Smerig fastfoodrestaurant te Latour per direct gesloten

25

De bestuursdienst van het ressort Latour in Suriname is tijdens controle vanmorgen gestuit op een zeer onhygiënische situatie in een fastfoodrestaurant. De zaak werd terstond gesloten voor het publiek in opdracht van de districtscommissaris van Paramaribo-Zuidwest, Eric Grauwde.

Enkele misstanden die zijn geconstateerd zijn onder andere slechte hygiëne in en rondom de keuken, uitwerpselen van ongedierte in de keuken en op voedsel en onafgedekt voedsel.

De vergunninghouder is gesommeerd de zaak grondig schoon te maken en als blijkt dat na hercontrole de zaak opgeruimd en schoon is, zal deze wederom worden opengesteld voor het publiek.

https://www.facebook.com/bic.paramaribozuidwest/posts/1123733631152606

25 REACTIES

 1. Zulke smerige zaken moeten ze voor altijd sluiten. Één keer smerig altijd smerig. Het is altijd beter om gewoon thuis te eten. Ik eet nooit buitenshuis.🥗


  Maak melding

 2. Wie weet dat deze zaak in onrein is geweest, ineens controle, maar dat controle moet toch altijd plaats vinden, of ben ik nou zo dom.
  Er is totaal geen controle over niks, NDP laat 125KM sloot ophalen, dit moet toch altijd gebeuren, of alleen als de boel overstroomd is. Wat een shit beleid in Suriname.


  Maak melding

 3. Die Chinees haalt ook eerst zijn handen door zn onderbroek en diekt in zijn neus en reet en als laatste smaakmaker spuugt hij een dikke geelgroene roggel in je eten. Njan switi kon baka tamala yele kaulo don slanang mang.


  Maak melding

 4. Sieneesie ka, moro ka ai kong. Ete 5 gie purple, dan krijg je plee food van een plee-si’ dent zonder een visie maar wel een grote vis in droga@


  Maak melding

 5. Deze restauranthouders leren het nooit. Een bepaalde arrogantie heeft van hen meester gemaakt. Links en rechts om hen heen worden restaurants gesloten vanwege onhygiënische toestanden. Het lijkt er steeds meer op dat zij de inspecties niet serieus nemen en ze lappen de volksgezondheidsregels aan hun laars. Ze zijn hardleers en denken dat de autoriteiten niet bij hen zullen invallen. De klanten moeten bij heropening van de zaak wegblijven en nooit meer eten bij hen kopen.


  Maak melding

 6. Zelden of misschien wel nooit zijn wij het hier eens
  Maar over dit soort onderwerpen zij we het wel eens: dit is walgelijk, gevaarlijk voor de volksgezondheid en ingrijpen is juist
  Laten we dan naar iets anders kijken.
  Waarom komen mensen tot zulke walgeljjke praktijken
  – ze hebben schijt aan de koper?
  – ze vinden dit niet abnormaal.
  Zou kunnen.
  Maar misschien zijn de verdiensten zo laag dat het nemen van maatregelen om tot betere hygiëne te komen onbetaalbaar zijn.
  Het zal niet van de ene op de andere dag zo gebeuren, maar het sluipt erin.
  De viezerik merkt het niet meer of denkt: ik kan de kosten niet dragen en moet toch mijn gezin onderhouden.
  Is het dan nog wel de schuld van de smeerlap of ligt de schuld bij derden.
  Beide is natuurlijk ook mogelijk


  Maak melding

 7. Deze restauranthouders hebben inderdaad schijt aan de koper.
  De koper heeft schijt aan zijn eigen gezondheid en
  De overheid heeft schijt aan haar bevolking.
  Er zijn regels en wetten aangenomen door de overheid geslagen waaraan deze gasten zich moeten houden om de voedselveiligheid te garanderen maar de controleurs zelf hebben schijt aan de regels en wetten dus wordt er niet gehandhaafd.

  Hetzelfde gebeurde in het verkeer; bestuurders die schijt hadden aan hun eigen leven en dat van anderen en met heel veel alcohol op achter het stuur kropen.
  De politie had schijt aan de verkeersregel en deed niets aan handhaving.

