Santokhi in Nederland en bezoekt Kwaku Festival in Amsterdam

67
Santokhi in Nederland en bezoekt Kwaku Festival in Amsterdam
VHP leider Santokhi uit Suriname op het Kwaku Festival.

De voorzitter van de Surinaamse politieke partij VHP, Chandrikapersad Santokhi, is momenteel in Nederland en heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het Kwaku Festival in Amsterdam. “Tijdens de Meet the People sessie heb ik duidelijk gemerkt dat de Surinamers in Nederland heel betrokken zijn met wat er allemaal in Suriname gebeurd. Ook zij willen verandering en uit de gesprekken heb ik duidelijk hun hoop op de orange movement kunnen aanvoelen” aldus Santokhi.

In een korte reactie gaf ‘Chan’ aan dat hij Surinaamse Nederlanders de garantie heeft gegeven dat er met de VHP in de regering een gericht diasporabeleid gevoerd zal worden. Ook zal zijn partij de politieke betrekkingen met Nederland herstellen omdat Suriname optimaal gebruik wil maken van de human en de financial capital van de diaspora.

“Ik heb hun ook opgeroepen om geen hoop te verliezen en dat wij samen zullen strijden voor een beter Suriname. Hierna heb ik de benen losgegooid met de senioren burgers op een Bigi Sma Dei” aldus Santokhi.

67 REACTIES

 1. Ach…zag je ook daar staan maar nou niet veel interresse ja we voelen t met de Surinamers daar maar zij feesten ook op hoogniveau dus neks no fout someni en ik zeg t altijd in andere landen is t erger dat mensen òmkomen van dr honger in Suriname heb je dat niet dus oeng no erg sani someni alsof do dede….je moet ze ook op de dappermarkt zien oprapen teh wojo jagi dus mi no wani jere neks zag verlede ook een goed uitziende vrouw dingen oprapen dus mi ede no doe leki sranang e pina wang vraag…tjoerie


  Maak melding

 2. Santokhi zal overal waar hij komt kreten horen. Het is zeker een feit dat het niet goed gaat in ons land, is dagelijks te merken.


  Maak melding

 3. Er is op dit moment geen betere persoon in de politiek en geen andere politieke partij in de republiek Suriname die de leiding kan hebben om samen met andere politieke partijen Suriname en de Surinamers op het goede spoor kan brengen.

  Chan ie bigie!

  Leve:
  – Chandrikaperkash Santokhi (CS),
  – Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP),
  – Internationale Samenwerking,
  – Diaspora,
  – 28 en meer zetels voor de VHP,
  – Samenwerking met andere politieke partijen, ABOP, PL, NPS, SPA, enz.
  – Vision 2030 van de VHP,
  – Alle kiezers van Surinsme, jonge kiezers van Surinsme van noord, zuid, oost, west,
  – Time4Change!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/ers


  Maak melding

 4. De Plee-si-dent van Su kent alleen een route: Cuba – Suriname. De nieuwe presidenr van Suriname kan gaan en staan waar hij wilt. Dat is het grote verschil tussen een ordinaire moordenaar en veroordeelde crimineel en Chan Santhoki.


  Maak melding

 5. Bouterse heeft het laten afweten (kwakoe) voor de zoveelste jaar. Als president zou hij acte de precence moeten geven. Blijkt maar weer dat Santhoki de enige echte president van Suriname is. Dit is de man die Suriname buiten de landsgrenzen vertegenwoordigd. Santhoki wordt met alle egards ontvangen. Bouterse kan hiervan alleen maar dromen.


  Maak melding

 6. Of hij een goede president wordt weet ik niet wat ik wel weet is dat hij de enige is die intelligente interviews geeft en dat hij weet hoe met journalisten moet worden omgegaan. Bovendien is Santokhi een eerlijke man die hart heeft voor Suriname en het algemeen belang dient. Een 100% bruggenbouwer.


  Maak melding

 7. Hoezo zieltjes winnen ? Santokhi heeft het niet nodig want hij weet als geen ander hoe onbetrouwbaar bepaalde bevolkingsgroepen zijn. Geef ze een portie rijst met bruine bonen en ze lopen over. Dus van overlopers moet hij niks hebben. Liever werkt hij samen met mensen die echt om Suriname geven en niet met mensen die alleen maar een grote mond hebben.


  Maak melding

 8. Pasant, keep on dreaming. Jullie geloven echt in dezen fata morgana, zoals Jopie dat zou zeggen. Chan heeft nog het charisma, nog de skills om zo een hoog ambt te bekleden. Daarnaast heeft hij niet het juiste karakter. Hij wordt gedreven door rancune, haat voor anderen die niet tot zijn groep behoren en gaat enkel voor eng eigen belang en is een beroepsbedrieger. Wel nu, dat is nou precies wat hem elke keer opbreekt, want het volk heeft hem door. Al zijn show-optredens zoals het bezoeken van het binnenland en daar uit een bord eten met mensen die hij en met hem jullie sinds mensenheugenis als inferieure mensen zien en apen noemen en roepen dat zij in het bos thuishoren. Wel nu, deze in jullie ogen inferieure mensen zijn jullie in zowel intellect als aantal voorbijgestreefd en weten precies wat zij hebben aan de racistische Verenigde Hindustaanse Partij. Zoals ze toen niet te vertrouwen waren en een vrijwel nihile moraliteit hebben zijn ze nog steeds. Iedereen heeft Chan door en heeft jullie van de VHP door. Gelukkig ook maar, want die rassenstrijd zoals hij in Guyana langzaam de kop opsteekt zal hier in ons land niet gebeuren, want de VHP komt NOOIT aan de macht!!


  Maak melding

 9. Leuk voor shantoki dat hij zijn vakantie in Nederland viert en daarbij ook het kwaku festival bezoekt. Het is echter zeer de vraag of dit hem extra stemmen in Suriname zal opleveren. Het lijkt mij niet .
  Overigens waarom zou Bouterse een land willen bezoeken die hem vijandelijk gezind is en hem mogelijk op basis van dubieuze gronden heeft veroordeeld. De Belgische kroongetuige tegen Bouterse wilde een paar jaar geleden zijn beschuldigingen tegen Bouterse intrekken omdat de Nederlandse justitie hun afspraken tegenover hem niet was nagekomen. Volgens de Belgische kroongetuige was de veroordeling tegen Bouterse een vooropgezet plan die bedacht werd door de Nederlandse justitie. De Belgische kroongetuige die een crimineel was zou o.a. strafvermindering krijgen indien hij tegen Bouterse zou getuigen. Die afspraken werden niet nagekomen. De Belgische kroongetuige wilde daarom zijn (van te voren bedachte) verklaring tegen Bouterse intrekken.
  Op basis hiervan werd door de verdediging van Bouterse om een herziening gevraagd.
  Zoals verwachtbaar heeft de Nederlandse justitie het verzoek niet ingewilligd.
  Uiterst dubieus allemaal.
  De vraag is ook waarom Nederland nimmer haast heeft gemaakt om Bouterse te pakken te krijgen.
  De mogelijkheden hadden ze namelijk wel.
  Toen Bouterse veroordeeld was was Venetiaan president van Suriname. Waarom is er toen nimmer druk op Suriname gezet om Bouterse uit te leveren?
  Toen Bouterse naar Brazilië ging was er ook een mogelijkheid voor Nederland om aan Brazilië te vragen om hem uit te leveren. Is ook niet gebeurd.
  De vraag is waarom niet. Aan de ene kant veroordeel je iemand en aan de andere kant niet je uiterste best doen om degene in het gevang te krijgen. qua machtsverhouding is Suriname maar een nietig land tegenover Nederland. Het verbaast me dan ook dat het Nederland nog steeds niet is gelukt om Bouterse achter te tralies te krijgen. Spelen er ook andere (politieke) motieven een rol? Of is Bouterse toch ‘machtiger’ dan Nederland? want als je ruim 20 jaar uit handen kan blijven van de Nederlandse justitie terwijl je veroordeeld bent dan ben je wel ‘machtig’ ja.


  Maak melding

 10. Waar gaat het om?
  Al sinds 1975 en ervoor.
  Wie wordt nr1, wie krijgt de macht, wie wordt belangrijk, wie gaat de lakens uitdelen:-)

  Terwijl het land een stroming nodig heeft van ontwikkelings ideeen en beleidsmaatregelen en investeringen, dusdanig om vele sectoren te ontwikkelen en om het land dus vooruit te brengen.

  Zolang de politiek, persoonsgericht is en egocentrisch blijft, zal niks noemenswaardig gebeuren.
  President zijn moet symbolisch zijn, de ontwikkeling van het land moet door de gehele politieke orde gezamelijk bereikt worden. De wil om te kortwieken op minesteries, als buitenlandse zaken en binnen landse zaken bijv. Gedegen diplimaten met takenplan benoemen, diplomatieke posten in landen zonder output voor Su stopzetten, infrastructuur ter hande nemen, toerisme bevorderen door de zee ook zichtbaarder en bereikbaarder te maken, langs leonsberg gunnys village doorlopend naar kwatta, wegenbouw met verharde bermen en damwanden voor goten, goede school beleid. Tot 3 uur school met sport en kunst cultuur huiswerkbegeleiding, parkeerplaatsen bij scholen voor afzetten kids, betasld parkeren in de binnenstad. Auto vrij maken domineestraat, een tram naar de luchthaven, een hotel op de luchthaven, een trein naar Albina en Nickerie, eem brug naar st Laurent en Guyana.
  Om de 500 huizen op een perceel een speelplek voor kids.
  Parken aanleg kwatta , wanica noord enz.
  Goede bermen voor invalide mensen om te lopen.
  Veel en veel meer.
  Ongeacht wie dan aan de leiding zijn, het werk moet gedaan worden.

  Geld terughalen bij geen en deen die corrupt zijn geweest, strenge wetten hiervoor maken. Niemand krijgt na 5 jaren pensioen. Recht voor 1 recht voor allen 25 plus jaren werken en na 60 jarige leeftijd krijg je een percentage aan de hand van dienstjaren.
  Velen zijn puisant rijk geworden en hun aanverwanten ook.
  En niet alleen bij deze regering.
  Van Ravenswaay Semc, plos heeft die rijk gemaakt, intervast van Sardjoe, Rudisa, Allstar, Subisco van Vhp, en vele anderen.

  Grond herschikken langs kwatta, pad van wanica voor parken en landbouw veeteelt enz. De eigenaren van pad van wanica doen geen snars met het enorm grond. Ze bouwen kastelen dicht bij de wegen en laten kilometers grond al decennia lang braak.
  Wat heeft het land hieraan?
  De essentie was : bai geef me grond ik ga planten.
  Nu : geen kip of tomaat te zien.
  Resultaat: geen ontwikkeling.
  Oplossing, harde gezamelijke maatregelen, herschikken van de gronden in goed overleg met een planologisch ontwerp.
  Eerst zonder dwang daarna wetgeving.

  Blote kavels op het noorden na 5 jaren geen bouwactie. Verbeurd verklaren. Eigenaren aan de hand van taxatie terug betalen en het grond door verkopen.
  Indien de eigenaar onvindbaar is of een boedel probleem. Wordt het geld bij een istantie geparkeerd.
  Resultaat: mooie levendige buurten.
  De staat kan dan welwillenden van grond voorzien door aankoop niet gratis in ddze buurten.

  Landbouwgrond en veeteelt grond aanbieden aan Nederlandse, Chineze, Japanse en andere boeren die het willen ontwikkelen onder voorwaarden.

  Landen die dorpen willen stichten hier mogen dat onder voorwaarden ook.

  Burgers die fruitprojecten willen uitvoeren krijgen op gemak tegen betaling per ha grond. Mits ze binnen. 2 jaren echt produceren.

  Vraag aan bevriende landen en bedrijven om de zeeweg van leonsberg naar kwatta,te bouwen. Ze kunnen dan ook grond krijgen voor hotels enz.

  Vraag aan landen om de treinsporen te bouwen ze mogen de inkomsten 20 jaren houden en krijgen ook nog grond ver in het zuiden of westen.

  Vraag aan landen of investeerders om hotels op zanderij te bouwen met een tram naar paramaribo.

  Laat deze ontwikkeling snel van start gasn binnen 5 jaren zal het land aantrekkelijk worden.

