Amerikaanse douane neemt 1.6 miljoen euro in beslag van Surinaamse cambio’s

78

De Amerikaanse douane heeft in Miami ruim 1.6 miljoen euro in beslag genomen van drie Surinaamse cambio’s. Dit meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De nieuwssite verneemt dat het geld in beslag is genomen omdat het illegaal in Verenigde Staten van Amerika is binnengesmokkeld. Beweerd wordt dat de Drug Enforcement Administration ook belast is met het onderzoek. Er wordt onderzocht als er sprake is van witwassen van crimineel geld. Naar verluidt zal de in beslag name gevolgen hebben op de koersen van de cambio’s.

Sinds de Amerikaanse dollar schaars is in Suriname proberen steeds meer mensen om grote hoeveelheden contanten euro’s naar de VS te smokkelen. Daar wordt de euro dan omgezet in Amerikaanse dollars en vervolgens gebracht naar Suriname. In april viel een reiziger echter door de mand. Hij was uit Suriname met meer dan 800.000 euro vertrokken naar Miami, maar werd op Aruba staande gehouden. Het geld werd in beslag genomen op verzoek van de Nederlandse autoriteiten die hem al een tijdje volgde.

78 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd wat de aktie van de Minister van Financiën en de directeur van de Centrale bank en de DNA en de Gambio’s en de president himself en al die fanaten die Nederland verdoemden zal zijn.
  Zullen zij wederom hoog van de toren blazen?
  Zal van Trikt als accountant ook zijn bijdrage leveren?
  Zullen ze de DEA en de overheid van USA aanklagen?

  Dus nu is er totaal bijna 21 miljoen in beslag genomen.
  Die jongens leren het nooit.
  Voor zoveel geld zou ik op minister niveau eerst proberen te achterhalen of met toestemming dit geld kan worden vervoerd.

  Ben benieuwd wat de bijdrage van RobG zal zijn op dit artikel.


  Maak melding

 2. Eindelijk, eindelijk ,eindelijk!!!! Sliepen deze idioten al die tijd. Mijn krijgt eindelijk een plek. Op deze manier zullen er ook minder auto in su gaan rijden. Alle dealers zijn schuldig hieraan. Dit is een goed begin en er zullen vele koppen gaan vallen.


  Maak melding

 3. Ben benieuwd als boefdraad en van trigt hier tegen ook gaan protesteren….

  Als de DEA nu ook erbij wordt betrokken dan mogen boefie en van trigt hun ‘borsten” goed nat maken….

  als de moordenaar DEA hoort begint hij flink te zweten….


  Maak melding

 4. Binnenkort gaat er weer een delegatie richting de VS om het geld los te krijgen. We gaan de Amerikanen uitleggen dat er niets fout is aan de wijze waarop wij aan deviezen willen komen.

  Wetten worden in Suriname voor betrapt. In het buitenland staan we bekend als de bedelaars die overal smeken om wat centen te mogen lenen, azen op kadootjes en loze toezeggingen.

  Nex is Surinamers fout. Schaamteloos. Want alleen schaamte is fout.


  Maak melding

 5. Ja, ja, die cambio’s zitten klem!
  Dit geld zien ze nooit meer terug. Hoe is het toch mogelijk dat men dit op deze wijze doet.
  Een overvloed aan Euro’s??
  Als het overgrote deel van je “toeristen” uit Europa komt lijkt het me heel normaal en verstandig dat
  de overheid een oplossing zoekt met de Europese landen en de USA en niet via sluiproute’s probeert geld
  het land uit te voeren.
  Vraag me af wie in deze getroffen is/zijn.
  Jammer maar ook deze Euro’s zien ze nooit mee terug en wat betreft het “proces” in Nederland hebben ze Nederland een grote dienst bewezen. Dit zal als steunbewijs aan het dossier worden toegevoegd.


  Maak melding

 6. Dit soort dingen zijn nu de gevolgen van het hebben van een omstreden crimineel figuur als president, die gelieerd word aan drugs en witwassen


  Maak melding

 7. @@@Mocro
  Het is mogelijk om op een lagale manier het geld in de VS binnen te brengen. Dan zou je melding moeten maken bij de ambassade met toelichting, voor vertrek machtiging van de sur bank en bij binnenkomst VS het saldo van import aangeven door vermelding op douane formulier. Dan heb je aan alle voorwaarden voldoen. Maar ik weet niet zeker of het traject ook mogelijk is zonder toestemming van de sur bank, want ik ken de regels niet van de verleende vergunning aan Gambio.

  Na import kun je tegelijkertijd regelen na inwisselen in dollars te kunnen exporteren. Maar krijg je weer de riedel bij aankomst door te geven aan de douane met het risio dat je ditect 50% aan heffingen aan de sur staat moet betalen. Tel je winst maar.

  Overigens vraag ik mij af hoe het komt dat in sur zoveel euro’s zijn. Dus het is de schuld van hun zelf dat ze euro’s accepteren wetende dat deze niet inwisselbaar is. Het zijn allemaal zwarte cirqui praktijken.
  Dag hele gedoe heeft betrekking om meneer DB te dwarsbomen dat hij de verkiezingen van mei 2020 gaat winnen. Hij is het land aan het verkwanselen en wordt sur aangemerkt als coca doorvoer land.


  Maak melding

 8. Suriname moet diverse wetten aannenen ter voorkoming dat zij in de wereld blacklisted wordt. Ik weet niet wie dit gezegd heeft maar volgens mij is het van Trigt, Dit blijkt dus een fucking leugen te zijn. Suriname is al lang blacklisted. alleen houdt de Surinaamse regering dit geheim. Vraag aan onze geweldige regering van Suriname . Hoeveel geheimen zullen nog boven water komen? Wij staan te trappelen om de verkiezingen van 2020. De enige manier van de NDP om te winnen is door fraude te plegen. Surinamers: wees alert. een kat in het nauw doet rare sprongen. Deze klote regering moet weg. Suriname verdient beter.


  Maak melding

 9. Heel goed wat de Amerikanen doen. Als het aan mij ligt mogen de Amerikanen Suriname tot de bedelstaaf veroordelen en alle banktegoeden bevriezen. Laten de mensen die achter Bouterse staan dan maar eens hun grote mond tegen de Amerikanen opentrekken. Ik wed 100% dat deze ‘helden’ met de staart tussen de benen op de vlucht zullen gaan. laffe honden zijn het en ik noem ze gewoon op DAMSCO, RobG, Lucien, en al het geteisem dat het zo nodig opneemt voor Bouterse.


