alles geregeld. Voor de arme hindoestaan in Saramacca of Nickerie wordt niks gedaan. Hij moet maar bekijken hoe hij overleeft. Weet iemand waar ik mij kan laten verbouwen tot djoeka? Of is er een djoeka die mij formeel wil adopteren?


    Maak melding
  24. @ Haco 28 juli 2019 at 11:30

    Denk je dat in Nederland alles geregistreerd wordt?
    Kun je je dit herinneren of ben je dat te jong voor?

    Bob Smalhout, professor van het volk
    Plaats een reactie
    ADVERTENTIE
    Gehaat door collega’s, geliefd bij patiënten. Prof. dr. Bob Smalhout is een markante man. Medische missers staan in zijn loopbaan centraal. Missers van anderen, welteverstaan.

    Tekst: Evert Pronk
    Fotografie: Marcel van der Vlugt

    Zijn oratie, getiteld De dood op tafel verandert 34 jaar geleden het leven van Bob Smalhout (Amsterdam, 1927) voorgoed. Zijn berekening dat er jaarlijks 200 patiënten onnodig overlijden door fouten in de anesthesiologie, slaat in als een bom. Medisch Contact publiceert een verkorte versie van de rede. Er volgen reacties van de Stichting Medische Registratie, de Nederlandse Anesthesisten Vereniging, het bestuur van de Rijksuniversiteit Utrecht, de KNMG en van tal van collega’s. In meerderheid is de respons negatief. De door Smalhout gebruikte mortaliteitscijfers worden bekritiseerd, zijn uitlatingen over medische fouten afgedaan als ‘pure verzinsels’.
    ===============
    Ano 2019 wordt nog steeds met cijfers gesjoemeld.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES