Aandachtspunten douaneregels voor reizigers die terugkomen uit Suriname

22
douane Schiphol
Archieffoto: douane op Schiphol.

In de zomerperiode gaan veel mensen op familiebezoek buiten de Europese Unie. Bijvoorbeeld naar Suriname of Caribisch Nederland. De Nederlandse douane roept reizigers die terugvliegen naar Nederland op de douaneregels in acht te nemen om inbeslagname te voorkomen. Dit kan eenvoudig met de gratis Douane Reizen App. Aandachtspunten zijn onder andere etenswaar, waterpijptabak en contant geld.

Voor reizigers die terugvliegen van familiebezoek buiten de Europese Unie zijn de douaneregels buiten de EU van kracht. Bijna iedereen weet dat niet alles mee terug naar Nederland mag, maar wat precies de regels zijn blijft lastig. De Nederlandse douane zet drie aandachtspunten voor familiebezoekers op een rij:

Etenswaar
Een lekkere maaltijd van oma of een tante meenemen klinkt misschien onschuldig, maar maaltijden gemaakt van dierlijke producten mogen niet mee terug naar Nederland. Het maakt niet uit of de producten rauw, gedroogd of bereid zijn. Gedroogde kruiden mogen alleen mee als het geen beschermde plantensoorten zijn. Pure honing mag mee tot 2 kilo en in een consumentenverpakking. Het meenemen van honingraad is niet toegestaan.

Tabaksproducten
In het buitenland zijn tabaksproducten vaak goedkoper waardoor het aantrekkelijk is deze voor jezelf of iemand anders mee terug te nemen naar Nederland. De maximale hoeveelheid die je mag meenemen zonder belasting te betalen is: 200 sigaretten of 50 sigaren of 100 cigarillo’s of 250 gram waterpijptabak. Bij combinaties gelden aangepaste hoeveelheden, kijk hiervoor in de Douane Reizen App. De laatste tijd ziet de Douane vooral de populariteit van waterpijptabak toenemen.

Waardevolle aankopen en contant geld
Wanneer je buiten de EU waardevolle dingen koopt zoals sieraden of een laptop, is het belangrijk te weten dat je producten met een gezamenlijke waarde boven de €430 aan dient te geven bij de Nederlandse douane. Je moet hier dan belasting over betalen. Wanneer je terugvliegt met contant geld of waardepapieren die samen (omgerekend) €10.000 waard zijn of meer, dan moet je hier bij de Douane melding van maken.

Met de Douane Reizen App voor Android en iOS check je eenvoudig wat mee terug naar huis mag. Twijfel je alsnog of krijg je liever persoonlijk advies? Bezoek Douane.nl of deel je vraag of foto op Facebook of Twitter via #magditmee en de douaniers zoeken het voor je uit.

22 REACTIES

 1. Dit is een goed plan van de douane om kenbaar te maken wat men wel/niet naar Nederland mag meenemen.
  In andere landen worden kant en klare producten ook waarin vleeswaren zijn verwerkt,meteen in de vuilcontainer gemieterd en vernietigd.Sommigen krijgen een fikse boete omdat er flink gelogen wordt van dat wisten wij niet. Pom, pastei, bami met kip, roti met kip kan je ook in Holland kopen of zelf maken.


  Maak melding

 2. De vraag is wanneer gaat dit in ???? Ik heb laatst een paar warang visie uit Su gekregen, van iemand die momenteel bij mij logeert ! ( Ze kon gewoon doorlopen op Schiphol )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Dang fa dang !! Valt een bosje kouseband ook onder dit verbod ?? En een dree-fisie droog of gebakken?
  Wat droge garnalen ??
  Welke geachte forum-posters kan hierop een antwoord geven ??

  Dus aktie “met 2-koffers” heeft geen zin meer !! Geen “doks” meer in massala van “doksenclub” !! A bedrijf
  las wang markt aan de terugkeer Surineds !!!


  Maak melding

 4. Graag eerst goed lezen en onderzoeken alvorens het plaatsen van een bericht.

  Volgens de Douane:(voorbeeld vis)

  “U mag tot 20 kilo voor consumptie geschikte vis of visproducten meenemen. Vis moet altijd schoongemaakt zijn en ontdaan van ingewanden. Dit geldt alleen voor niet-beschermde vissen”


  Maak melding

 5. Dus dubbel black van 3 liters wel meenemen ! Ik denk dat dit om steek proeven gaat om de zoveel personen . Ze kunnen heus niet 400 mensen in 1 keer controleren . Als men betrapt wordt , dan pech gehad. Was al een tijdje zo geweest . Ik kwam nog in april van dit jaar met 30 kg aan vis producten langs 3 douaniers. Dus jk had mazzel .


