Suriname zal voor eind 2019 over innovatief 5G-netwerk beschikken

30
Suriname zal voor eind 2019 over innovatief 5G-netwerk beschikken

Suriname zal voor eind 2019 en daarmee als eerste land in de regio over een innovatief 5G-netwerk beschikken. Dit heeft Telesur-directeur Mike Antonius aangekondigd tijdens de 35ste jaarlijkse conferentie van de Caribische Associatie van Nationale Telecommunicatieorganisaties (CANTO), die van 21 tot en met 24 juli werd gehouden in Port of Spain, hoofdstad van Trinidad en Tobago. Het thema dit jaar luidt: ‘Transitie naar een Digitale Regio – Kansen & Uitdagingen’.

Met het uitrollen van het 5G-netwerk zet Telesur de volgende grote stap in de ontwikkeling van supersnel internet in Suriname. De explosieve groei van ‘Internet of Things’(IoT) – Internet der Dingen – is wereldwijd niet meer te stuiten. IoT verwijst naar het feit dat steeds meer alledaagse apparaten verbonden zijn met het internet. Deze semi-intelligente ofwel ‘slimme apparaten’ kunnen zelfstandig gegevens uitwisselen, beslissingen maken en met elkaar of mensen communiceren. 

Suriname kan en mag niet achterblijven op deze mondiale technologische ontwikkeling. Het is geen luxe maar noodzaak. 5G is niet alleen sneller internet. Het is een uitgebreid ‘ecosysteem’ om een volledig mobiel en connectedSuriname mogelijk te maken. De potentie voor de sociale, educatieve en economische ontwikkeling van onze samenleving groeit hierdoor enorm. Het 5G-netwerk is onderdeel van de e-Suriname-visie met het vergevorderde Telesur Nationaal Breedbandproject (TNBP) als strategisch instrument, waardoor diverse e-servicesal beschikbaar zijn in Suriname.

Telesur-directeur Antonius heeft tijdens zijn presentatie in Trinidad ook de e-Suriname-visie uit de doeken gedaan. “Telesur wil verder bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname, door het mogelijk maken van een breedbandecosysteem”, sprak Antonius.

Ook maakte de Telesur-directeur gewag van de uitbreiding van het LTE-netwerk sinds mei 2019. Hierdoor hebben ook mobiele gebruikers in vrijwel het gehele kustgebied toegang tot dit 4G-netwerk, dat in 2015 werd geïntroduceerd. Voor gebruikers van mobiel internet betekent deze uitbreiding een aanzienlijk verbeterde gebruikerservaring.-.

30 REACTIES

 1. In plaats voor alternatieve te bedenken voor nieuwe stroombronnen en andere levens behoefde te winnen voor de toekomst van de bevolking…houden we ons bezig met 5G alsof het een verlossing zal zijn voor ons …wat een kromme denkwijze als of we het kunnen betalen…..net als onze olie gewin zien we de prijzen alleen maar stijgen……


  Maak melding

 2. We hoeven het niet te betalen. china gaat het ons geven. telesur is toch vergevorderd met huawei in overeenstemming.

  op zich geen kwade ontwikkeling, ik vind wel dat onder de bevolking nog veel meer informatie zal moeten komen over internet of things. omdat de jonge bevolking in groter getale voorkomt dan de oude bevolking en onder de jonge bevolking heb je ook een groot aantal (gecertificeerde) analfabeten. dus leiden.


  Maak melding

 3. Maar de belangrijkste vraag is door wie gaat dit project gedaan worden??? Laat mij raden…de Chinezen…en dus is Suriname ook digitaal in de macht van de chinezen!!
  Think about that!!


  Maak melding

 4. Maar is 5G wel veilig voor mensen. Laatst was op tv documentaire dat vele artsen en militaire specialisten zeggen kan worden gebruik als wapen. Zij ook zeggen 5G veel gevaarlijk voor als vrouw zwanger is al bij embryo heeft al invloed en als is baby kan veel schade aanrichten aan lichaam.


  Maak melding

 5. China lijkt wel de lamp van Aladin te zijn voor de pikin ingi boi.Hij wrijft even over de chinees en doet zijn wens.Hij wilde highway en krijgt het.Hij wilde ziekenhuis,huisjes met opgekrulde dakrand enz.En krijgt hij nu ook G5 van de chinezen.