  Maak melding

 10. er wordt wel erg negatief gedacht over onze valuta branche,mischien heefd de Cambio zyn laatste tydt gehadt
  Wel begaat de Financiele sector de fout dat het buitenlands valuta steeds vaker wordt geprepareerd om zo,n biljet te volgen en als er meerdere by de zelfde handelaar terecht komen, nou dan heefd hy wat uit teleggen
  het feit dat dit nu vaak in Suriname gebeurt is heefd conseqentie,s en dat zullen we gaan merken ook
  het staat nu vast dat er miljarden aan zwartzaad in Suriname zit,jammer dat het niet verspreidt zit maar by bepaalde groepen mensen,om een lang verhaal kort te houden
  zelfs by dit fenomeen spelen Surinamers de 3e viool want de senario schryver zyn de europeanen want het is hun business al eeuwen want ze hebben de behoefte aan drugs daarom hebben ze dat gecreeerd
  Zo ook hebben zy geldt uitgevonden en op elk biljet staat een code die gevold kan worden en myn Surinaamse broeders hebben de aparatuur er niet voor om aan gemerkt geld te ontdekken ,en zo vallen ze allemaal uit de mandt eindstandt nul


  Maak melding

 11. Ik denk dat Bouta hetnu wel goed zat is en naar Amerika gaat om daar eens goed met de vuist op tafel te slaan, wat maken ze nu, onschuldigen naaien


  Maak melding

 12. Bert
  Naar een oplossing zoeken voor de euro’ s die toeristen meenemen? schrijf je
  Die bestaat al lang.
  Namelijk registratie van de ontvangen buitenlandse valuta.
  Zo simpel.

  Om je volgende vraag alvast te beantwoorden namelijk:
  hoe zit het met de euro’s die banken inclusief de CB al in hun bezit hadden?
  Op de balans van al deze banken staat vermeld hoeveel euro’s deze banken al in hun bezit hadden.
  Dit deel zou dan eventueel buiten schot kunnen blijven.
  Maar dat moet dan worden uitgelegd.
  Particulieren met veel euro’s in hun kluis hebben een probleem.


  Maak melding

 13. Geld uitvoeren en invoeren is mogelijk, maar dan wel tijdig melden bij binnenkomst in een ander land en met goede onderliggende stukken. Dan is er niets aan de hand. Zelf al meerdere malen gedaan tot de Deviezencommissie geen uitvoer vergunning meer verleende. Er zijn ook hardwerkende ondernemers die niets te vrezen hebben bij uitvoer van gelden


  Maak melding

 14. Pico 24 juli 2019 at 11:17
  ” Om je volgende vraag alvast te beantwoorden namelijk:
  hoe zit het met de euro’s die banken inclusief de CB al in hun bezit hadden?
  Op de balans van al deze banken staat vermeld hoeveel euro’s deze banken al in hun bezit hadden.
  Dit deel zou dan eventueel buiten schot kunnen blijven.”

  @ Pico,
  1. Waarom gebeurd dit dan niet? (ben een beetje dom op dit gebied)
  2. De cambio’s zijn toch door de overheid erkende bedrijven die ook aan de CBVS uit hun opbrengsten
  moeten betalen? Of heeft de erkenning geen echte betekenis?
  Het moet voor de cambio’s dan toch eenvoudig moeten zijn om via de normale weg het geld om te wisselen.
  En de mensen die het geld in de kluis hebben moeten hun geld al dan niet met betaling van een boete en belasting in Suriname hun geld alsnog in kunnen wisselen lijkt mij.
  Nu zijn ze alles kwijt of is het te simpel gedacht??
  Kijk heel geïnteresseerd uit naar jou reactie.


  Maak melding

 15. Surineds in Nederland maken jaarlijks via cambio uit Nederland meer dan 110.000.000 euro over naar Suriname.

  Dit geld is dus in bezit van particulieren. De Amerikanen hebben na de tweede wereldoorlog de US$ tot de belangrijkste valuta in de wereld gemaakt niet alleen handel tussen landen mee te drijven, maar om hiermee ook politiek en economisch hun macht op de wereld te behouden en zaken te bepalen.

  Suriname is hierdoor net als vele landen het slachtoffer van. Surinamers die over veel van deze Euro’s beschikken proberen nu via de USA deze om te zetten in US-dollars.

  Surinamers met euro’s kunnen er beter aan doen via Guyana, Brazilië, Frans-Guyana aan us$ te komen, dan dit via USA, Canada te doen.

  Zo moet men het zien en niet uitgaan dat het verkeerd verkregen geld is.

  Als Surinamers hiervan af wil komen, zullen ze toch zorg voor moeten dragen dat ddb, ndp, paarse kakkerlakken op zouten. Hoe eerder hoe beter. Zo lang ddb, ndp er aan de touwtjes trekt zal er geen vooruit gang in Suriname zijn en zal dit rotzooi en armoede blijven bestaan. Geen hoop, nada, notie neks. ddb, gezin, adviseurs zullen wel in rijkdom blijven leven.

  Advies, neem us-dollars mee naar Suriname
  SuriNeds en andere Surinamers die in andere buitenlanden wonen doen er verstandig aan om US-dollars naar Suriname mee te nemen als ze daar naar toe gaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Waarom men in Suriname niet op een transparante wijze tewerk gaat bij financiële transacties roept heel veel vragen op. Als land sla je een modderfiguur en komt de reputatie van Suriname steeds verder in het geding. Een regering die zichzelf serieus neemt zal maatregelen moeten treffen om deze amateuristische acties tegen te gaan. Tja als zelf de centrale bank in de fout gaat , wat moet je dan van de cambio’s verwachten .


  Maak melding

 17. passant 24 juli 2019 at 11:52
  Surineds in Nederland maken jaarlijks via cambio uit Nederland meer dan 110.000.000 euro over naar Suriname.”

  Met welk doel wordt dit geld overgemaakt.
  Waarom zouden Surineds het geld niet omwisselen in $$ in Nederland of op een $$ rekening in Suriname over te maken?? Met welk doel doen ze dat?


