Minister kondigt aangescherpte veiligheidsmaatregelen in Para aan

5
politie Suriname

Het veiligheidsbeleid in Para wordt drastisch versterkt door ingrijpen van Justitie en Politie. Op Onverdacht/Billiton komt er binnenkort een permanente vestiging van de Regionale Bijstands Team (RBT). In het Carolina gebied zal de politie 1 x 24 uur postvatten, de Maritieme Politie zal vanaf dit weekend gedurende de vakantieperiode ook een post hebben nabij plantage Ayo en de politie surveillance zal te land en te water worden opgevoerd. 

Deze beleidsmaatregelen werden vandaag aangekondigd door Justitie en Politieminister, Stuart Getrouw, tijdens een overleg met districtscommissaris (dc) Armand Jurel. Volgens dc Jurel is het Carolinagebied bron van commerciële activiteiten (hout, goud en steenslag), waardoor veel mensen het gebied intrekken.  De omliggende dorpen worden geteisterd door roofovervallen en diefstallen. Issues aangaande deze criminele handelingen zijn de bewindsman bekend

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft de wanorde op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen ook al in het vizier. De introductie van de nieuwe maatregelen waren volgens Getrouw al in voorbereiding om onder meer de orde en rust in de samenleving van dit gebied te vergroten.

Minister Getrouw brengt spoedig, samen met de korpsleiding en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), een werkbezoek aan verschillende inheemse dorpen in Para. Alle andere veiligheidsvraagstukken zullen hierbij worden aangehoord en op kort termijn aangepakt door middel van adequate en effectieve maatregelen.

De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht zal ook bij deze hoorzittingen participeren voor een betere regulering van de commerciële houtactiviteiten in het Carolinagebied.

5 REACTIES

 1. Ik weet niet of de rovers Afrikanen zijn maar wat ik wel weet is dat de meeste slachtoffers Hindoestanen en Chinezen zijn; de twee bevolkingsgroepen die Suriname opbouwen. De rovers zien dat deze beiden groepen door hard te werken zich economisch ontwikkelen hebben en over ruime financiële middelen beschikken. Wat is dan gemakkelijker om op een lafhartige wijze deze mensen te beroven ? En ja, ook ik ben voorstander van het dragen van een wapen om jezelf te beschermen. In de VS en Brazilië de normaalste zaak van de wereld hoor.


  Maak melding

 2. Laat hij gaan kijken in Paramaribo nabij AZ hoe de del pradostraat wordt afgesloten voor feest en als er muziek erbij komt kunnen de zieken sneller doodgaan. hoop dr ambulance ook instruktie krijgt om daar niet te rijden. Omrijden. Laat de gewonden effe wachten


  Maak melding

 3. Geef de veiligheidsdiensten cart blanche. Maw gericht schieten op de borst. Suriname heeft een paar bodybags nodig. Er zal een voorbeeld moeten worden gesteld.


  Maak melding

 4. @ babylovesloly

  Tijd dat je op die loly gaat zuigen, want je kraamt alleen maar onzin uit. Alsof creolen niet worden beroofd. En niet iedereen wil bloed aan zich hebben kleven door zich te bewapenen. Dat is een taak voor de overheid! OPSCHALEN DUS!
  Gewoon keihard optreden tegen criminaliteit ongeacht ras!


  Maak melding

 5. Zonde toch babylovesloly om zo’n racistische opmerking te maken. Helaas zit er wel een kern van waarheid aan maar daar houdt het mee op. Want oorzaak en gevolg wordt nimmer besproken anders dan het zijn de zwarte mensen die het doen. Ja ordinaire straatrovers inderdaad, maar geen giga drugssmokkel human trafficking, georganiseerde criminaliteit, moord om nalatenschap etc. Die zwarte mensen hebben na de slavernij een stiefmoederlijke behandeling moeten ondergaan welke iedere andere rassengroep in Suriname bespaart is gebleven. De zwarte groep heeft een setback doorgemaakt van 400+jaren met een transitie periode waar de Hindoestanen en andere Aziaten naast bij hebben gehad. De trauma aangebracht is nooit behandeld welke met dan 20 generaties is kapotgeslagen van moeder op kind etc. Heb het fatsoen om voor je die beerput opentrekt even stil te staan bij oorzaak en gevolg. Want hoe kon de hindoestaan die hier nog geen 180 jaar vertoefd zich zo goed op de bovenste trede bevinden? Juist ja… Ik sta open voor elke discussie hierover.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.