  Maak melding

 6. Suriname lift klakkeloos met alles mee, is er een onderzoek gedaan wat G5 als invloed kan hebben op de menselijk gezondheid ? NEEE, dus waarom klakkeloos mee gaan.


  Maak melding

 7. In 2015 zou er ook een trein rijden….nooit meer iets van gehoord. We kennen de megalomane populistische denkwijze van de Surinamers inmiddels.


  Maak melding

 8. Suriname heeft altijd met alles willen meeliften van een hemd knoop tot een 747 vliegtuig, zelf nadenken en hoe verantwoord of onverwoord iets kan zijn, nooit bij stil gestaan. 4G is genoeg voor Suriname, waarom 5G.
  Investeer in verkeersveiligheid, 4G meer stoplichten, meer verlichtingen op de wegen, meer veiligheid in de steden, of gaan men weer investeren in een bodemloze put.


  Maak melding

 9. Ik zou eerst energie steken in zorgen voor een goede 4g verbinding in Paramaribo en omstreken.
  Was in febr/mrt daar, de verbinding is ronduit knudde. Maar ach, die Suries zijn met alles tevreden….ook het gevoerde beleid daarooooo..
  En dan die Telsur, wat een boeven zijn dat. Heb een maandabonnement gekocht voor 180 srd 8000 mb data en onbep. bellen. Data was na 4 dgn. op. Navraag gedaan hoe dat kan, lang, heeeel lang moeten wachten. Ben maar weggegaan met het voornemen Telesur….nooitmeer!


  Maak melding

 10. Telesur denkt alleen aan het geld en de service is 0,0.
  Tweelanden simkaart werkt niet in Su, je beltegoed raakt op een of ander manier kwijt. Als je naar Telesur gaat zijn er 4 guards , 2 kassiersters en 1 rond lopende dame. Ze zitten te appen i.p.v. klanten te helpen. Je koopt je mb’s en vanwege de slechte wifi verbinding kun je niet eens via whatsapp bellen . Telesur in Nederland is telefonisch ook al jaren telefonisch niet bereikbaar. Nee, hoor in Su en bij God is alles mogelijk


  Maak melding

 11. @henkmolenaar2016 25 juli 2019 at 15:48
  Beste Henk,
  Telesur is een staatsbedrijf, laat de staat waarnodig is zaken recht te trekken, elke dag doden in het verkeer, ja toch ik zou zeggen pak dat eerst aan, Stoplichten, fietspaden, duidelijke nachtelijke straatverlichtingen, duidelijke reflecterende belijningen, dat hebben in Suriname nodig EN NIET DE 5G VOOR VERMAAK, EN STOETERIJEN…


  Maak melding

 12. Off Topic
  NDP heeft 125 km aan lozingen opgehaald in Wanica

  Is dat zo?
  vraag: is het geld waarmee deze lozingen zijn opgehaald in Wanica van de ndp/
  Vraag: Hoe komt de ndp aan zoveel geld om zo sociaal bezig te zijn en lozingen op te halen in Wanica?

  Straks hoor ik ndp heeft 5 G in Suriname tot stand laten komen voor eind 2019

  Ik wilde zeggen, Laf (his)Tory, maar Boeng Sari (his)Tory is meer op zijn plaats.

  ndp heeft dit, ndp heeft dat? ddb, ndp oe njam mi mars! Zie wat jullie met het land hebben gedaan sinds 25 februari 1980, regering jules wijdenbosch ,regering ddb 1 en regering ddb 2. Sranan Skeer en ddb en gezin, adviseurs zijn stinkend rijk. winkelen in Stad Parijs, gaan op vakantie in Santo Domingo. Niet een van de personen op die foto is van Afrikaanse Surinaamse afkomst en toch zijn die paarse kakkerlakken gek op die man die ze duidelijk maakt dat hij een pikin ingie booi ka is.

  De ddb, ndp, paarse vervloekte adviseurs gaan uit dat gelden van het land, hun gelden zijn. ddb, vervloekte paarse adviseurs hebben het land in heel diepe en heel grote armoede gestort. Sranan Skeer!

  Volk van Suriname, Oe Wiki No?!

  Time4Change!

