VIDEO: Agenten ‘gooien’ jongeman in kofferbak en rijden weg

22
VIDEO: Agenten gooien jongeman in kofferbak en rijden weg

Een opmerkelijk filmpje dat vandaag via social media in Suriname gedeeld wordt, roept veel vragen op. In het filmpje is te zien hoe een jongeman waarschijnlijk met de handen op z’n rug vastgebonden of geboeid, door een een man meegenomen wordt naar een auto. Daar aangekomen wordt de kofferbak geopend door een tweede persoon en wordt de jongeman gewoon in de bak ‘gegooid’.

Als de jongeman erin ligt wordt het kofferbakdeksel snel dicht gedaan. Beide mannen springen dan snel in de auto en rijden hard weg. De actie, die zou hebben plaats gevonden bij de Bosje brug, heeft alles weg van een film. De mannen in kwestie lijken wel agenten, maar als dat zo is, is de vraag: mogen zij arrestanten of andere verdachten op deze manier vervoeren?

Het is niet precies bekend wanneer dit filmpje is gemaakt. Bekijk de beelden die via Facebook door E. Hoogstad werden gedeeld, hieronder en oordeel zelf:

https://www.instagram.com/p/B0R01ElIQQo/?igshid=1dbo2vx9962qe

22 REACTIES

 1. Dit lijken mij meer criminelen dan politie agenten . Ik kan mij niet voorstellen dat zelf de politie in Suriname op dit niveau opereert.

  De echte politie zal zorg moeten dragen dat deze zaak zo spoedig mogelijk wordt opgehelderd. De beelden spreken voor zich dus is er werk aan de winkel.


  Maak melding

 2. Hebben jullie niet kunnen zien hoe politie en veiligheidsdiensten mensen arresteerden en vervoerden in de kofferbak van een pickup tijdens de demonstratie van de vakbond?
  Welnu als jullie dfat hebben waargenomen wat kletsen jullie dat deze heren in de mercedes geen politie kan zijn?
  Ze komen je ook thuis ophalen zonder een opsporingsbevel en zonder toestemming betreden ze het huis waarin je verblijft.
  Huisvrede breuk en recht op privacy mi hemel dat kennen ze daar niet in Suriname


  Maak melding

 3. Wegkijkers houden jullie nu aub jullie mond. Toen dit gebeurde met de demonstranten niet lang geleden, was het bij velen van jullie stil.

  Nu ineens protest. En waarom protest. In Suriname is niets fout. Heeft de leider van Suriname zelf gezegd. En ook toen was het stil toen dit werd gesteld.

  Buitendien is dit misschien een voorbeeld van het dekoloniseren van het strafrecht. Nieuwe arrestatie vormen.


  Maak melding

 4. Mochten het daadwerkelijk agenten zijn,verbaasd het me niet, dat dit soort tafarelen aan de orde van de dag zijn die plaats vinden, de politie hier weet niet beter, dagelijks overtreden ze de regels als het gaat om mensenrechtenschendingen en privecy van de burger, ze voelen zich boven de wet staan, i.p.v. zich aan de wet te houden.


  Maak melding

 5. Het lijkt meer op een afstraffing in de criminele cirqui.
  Maar als het de politie is of de veiligheidsdiensten, dan is Nex No Fout.
  De kofferbak is voldoende groot om een arrestant erin te kiepen. Het is maar één mogelijkheid in sur de tereur/criminaliteit in te dammen door deze lieden op te pakken en vervolgens af te ranselen, ééns in de fout en nooit meer.
  EN GELOOF MIJ, HET WERKT BIJNA ALTIJD.


  Maak melding

 6. Je kan zeggen wat je wil, ze worden in de laadbak maar niet in een kofferbak gegooi,men kan verstikken en dat kan niet de bedoeljng wezen. ik weet dat er rotte appels tussen zit maar zo Baarbars kunnen wy als gemeenschap niet accepteren en laten we hierby ook de goede oprechte mensen by de politie naar hun eer en geweten waarderen en respecteren voor de veiligheidt en gerechtigheidt zy voor de gemeenschap voort brengen.


  Maak melding

 7. Wanneer is ht filmpje gemaakt?? Is het geen filmscene??
  Als die man ontvoerd was kijkt iedereen toe. Niet eens kentekennummer van auto.
  Binnenkort zal politie reageren op.


  Maak melding

 8. Kunnen geen agenten zijn. Immers als het agenten waren dan hadden ze gewoon een arrestantenwagen kunnen oproepen om heb te vervoeren. Het moet dus tot de bodem worden onderzocht als een kidnapping.


  Maak melding

 9. Dang fa dang !! De veiligheidsdiensten van Bouta weten toch van alles wat in Suriname gebeurd!!
  En is er niets vastgelegd op de Chinese camera’s die overal opgehangen zijn ??
  Zeker wang “drugs afrekening” !!


  Maak melding

 10. Rbrown wat is volgens jouw “volgens onze Grondtwet”?
  Deze is er wel maar vanaf 2010 opgeschort zo ook toen in 1980 toyt nader order opgeschort. En door wie in 1980?
  Ja door dezelfde persoon die het heeft gedaan vanaf 2010 maar nu met andere meelopers die Bagwandas en Playfeir en Neede etc hebben vervangen die zijn nu de meelopers Misiekaba en Bouva en Simins etc

  Dus hoezo rechten?


  Maak melding

 11. Bigi Sma) de grondtwet zyn de regels wat wy met zyn allen hebben afgesproken ,welke elke Individu binen de lands grenzen zich aan dient tehouden. men heefd het vaak over de jaren tachtig maar dan wel over een kant van de medaille ,wat een vertekendbeeld van het geheel geefd
  na 2010 is my niet bekend dat de grondtwet aan de kant is gezet,want omdat tedoen moet het asamble in atie komen met een NOOD voorziening en dat is dus niet geweest. en als dat gebeurd moet je voor je rechten opkomen. een bekende uitspraak ik sterf liever staande dan op myn knieen leven Beste man dit is het en daar moeten we het mee doen


  Maak melding

 12. HET ZIJN GEEN AGENTEN MAAR DE HANDLANGERS VAN DE PLEEDENT (PLEEFIGUUR). ALS JULLIE TERUGKIJKEN NAAR DAT FILMPJE DAN MOET JE NAAR HUN POTEN KIJKEN?? ZE HEBBEN SLIPPERS AAN HUN POTEN.


  Maak melding

 13. Het is de vader en oom van die knul. Die junk begint te worden. Pa neemt hem mee en geeft hem pallekie dus die gebruikt niet meer. Goedzo pa


  Maak melding

 14. Rbrown
  Wat ik bedoel te zeggen is dat er wet en regelgeving is (deel uitmakende van de grondwet) en uitspraken van de rechters waaraan de president en de coalitie letterlijk schijt aan heeft. Enkele voorbeelden
  1 – Mensen laten oppakken zonder aanklacht en redenen bijvoorbeeld de arrestatie van leden van de vakbond en oppositie.
  2 – Eerst geld lenen terwijl de leningsplafond wordt overschreden en dan pas, na onthulling en vragen in de DNA, achteraf het kredietplafond wijzigen
  3 – de amnestiewet die is aangenomen en afgekondigd wetende dat dit niet kan met als reden alleen om de rechtsgang te blokkeren
  etc etc etc


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.