VIDEO: Hittegolf in Caribische landen zal ook Suriname treffen

12

De Pan American Health Organization (PAHO) heeft Caribische landen gewaarschuwd zich voor te bereiden op een hittegolf. Ook Suriname behoort tot een van die landen. Het hoofd van de meteorologisch dienst in Suriname, Sukarni Sallons-Mitro, vertelt in bovenstaande video meer hierover.

De situatie zou tussen juli en augustus kunnen verslechteren, met negatieve gevolgen voor de gezondheid van de mens. Landen in onze regio worden aangespoord voorbereid te zijn vanwege de invloed die dit zou kunnen hebben op de gezondheid van mensen, inclusief het risico tot overlijden, aldus het Surinaamse Ministerie van Volksgezondheid.

Blootstelling aan hitte veroorzaakt ernstige symptomen zoals: hitte-uitputting en hitteberoerte (een aandoening die flauwte veroorzaakt, evenals droge, warme huid, vanwege het onvermogen van het lichaam om hoge temperaturen te beheersen). De meeste aan warmte gerelateerde sterfgevallen zijn te wijten aan de verslechtering van bloedsomloop, nier-, hormonale en psychiatrische aandoeningen.

Andere symptomen zijn vochtophoping in de onderste ledematen, warmte-uitslag in de nek, krampen, hoofdpijn, prikkelbaarheid, lethargie en zwakte. Mensen met chronische ziekten die dagelijks medicijnen nemen, lopen een groter risico op complicaties en overlijden tijdens een hittegolf, evenals ouderen en kinderen.

Ook minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) roept de samenleving op, om met het oog op het naderen van de grote droge tijd, voorzichtigheid in acht te nemen. Hij stelde, dat iedereen de voorlichtingscampagne van de Brandweer nauwlettend moet volgen. Hij raadt burgers af om geen gras en vuil te verbranden. Ook adviseert hij ouders en verzorgers om kleintjes niet alleen thuis te laten. Hij refereert hiermee aan het tragisch ongeval waarbij laatst 5 kinderen om het leven kwamen.

12 REACTIES

 1. Surinamers tijdens de grote droge tijd of hitte golf drinkt u zoveel mogelijk water, ongeveer 2 liter per dag.

  Blijf zoveel mogelijk in de schaduw,
  Draagt u petten en bedekt het hoofd,
  Zit onder bomen,
  Geen ruzie maken,
  Ontspan u zoveel mogelijk,
  Zoek de rust op,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Ook onze ouderen in de verzorgingshuizen,niet te vergeten.Familieleden ga uw mensen elke dag een bezoekje brengen in de verzorgingshuizen en help een handje mee. De zorg in deze huizen is erbarmelijk. Personeel houdt elkaar de hand boven het hoofd. Er gebeuren wantoestanden in deze sector. Vergeet ook de dieren niet die ook God geschapen heeft. Laat je dieren niet in de vellen zon, met een touw om hun hals. Verdienen zij niet. Zorg voor voldoende voeding, schaduw en ververs hun water dagelijks. Vaak zie ik honden gebonden aan
  een boom, dag in dag uit op erven, De mensen zijn niet thuis, vergeten hun dieren te verzorgen. Kan je je indenken dat bijvoorbeeld een mens, 24-uur per dag, dag in,dag uit, met een touw om zijn nek gebonden is aan een boom in de vellen zon??? Bewustwording kan mensen helpen inzien, hoe het niet moet. Gevoelens voor alles wat leeft.

  Hoop dat hier, alles aan wordt gedaan om veel leed te voorkomen ook met betrekking met onze hele natuur.


  Maak melding

 3. Passant u heeft gelijk, in de uiteen zetting van dit persbericht lees ik nergens, zoveel mogelijk te drinken…VIDEO: Hittegolf in Caribische landen zal ook Suriname treffen


  Maak melding

 4. Als een hitte golf je treft dan kan je thuis jouw airconditioner aanzetten.Een fan kan de hitte niet neutraliseren. Als je niet eentje hebt k an je naar de mall gaan als die een aircoolng heeft..Een bibliotheek met airco id ook een veilige haven.

  De brandweer kan ook helpen door de kindern op ee n plein nat te spuiten. Kinderen met ouders dicht bij een rivier strand kunnen in het ondiepe water zich flink nat maken.

  De overheid kan gebouwn met airco beschikbaar stellen voor oude van dagen en mensen met beprkingen. Veel geluk Su.


  Maak melding

 5. Suriname komt geen hitte golf voor en als er geen bos meer is dan wel. Hitte golf heb je in Asia en in India word het meer dan 48 graden. Waarom praten ze geen Surinaams en je hoor alleen domme nederlandse woorden. Nederlands is geen wereld taal en zelf in het in de wetenschap niet erkent.


  Maak melding

 6. Wat er allemaal Sur. niet overkomt.Een paar jaar geleden waren er hagel buien.Daarvan had de pikin ningi boi gewaag gemaakt tot in de VN vergadering.En nu zullen ze een hitte golf te verduren krijgen terwijl het volk steeds op hun hoede moet zijn voor rovers.[Die van de regering doet alleen de portemonnee pijn].


  Maak melding

 7. De djoeka’s in het bos zullen minder last hebben van de hittegolf omdat het in de boesboesie koeler en vochtiger is. Dus advies aan alle djoeka’s: verlaat de stad en trek het bos in en blijf daar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.