Verkeersdode is 45-jarige bestuurder die probeerde in te halen

18
Verkeersdode is 45-jarige bestuurder die probeerde in te halen
Het ontzielde lichaam van de bestuurder op het wegdek.

De man die zondagochtend vroeg om het leven kwam bij een aanrijding op de kruising van de Martin Luther King- en de Ramgoelamweg, is de 45-jarige autobestuurder Leendert Grives. Volgens de Surinaamse politie probeerde hij een auto in te halen maar kwam daarbij tegen een voorrijder aan. Door die aanrijding heeft Grives vermoedelijk de controle over de besturing van zijn auto verloren met het gevolg dat zijn voertuig tegen de elektriciteitsmast aankwam.

Het ongeval zou rond zes uur in de ochtend gebeurd zijn. De politie van Livorno kreeg de melding van een verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Bij aankomst op de plek van het gebeurde werd een zwaar beschadigde personenauto op de berm aangetroffen naast een elektriciteitsmast. Op het wegdek trof de politie het levenloze lichaam van een man aan, die naderhand Leendert, Grives, zou blijken te zijn.

Voor de komst van de politie hadden omstanders Grives uit de auto gehaald en op het wegdek gezet. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Leendert, Grives vast. Zijn ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie van Livorno.

Met het overlijden van deze autobestuurder staat de verkeersbarometer in Suriname op 40.

18 REACTIES

 1. Een nieuwe eis aan alle rijbewijs kandidaten is een week stage op het mortuarium om verkeersdoden voor begrafenis in de kisten te leggen.


  Maak melding

 2. Werkelijk schandalig dat een foto wordt geplaatst met een duidelijk beeld van het ontzielde lichaam van het slachtoffer erop. Dit getuigt van geen enkel respect naar het slachtoffer en zijn nabestaanden. @Waterkant verwijder deze foto.


  Maak melding

 3. Heel goed voor hem. Er moeten nog meer van hen zo aan hun leven komen. Ik zeg dit op grond van wat erin het bericht staat. Als je zaken niet goed kan beoordelen, kan je ook de juiste besluiten nemen. Bij twijfel nooit inhalen.

  Laat dit een zeer wijze les zijn voor alle verkeersdeelnemers of nog beter gezegd voor alle ( volwassen)personen die besluiten in hun leven moeten maken. Als je zaken niet goed op degelijke gronden zijn gebaseerd, moet je geen halfwas handelingen plegen of besluiten nemen. Dat gebeurt heel veel in Suriname, waar veel ongeschoolde Surinamers wonen. Ze doen aan vistie prodo. Laat ze hun boven kleding uit doen, dan zal je zien hoe die pondo’s die ze aantrekken er uit zien.

  De rationaliteit geldt, de logica en op grond daarvan neem je besluiten. Zaken moeten kloppen. Dat ontbreekt bij heel veel Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Haastige spoed is zelden goed….
  R.i.p.

  @Ram Singh, geen slecht idee. Maar ik denk dat mensen met een slok op achter het stuur, betrapt zonder rijbewijs achter het stuur en snelheidsovertreders dit opgelegd moeten krijgen.
  Niet als je net je rijbewijs haalt, onnodig ptss oplopen bevorderd niets.


  Maak melding

 5. @Passant
  Bepaal jij dat het goed voor hem is om zo om het leven te komen?? Stel je eens voor dat een familielid van je dit overkomt of in het ergste geval jezelf wat ik niet hoop.


  Maak melding

 6. Ik vraag me af waarom automobilisten altijd haast hebben in Su, ik ging eens met een vriend naar Nickerie die man reed zo hard, waar het niet kon slechte wegdek ! Ik vroeg nog waarom rij je zo hard ? Als antwoord kreeg ik te horen dat hij honger had, ik dacht nog wat is dit nou !
  Ik ben bang om in een auto te stappen in Su, want de meeste bestuurders zijn dronken of lijp !
  De goeie daar gelaten.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 7. Op grond van rationaliteit, kritisch zijn en logisch denken volgens wetten van een maatschappij, gedrag, verantwoordelijkheid, handelen, normen, waarden, respect, regels, omgangsvormen, grondslagen, kennis, ervaring, feiten, culturen, mensen, politiek, enz samen leven in een maatschappij wat goed is en fout, trek ik een conclusie over wat ik zie, hoor, lees, mee maak, geleerd heb, verneem en geef ik mijn mening.