  Maak melding

 18. Als ze hun administratie op orde hebben dan kunnen de Euro’s gewoon naar NL gestuurd worden Immers na de 19 miljoen was er ook een andere zending die aangehouden werd, maar kort daarna werd vrijgegeven omdat ze alsnog de nodige documenten stuurde.
  Het wekt allemaal de indruk dat er enkele spelers zijn die voor miljoenen aan zwart geld het land uit willen krijgen en daardoor de sector en het volk schaden. Zwart geld dat blijkbaar vooral in euro’s is verdiend en SR binnen gesmokkeld is.
  Misschien moeten de journalisten eens gaan onderzoeken hoeveel miljoenen EURO;s jaarlijks via de banken worden geexporteerd over de afgelopen, zeg 16 jaar. Dit afzetten tegen de waarde van de exporten naar de EU geeft een beeld van de fluctuaties in de zwart geld stromen.
  Daarbij wel goed onderscheid maken tussen chartale en girale geldstromen.


  Maak melding

 19. Een heel interessant verhaal wat Rbrown heeft geschreven. Ik ben het volkomen met hem eens dat de cambio zijn langste tijd in Suriname heeft gehad. Ook al zijn de cambio’s door de autoriteiten erkend, in Suriname zal men het gewoon anders moeten aanpakken. In heel veel landen zijn cambio’s verboden. Zij zijn er mede de oorzaak van de koers vaak wordt opgedreven omdat cambio’s onderling met elkaar concurreren en tevens ook met de algemene handelsbanken. Cambio’s drijven de koers omhoog om de concurrentie een stap voor te zijn om op die manier meer klanten binnen te halen. Het systeem van de cambio’s komt mijn inziens ook heel rommelig en vrijgevochten over. Het wekt de indruk alsof de monetaire autoriteiten geen greep op de geldstromen in een land hebben. De taken van de cambio’s moeten voortaan worden uitgevoerd door de officiële handelsbanken. Dit schept meer vertrouwen in en buiten Suriname. Velen staan er ook niet bij stil dat het ongebruikelijk is dat mensen met miljoenen via omwegen proberen geld naar het buitenland te smokkelen terwijl er handels(banken) zijn die de gelden in een wip en een zucht naar het buitenland kunnen overmaken. De verdachte trektochten van deze mensen werpen heel veel vragen op.De autoriteiten in het land van herkomst zijn niet op de hoogte van deze illegale geldstromen en dat is verdacht.


  Maak melding

 20. Na wereldwijde drugsvangsten nu dus wereldwijde geldtransporten onderschept afkomstig uit Suriname. Het land zwalkt financieel/economisch/ moreel doelloos en stuurloos rond. FAILED STATE!!


  Maak melding

 21. Zolang mijn hard en zuur verdiende geld op tijd gestort word!!
  Want met al deze rotzooi lijdt de arme en de middenklasse man! Zoals ik….
  Altijd weer hetzelfde! Eerst euro’s en nu dollars. Waarschijnlijk zijn ze echt wit gewassen geld.


  Maak melding

 22. Volgende maand koers US $ 1 op 9,50; Euro 1 op 10,– en daarna breekt de hel los v.w.b. de prijzen in de
  winkels !!
  Hoe zullen ouders de studiekosten voor kinderen in het buitenland kunnen betalen ??
  Misschien is het geld van de “euri-medici” die steeds contante betaling in euro’s verlangen van patienten
  uit Nederland of als ze weten dat de sur.patient familie heeft in Nederland !!
  Ze deinzen er niet voor terug om aan patienten te vragen of hun familie “bepaalde medicjnen” niet uit Nederland kunnen opsturen !!!


  Maak melding

 23. Ik begrijp het vermoedelijk niet. Als de euros geen zwart geld vertegenwoordigen kan je er wereldwijd mee betalen. Ook de auto s die in Japan worden gekocht’. Kwestie van bankoverschrijving en vooraf met ontvanger de koers afspreken. Wordt wellicht anders als het geld wordt gebruikt ter dekking van zwart geld transacties. Heb mijn hele leven inde internationale handel gezeten en alle gebruikelijke valuta worden daarvoor ingezet. Stel dat Suri veel Japanse toeristen zou hebben kan je op enig moment ook een overschot aan Yens hebben. Ook die kan je desgewenst omzetten naar andere valuta . Kortom er is iets bijzonders aan de hand met de dollars en euros in Suriname.


  Maak melding

 24. @Passant.
  Wat via de cambio uit NL wordt overgemaakt gaat gewoon giraal de grens over. De Euro’s die binnen SR circuleren is normaal gesproken gewoon het geld dat de ene opneemt om iets te betalen waarna de ontvanger het geld enige tijd later weer op de bank of cambio stort.
  Als er opeens veel meer geld naar NL of elders gestuurd wordt om die Euro’s te wisselen dan moet je de vraag stellen waar dat geld vandaan komt. Komt het uit de zakken van toeristen?? Waarschijnlijk niet want die vertrouwen op het gemak van de ATM. Komt het uit de spaarpotjes van de gewone man?? Ook niet waarschijnlijk. Die zijn immers al jaren bezig hun spaarpotjes langzaam leeg te halen door de aanhoudende crises. Komt het uit ongewone geld stromen?? Ja daar lijkt het veel op. Zeker nu de 500 Euro mogelijk uit de roulatie gaat en elke betaling daarmee al verdacht is lijkt het er veel op dat criminele inkomsten en spaargelden nog even snel gewisseld worden en naar het buitenland verhuizen. Bv om het in China op een bankrekening te storten.


  Maak melding

 25. Gaan ze dit geld ook van Amerika terugeisen? Waarom wordt het geld niet gewoon via de normale weg overgemaakt? Op deze manier maakt Suriname zich steeds verdachter in bancaire kringen.De kans dat Nederland de 19 miljoen teruggeeft kunnen ze nu op hun buik schrijven.Amerika en Nederland laten niet met zich sollen.Dit moet Suriname maar eens goed gaan leren begrijpen.


  Maak melding

 26. Waarom zou ik koersverlies moeten lijden om eerst euro’s in UD dollars om te wisselen en bij terugkomst mijn overgebleven US$ dan te wisselen in euro’s.
  Suriname is mij niet zo nagelegen om dit koersverlies te nemen.
  Dus dan maar naar Turkije all inclusive voor 9 dagen voor 400 euro inclusief vliegreis


  Maak melding

 27. Net een artikel gelezen dat CBVS met een persbericht naar buiten is gekomen waar ze een bandbreedte vastellen voor de verkoop en opkoop van US dollars.Wat forceren zij? Het gaat GOED mis.