  Maak melding

 6. Gewoon twee koffers vol met coke meenemen of het verstoppen in elk gat,holte van je lichaam en volhouden bij controle dat het cassave poeder is uit de voedselschuur van su….succes


  Maak melding

 7. Surinamers/Surinaamse Nederlanders zijn nooit serieus, ze maken van alles een grap van, en daarom is het Land Suriname in verval in het oerwoud van de Amazone.


  Maak melding

 8. @ Bert

  Ik ga voortaan met je mee, maar we reizen gescheiden, afgesproken !!!!

  @ ” Times for Krantie ”
  De mensen die je opsomt wonen hier in Holland dus kunnen de mensen alleen maar financieel steunen. Moeten wij soms ook bossen gaan ontginnen ?? ( Giem wan brik mang )
  Niet boos worden, ik zie je reactie wel tegemoet.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. JZwartmans 23 juli 2019 at 14:45,
  Om armoede te bestrijden zou ik eerlijk gezegd, alle rijkdommen aangrijpen land en volkeren te beschermen / voeden / ontwikkelen. Tang bung, na turu tori, bikasi na Tru tori prakseri.


  Maak melding

 10. Het zijn keiharde regels. En aan regels dient men te respecteren… zwart, bruin of wit. Misbruik wordt bestraft. Zo wilde ik ook zien gebeuren in onze Suriname. Maar wat zien we daar? Overtreders/machtmisbruikers worden juist beloond. Niet zomaar beloond, maar beloond met een topfunctie (en een levenslange forse salaris etc.). Vraag maar aan de heer Abrahams, Van der San en aan mevrouw …….. en noem maar op. Jammer voor zo een mooi land. Zal mei 2020 de ommekeer zijn van een welvaart Suriname? Vul van in!


  Maak melding

 11. Die f#cking bakra’s met hun treiter regeltjes leren het ook nooit af.
  Nog niet zo lang geleden brachten ze uit Su schepen vol al die shit mee naar NL.
  Toen sprak niemand over kauwlo restricties.
  Tot 1975 waren ze blij dat ze veel konden meenemen want ding bere no bing foeroe.
  Nu lullen ze over een beetje tabak.
  Jongoe giem wan brik …f#ck die regels van hun.


  Maak melding

 12. Meneer of mevrouw Ab rabrokie ik weet niet of als jij al in Nederland ben geweest en er gewoond heb dan zou je toch anders praten. Over de geschiedenis heb je gelijk ben ik mee eens.
  Maar regels zijn regels , elk land heeft zijn regels en zelfs in jouw huis zijn er regels ( bv schoenen uit of aan in jouw huis , toilet ( wc ) doorspoelen na gebruik etc etc ).
  Als je geen werk heb in Nederland krijg je een uitkering zodoende kan je huishuur , energie , water , ziekenfonds , openbaar vervoer en nog meer betalen.
  Als laatste deze regels gelden voor IEDEREEN dus voor alle landen ( mensen ) als je naar Nederland gaat.


  Maak melding

 13. Ab rabrokie, als die F#cking regeltjes er niet waren in Nl. stond het er waarschijnlijk net zo voor als Suriname nu.
  De meesten zijn er wel blij mee, dat jij daar een probleem mee hebt zegt wel genoeg over jou


  Maak melding

 14. Beste Countryman…voor een deel heb je gelijk maar in NL kennen ze de term ethnisch profileren.
  Als je deze regels niet opstelt kun je discriminatie op schiphol niet verdedigen.
  Dus alles wat bakra’s aan regels opstellen is verdomd goed over nagedacht vooral met het oog op” we moeten die buitenlanders” goed in de gaten houden en vooral ..klein houden.
  Want op schiphol bij de controle sta je machteloos als je enkele grammetjes tabak teveel bij je hebt.
  Ik wil met mijn opmerkingen alleen benadrukken dat wij geneigd zijn op al die ptatta regeltjes te snel ja en amen hoogheid te roepen en dat nederige moeten sommigen eens ook gaan afleren na honderden jaren van uitbuiting.
  Vergeet de geschiedenis niet mattie…die is erg genoeg…en in NL vinden ze dat we daarover niet meer moeten zeuren want het ligt al te ver achter ons.
  Nou ..ze hebben hun land dank zij al dat gratis arbeid wel erg mooi kunnen inrichten.
  En nu gaan lullen over een beetje tabak.
  TRIEST!!


  Maak melding

 15. Freddy je valt in herhaling. Spuit elf dombo.
  Timer for kranti,Jij bent zelf die grote grap. Hahahaha
  Countryman,Wat bedoel je precies dan,waarom zou ze daar moeten hebben gewoond of geweest zijn? Je lult maar wat idioot,alsof je beter of slimmer bent als je naar Nederland bent geweest. Grote Mongools. Hahhah.
  Die wittmangs doen alles om Suriname(rs) dwars te zitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.