  Regels zijn er om de maatschappij goed te laten lopen en er geen chaos ontstaat. Het menselijke gedrag is hierin heel belangrijk evenals andere zaken, oa technische, energie, rampen, weer en klimaat enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Wat een stront bericht, volgens een oog getuige die de dag richting het werk kwam en het meegamaakt heeft is het volgende gebeurt: het gaat om 3 wagens die achter grives reden en van Highway paranam kwamen en elle 3 richting stad gingen. Grives reed zo een 80km. Grives was dus auto 1 daarna die 3 wagens achter hem. Me colega was wagen 5 die op afstand van ze reed en had ook nog een dame gelift. Tezamen hebben zij het ongeval van dichtbij meegemaakt.
  Die 2 wagens haalden tegelijkertijd grives in waarbij de 3e net iets te dichtbij kwam van 2 en die op zijn beurt grives nabij zijn bumber rechts ff tikte en de wagen toen aan het roteren was en tegelijkertijd de 3e hem frontaal sloeg en grives van de weg raakte, let op de wagen roteerde door de slag verder van de weg richting betonnen blok waardoor grives door de slag van de frontale 3e al slachtoffer was en misschien zelfs al bewusteloos raakte e de wagen dus frontaal tegen de betonnen blok van de EBS mast kwam. Wagen 1 en 2 hadden geen schade want hetgeen gebeurde binnen seconden als een film en zijn rustig door gereden wagen 3 idem. Zal nu wel bij een spuiter liggen. Mijn colega dus wagen 5 zag de wagen nog van de weg raken na slag 2 maar heeft verder geen aandacht aan geschonken. Hij ontsnapte eigenlijk aan de dood. Hij vertelde het geval bleek later toen ik hem vertelde dat die man het niet overleefd heeft. Er waren geen omstanders op de weg die het konden navertellen. Aan de genen die hebben bevestigd en en er niet bij waren zou ik zeggen vertel geen onwaarheden want nu gaat men grives bekladden ondanks hij niet de veroorzaker is!!!
  En aan de politie wil ik zeggen: doen jullie beter je werk. Er zijn straat cameras trekken jullie het geval na. Het kan morgen jouw familie lid zijn. Of zijn die cameras alleen voor berovingen of mooi mooi daar geplaatst. En sommige oenen hier die anderen de dood wensen zeg ik vandaag is voor anderen maar morgen zal jij het zijn of je kind en of familie lid😑. Rip jere je zal wel op t verkeerde moment daar geweest zijn.


  Maak melding

 9. Goed voor hem, waarom altijd zo een haast, ga op tijd uit je huis. Gelukkig heeft hij alleen zichzelf van het leven beroofd. Weer een snelheid duivel minder, hoe vaak moeten ze nog gewaarschuwd worden.


  Maak melding

 10. Voor degene die het fatsoen hebben gehad om medeleven te tonen; dank jullie wel, voor de anderen: oordelen is goedkoop en veilig als je niet weet waarover je het hebt. Met de juiste tik kun je een biljartbal in een gat krijgen. Een ongeluk kan dus vele oorzaken hebben. Niet alles is wat het lijkt. Als we het dan toch over ratio hebben. Een goede intuitie is goud waard; en als je dat niet hebt is goed onderzoek met zorgvuldige afwegingen een goede tweede keus. Ik ga je missen. Je zus.


  Maak melding

 11. Heren, ook het wegmeubilair is debet hieraan. We hebben een éénwegshighway in Suriname. Een foute benaming want een highway hoort per rijrichting uit minstens 2 rijstroken te bestaan. Probeer op deze weg een voorligger in te halen. Je houdt je hart vast en hoopt dat er geen tegenligger opduikt. Elke inhaalpoging op de Surinaamse wegen met hoge snelheid is spelen met jouw leven. Wat jammer is is dat Suriname nooit naar goedkope oplossingen heeft gezocht en of heeft toegepast. In Griekenland heb je 3 baanswegen. de middelste baan is een inhaalbaan. bij gebruikmaking van deze middelste baan moet je dat kenbaar maken door je richtingwijzer te gebruiken. In Scandinavië hebben ze dat ook. Het enige verschil is dat over een bepaald traject de linkerkant mag inhalen en over een ander traject de andere kant. Als Suriname zich geen 4 baanswegen kan permitteren, kies dan voor 3 baanswegen en voedt weggebruikers op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.