  Maak melding

 28. Opties zijn om :
  1. Euro of USD als munt eenheid.
  2. Corruptie verdachten aan te pakken en gelden terugvorderen.
  3. Prudente en eerlijke mensen op Financiele posten te zetten.
  4. Het imago van Su verbeteren.
  Waarom: vertrouwen wekken in de ministers en regering. Vakdeskundigen met schoon blazoen op de juiste plaatsen zetten.
  We hebben dringend een goed imago nodig, zodat er investeerders in ons land komen.
  Positieve gezichten brengen goede zaken voort.
  Dus geen verdachten van welk delict dan ook, geen mensen met een slecht verleden.
  De vraag aan al deze mensen is:

  HOU JIJ JOU LAND WILLENS EN WETENS ACHTER OM JOU EIGEN GEWIN.
  OF MAAK JE PLAATS ZODAT HET LAND ZONDER NEGATIVITEIT VERDER KAN

  HAVE A HEART


  Maak melding

 29. Wat gebeurd er nou NIET illegaal in Su..in NL zijn ze ook een groot bedrag kwijt en nu in Amerika geprobeerd en nog leren ze het niet af! het is 1 en al een vriendjespolitiek …lekker voor ze!


  Maak melding

 30. @Jacques Jansen
  Familie maakt jaarlijks ongeveer euro 200.000.000 over aan euro’s of neemt ze mee ruilt ze ter plaatse.omdat ze hopen op een betere koers. Suriname is op dollars georiënteerd en heeft nu op straat veel te veel Euro biljetten en een enorm te kort aan USdollars. Al dat papiergeld gaat via de gambios. Om de zoveel tijd zal de centrale bank of een commerciele bank het surplus aan papiergeld exporteren naar een partij die USD over kan maken of als bankbiljestten kan leveren.
  Omdat Suriname verdacht is omdat de witwas regels niet functioneren en de euro 500 biljetten extra verdacht zijn omdat die de valuta waren die bij voorkeur in de Cocaine handel gebruikt worden. het maakt namelijk een heel verschil of je koffer met euro 500 biljetten mee neemt of een tig koffers met USdollar 20 biljetten. Het euro 500 biljet gaat om die reden uit roulatie en alle drugsbaronnen in Zuid Amerika moeten van hun voorraad euro 500 biljetten af (zij bezitten 90% ban alle biljetten wordt alom aangenomen).
  Om dat KLM de enige op Suriname vliegende maatschappij is die verzekerbaar is voor dit soort transporten moeten de euro biljetten via Schiphol verzonden worden. Helaas loop je dan het risico van controle aangezien Suriname slechte de anti witwas regels naleeft of wellicht geheel niet naleeft.

  Omdat Hoefdraad incompetent is, wat schreeuwt en in de vlek is gaan wrijven wordt het probleem steeds groter en krijg je dat er gesmokkeld gaat worden.

  Het wordt steeds duidelijker er zijn geen uitwegen meer voor Hoefdraad hij loopt van schudeisers overleg naar Schuldeisers overleg. Ondertussen zelfs weer begonnen met monetair financieren en de banken te plunderen. Staatsolie is leeg, internationaal is leeg , CBvS is leeg, Gambios moeten nu hun euro’s kwijt en die wegen worden ook dicht gezet want de DEA luistert alles en iedereen af in Suriname vanaf het dak van hun Ambassade. De chinezen luisteren ook mee via Huawei \

  Bouterse en Co worden nu op alle fronten afgeknepen en de illegaliteit in geduwd. Zeker als de Alcoa deal ook nog eens door het ijs zakt. Dan is de allerlaatste spaarpot leeg.


  Maak melding

 31. @ RobG
  Helemaal correct Gambios faciliteren witwasserij. Gezien de hoeveelheid poerders die in of via Suriname in beslag genomen worden is er waarschijnlijk nog al wat wit te wassen.

  Het is zaak dat u eens goed achter het systeem kijkt en hoe het informele circuit/gebeuren er voor zorg draagt dat er nog iets in Suriname kan gebeuren.

  Dat de Gambios dit risico moeten nemen zegt genoeg. Zij moeten met forse discounts van hun grote surplus aan euro’s af.
  Ondertussen maakt van Trikt de koers informeel SRD/USD op 8,00 zonder het woord devaluatie in zijn mond te nemen.
  Ik denk dat Hoefdraad al in de Glijbaan naar de bodem zit en zijn adem inhoud.
  Er is ook al tijden een rating meer gepubliceerd beste RobG rara ho zal dat kunnen gebeuren.


  Maak melding

 32. @ PakiraBoeriki
  Onjuist. (grapje)
  Trump heeft gezegd America First!!
  Nederland heeft eerbiedig gevraagd: mogen wij dan tweede zijn
  Duitsland was het hier niet mee eens. Zij waren van mening dat zij meer recht hadden om tweede te zijn.
  youtube.com/watch?v=ELD2AwFN9Nc

  @ Bert van Marwijk
  Je stelde twee vragen
  Waarom gebeurt dit niet? We weten niet of dit is gebeurd. Wat wel bekend is geworden is de in beslagname.
  Je overige vragen, (Cambio en particulieren):
  Voor hen geldt hetzelfde, als immers de particuliere banken aan de CBVS duidelijk moet maken hoe zij aan de Euro’s zijn gekomen dan zullen de particuliere banken op hun beurt dit vagen aan hun klanten.
  Alleen op deze wijze kan de CBVS hard maken aan DNB en andere centrale banken hoe zij aan dit geld is gekomen.
  Wat de rechtspositie van Cambio’s is weet ik niet.
  Erkenning wil niet zegen dat je van de Staat bent, maar het recht hebt verkregen om (in dit geval) valuta te mogen omwisselen. Ik denk niet dat ze meer rechten hebben gekregen. In ieder geval minderrechten dan een particuliere bank. Het verstrekken van leningen en het aanhouden van deposito’s of het verrichten van betalingen namens cliënten hoort hier niet bij

  @ Rob
  Het verhaal van Brown vind je interessant. Het is een ouderwets lulverhaal.
  We krijgen weer het gejank van een hond die geslagen wordt.
  De Europeanen hebben drugs bij ons gekocht, het is hun schuld (DAT WE EURO’S hebben).
  Hoe achterlijk

  Je hebt volledig gelijk in de zin:
  “Het wekt de indruk alsof de monetaire autoriteiten geen greep op de geldstromen in een land hebben”
  Het is nog erger; het wekt niet alleen de indruk. Het is zelf zo.
  Het overboeken van geld door handelsbanken zoals je aangaf kan niet meer zo eenvoudig.
  Echter, zijn het niet de handelsbanken die dat nu al doen? Of behoort dit tot het takenpakket van de cambio’s?
  rtlz.nl/algemeen/politiek/artikel/4791351/banken-houden-zich-nog-steeds-niet-aan-eu-witwasregels

