Party’s op Surinamerivier worden aan banden gelegd

26
Party’s op Surinamerivier worden aan banden gelegd

Er blijkt wanorde te heersen op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen in het oosten van Para. Deze “free for all” wordt aan banden gelegd door de Maritieme Politie, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de bestuursdienst en het Korps Brandweer Suriname. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel stelt dat het recht op plezier en vertier binnen de perken van wet en recht moet blijven.  

Districtscommissaris (dc) Armand Jurel heeft vanmorgen een overleg gehad met veiliheidsautoriteiten voor de regulatie van openbare vermakelijkheden en recreatie op het deel van de Suriname rivier die door Para stroomt. Op zondag 21 juli was er een illegitiem summer beach party op een zandbank in de Suriname rivier.Deze activiteit is georganiseerd zonder toestemming van de autoriteiten die daartoe bevoegd zijn. Hierdoor waren er geen preventieve maatregelen getroffen, waardoor de orde en veiligheid helemaal niet in acht werd genomen. Er waren ook geen voorzorgsmaatregelen op een eventuele gebeurtenis van onheil.

Organisatoren hebben een ponton gelegd met daarop een escavator, waarvan de bucket in het zand werd bevestigd, om als anker te dienen. De ponton was voorzien van partysupplies, waar het publiek gebruik van kon maken. Zowel op de ponton als vanuit het water kon het opgekomen publiek zich vermaken. Op Overbridge kon men parkeren en middels een pendelboot de activiteit midden op de rivier bezoeken, of men kon de activiteit vanuit diverse steigers met pleziervaartuigen bereiken. Deze party werd, toen het bekend werd bij de dc, onmiddelijk stopgezet en het publiek moest vertrekken. 

De autoriteiten gaan vanuit hun professie advies uitbrengen aan de dc bij het verlenen van vergunningen voor recreatie op of langs de rivier. Op privé plaatsen langs de Suriname rivier zullen nu preventieve en repressieve maatregelen gelden. De plantages Ayo en Carolina langs de Suriname rivier behoren tot eigendom van de nazaten, aanwie familie en vrienden vaker een bezoek brengen voor vertier in het rivierwater. Ook hier zullen regels gelden om onveilige situaties te beëindigen en onvoorziene schade zoveel mogelijk te beperken.

26 REACTIES

 1. Hoe komen deze gasten aan de peper dure boten? Hebben zij wel een vaarbewijs in hun bezit?Hoe dom kunnen sommige Surinamers zijn. Hersenloze gasten vreten zulke dingen uit.De dood ligt op de loer. Geen zwemvesten. Hebben zij wel een baan om zulke dure vaartuigen aan te schaffen. Betalen zij ook vaartuigen belasting???? Zijn hun vaartuigen wel verzekerd? Het wordt steeds gekker in ons klein landje.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 2. @Boeboe bit sjoerie
  Ik vind dat u onzin kraait, hoe ze aan zulke dure vaartuigen komen moet niet uw hoofdpijn zijn. Zolang ze u geen geld vragen om te genieten nog om te tanken, heeft u geen recht om te weten of ze werken of niet..


  Maak melding

 3. @ Natascha, nog nooit van de “PLUK ZE” wet gehoord?
  Zouden ze ook in Su, moeten invoeren.
  Dus zo vreemd is de vraag niet. Justitie moet alles in beslag nemen, als er geen verklaring gegeven kan worden, waar het geld vandaan komt.

  Jammer, dat er zoveel rovers voor komen, op alle niveaus.


  Maak melding

 4. @Natascha
  Doe niet zo kortzichtig een ieder mag zijn eigen mening geven op dingen die niet in de haak zijn. Ik woon in Suriname en jij kennelijk niet. Dus dan kun je makkelijk kletsen wanneer jij niet dicht bij het vuur zit.


