Politie stuit op drugs in winkels voor Centrale Markt van Suriname

32
Politie stuit op drugs in winkels voor Centrale Markt van Suriname
Archieffoto Centrale Markt van Suriname

De Surinaamse politie heeft gisteren in twee winkels voor de Centrale Markt in Paramaribo drugs aangetroffen. Daarbij zijn zeker 10 verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op haar voorpagina.

Behalve bij de winkels heeft de politie gisteren ook drugs en verboden spullen aangetroffen bij personen die zich ophouden bij de verschillende hoeken in de binnenstad. Welke drugs precies zijn aangetroffen is nog niet bekend.

De aanpak is uitgevoerd in het kader van de operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo.

32 REACTIES

 1. HOOP moet niet alleen de winkels voor de centrale markt aanpakken, maar ook de nuttelozen oftewel de paria’s van de samenleving op de hoeken van de straten, maar vooral de verkoopkraampjes van drugs en andere verboden spullen.


  Maak melding

 2. Met dit soort berichten, kun je opmaken, hoe verziekt dit land is geworden betreffende drugs, deze troep vernietigd mensen alleen maar, laat staan dat je kunt functieoneren, die moordenaar is daar een voorbeeld van.


  Maak melding

 3. De mensen denken als onze ( lijder ) het kan kunnen we hetzelfde doen, immers ze moeten ook zorgen dat er brood op tafel komt !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Had iemand zoiets kunnen vermoeden!Op de centrale markt ook nog…..er zullen meer plekken zijn waar deze roof dieren hiermee zich bezig houden.Groots is te danken aan de Moordenaar van dit land.


  Maak melding

 5. Drugshandel/smokkel, illegale geldtransporten. Dat land is corrupt, ziek, verrot en zet zichzelf dagelijks opnieuw negatief op de wereldkaart. FAILED STATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Er wordt meer drugs verkocht dan voedselwaren daarna komt xtc dan alcohol dan roekelois rijdrn en dan gramaxon. En dan de dood bij meestal onschuldige.
  Maak korte metten en veeg Suriname schoon. Dan komen de toeristen weer en kan de koers zakken waardoor Surinamers meer koopkracht hebben waardoor middenstand weer gaat leven en zo breng je een land vooruit. Stem op mij. Nieuw Suriname.


  Maak melding

 7. In Abu Dabi, Koeweit, Arabische Emiraten, Jemen, Damascus, Koerdistan…en bij geen van de leiders van deze landen kleeft bloed op hun handen en zijn zij ook niet bij verstek veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf en op wiens hoofd nog 20 jaar aan eis hangt. N.B: ze schuren ook niet met minderjarige dyuka meisjes tot diep in de nacht met enkele lijntjes door de neusgaten.


  Maak melding

 8. JZwartmans 26 juli 2019 at 13:01
  De mensen denken als onze ( lijder ) het kan kunnen we hetzelfde doen, immers ze moeten ook zorgen dat er brood op tafel komt !’

  @ Zwwartmans,
  Kennen de mensen niet het gezegde: wat Jupiter mag mag de os van Jupiter niet.
  Opsluiten die gasten!


  Maak melding

 9. Koos 26 juli 2019 at 14:03
  Alleen enkel de doodstraf voor dealer gaat een einde maken aan deze troep. Welke politicus heeft de ballen om dit te fixen.”

  @ Koos,
  Je weet dat we Nederland in (bijna) alles volgen!!
  Als zij al die zware drugscriminelen die in de EBi en andere gevangenissen de doodstraf geven en deze ook uitvoeren voert Suriname het ook in.
  Laat de Nederlanders van drugsparadijs Nederland maar tonen dat ze ballen hebben.


  Maak melding

 10. Nou hoorde ik ergens dat de barbaren als eerst Rome plunderden.En nu lijkt het als of Sur.geregeerd wordt door barbaren.Moet je eens langs de VCB lopen.Zeker 4 keren ga je horen of je geen goud te verkopen hebt.De burgers ervaren een heel gigantische onveilig gevoel als ze daar langs lopen om naar de markt te gaan.En de treden van de VCB is tot de laatste plaats bezet door mannen.Net als aasgieren die op een buit loeren.