  @Daniel
  Kon het maar zo gemakkelijk. Ik heb hier wel eens eerder gelezen dat men opperde om over te gaan op de USD.
  Om dit te mogen doen zal je aan heel veel voorwaarden moeten voldoen. Kansloos
  Wat corruptie bestrijden betreft; daar zal iedereen die niet corrupt is het met je eens zijn.
  Maar de macht van de geldbezitter is groot. Dus als je de verkiezingen wint zal je enigszins mee moeten.
  Maar de ministers die allerlei opdrachten aan “hun mannetje” uitbesteden en vervolgens hun handen ophouden die kan je en moet je aanpakken.
  Net zoals de EU en de VS nu doen: toon aan hoe je aan dit geld bent gekomen. Dit zou ook moeten gelden voor de bezitters van oa grond

  @ Kwantum
  Een bandbreedte moet je wel aanhouden, anders moet je iedere dag interveniëren.
  Toen Engeland (als laatste EU land ) ooit toetrad tot het Europees Monetair stelsel (EMS), bedongen zij dat voor alle andere landen een bandbreedte gold van 6%, maar voor het Pond 12 %.
  Hoe breder de band, hoe minder vaak je hoeft in te grijpen en (zeer belangrijk), je deviezen (SDR, goud en USD) heft te verkopen om je munt te steunen
  Dit stelsel werd opgedoekt en we kregen de Euro (zonder Engeland, zij bleven met het Pond


  Maak melding

 33. Onze kinderen zullen hier nog zwaarder onder lijden welke toekomst gaan ze tegemoet….sleep ook de VS voor de gerecht…demmmm Su staat al in de top 10 momenteel geef DDB zijn zin en zijn schoonzoon boefdraad nog 5….


  Maak melding

 34. @ Pico,

  Thx voor je toelichting.

  Ik heb op google gekeken en zie in de wet dat een wisselkantoor/cambio de onderstaande diensten mag verlenen:
  WET van 29 oktober 2012, houdende regels betreffende het Toezicht op
  Geldtransactiekantoren (Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012)

  2012 No. 170

  c. Wisselkantoor: een rechtspersoon, niet zijnde een deviezenbank, die
  bedrijfsmatig ten behoeve van of op verzoek van een derde
  wisseltransacties uitvoert, dan wel bedrijfsmatig dienstverlenend werkzaam
  is bij de totstandkoming van zodanige wisseltransacties.

  d. Wisseltransactie:
  1. het wisselen van munten, munt- of bankbiljetten van de ene valuta in de
  andere valuta;

  2. het uitbetalen van munten, munt- of bankbiljetten in de ene valuta tegen
  inlevering van een cheque of door overdracht van tegoeden op een
  creditcard of een pinpas luidende in een andere valuta.


  Maak melding

 35. Ach hoor ze hier de huilende wolven. Hoe harder ze gillen Hoe meer je ze moet uitlachen..Toen de cambio’s ervoor zorgden dat de koers hoog bleef werd heel hard gelachen. want a be kies a regering mooi.Hoor nu daar de Amerikanen korte metten met ze maakt .Jullie Oranjehemden komen nooit meer aan de macht want al jullie geld wordt in het buitenland in beslag genomen. Kies oeng mooi


  Maak melding

 36. Elke cambiohouder heeft een vergunning en is dus legaal bezig. ja toch? Waarom wordt er dan geld gesmokkeld voor andere doeleinden.? Het is legaal, je kunt het bewijzen (documenten) dus stort je het geld op de bank om andere bancaire handelingen te plegen. Sinds wanneer kunnen cambio’s geld het land uit krijgen zónder dat onze autoriteiten dat weten, immers ze zijn verplicht het geld in bewaring te geven bij CBVS. Zelf weten mensen


  Maak melding

 37. @jojo,
  Gisteren of twee dagen terug schreef u dat een groot deel van de cocaine die in de wereld wordt onderschept uit Suriname afkomstig is. Dit betwijfel ik ten zeerste omdat er maar weinig scheepvaart verker bestaat tussen Suriname en de vele duizenden havens in de wereld. U draait het hoofdweg voor de honderden tot duizenden schepen die vanuit diverse Zuid Amerikaanse en Midden Amerikaanse havens vertrekken naar vele delen van de wereld en met name naar de Europese en Amerikaanse havens. De indruk wordt gewekt alsof Suriname een van de grootste cocaine exportlanden is. Het zwaar negatief positioneren van de huidige regering geeft de zwakte aan van de oppositie. Ik weet dat de huidige regering niet uw voorkeur heeft maar u zal er mee moeten dealen, ook na de verkiezingen van 2020 die door de NDP gewonnen gaan worden.
  IK vind het maar niets het informeel gedoe achter de schermen van de cambio´s. Ik houd van transparantie zodat er deskundig aangestuurd kan worden en niet van verborgen agendas. Niet iedereen hoeft het met mij eens te zijn. U neemt het op voor de cambio´s omdat deze organisaties m.i. het beleid van de huidige regering ondermijnen t.b.v. een eventuele regering van uw voorkeur. Ik vrees het ergste onder een regering van uw voorkeur. Het is een fabel dat de mensen die uw voorkeur genieten ´ allemaal in de hemel komen ´ omdat zij roomser dan zijn dan het hoofd van het Vaticaan. Zij hebben in het verleden bewezen niets te kunnen en dat zal ook niet veranderen.

  @Pico, door wetgeving en vergevorderde digi-technieken probeert de Nederlandse overheid greep te krijgen op geldstromen in Nederland. En toch lukt het grote criminelen om hun zaakjes in Nederland voor elkaar te krijgen. De honderden miljoenen boete die ING van de regering kreeg is een duidelijk voorbeeld. Suriname loopt echter heel ver achter op dit gebied omdat de mogelijkheden van de overheid beperkt zijn qua geld, hulpmiddelen en menskracht.


  Maak melding

 38. Wat een oerdomme streken om zoveel geld te vervoeren. Die hele Centrale bank van Suriname stelt ook niets voor. Onze Centrale bank staat enkel centraal in Suriname.Buiten de grens zijn ze niets zeggend en denkt de buitenwereld dat ook de Centrale bank zich bezig houdt met witwas praktijken. Waarom zouden mensen met zoveel geld opzak de wereld in gaan om geld te wisselen????Zit geen zuiver luchtje aan. Wat een stelletje koeien. Hoe vaak moet dit nog gebeuren, voor met gaat inzien dat zij flink fout bezig zijn????