  Maak melding

 5. Goed gedaan!
  En zo moeten ze doorgaan!
  Mensenlevens in gevaar brengen! Is toch erg! En d mensen zeg ook…
  Het is een party op de Surinaamse rivier. Als je ziet dat er geen zwemvesten zijn en of geen enkele veiligheids maatregel, verlaat de plek dan!
  Dit noem ik geen feesten hoor, dit noem ik “spelen met de dood”


  Maak melding

 6. Ze bedoelen, de kleine bootjes moeten niet in de buurt van de jachten komen. Partijtoppers, slijmbalen, boeven, volksverlakkers en drugsbazen, die moeten beschermd worden. Hier heet het “aan banden leggen”, dus reguleren in voordeel van de hoge heren. Kaboela ne teri moro!


  Maak melding

 7. Er is geld zat bij deze gasten. De zoon van ex VP Sardjoe ligt ook zwaargewond in het ziekenhuis. Was mr Veldkamp. Zuipen doen ze op deze feestjeDC gaat feestjes stoppen?? Met hun snuit


  Maak melding

 8. Bevolking van Suriname!arme mensen lijden honger.en een groep mensen leven in buitensporige luxe….minimumloon srd1400..aov525 grote groep mensen leven onder armoedegrens…mensen geeft bouta nog 5 jaar dat wil hij…rovers van SBS hebben miljoenen gestolen officier van justitie eist voorwaardelijke straffen…


  Maak melding

 9. Hee, laten jullie die mensen met rust. Ze kunnen niets fout doen, want Nex no fout. Vraag het maar zelf aan de leider van het land.


  Maak melding

 10. 😂😂😂laat hem een opleiding bonoemang gaan volgen in Boma.
  Voor na zn detentie…kan hij adviseur van de regering worden🤣🤣🤣
  Of kogels opvanger in het leger🤣🤣🤣
  Surinamers zijn geweldig.


  Maak melding

 11. Ik ben het met Natasha eens.
  We weten allemaal dat er rijke schurken, boeven, rovers en cokedealers in het land Suriname zijn, maar om iedereen met een dure voertuig of boot over 1 kam te scheren lijkt mij onterecht.

  Het is aan de overheid (justitie, politie en om) om dit na te trekken en een gefundeerde mening te geven.
  En als blijkt dat de afkomst van hun bezit niet kunnen verklaren dit van ze af te pakken.

  Misschien hebben die gasten met pijn en moeite geld bij elkaar verzameld om 1 dag gedurende een paar uur de blitz uit te hangen.


  Maak melding

 12. Het is een walhalla met criminele verdiensten. En ze weten niet wat ze met hun geld moeten doen. Vrouwen, drugs en alcohol zijn de vertieren. Zich lam zuipen en veiligheid aan hun laars lappen.


  Maak melding

 13. Natasja jij heb gelijk die boeboe bemoeit zich met dingen die hem niet aan gaan hoe die gasten aan dat geld komen .hoe ze aan dat geld komen wat heeft dat te maken met dat voorval wat gebeurt is ,wanneer hier in Nederland is ongeluk heeft gehad vraagt men toch ook niet meneer hoe ben je aan dat geld gekomen ,wat een clown is die Boeboe ,


  Maak melding

 14. Ik vind dat dit niet verboden moet worden. Het moet beter worden gestructureerd, wetgeving, veiligheid, reddingsbrigade, enz.

  De boten en al dat andere is er er om mee te varen en plezier mee te hebben of te ontspannen. Het is overal in de wereld. De regels moeten duidelijk zijn. En daar ontbreekt het aan in Suriname. Iedereen doet zijn eigen ding, Neks No fout!, Waar heb ik dat eerder gehoord?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Eerlijk gezegd gaat dat jullie niets aan ,als een ieder een ander in zijn waarde zou laten.zou de wereld een.stuk leuker zijn hebben jullie gehoord van sparen,erfenis nee mensen.zitten vol haat ,jaloezie afgunst.ook een zonde staat in de bijbel ,hadden ze (bimba) bilharsia zouden.jullie dat ook willen nee dus laat die mensen met rust.en.pak jij lijn negen of kwatta bus of je Phoenix fiets laat jij niet verderven door jaloezie is een.ziekte


