Agenten die arrestant in kofferbak vervoerden zijn hun boekje te buiten gegaan

23
VIDEO: Agenten gooien jongeman in kofferbak en rijden weg

De agenten die eerder deze week een jongeman bij de Bosje brug gearresteerd en afgevoerd hebben in een gesloten kofferbak van een personenauto, zijn hun boekje te buiten gegaan. Dat meldt een woordvoerder van de Surinaamse politie zojuist aan de redactie van Waterkant.

De woordvoerder zegt dat het gaat om manschappen van één van de aanhoudingsteams van de politie. Hij laat weten dat de manier om een verdachte of arrestant te vervoeren duidelijk zijn. Indien het voertuig geen ruimte zou hebben voor de arrestant, zouden de agenten in kwestie assistentie van hun collega’s moeten inroepen om de verdachte af te voeren met een ander voertuig.

De woordvoerder benadrukt dat onder geen enkele omstandigheden een arrestant of verdachte afgevoerd mag worden zoals in het filmpje te zien is. De jongeman in kwestie is gearresteerd voor het wegnemen van ander mans spullen. De agenten in kwestie zullen opgeroepen worden door korpsleiding ter verantwoording. Het filmpje dat massaal via social media gedeeld is heeft veel stof doen opwaaien binnen de samenleving.

23 REACTIES

 1. Dus toch zijn het agenten geweest??!!!
  Eerlijk gezegd, vind ik het ergens nieteens erg dat ze het zo gedaan hebben. Want als de rovers roven en onschuldige mensen mishandelen, hebben ze geen mercy. Dus waarom de agenten dan wel?

  Aan de andere kant….niet omdat de rovers “zo” zijn, moet de rest zich tot die niveau gaan verlagen. Ik begrijp de agenten op dat moment ook. Maar ze moesten ook geweten hebben wat de regels zijn…


  Maak melding

 2. Klopt helemaal. Het leken wel amateurs aan het werk. Een a kapu dyari. Ik vroeg me af wat het effect van al de trainingen is. Ik heb daarom geen begrip voor de be- en mishandeling van de arrestant. De man is eenmaal in de boeien geslagen, is dus weerloos moet dus op een normale manier vervoerd worden. En de enige die de strafmaat bepaald (of hij wel of niet in een kofferbak moet) is de rechter.


  Maak melding

 3. Ze weten zogenaamd allemaal, hoe het wel zou moeten, maar blijven de mensenrechten schenden, en als het dan gefilmd word, en verspreid word, worden ze zogenaamd ter verantwoording geroepen voor de buitenwereld, maar intern lachen deze mensenrechtenschenders zich rot, doordat ze bijvoorbaat al weten, dat ze er mee weg komen.


  Maak melding

 4. Maar de voorbeeldt is al gegeven,wat een slechte voorbeeld geven ze aan het lyken wel onderwereld fuguren die bezig zyn met een reprimande


  Maak melding

 5. Hij is geen bos bananen goed voor de achterbank van een personen auto . De heibel van het publiek en de excuses van de politie is op zijn plaats.Mischien was het beter hem geboeid aan handen en voeten op de achterbank laten zitten. Geblinddoek mag ook.


  Maak melding

 6. Ik lees hier tal van primaire reacties wat er met de arrestant zou moeten gebeuren of dat de kofferbak de juiste plek was om hem te vervoeren. Heel vreemd dat in dit geval politie geweld wordt goed gepraat. Het argument dat dieven/rovers zelf geweld gebruiken gaat niet op. Suriname is officieel nog steeds een rechtsstaat. Ook al valt er de laatste jaren weinig van te merken. Wanneer ook politie agenten zich als Neanderthalers gaan gedragen dan is het einde compleet zoek


  Maak melding

 7. als het om een boef gaat heb ik geen moeite mee om hem onder dwang te laten lopen naar het bureau dan kan iedereen zien dat er wordt gewerkt om dit tuig van de straat te houden . in dit geval heiligt het doel de middelen , want een Rolls Royce was niet ter beschikking , dus gewoon in de kofferbak … want om beroofd te worden is niet leuk echt waar leuk voelt heel anders aan


  Maak melding

 8. Er is een een verschil tussen een geweldadige beroving of iets stelen.
  Geen van beide zijn goed, maar voor hetzelfde geld heeft hij een pak koek gestolen. Dan hoef je van mij niet ds kofferbak in.

  Suriname veranderd steeds meer in een bananenrepubliek!


  Maak melding

 9. Iedereen moet verplicht van andermans bezittingen afblijven. Je henbt twee handen en voeten wat verstand, ga dus arbeid verrichten werk voor je toekomst.. vergeen probleem


  Maak melding

 10. Ik dacht dat de politieagenten wat geleerd hadden van de kwestie “ballen ophalen van andermans erf”. Wanneer kregen ze nou een keer door dat ze correct moeten optreden in het openbaar. Iedereen heeft een smartphone. Beelden zijn zo op internet getreamd.


  Maak melding

 11. Voor de degene die het werk doen voor hun komen er geen mensen rechten voor ma die verdachten die hebbn het volle inzet van mensen rechten zo te zien is het wet mensenrechten gemaak alleen voor verdachten. Pak je hard aan kom mensen rechten in beeld voor ze op


  Maak melding

 12. wendy
  26 juli 2019 at 22:21

  Het moet niet zo maar de ROVERS GAAN VAKER HUN BOEKJE TE BUITEN.
  Roven en mishandelen arme burgers

  ================================

  Maar burgers eerst op een beestachtige wijze mishandelen en daarna zgn op de vlucht doodschieten mag wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.