  Sarie Torie.


  Maak melding

 39. Opdoeken. Net goed voor ze. Deze beesten stuwen de valuta omhoog.
  Ik hoop dat ze nu eindelijk zullen sluiten.
  Witwaspraktijken.
  Wie hebben cambio’s????????????????? Hindustanen.
  Ik moest bij die cambio tegenover az apotheek mn legitimatie tonen. Verder nergens. En geloof me ik wissel op verschillende plaatsen.


  Maak melding

 40. Er zijn nog steeds mensen die denken dat bouta fantastisch doen. Deze mensen zullen in 2020 ook op hem stemmen. Zijn mensen die geen flauw benul hebben wat voor schade bouterse het land toebrengt. Geen enkele zelfrespecterend land zal nog zaken met Suriname willen doen.


  Maak melding

 41. @ Pascal
  Je schrijft;
  “Het is legaal, je kunt het bewijzen (documenten) dus stort je het geld op de bank om andere bancaire handelingen te plegen”. De cambio’s stellen toch amper vragen als je geld komt wisselen. Althans toen ik ging hebben ze mij nooit iets gevraagd, behalve: hoeveel wilt u wisselen.
  Zij hebben dan ook geen/ te weinig bewijs (documenten).
  Als zij geld naar het buitenland willen brengen dan vallen ze onder rechtspersonen (zie posting Bert van Marwijk 16.57 uur)
  Bij deze Bert bedankt.

  @ Rob
  Ik ben het volledig met je eens. Ik snap de eisen wel die de EU stelt, maar voor Su is het een grote en kostbare klus. Daar wordt totaal geen rekening mee gehouden.
  En om bij de eerste de beste keer het ultieme wapen te gebruiken vind ik ook te ver gaan.


  Maak melding

 42. Nog even dit. 1 rechtszaak is nog niet gewonnen in NL en een tweede heeft al in Amerika aangediend. De CbvS zal blijven brandjes blussen.


  Maak melding

 43. Even voor de zuiverheid. De Surinaamse regering heeft nier niks mee te maken en dat weten jullie hier donders goed en zal dus ook geen protest aantekenen, maar ja, alles hier is geobsedeerd door Bouterse en zijn regering dus gaat de discussie weer eens daarover en niet om de feiten. Jullie zij zoooozielig hier! Het is een andere zaak dan wat die ptata’s hebben geflikt, die zijn al bezig hun braaksel in te slikken. Hier betreft het gewoon ordinair crimineel gedrag van de cambio-eigenaren die al jaar en dag de koers opstuwen om zo woekerwinsten te maken, het volk te knechten en als witwasmachine te fungeren. Nu ook voor hun de rek eruit is, de grote jongens hun geld opeisen, proberen ze, crimineel als ze altijd al zijn geweest op slinkse wijze het geld uit Suriname te sluizen en WK moet ons geen rad voor ogen draaien., het gaat echt niet om het creatief kopen van schaarse dollars, het is gewoon wegsluizen van geld, iets dat zij al heel lang doen en zo de Surinaamse burger langzaam maar zeker leegzuigen. En wie zijn nou de combiohouders? Uit welk kamp komen ze? Op wie lijken ze? Wie zijn hun politieke partners? Frooitie dan mi o piki unu!!!


  Maak melding

 44. @RobG
  enige dagen geleden was het verhaal wereld wijd werd gerapporteerd dat er 30 ton Coke onderscheept was in havens. In januari alleen in Paramaribo 1,7 ton of wel een enkele vangst meer dan 5% van de wereld vangst per jaar.
  Het afgeleide is dat als er 1 vangst van 1,7 ton gedaan wordt, het risico waard lijkt te zijn er ner dus meer verzendingen door glippen anders stonden de markten droog ,
  Men mag gevoegelijk concluderen dat het Mini haventje Paramaribo relatief heel veel Coke door laat omdat het waarschijnlijk een zwakke schakel is. Dat licht voor de hand.

  Ik heb geen regering qua voorkeur, Ik ken wel het trackrecord van regerigen waar bouters direct of indirect aan de knoppen zat en andere regeringen 1980 -1991 en 1996 -2000 en 2010 tot nu. versus de regeringen Venetiaan.
  Bouterse is het synoniem voor achter uitgang
  Ventiaan is het beeld van opbouw en vooruitgang. wellicht niet spectaculair maar gestaag.

  Ik ben er zeker van dat in een volgende regering de contacten met de rest van de wereld sterik verbeteren en daarmee vertrouwen ontstaat en de kosten ban de leningen sterk zullen reduceren.
  Ik ben er van overtuigd dat Alcoa enorm veel cash naar Suriname zal moeten gaan sturen om aan haar verplichtingen te voldoen en een jaar of 5 jaarlijks $ 200.000.000 extra naar Suriname zal moeten brengen.
  Ik ben er van overtuigd dat met Briokopondo in de macht van de staat EBS gesaneerden wordt en niet de rekeningen van vrienden gespekt gaan worden. Nu verdamt er jaarlijks SRD 1.000.000 bij EBS. Stel je voor als dat lek gedicht wordt.
  Ik ben er van overtuigd dat zodra bouterse weg is er olie gevonden gaat worden in de gaten die niet afgeboord zijn..

  Een echte regering heeft vrijwel direct toegang tot echte hulp en veel geld.


  Maak melding

 45. de informele sector waaronder in- ,export van drugs moeten meestal in us$ voldaan worden > hoge vraag aan dollars (grote handel) maakt scharste


  Maak melding

 46. Ik lees allerlei verhalen en mogelijke oplossingen. Maar neem van mij aan dat dit een spel is van het buitenland om meneer DB zoveel als mogelijk moeilijk te maken om aan harde valuta te komen. Hij mag beslist de verkiezingen van 25 mei 2020 niet winnen. Anders breekt de hel los!!
  Want sur wordt als een narco staat bestempeld.


  Maak melding

 47. Het is toch onzuivere koffie als mensen in opdracht van de cambio’s illegaal miljoenen Euro’s naar het buitenland sluizen om die om te wisselen in dollars. Waarom schakelen de cambio’s de monetaire autoriteiten of handelsbanken van het land niet in om langs officiële de geldtransacties of omwisseling voor hen uit te voeren. De cambio’s beginnen steeds meer op een financiële macht binnen de staat te positioneren. Mensen neem van mij aan dat er heel veel illegale praktijken van de cambio’s buiten het gezichtsveld van de regering en financiële autoriteiten plaatsvindt. De overheid loopt hierdoor ook heel veel inkomsten mis. Voor de tegenstanders is Bouterse en zijn regering een makkelijke prooi om de schuld van heel veel illegale naar toe te schuiven.