  Opzouten ddb, ndp, paarse vervloekte kakkerlakken. Liever vandaag dan morgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft bijkans 125 kilometer aan lozingen opgehaald in het district Wanica.
  Gesponsord door Wanica NDPers


  Maak melding

 14. Antonius is besmet met het NDP BOUTA virus van luchtfietserij. Wat een joke
  Maak eerst je 4G in orde dit jaar maar het zal wel 2020 of 2021 worden voor 4G enigszins goed functioneert. Dan heb ik het nog niet eens gehad over 4G+


  Maak melding

 15. Ik lach me slap zoveel mooie worden waar niks van klopt Wanica zit al jaren te klagen over dat daar geen internet is bellen valt weg dus het klopt niet wat hij zegt 5G komt voor op toestels zoals Samsung s10 mensen daar kunnen amper rond komen daar nee mooie woorden waar niks van nagekomen word


  Maak melding

 16. No topic
  In 5 jaar tijd ruim 35.000 migranten uit India naar ons land: ‘Zijn slim en werken hard’

  De instroom van het aantal immigranten uit India is de afgelopen jaren verdubbeld, blijkt uit cijfers van het CBS. Na Syriërs vormen ze nu de grootste groep niet-westerse immigranten.
  ,,India telt de grootste ICT-arbeidsmarkt ter wereld. Er wonen 1,3 miljard mensen, dat is een enorme vijver vol talent. En India was lange tijd een Britse kolonie, iedereen spreekt goed Engels. Dat maakt Indiase werknemers zeer aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven.”
  IK DENK, NEMEN JULLIE Mij NIET KWALIJK, WIj ANDERE VOLKEREN MOETEN GAAN IMPORTEREN SURINAME TOT ONTWIKKELING TE BRENGEN, NEDERLAND IS AL BEZIG. NU SURINAME, NOOIT TE LAAT, EN WE HOEVEN ONS NIET TE SCHAMEN, DUBAI IS ONTWIKKELD EVENEENS DOOR IMMIGRANTEN, LATEN WE EEN VOORBEELD AANNEMEN.


  Maak melding

 17. @Times
  Toen Angela Merkel de grenzen opengooide was dit heus niet om humanitaire redenen.
  De Duitse (beroeps)bevolking groeide onvoldoende. Vergrijzing slaat toe.
  Door de beste van de vluchtelingen in Duitsland te houden en de rest naar andere landen te laten doorstromen proberen zij het land te redden.
  Nederland doet dit op haar beurt.enz.
  Engeland zag dit aankomen en wil niet als afvoerputje.fungeren.
  Voor SU wordt het lastig om goed geschoold personeel binnen te halen.
  Ik vind je idee overigens goed
  Wat 5g betreft
  Nederland loopt achter op het schema van de EU.
  Huawei houdt de gemoederen.teveel bezig
  Bovendien vind er hier iets heel.vreemd, om het netjes te zeggen, plaats.
  KPN mag niet fuseren of op.andere wijze in buitenlandse handen komen, maar Nederlandse bedrijven mogen wel buitenlandse bedrijven over nemen.
  Er is nog geen veiling geweest.
  De laatste veiling 4G verliep goed
  Maar de veiling daarvoor was knudde.
  De kopers hebben de Ned. Staat toen behoorlijk genaaid in Scheveningen
  Hoe zit dit in SU?
  Hoeveel partijen dingen naar de frequentie en wat gaat dit opleveren.
  Of is er maar 1 partij?
  Is er geen bieding en mag Telesur.dit alleen doen.
  Dan zijn de kosten veel te hoog en zal de klant heel veel moeten gaan betalen.( groot oppervlak)
  Ook omdat het aantal klanten gering is zal de prijs pp erg hoog zijn.
  Een nobel streven, maar er moet behoorlijk onderzoek plaatsvinden.
  Gratis bestaat niet.


  Maak melding

 18. 5G is niet veilig. Zo tonen de eerste tests aan. Overal waar 5G wordt getest gaan vogels, insecten en dieren dood en raken angstig en mensen krijgen ineens hoofdpijn, concentratieproblemen en slapeloosheid.
  De Surinamers kunnen hun borst alvast nat maken. Maar goed, er zijn Cubaanse artsen aangetrokken om de slachtoffers van chemische drugs (pijnstillers) te voorzien.


  Maak melding

 19. 5G is heel slecht voor de mensheid. Devil in disguise. De mens vernietigd de mens.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.