  Maak melding

 16. Ik vraag mij af of de autoriteiten voldoende menskracht, materiaal en geld kunnen inzetten om dit soort illegale uitwassen tegen te gaan. Deze rijke gasten weten als geen ander dat de overheid onvoldoende sterkte heeft om hen tegen te houden. Ongeacht welke regering aan de macht is, deze heren hebben de beste contacten in het overheidsapparaat. Maar de overheid zal wel moeten optreden tegen dit soort illegale feesten. Als de rijken dit soort feesten willen organiseren moet de overheid hen bij het vestrekken van een vergunning een groot bedrag in rekening brengen voor de eventuele inzet van politie en hulpdiensten. Waarom moeten de de collectieve voorzieningen aangewend worden om dit soort decadente uitspattingen te ondersteunen.


  Maak melding

 17. Hoe komt de koningin aan de goudenkoets.met afbeeldingen van slaven.aan de onderkant.is dat onderzocht nee maar van.donkere willen.jullie wel onderzoek en grondig ook wist nooit dat zoveel reschescheurs op de site zijn suc6.met.jullie onderzoek redie moesoe ,zowel in de bijbel en.het verleden alles komt.terug zoals de redi moesoe ,turken.,blanken hebben.een uitkering maar wel een tweede woning in spanje en turkye maar ze verlinken elkaar niets maar wij omg


  Maak melding

 18. @Boeboe;
  Hoe ze aan hun geld komen gaat jou niks aan! Genoeg mensen die hard werken of sparen.
  Newsflash; niet iedereen pienaart Boeboe!

  Ze zouden het moeten reguleren o.a. met aanwezigheid van kustwacht, nex no fout! Alleen maar goed voor het toerisme.👍


  Maak melding

 19. Wat een jaloerse misgunners hier zeg,alsof je rijkdom direct met criminaliteit moet linken,stelletje sukkels. Omdat jullie arm (geboren)zijn en nooit succesvol en of rijkdom zullen kennen maken jullie deze domme achterlijke uitspraken!! Als jullie beter je best hadden gedaan op school dan waren jullie ook rijk en succesvol stomme idioten. Zou je ook een chirurg of oogarts of zelfs president kunnen worden.
  Helaas pindakaas,dus dan maar rijke mensen omlaag halen als criminelen. Stelletje achterlijke idioten. Wat gaat het jullie aan hoe ze eraan zijn gekomen?? Ellendige hinderlijke lozer zijn jullie,ik schaam me dat ik Surinamer ben soms bajaa.


  Maak melding

 20. Ik merk dat er veel wittmangs(bakra’s)hier reageren en vergelijkingen maken met Nederland. Ze doen ook alsof alles daar beter is,Nederland is 1 grote puinhoop mensen,Polen Roemenen,mokro’ s die het land teisteren. Tonnen coke die binnenkomen. Berovingen elke dag een aantal,van winkels tot huizen. Voedselbanken in elke stad en dorp. Mensen leven in een huis op afbetaling en auto idem. Sparen kan niet want ze werken zich dood voor hun zogenoemde koophuis waar meestal 99 van de 100 huizen die ze kopen het grond je niet kan kopen waar het zogenoemde huis op staat. Ik kan heel de dag doorgaan maar dat is niet nodig. Laat die domme Hollanders die hier interessant komen doen dat hun zogenoemde land zoveel beter is lekker oprotten. Black,indian,jampa,Chinesie,ingie power 💪👍. Fuck die slavendrijvers,kolonisator,wittmang 🖕🏽🖕🏽🖕🏽. Als ze ons met rust hadden gelaten waren we nu nog in India,Afrika,Java etc etc. Zij waren en zijn de grootste criminelen en doen nu alsof ze de braafste jongetjes van de klas zijn. Mijn advies is ga naar Nederland en neem zoveel mogelijk mee terug naar Su. Ik zou al die rovers en criminelen naar Nederland sturen . Hahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.