  Maak melding

 48. Suriname staat op de lijst van dit soort zendingen. (Isolatie). Vandaar de haast van Bouterses toespraak onlangs. Alle geld uit Suriname (€’s of $’s) is verdacht. Dat geld kan alleen in Suriname rouleren. Buiten Suriname b.v. Nederland, Aruba, de VS enz. wordt alle valuta in beslag genomen (dit is een van de consequentie van de reputatie van een narcostaat te dragen).


  Maak melding

 49. @RobG Er wordt wel heel wat meer onzuivere koffie gedronken in dit land dan dat wat u aangeeft. Neem nou bijvoorbeeld het geval van die bankdirekteur van de SPSB die kwistig het geld van de overheid en cliënten van de bank bij de honderdduizenden en miljoenen voor eigen gebruik aanwend en uitdeelt aan politieke vriendjes zonder dat er duidelijke consequenties aan verbonden worden. En diegene die daar toezicht op moet houden kan niets zeggen want zijn mond is vol. Hij zit met zijn hand in de pot en eet mee. En dat de NDP de verkiezingen wint in 2020? Nou nee, maar hoop doet natuurlijk leven.


  Maak melding

 50. En daar is die zwarte zwerfkat Wendy weer om Hindoestanen de Zwarte Piet toe te schuiven. Luister jij boerki die 19 miljoen euro’s die Nederland terecht in beslag genomen heeft komt niet van de Cambios maar is van de Sur. Overheid. Hoeveel Hindoestanen zitten in de overheid ? Dus hou op met die kaolo fokop berichtjes van jou. Jouw soort moet terug aan de ketting vastgeketend worden!


  Maak melding

 51. Wie brengt zoveel Euros in SU?
  De exporteurs van groenten en fruit. Worden de gelden in Su ontvangen? Als het in NL wordt ontvangen waarom de Euros niet meteen omwisselen in dollars. Wat zijnde geheimen om dat niet te doen?
  De smokkel in sigaretten. Wordt dat gedaan in Euros?
  De transit handel in cocaine brengt Euros op.
  Goud smokkel ook in Eitos.

  Wie hebben dollars nodig?
  Braziliaanse goud zoekers.
  Importeurs van Amerikaanse goederen.
  Er zijn meer actoren.ddb en k liek die dollars voor hun buitenlandse bankrekeningen nodig hebben. Etc


  Maak melding

 52. De Financial Intelligence Unit – Nederland (FIU-Nederland) is een overheidsinstantie waaraan alle meldingsplichtigen ongebruikelijke transacties of zaken waarvan zij vermoeden dat ze te maken hebben met witwassen van geld of financiering van terrorisme melden. In alle landen die zich aan de regels van de Financial Action Taskforce (FATF) houden bestaat een soortgelijk FIU. Tussen deze FIU’s bestaan meestal memoranda of understanding (MOU) omtrent internationale uitwisseling van de gegevens van verdachte transacties.

  De FIU-Nederland stond voor 2006 bekend als het Meldpunt ongebruikelijke transacties (MOT) en was het een onderdeel van het Ministerie van Justitie. De FIU-Nederland is sinds 2013 een zelfstandige en onafhankelijke organisatie. Beheersmatig is ze ondergebracht bij de Nationale Politie.

  Het doel van de FIU-Nederland is om nationaal en internationaal een bijdrage te leveren aan de versterking van de kwaliteit van opsporing en vervolging en het voorkomen en bestrijden van misdaad en in het bijzonder misdaden omtrent witwassen en de financiering van terrorisme. Op basis van de Wet ter voorkoming van witwassen en de financiering van terrorisme (WWFT) zijn diverse instellingen bij wet verplicht om ongebruikelijke transacties te melden bij de FIU-Nederland. Om de integriteit van het (Nederlandse) financiële stelsel te bewaken is het van belang om alert te zijn op ongebruikelijke transacties die mogelijk verband houden met witwassen en/of terrorismefinanciering.

  Deze bijdrage tracht FIU-Nederland te leveren door het ter beschikking stellen van verzamelde, geregistreerde, bewerkte en geanalyseerde ‘transactie’ informatie (de ongebruikelijke transacties) en expertise aan opsporings-, inlichtingen- en veiligheidsdiensten in binnen- en buitenland.

  In 2013 zijn 202.164 meldingen van ongebruikelijke transacties ontvangen van de uiteenlopende groepen meldplichtige instellingen. Er zijn ruim 25.321 transacties verdacht verklaard en verstrekt aan de opsporing, waarmee in totaal € 1,1 miljard gemoeid is.


  Maak melding

 53. “Luciën 24 juli 2019 at 22:50
  Even voor de zuiverheid. De Surinaamse regering heeft nier niks mee te maken en dat weten jullie hier donders goed en zal dus ook geen protest aantekenen, maar ja, alles hier is geobsedeerd door Bouterse en zijn regering dus gaat de discussie weer eens daarover en niet om de feiten.”

  @ Lucien
  Natuurlijk heeft de regering alles mee van doen. Het beleid van de regering is klote geweest.
  Lees onderstaande berichten. Eerst geld in de economie pompen dat op buitenlandse banken is gestald.
  Daarna een minister die optrad een trap onder haar kont geven. Is de regering dan goed bezig.
  Nu is de ex-minister ambassadeur in Belgie.

  Wat dacht je va de problemen met Su Spaarbank allemaal onder toeziend oog van de regering Bouta en Friends. (Zijn oude berichten maar zeer relevant, zie ze als een opfrissertje)

  ‘Enorme kapitaalvlucht afgelopen twee jaar’

  PARAMARIBO – Geld dat de Centrale Bank van Suriname in de economie heeft gepompt ter beteugeling van de valutakoersen, ligt vermoedelijk op buitenlandse rekeningen van burgers. De economie is niet in staat om binnen twee jaar zevenhonderd miljoen US dollar te consumeren. Deze analyse maakte de econoom Steven Debiperasad, bestuurslid van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), dinsdagavond tijdens een lezing van de Kenniskring.