  Bied verontschuldigingen aan aan het land en volk en de Heer daar boven.
  Voor alle wandaden en wanpresraties die geleverd zijn.
  Geef alles eerlijk toe.
  We zijn geen vreemdelingen in Jeruzalem.
  We weten dat Santokhie en Gajadien geld nodig hebben.
  We weten dat ze hun mensen zullen regelen.
  We weten dat deze regering ook hun mensen regelt, we weten en zien waar iedereen woont.
  Hoe rijk velen zijn.
  Maar het mooie land verloederd.
  Kan niet staan meer naast Trinidad en Curacao.

  Hopelijk verzoent men zich, houdt men op met rotzooi politiek tegen mensen en het opnoemen van wandaden van anderen, maar komt men zoals ik in dit betoog gesteld heb met daadkrachtige ontwikkelings handingen. Wel doordacht en in algemeen belang.

  Daarvoor ga je in de politiek, om het land vooruit te brengen. En niet om de show te stelen.
  Iedereen moet eraan werken

  Wanneer het land mooi en netjes is en alles goed gaat, en er geen corruptie meer is.
  Dan zal de politieke orde lekker slapen en terug mogen zien op een goede job.

  Wees eerlijk en oprecht.

  Hou van jou medemens en doe het werk naar behoren.

  Bless


  Maak melding

 11. Gehaald uit een bericht van dagblad Trouw over van Mierlo die Zorgdrager overrulede toen deze Bouterse in Brazilie wilde laten arresteren. Dit heeft bijna een kabinetscrisis in Nederland veroorzaakt:

  “Het ziet er niet naar uit dat de ministers in grote politieke problemen zullen komen. Dat zou gezien de betrokkenheid van Van Mierlo als vice-premier meteen op een kabinetscrisis uitdraaien. Daarop zit niemand van de coalitiepartijen te wachten. Van belang in dit verband is dat premier Kok, al eerder deze week van de gang van zaken op de hoogte gebracht en daardoor niet van zijn stuk gebracht, achter beide ministers staat.
  De opwinding van de Kamerleden geeft aan dat het zomerreces voorbij is en het verkiezingsjaar is begonnen. Intussen hebben bij het Nederlandse gekissebis de Surinamers, voorop Bouterse, iets om te lachen.”

  Dit even ter herinnering aan de leeghoofden hier op dit forum dat de veroordeling van Bouterse in Nederland een politiek spel was. Natuurlijk gaan jullie weer je kop in het zand stoppen, maar ja, zo zijn jullie nou eenmaal, je moet eigenlijk ook niet proberen een varken het wroeten in zijn eigen morserij af te leren.


  Maak melding

 12. Hij moet een kans krijgen om te laten zien dat het wel anders kan in su probleem is dat de staatskas leeeeeg is en het wordt weer zoals gewoonlijk weer bedelen ergens. Hopelijk kan hij de criminaliteit tot op het bot uitroeien in su waar bepaalde mensen bang voor zijn en hem liever kwijt dan rijk zijn dat zijn de mensen die geen moer hebben of door hun domheid niks bezitten en nooit vooruit zullen komen. Laten wij hopen dat hij het wel kan anders komt hij ook in de boeken als awarie


  Maak melding

 13. Wie gaat van uit dat de pikin ingi boi lange terwijl plannen heeft?De ingi boi is een wakamang,tegenwoordig een ordinaire junkie genoemd.Maximale termijnen moeten een maand of twee zijn.Dan moeten de resultaten van de plannen zichtbaar zijn.Alle lange termijn dingen,doen de chinezen met hun eigen geld.Als straks de schulden niet betaald kan worden,nemen de chinezen dat alles in bezit.


  Maak melding

 14. Lucen je hebt een geestelijke beperking noh. Hanu is de grootste kraboe. Jullie beide sporen niet. Zoek elkaar op. En spring in een sloot.


  Maak melding

 15. @Mi gado: Alweer een van de vele nepnamen op dit forum. Is dit alles dat die ene hersencel, die notabene waarschijnlijk door alcohol is beschadigd, van jou kan produceren?


  Maak melding

 16. @ Lucien: Probeer niet de Nederlandse politiek te begrijpen, dat is te hoog gegrepen voor je. In Nederland denkt men na voordat men iets doet.
  Als Nederland Bouterse had laten oppakken en naar Nederland laten komen voor zijn straf dan zou dat een ruzie met Suriname hebben gegeven en opwinding onder in Nederland wonende Bouterse aanhangers. Door hem in Suriname te laten zitten met de dreiging van gevangenis in Nederland heeft men hem in feite levenslang gegeven en internationaal een paria van hem gemaakt. Dat was dus de beste oplossing voor het probleem Bouterse vanuit Nederland gezien.

