Remmen laten autobestuurder in de steek; auto ‘vliegt’ in kanaal

19

Dit voertuig ‘vloog’ net in het kanaal langs de Tout Lui Faut Kanaalweg. Dit nadat de remmen van de auto het hadden begeven. Volgens de eerste informatie raakte de bestuurder gewond en is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp.

De bestuurder reed over de Mon Plaisirweg richting de Tout Lui Faut Kanaalweg. Naarmate hij de T-kruising naderde remde hij zoals gewoonlijk af. Bij het trapppen op de rem merkte hij dat de remmen waren ingezakt. Hij probeerde nog met draaiende bewegingen het voertuig tot stilstand te brengen maar lukte niet. De auto ‘vloog’ zodoende rechtstreeks in het kanaal.

19 REACTIES

 1. In zo een geval de auto in R zetten of terstond in P. De versnellingsbak kan kapot gaan maar dan heb je geen letsel of aanzienlijk veel schade. Tip voor iedereen die automaat rijd. Dus niet bang zijn gewoon doen . Handrem trekken is nog altijd de veiligste actie, mits men niet in paniek raakt!?


  Maak melding

 2. De remmen laten je niet ineens in de steek. Elk jaar keur ik mn auto’s en alles wordt nagekeken. Elke servicebeurt moet ook alles nagekeken worden. Als je geen geld hebt voor onderhoud van een auto koop dan een fiets


  Maak melding

 3. @ Wendy, je hebt gelijk. Als je geen geld hebt voor iets, doe het dan met minder. Heb jij ook dit advies gegeven aan de president. En op wie stem je straks.


  Maak melding

 4. @ Wendy

  Ik weet niet waar je woont maar de APK keuring in Su en NL is heel anders, ik weet dat omdat ik dat heb meegemaakt !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Ik woon in Su. Ik laat mn auto’s keuren omdat mn leven en dat van mijn gezin in handen zit van een auto. Ik zit niet thuis en regel keuring. Wie denk je dat dood gaat als mn auto niet in orde is?? In iedere geval niet de mensen van de keuringsdienst


  Maak melding

 6. @Wendy

  Ze heeft gelijk, remmen begeven het niet zomaar, meestal lekkage remolie, en dan maar bijvullen om kosten te besparen, totdat het een keer vergeet en de remoliebak leeg is, dan kan je het rempedaal tot de bodem intrappen.
  50% van de autos in Suriname zijn niet apk gekeurd, ze blijven gewoon vrij rondrijden.


  Maak melding

 7. Het is lastig om een diagnose vast te stellen wat de oorzaak kon zijn. Meestal word je inderdaad van tevoren gewaarschuwd te dat je remvloeistof weg zakt en dat je steeds weer moet bijvullen. Dat duidt op een lekkage in een rem cilinder waar twee rubbers in zitten, per cilinder Het kan ook zijn dat de rembooster (reservoir om rem olie bij te vullen) accuut druk verliest waardoor remmen onmogelijk wordt.


  Maak melding

 8. Een jaarlijkse service beurt geeft mij nog niet de garantie dat iemand geen auto pech krijg omdat de auto gekeurd is alsof de monteurs xRay ogen hebben om alle mankementen te zien,stelletje naïevelingen


  Maak melding

 9. @ Laat Me 24 juli 2019 at 08:50
  Als het goed is geregeld, keuren ook de monteurs van “xRay” de autos volgens een protocol/systeem waarbij alles wordt nagelopen.

  Wat bet het jaarlijkse servicebeurt heeft u gelijk, de auto bestaat uit onderdelen die het op elk moment kunnen begeven als ze de auto pas gekeurd is en zeker na enkele maanden.

  De bestuurder moet daar rekening mee houden en regelmatig zelf controleren of alles goed functioneert of nog in orde is. Voor sommige essentiële zaken branden er lampjes op het dashboard en dat is niet voor niets.


  Maak melding

 10. Aaah dus remmen gaan nooit kapot Wendy?? Hier duidelijk een vrouw met geen verstand van auto’s (zoals vele vrouwen helaas) die zegt omdat zij haar auto’s keurt elk jaar het niet kan gebeuren?? Domme stomme Wendy,misschien heeft diegene haar remmen pas verwisselt en zijn ze er verkeerd opgezet of iets dergelijks. Heb je daar wel aan gedacht achterlijke domme idioot dat je bent.
  Zwartmans ik weet niet waar jij woont domme sukkeltje maar ik maak het elk jaar mee met 2 auto’s in Su en 2 auto’s in NL. Het gaat exact hetzelfde lul de behanger. Als je onzin praat houd dan liever je snavel dicht debiel!!
  Gelukkig dat diegene nog leeft en niet zwaar letsel opgelopen had.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.