  De afgelopen periode daalde de monetaire reserve van ongeveer één miljard US dollar naar onder de 300 miljoen US dollar. Debipersad wijst er in een gesprek met de Ware Tijd op dat….
  ===============
  PARAMARIBO – De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Handel en Industrie heeft in het weekeinde twee illegale cambio’s gesloten en er zijn veertig voertuigen in beslag genomen bij een automarkt die geen vergunning heeft.

  In een supermarkt waren alle voorverpakte goederen negenhonderd gram in plaats van de vereiste duizend gram. “Het is niet zomaar een show. We hopen hiermee een preventieve werking te hebben, zodat de waarschuwing duidelijk is dat we de daad bij het woord voegen. Omdat we niet kunnen dulden dat de consument en de eerlijke handelaar hieronder lijden”, zegt minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie.
  ++++++

  Debipersad: Geloofwaardigheid belangrijkste voor economie
  18 May 2019
  foto
  Steven Debipersad, secretaris van de VES.

  “Het belangrijkste voor de economie is geloofwaardig beleid. Dit ligt natuurlijk nauwelijks op het bord van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), maar vooral bij Financiën. De vermeende corruptiepraktijken plegen inbreuk op de geloofwaardigheid en daadkracht van de autoriteiten.” Zo reageert econoom Steven Debipersad, secretaris van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) op het persbericht van de CBvS. Hierin wordt een optimistisch beeld gegeven van de economische verwachtingen.

  “Ik moet vooral lachen om de ‘afgenomen wisselkoers volatiliteit’. In de afgelopen maanden zijn de girale wisselkoers en de cambio-koers voor de US-dollar verder uit elkaar gegroeid. Duidelijk is dat de economie vooral gedragen wordt door de goudsector en marginaal door ons eigen verdienste. April en mei zal blijken of de inflatie inderdaad is beteugeld daar deze erg afhankelijk is van wisselkoersbeweging”, zegt Debipersad aan Starnieuws.


  Maak melding

 54. Eigenaar van Unitel Cambio Maurits Ramsaran en eigenaar van Surora Cambio Theo Jagroep
  Alle 2 hoofd sponsors van de NDP.

  Dut zijn de 2 waarvan het geld in beslag is genomen door Amerika.
  Waarom zijn de Sponsors van NDP altijd mensen uit de drugs of witwas wereld???

  Kan iemand daar antwoord op geven?


  Maak melding

 55. @ JK 25 juli 2019 at 09:47

  Ken je het gezegde : soort zoekt soort??

  In Spanje kent men deze vorm van corruptie ook.
  In de bouw- en infrawereld was dit door de Partido Popular, geperfectioneerd.
  Aanhanger van de partij (rijke ondernemers) kregen opdrachten in de huizenbouw, wegenbouw, noem maar op. Het ging vaak om contracten van hele grote bedragen.
  De PP sprak vervolgens een 3% regeling met deze gasten af of wel 3% van wat zij voor het contract ontvingen gingen via, via naar de partijkas en werd voor propaganda doeleinden gebruikt.

  Kan me voorstellen dat dit ook in Suriname het geval is.


  Maak melding

 56. Voor de mensen die denken dat inbeslagname van geld uit Suriname regerinkje pesten is, lees onderstaande.

  Vorig jaar 9,5 miljard aan verdachte transacties in Nederland
  In Nederland is vorig jaar een bedrag van 9,5 miljard euro aan verdachte transacties gemeld die te maken kunnen hebben met terrorisme en witwassen. Dat is het hoogste bedrag ooit, meldt de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU) die meldingen van onder meer banken en handelaren analyseert.

  Economieredactie 25-07-19, 07:33


  Maak melding

 57. @Bert van Marwijk
  Jammer genoeg vertellen ze er niet bij hoe groot het aandeel van de Suries / SurieNeds daarbij is. Dan hadden meer inzicht in hoeveel de criminelen van het SurieKartel in NL verdienen.


  Maak melding

 58. from: Mr xxx on 20-03-2013, 19:25:15 – GMT-1
  Klootzak ramautar heeft voor mij eigendomsrecht papieren gemaakt .
  Alles netjes betaald netjes papieren en eigendomaktes getekend en al.

  Blijkt nu dat de papieren niet geldig zijn diezelfde ramautar zegt ook dat het niet geldig is omdat er geen koopovereenkomst is.

  Had deze klootzak dat niet gelijk kunnen Zeggen dan hadden wij voor een koopovereenkomst gezorgd
  Na jaren nu mensen overleden zijn hebben we nu een groot probleem
  Waarom zet de ramautar zijn handtekening op eigendom aktes was hij toen nog niet goed bijgeschoold

  Een advocaat in de hand nemen heeft volgens velen geen In omdat zij onder 1 hoedje met de notarissen spelen.

  We moeten deze ma pang pang mensen stoppen. Ik hoop niet maar de notaris die dat bij mij doet heeft een probleem………..

  Bron Starnieuws:
  In de praktijk is vele malen gebleken dat burgers zaken ondertekenen bij de notaris, waarvan jij je als volksvertegenwoordiger afvraagt hoe dat heeft kunnen gebeuren, omdat het duidelijk is dat door het ondertekenen van zo een stuk de persoon zichzelf en zijn hele leven heeft geruïneerd. De persoon was niet op de hoogte van de rechtsgevolgen


  Maak melding

 59. Waarom schreeuwen de ndpers nu niet dat het de schuld is van nederland.
  Misschien kan nu aan de waarnemend korpschef die gewetensvraag worden gesteld” waarom hoort u niets van bepaalde personen”.
  De gelden zijn van surora en unitel cambio. De eigenaars zijn sponsoren van de NDP. Het gaat om jagroep en ransaran


  Maak melding

 60. Wordt het geen tijd dat de Surinaamse overheid open kaarten gaat spelen met het volk van Suriname. Het probleem is dat Suriname in een monetaire/financiële ban is geplaatst. Zelfs de ING wik geen zaken meer met Suriname doen. Gevaar voor witwassen en te hoge boetes lusten ze niet. Suriname kan dus op een normale manier (bancair bedoeld) geen gelden meer naar het buitenland overmaken. In plaats van dat te corrigeren gaan ze juist deviezenrestricties invoeren, Suriname je maakt het van kwaad tot erger. Jullie hebben geldsmokkel veroorzaakt en als jullie dit probleem niet kunnen oplossen heb ik één oplossing voor jullie en dat is : OPSODEMIETEREN/


  Maak melding

 61. De gelden gemaakt door abraham cs in de verschillende corruptieve zaken moeten toch in de legale sfeer komen. Ze boren allerlei bronnen om dat te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.