  Maak melding

 11. Wat een verloedering in ons land. Het is goed dat er verscherpte maatregelen worden getroffen. Deze handelaren werken er aan mee ons land en bevolking harder naar de afgrond te helpen.Overal camera’s plaatsen en undercover agenten erop af sturen. Je wordt gewoon angstig om op de markt te lopen. Straks gaan er op de markt nog afrekeningen plaatsvinden door mensen kapot te schieten. Sang e pesa na ini oeng kondre?? Drugs wordt verhandeld alsof men een broodje koopt. Deze handelaren voorgoed opbergen zonder enige vorm van vrijlating. Bouta heeft onze markt vaker gebruikt als visitekaartje om buitenlandse bezoekers een rondleiding te geven. Nu kan hij deze gasten ook kennis laten maken met het feit dat er ook drugs verkocht wordt op onze markten. Suriname staat heel negatief op de kaart ook mede dankzij alle drugspraktijken. Nu nog de winkels op de hoeken van de straten controleren of zij ook drugsverkopen.

  Sarie Torie


  Maak melding

 12. Ze moeten ook een het kantoor van kabouta desie, pleesidentieel palijs en huis van bouta voor drugs doorzoeken. Dina liet de DEA zelfs een kg in zijn kantoor zien.


  Maak melding

 13. Bert van Marwijk,
  in Nederland zitten zware drugscriminelen inderdaad in de bajes In Suriname wordt je beloond met het presidentschap met zelfamnestie.


  Maak melding

 14. Centrale Markt van Suriname, wanneer gaat dat lelijke gebouw tegen de vlaktte, een koloniale overblijfsel,het is een broeinest van criminelen, en ongeregelde gasten en illegalen. Illegale geld wisselaars.
  Ook is het een verzammelplaats voor illegale goud verkopers, illegaal gewonnen in de binnenlanden van Suriname, Hoefdraad wanneer pak je dit soort ongeregeldheden en fraudeurs niet aan, wanneer stuur je de ambtenaren van je belastingdienst op ze af. Of moeten hen die winkels hebben en eerlijk hun zakjes doen, zwaar belast worden door de belastingdienst. Het is een grote puinhoop met de belastingstelsel hier in Suriname.


  Maak melding

 15. Deze “gesel” kan geen enkele obia-mang,loekoemang,awarie domrie of andere geestelijke uit Suriname een halt toeroepen !!!
  Misschien moet de prersident van Ghana ons komen adviseren in deze !!
  President Duarte van Philipijnen zou de juiste man zijn om onze pres. in deze te adviseren(shoot them all out, zou hij zeggen ) !!!


  Maak melding

 16. Een voorstel is om de markt veel transparanter te maken.
  Dat wil zeggen:
  De voor- en achter gevel openmaken en desnoods oproldeuren in plaatsen.
  Waardoor er via de straatzijde zicht is door de markt heen.

  Markten zijn OPENBARE plekken waar goederen verhandeld worden.
  Geen gesloten kubussen met privacy.
  Hopelijk neemt de regering notitie/ acht van dit voorstel.
  Zelfs de markthal in Rotterdam is een groot gebouw maar transparant.

  De voordelen zullen legio zijn.
  Mensen zullen met plezier erdoor lopen. En de sfeer zal veiliger zijn.
  De rivier zal te zien zijn , hopelijk via de straat enz enz.

  Een Gezegende dag verder.


  Maak melding

 17. Suriname heefd al voor de zestiger jaren een drugs probleem,in die tydt hielden alleen de rykken zich mee bezig dat is in de tachtiger jaren over geslagen naar de minder draagkrachtigen maar dan ook over de hele wereld ,en dat is het een wereld probleem die niet valt uit teroeien zo lang er oorlogen zy n op deze aarde
  mischien kan de klimaatverandering ook verandering met zich mee brengen door deze plant uit te laten sterven