  Dat Suriname vervolgens niets met Nederland te maken wil hebben is een tweede voordeel. Het spaart Nederland een hoop ontwikkelingshulp gelden. Zouden Nederland en Suriname nog bevriend zijn dan zou men er niet onderuit komen om te helpen vanwege morele verplichtingen. Nu hoeft dat dus niet meer. Santhoki begrijpt dat beter, maar die mag niet meedoen.

  Wat je zegt over Santhoki klopt wel een beetje. Hij heeft “het” niet en zal dus nooit voldoende Surinamers aanspreken om een meerderheid te krijgen, vooral als een groot deel bestaat uit racistisch denkende personen zoals jijzelf. Of hij niet de capaciteiten heeft om president te zijn is weer een andere zaak. De lat ligt niet zo hoog in Suriname wat dat betreft en een grotere puinhoop er van maken dan degenen die nu het land besturen, daar moet je wel erg dom voor zijn. Hij is in ieder geval fatsoenlijker en weet waar hij moet zijn om Suriname vooruit te helpen.
  Misschien is het nog niet eens zo erg als de huidige regering er nog 5 bij krijgt. Geef ze maar de kans om iedereen te laten zien dat ze er niets van kunnen, misschien als alles volledig is ingestort dat men dan wel openstaat voor alternatieven. Degenen die de hoogste prijs zullen betalen van nog 5 zijn de allerarmsten, en dat zijn nou net de NDP stemmers.

  Suriname is een tragisch geval. Vanwege één persoon met een wrok probeert men de duivel te verruilen voor Beëlzebub. Met de moed der wanhoop probeert men vriendjes te worden met allerlei dubieuze regimes, andere hebben geen belangstelling, en tegen beter weten in gelooft men alle mooie praatjes in inhoudsloze beloftes van bezoekende hoogwaardigheidsbekleders. Dat is gewoon politieke beleefdheid en betekent niets, maar weten zij veel. Hoop doet leven zegt het spreekwoord, maar hopen doet de koe zegt men er dan gelijk achteraan. Werken geeft betere resultaten.


  Maak melding

 17. @Hans van den Broek
  Goed verwoord en geprobeerd om Lucën het eea uit te leggen, maar doe geen moeite. Ik vrees dat de moeders van Lucën en Hanu de baby i.p.v. de nageboorte hebben weggegooid. Dus wat je ook zegt ze zullen het nooit begrijpen.


  Maak melding

 18. Ptata wilt niets te maken met die rotzooi in Suriname inclusief bouta dead or alive. Is ons probleem. Ze tolereren ons en gooien wat kippenvoer om ons zoet te houden. Je weet oude cost benefit vergelijking.


  Maak melding

 19. Kwakufestival is de grootste Surinaamse festival in Nederland. Het zorgt voor een binding. Ik zag liever dat de president van Suriname daar aanwezig was, maar het mocht niet zo zijn. Duidelijk is het anti Nederland beleid van de huidige regering. Mee betrekken van de ‘Surineds’ bij de opbouw van Suriname zou mijn inziens een grote impuls zijn voor economie. Ik zie zeker kans voor de oranjepartij om hieraan een verandering te brengen.


  Maak melding

 20. De olifant.
  Eerst de jungel van Suriname veroverd en nu Nederland plat walsen.😅😅😅☝☝☝ Papa Lachman had gefaald en kijken of Santokhie z’n rug recht kan houden.🙊🙊🙊


  Maak melding

 21. Chan heeft geen Charisma? Bouts wel? Chan heeft veel meer in zijn mars dan slechts charisma. Met charisma alleen kan je een land niet besturen. Cabeza en internationaal goede naam heb je nodig. En dat heeft Chan.

  Surinamers verdienen nog 20 jaar Bouta. Want ze houden van Charisma.