  Gelukkig is men wakker geschrokken van het aantal ongelukken en verkeersdoden dus doet men nu aan handhaving.
  Met het positieve gevolg dat ik de afgelopen week minder over ellende op de weg heb gelezen.

  @ Pico,
  als de smeerlap, die de mensen in feite vergiftigt merkt dat zijn verdiensten laag zijn moet hij zich afvragen,
  hoe dat komt en ervoor zorgen dat de mensen veilig, hygiënisch en goed bereidt voedsel voorgeschoteld krijgen.
  In plaats van de rommel die hij nu opdient.

  Zulke restaurants moeten nooit meer open gaan vlgs mij.


  Maak melding

 8. De Chinezen zien de mensen op Latour als buitenaardse wezens die dag en nacht wakker zijn. Als de chinezen mensen iets te (eten) verkopen wat op voedsel lijkt zijn ze al gauw tevreden denken ze. A no kang toch !?


  Maak melding

 9. Beste mensen ik wil niemand de les voorlezen maar hygiëne begint al bij de afgifte van de vergunning van het openen van een eettent waar er duidelijk in omschreven staat de hygiëne regels waarvoor ook getekend moet worden.
  Verder ligt het aan de controlerende instantie om ervoor te zorgen dat deze hygiëne regels worden uitgevoerd door de zaak ( fastfood restaurant ) , door de controle hierop regelmatig en onaangekondigd te laten plaatsvinden. Als ik zeg regelmatig dan bedoel ik ook regelmatig en niet 1 keer in de zoveel tijd dan weet men dat de controle gebeurd en niet pas handelen als er klachten binnen komen.
  Het bheeftb ook een preventieve werking.


  Maak melding

 10. Jongens toch, volgens mij is een fastfoodrestaurant geen Chinees restaurant. De naam zegt het al Snel klaargemaakte voeding, En dan kijk ik met een scheel oog naar Mac Donald, Burger king, KFC etc. Ik weet niet welke van deze zaken te Latour zijn gevestigd, maar ik zou niet zomaar een chinees beschuldigen.


  Maak melding

 11. @ ”Time for Kranti”

  Volkomen gelijk met je posting eetgelegenheden moeten eigenlijk elke maand onaangekondigd gecontroleerd worden op hygienne . Ongeacht van welke etnische groep dan ook, bij zulke zaken eten kan je behoorlijk ziek van worden. ziekte zoals buik tyfus diaree etc etc en voedsel vergiftiging.
  In de tropen moeten we extra op letten met wat we eten, spullen rotten eerder in de warmte. Met vleeswaren moeten we extra opletten met bacterien salmonella.

  @ Hanu
  Een paar dagen geleden schreef je iets over mij, heb geantwoord maar kreeg geen reactie van je.
  Heb je het wel gelezen, en waarom geen antwoordt terug van jou ????
  Of zat je dan met een mond vol tanden, voortaan niet zo maar in de ruimte roepen als je iets niet zeker weet !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Ik weet 100% dat die gasten van commissariaat geld aannemen van de chinezen. Deze DC weet ik niet maar Strijk en Pollack en die leeghoofdigen die werken aan de Leysweg nemen geld. Dus dit soort dingen zeggen me niets. Heb geen drupje respect vr ze..ik ken vieze smerige zaken en chinees betaald en maakt de winkel gewoon open. Pollack hft die wijven aardig gewipt daar


  Maak melding

 13. @John. Ik wilde bijna toegeven dat het een vooroordeel was geweest om een chinees de schuld te geven. Nadat ik de foto grondig heb bekeken zag ik een sliert tjauw-min, rijstkorrels en stukjes vlees naast de borden. Dus misschien kan hong-kong nasi nader verklaren wat hij van vind.


  Maak melding

 14. Allemaal gelul. Wij suri’s halen onze eten op straat om het thuis te nuttigen. Er wordt nauwelijks gekookt. Iets zelf planten op de achtererf zit er niet bij.
  Dus niet lullen. Voor restauranthouders is het bigmoney time. Waarom zouden ze dan de hygiëne regels handhaven. Dit ka volk eet toch op straat.

  Tjée


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.