  Maak melding

 18. Dank je heer sewgobind soso ka onderdaad opzoek naar slachtoffers en een schuldige zelf de Arabieren gebruiken drugs ga aan een ieder die klaag verhuis dan maar naar 1 van die landen waar jullie denken dat er geen drugs gebruikt of onder de tafel voorbij gaat. Ik ben helemaal geen voorstander van drugs en nog wat , maar gelet op die cambiohouders en de vele venters en standhouders in en om de markt en het centrum van Suriname dan noem ik geen namen wie de grote drugsbaxen in Du zijn altijd maar een gelul Nederland is 1 van de grootste drugs landen en dat gaat in de doofpot houden jullie op en ga wat positiefs doen gelul


  Maak melding

 19. @Stay positief,
  100
  We moeten uit zaken leren en anticiperen.
  Goede raad kan een ieder gebruiken
  Oordelen kan, maar oplossingen aandragen is prio.
  Help ons land.
  We moeten zo snel als mogelijk vooruit.
  Bless


  Maak melding

 20. Eerst een drugstransit land met een grote omzet. Nu een land met grote binnenlandse omzet van drugs. Nu een populistische antidrug politicus. Even wachten. Hij is er nog niet.
  De politie is nou de drugs opruim dienst. Hoop niet dat er geschoten wordt en de drugs bandieten net als Jamaica van toen huizen tot forten hebben gemaakt en de politie en militairen weg geschoten hebben.
  Welgestelde landgenoten kunnen hun kinderen proberen te redden door hun naar drugrehab instituten te sturen met eigen geld en/of verzekerings geld.


  Maak melding

 21. Goed zo.
  De oorsprong van drugshandel zit niet bij deze kleine drugsjongens.
  Onder welke regering zijn de cambio’s en autoverkoopbedrijven zo gaan groeien?? Vraag je af hoe de failliete grote zaken tijdens Chan ineens weer opbloeiden.


  Maak melding

 22. Hmm alleen maar bullshit comments waar op aarde doet men niet aan drugshandel en degenen die zoveel lullen over het drugsproblematiek wel jullie mogen stoppen met lullen hoor want bijna iedereen die lult heeft een of ander familie of vriend in de bussines dus wanneer je komt lullen moet je eerst in je fucking familie of vrienden kring nagaan of geen drug dealers of handelaars zich bevinden .maar nee we lul e kosi e beschuldig die en die terwijl joe brada ,oemoe,nefo ,en mati e der a kaolo dopoe heftig hmmm oen hij wan ma pangpang brik jere


  Maak melding

 23. Waarom zegd de lijder hoofd verdachte moordenaar de grootste drugsbaron in het land nooit maar dan ook nooit iets over ,,,, drugs ,,,, en aan verwante zaken ook zijn zoon aangehouden was/is in Amerika voor 16 jaren 3 maanden al daar vast zit voor natuurlijks drugs en daarbij gerelateerde zaken…..

  Wie zwijgt, st e mt toe zegd men in het Nederlands..


  Maak melding

 24. Overal op de wereld word er drugs gedeald… Of gebruikt.. Blakka mang… Morocco.. Turkey.. Hindustanie.. Chinees… Pa-I.. Jampanesie.. Buskondre.. Iedere volk doet dat.

  Dat die ei lijder van Su het zo open en bloot doet zegt al genoeg hoe bekrompen en kortzichtig hij is in doen en denken

  Jammer voor onze nakomelingen…. Ze vergeten allemaal 1 ding.. Je oom of neef of grootopa of sugar daddy.. Die zich ermee heeft bezig gehouden laat sporen van bloed en verderf achter aan hun kleinkinderen.

  Kijken jullie maar ff voor de fun om je heen… Wat er gebeurd in elk land…
  Je word rijk.. heb snel geld. Denk dat je alles kan kopen en bezitten en denk dat je macht heb en vaak denken ze dat ze op gelijke niveau staan en oppermachtig zijn.

  Kijk hoelang ze leven en hoe ze dood gaan of iemand in hun familie of zijzelf die vaak en jammer genoeg een ongeneeslijke ziekte krijgen. Dan is al’t geld niks meer waard.


  Maak melding

 25. Rondom de Centrale Markt houden zich veel djoeka’s op die zich met allerlei illegale zaken bezig houden. Ze zijn ook ontzettend agressief. Zelfs de politie durft daar niet in te grijpen. Die KPS gaat graag voetballen om 22:30 bij een ongevaarlijk gezin, maar tegen de gevaarlijke djoeka’s durven ze echt niks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.