  Maak melding

 22. Weet Chan nu waar Kwakoe gehouden wordt?????????????????
  Diaspora voor wat op hem lijkt. Wat voor voordeel gaat diaspora ons Suriname brengen????
  Ik ben het gaan opzoeken. Dan praat men over hindustaanse diaspora die er vanaf de 19 de eeuw bestaat toen de contractarbeiders uit West indie .
  Je hebt de joodse, de Afrikaanse, de hindustaanse en chineze.
  Ik lees nergens over de Surinaamse omdat de mensen van overal komen. Chan zoekt zaken voor zijn mensen.
  Als Surinamers werken komen ze vooruit. Jullie willen zitten en krijgen. Gratis bezine, gratis dokter, gratis alles. Ineens moet vhp gaan werken met PL, Nps Abop, enz. Zo alleen kunnen ze President worden. Sodermieter toch op.
  Kunnen jullie Chan niet leren zich te kleden??


  Maak melding

 23. Santokhi hoopt met zijn bezoek aan Kwakoe zijn p.r. waarde op te vijzelen. Ik vraag me echter af of dit hem stemmen in Suriname zal opleveren. Hij mag dan ook steun gaan zoeken bij politici in Denhaag maar veel zal dit hem niet opleveren. De kolonisator is zelfs niet in staat geweest om goede toezicht te houden op de regering van Curacao. Het gevolg is dat de Nederlandse regering als een duiveltje uit een toverdoos Curacao ineens onder curatele stelt. Santokhi heeft bewezen dat hij in het verleden samen met de NPS notabene met financiële steun van Nederland er niets van bakt. Zij kunnen het land niet besturen ondanks de volle steun van Nederland. Thans hoop Chan met steun van de diaspora regeermacht te krijgen. Voor Chan moet het duidelijk zijn dat de diaspora op wie hij mikt eerder naar India verhuisd en niet naar Suriname. De mensen die op hem lijken stemmen eerder op de NDP. De kretologie “diaspora” zegt hen niets.


  Maak melding

 24. Hans van den broek ,

  Ondertussen lacht Bouterse in z’n vuistje . Heeft zijn droom kunnen waarmaken namelijk president van Suriname worden . Van een land als Nederland zou je niet zoveel amateurisme verwachten in het dossier Bouterse. Nederland had nimmer maar dan ook nimmer verwacht dat Bouterse na zijn veroordeling president zou worden .
  Als Nederland had gedaan wat ze hadden moeten doen dan was Bouterse nimmer president geworden . Dan zouden ze ook niet op hun knieën hoeven te gaan voor Bouterse om hun Nederlandse ambassadeur toe te laten .
  Is toch een vernedering voor Nederland om aan iemand die ze zelf veroordeeld hebben te moeten smeken om hun ambassadeur toe te laten .
  Wat dat betreft is het schaakmat voor Bouterse .
  Wat betreft de zogenaamde ontwikkelingshulp van Nederland
  Kunnen we heel kort zijn!
  Het heeft geen ontwikkeling voor Suriname gebracht .
  Geen bruggen , geen wegen , geen huizen, geen scholen , geen ziekenhuizen etc etc ..
  De korte periode dat Bouterse aan de macht is heeft veel meer ontwikkeling gebracht dan 200 jaar zogenaamde ontwikkelingshulp van Nederland .
  Overigens is 90% van de zogenaamde ontwikkelingshulp is teruggevloeid naar Nederland
  Omdat Suriname moest betalen voor de zogenaamde adviezen en voor materialen .
  Door Bouterse heeft Suriname geleerd om zelfredzaam te zijn dan afhankelijk te blijven van de zogenaamde ontwikkelingshulp .
  Dus Nederland heeft onbewust voor gezorgd dat de zelfbewustzijn van Suriname met de komst van Bouterse werd aangewakkerd .
  Met het restant van de ontwikkeling hulp (ongeveer 200 miljoen )
  Kan Nederland maar beter hun eigen voedselbanken financieren .


  Maak melding

 25. @Hans vd broek en anderen: Wat een lachertje, jou relaas. Sinds wanneer heeft NL schijt aan wat SME en SurNeds denken en vinden? Trouwens je spreekt jezelf hierin tegen. Jij bent een van de gasten die er altijd prat op gaat dat NL de meerdere is van SME en met een druk op de knop zaken daar voor mekaar kan krijgen, jullie natte droom dus. Ik ga n iet de moeite nemen jou onzin te ontzenuwen want de waarheid in deze kwestie staat voor zich, ga lezen, ga onderzoeken, het zal zeer verhelderend en zeker ook frustrerend voor jullie zijn.


  Maak melding

 26. Santokhi kan het nooit slechter doen dan Bouterse, want Bouterse voert echt geen moer uit. Die man leest nooit dossiers, is nergens van op de hoogte, heeft geen flauw idee hoe een discussie te voeren en leest alleen voor wat ze voor hem op papier hebben gezet. En zelfs dat lukt hem niet altijd. Dus Santokhi is NU AL een betere president dan Bouterse.


  Maak melding

 27. Veel reacties gelezen ook door pro Bouterse aanhang. Ook lees ik hoe goed het met Suriname dankzij de dictator gaat en dat er veel vooruitgang geboekt is dankzij Bouterse. Er wordt ook gewezen op de ontwikkelingshulp uit Nederland maar ik lees nergens de enorme voorraden van 200.000.000.000 in de Surinaamse bodem ? Toch een hersenverzinsel van de dictator ??


  Maak melding

 28. Wat de regeringscoalitie onder leiding van president CS van Suriname na de Algemen Verkiezing van de DNA van 25 mei 2020 moet doen is een plan van aanpak, combinatie van soort Marschallplan ( internationaal) en een plan van Suriname om uit te voeren en Suriname weer goed op de wereldkaart te zetten.

  Die soort Marschallplan ( inversteerders en geld van buiten, productiebedrijven hebben, die exportgericht zijn, werknemers goed opleiden, goede scholen die kunnen inspelen op de natuurlijke hulpbronnen van Suriname
  plan van Suriname dan denk ik aan: rechterlijke macht, normen en waarden, criminaliteitsbestrijding, scholing, dicipline, orde en rust, wetgeving na leven, huizenbouw, goede opleidingen, enz.

  Er zijn genoeg landen die hun bijdragen hierin zouden willen leveren.

  Time4Change

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. In Suriname is er een kleine groep rijken, en een massa arme donders. Geen enkel president, of politiek party, zal daarin verandering brengen. Al zijn de 17 rijkste land ter wereld, be blijven voor altijd een bacoven kolonie


  Maak melding

 30. Waarom vechten mensen uit Suriname zo tegen elkaar? Waarom is er zoveel onderlinge strijd? Waarom zegt men dat de politieke verkiezing van 2020 een strijd tussen goed en kwaad zal zijn? We komen toch uit Suriname? Waarom zoveel onrust, zoveel haat, zoveel leugens, zoveel machtlust en zoveel vijandigheid? Een land van 700.000 inwoners zou toch niet zoveel onderlinge strijd moeten kennen? Waarom werken jullie niet samen om het nationale belang? Met 1 doel en met 1 visie: Suriname tot een beter ontwikkeld land maken.


  Maak melding

 31. ik vraag me af hoe het verder moet als men constateerd dat er al jaren sommige gemeenschappen een vorm van apartheidt heefd gecre’eerd dus afzonderlyke leefgemeenschappen alla zuidt africa ,twee gemeenschappen die byna niet meer door een deur kunnen.
  Toch nog het woordt DEMOCRATIE hanteren lyk my een grap .we leven in een apartheidt staat en al jaren en niemandt rebt daarover ,ik zal er niet verderop in gaan want het is een pynlyke constatering


  Maak melding

 32. Rbrown, je bent dom. Suriname zal nooit apartheid kennen. Jij wilt een discussie aanzwengelen en door te stoken mensen tegen elkaar opzetten.


  Maak melding

 33. Chan denkt dat hij gaat winnen. Ze gaan wreed frauderen bij de komende verkiezingen net als de vorige. Bouta mocht nooit aan de macht komen, dankzij die libba Somo en stom drs Brunswijk zitten we nu opgestapeld met deze stront apen.


  Maak melding

 34. @@@Snelle Henkie
  Om presies te zijn met politie en defensie heb je 83.000 ambtenaren.
  Terwijl je op een bevolking van 550.000 met 30.000 ambtenaren realistischer zou zijn geweest. Dus voor 53.000 duizend ambtenaren geldt zonder enige prestatie iedere dag met geld naar huis gaan.

  Hoe kun je dan in GODSNAAM het land vooruit krijgen???????


  Maak melding

 35. Hans van Mierlo
  De ontwikkeling van Suriname is terug te vinden kracht van de srd munt 2 .80 naar 8.40 srd waar hebt u de laatste 40 jaar gezeten niet onder een steen hoop ik ik zie de ontwikkelingen niet .
  Geen diepzee haven, geen cruise terminaals trein van poeljepandtje naar onverwacht en de goals ligt er nog steeds huizenbouw fabriek draai op volle toeren, de casave teelt en fabriek alleen de ruïne staat er nog .
  Toeristen overstromen Suriname naschoolse opvang carivesta palmolie SUIKERRIET.
  Oh ik zit alles voor te zeggen ,nu jij nog ,ik ben benieuwd met welke projecten u aan komt ,APOERA EN BAKHUISGEBERGTE 2.3 MILJART IN GESTOPT EN NIET VAN TERECHT GEKOMEN EN WAAR IS HET GELD GEBLEVEN ,WEET U DAT,ALLE MACHINES STAAN TE VERROTTEN, OF ZOETWATERTRANSPORTEN IK HEBT ER NOG EEN PAAR VOOR JE OVERGELATEN.
  IK ZIE HET WEL SUCCES


  Maak melding

 36. Hans van Mierlo
  De ontwikkeling van Suriname is terug te vinden kracht van de srd munt 2 .80 naar 8.40 srd waar hebt u de laatste 40 jaar gezeten niet onder een steen hoop ik ik zie de ontwikkelingen niet .
  Geen diepzee haven, geen cruise terminaals trein van poeljepandtje naar onverwacht en de goslar ligt er nog steeds huizenbouw fabriek draai op volle toeren, de casave teelt en fabriek alleen de ruïne staat er nog .
  Toeristen overstromen Suriname naschoolse opvang carivesta palmolie SUIKERRIET.
  Oh ik zit alles voor te zeggen ,nu jij nog ,ik ben benieuwd met welke projecten u aan komt ,APOERA EN BAKHUISGEBERGTE 2.3 MILJART IN GESTOPT EN NIET VAN TERECHT GEKOMEN EN WAAR IS HET GELD GEBLEVEN ,WEET U DAT,ALLE MACHINES STAAN TE VERROTTEN, OF ZOETWATERTRANSPORTEN IK HEBT ER NOG EEN PAAR VOOR JE OVERGELATEN.
  IK ZIE HET WEL SUCCES.
  Iedereen moet elke maand om salaris bedelen artsen onderwijzers ziekeverzorgers ,minimaal medicijnen dus ook de zorg ,het is een verschrikkelijke goede ontwikkeling misschien ben ik er nog een paar vergeten ,
  Ik hoop dat u beter ontwikkeld bent


  Maak melding

 37. @ Haco 22 juli 2019 at 14:27. De Surinaamse dictator met zijn maniakale trekjes zal binnenkort weer met grootse plannen komen zoals de aanleg van en stuwmeer in de Kolakreekjes. Alleen omdat hij een verschrikkelijk onderontwikkelde persoon is. Dat kan ik niet van Santokhi zeggen.


  Maak melding

 38. Hahaha..wat zijn de ndpers hier jaloers.Santokhi de niet couppleger,de niet dec moordenaar,de niet Moiwana broeder oorlog veroorzaker,de man zonder amnestie wordt overal in de wereld met eer ontvangen en behandeld als een Leider.
  En kijk bejaarde crimineel bouta…verder dan maatjes zijn met een paar nog in leven zijnde diktators,gaat hij niet.
  Santokhi reist de wijde wereld zonder bang te zijn opgepakt te worden.En zie de lijder van de ndp…die is net de lijder van Suriname onder huisarrest..hahaha….


  Maak melding

 39. @Ray Ja, de racist Chan3KaKa poept nu in zijn broek want zijn kompaan, die hij heeft verraden komt vrij en zal wraak willen nemen. Daarom doet hij er alles aan om pres te worden, in de hoop dat dat hem zal beschermen tegen zijn mattie Roger.


  Maak melding

 40. Alleen maar racisme en hatelijkheden komen er voorbij, is het niet belangrijk dat gewoon de beste man voor de job op die plek thuishoort, en dat is zeker niet meneer Bouta. De rest zal zijn integriteit ook moeten bewijzen. 🤔


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.