“Ouders van slachtoffer wilden geld maken op familie van ex-ministerszoon”

34
Zoon ex-minister Roline Samsoedien aangehouden door politie in Suriname
De verdachte Riaaz K - foto via Facebook

De zoon van ex-minister Roline Samsoedien, Riaaz Kariem, is weer vrij. Hij werd ervan verdacht zich te hebben vergrepen aan een minderjarig meisje, maar de uitkomst van DNA onderzoek pleit hem vrij. Het zaadvocht dat op de kleding van het tienjarige slachtoffer werd aangetroffen komt namelijk niet overeen met dat van hem. Dat werd vrijdag bevestigd door het hoofd van het DNA-laboratorium en de forensische onderzoeker meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

In de rechtszaal zei één van de advocaten van Kariem dat ze van anonieme bronnen heeft begrepen dat de ouders van het slachtoffer ‘geld wilden maken’ op de familie van de verdachte. Zij en haar collega menen daarom dat er sprake is van een valse aangifte tegen Kariem. De advocaten vroegen de rechter om de vader van het meisje ook aan een laboratoriumonderzoek te onderwerpen. Die wees het verzoek af, omdat er niet genoeg grond voor is aldus dWT.

Opmerkelijk is dat de officier van justitie vasthield aan haar strafeis van drie jaar en 20.000 SRD boete, terwijl vastgesteld is dat het zaad dat op de kleding van het slachtoffer is gevonden, niet van de verdachte is. De advocaat van de verdachte vindt dat de vervolging zich heeft laat leiden door de publieke opinie.

Het verbaast haar dat wordt voorbijgegaan aan de harde feiten die worden gepresenteerd door de verdediging, terwijl de tegenstrijdige verklaringen van het slachtoffer wel voor waar worden aangenomen. Ook sluit het OM zijn ogen voor het laboratoriumonderzoek dat het zelf heeft aangevraagd.

De 45-jarige Riaaz Kariem heeft de beschuldigingen tot de dag van vandaag steeds ontkend.

34 REACTIES

 1. Een schade vergoeding eisen. Ik heb altijd gezegd dat dit goed onderzocht moest worden. Iemand zo beschadigen is een vuile lage streek. Het kind was gemanipuleerd door een volwassene zo een jong bang kind treft geen blaam. Ik hoop dat de dader die hem erin geluisd heeft opgepakt wordt.


  Maak melding

 2. Direct gaat men ervan uit dat “de ouders geld willen maken…”
  Het heel systeem is betaald door ex minister!!! Ik kan me handen in vuur steken voor wat dat betreft!!!
  Iedereen liegt, behalve dat klein meisje. Omdat het normale en middenklasse mensen zijn, willen ze meteen geld maken???
  Dat de rijken zo laag zijn gevallen, was van tevoren te verwachten. En dat er geen rechtsysteem meer is in Su….😔😔
  😭😭😭
  En nu loopt die pedo op vrije voeten om andere slachtoffers te maken😭


  Maak melding

 3. Jawel soms wannr ze krap zitten denken ze snel geld te verdienen door een grote leugen in elkaar te zetten…wel gaat lekker niet door. En dat de naam van die heer zomaar in een kwaad daglicht te brengen….al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haalt hem wel


  Maak melding

 4. Maar wie zegt mij dat er misschien niet geshoemeld is in het lab met het bewijs materiaal?? Want mensen met geld kunnen alles omkopen!! Waar er rook is..is er vuur.


  Maak melding

 5. @Datavisie…je kan gelijk hebben; dus als er grond is, moet het onderzoek opnieuw, met graag andere onderzoekers….wel is het zo dat een principe van twijfel, een verdachte altijd het voordeel vd twijfel krijgt…bewijsvoering, daar draait het om en dat is nou de taak van opsporing om geen broddelwerk op te leveren.


  Maak melding

 6. Waarom heeft de moeder na dat dit misdrijf bekend werd haar ontslag ingediend dan ? Als haar zoon zo onschuldig is dan had ze haar ontslag niet hoeven te nemen ? Deze zaak en uitspraak stinkt? De rechter keurt als ware zijn eigen vlees omdat hij ook pedofiel is.


  Maak melding

 7. @ Datra visie,
  Daar heb je zeker een punt, in dit corrupte land, waar het recht van de sterksten geld, d.m.v. smeergeld, zou het zo maar kunnen, dat er flink gesjoemmeld is met dat dna, moet er trouwens niet aan denken, dat mijn dochtertje met het zaad van zo,n smerige paarse rat besmet zou worden, ze denken met hun criminele daden, hun straf te ontlopen, zoals die moordenaar, die al meer dan 35 jaar onbestraft rond loopt.


  Maak melding

 8. @lolla, ik ben het helemaal met je eens. @ Zoya, ik vind jou reactie nergens opslaan.Je kan je “ handen in het vuur steken”. Was je daar?. Heb jij de “ daad” waargenomen?. Nou, ik ook niet. Daarom ga ik mee met de mening van Lolla. Buitenlandse hulp inschakelen. Valselijk beschuldigd worden is verderfelijk. De verdachte moet een proces aanhangig maken tegen de staat als blijkt dat hij onschuldig is. Want dat ben je totdat her tegendeel bewezen is.


  Maak melding

 9. Het zou bijzonder kwalijk zijn van de ouders van het slachtoffer als ze daadwerkelijk geld wilde maken via de familie van de ex-ministerszoon.

  De indruk wordt gewekt dat het slachtoffer met tenminste 1 andere man seksuele handelingen heeft gepleegd, aangezien het forensisch onderzoek beweert dat het DNA uitslag niet van de zoon van de inmiddels ex-minister.

  Het is te triest voor woorden dat men daarover praat en niet over het leven van de jongedame die nu zwaar ontwricht is. Men zegt in wezen ouders en dochter zijn leugenaars.

  Ik hoop dat de ouders in beroep gaan.
  Riaaz K – had 2 advocaten tijdens de rechtszaak) de vraag is of de ouders zich een goede advocaat kunnen permitteren, die hun bijstaat en heropening van de zaak kan bewerkstelligen.
  En dat men inmiddels al gestart is met psychische begeleiden van het kind, zodat ze haar leven enigszins weer op orde kan brengen.


  Maak melding

 10. @ Lolla … heeft ook een punt dat zeker in overweging genomen moet worden.

  Wat overwogen moet worden: DNA materiaal van de VADER van dat meisje en DNA materiaal van de VRIEND van moeder Samsoedien ook in het buitenland laten onderzoeken.


  Maak melding

 11. Opvallend is de srrafeis van het OM, niet op feiten gebaseerd dus. Hier maakt het OM echt een grove fout. Want de strafeis moer uiteraard ergens op slaan maar in deze case…..


  Maak melding

 12. Suriname is een verloren land dus maakt niet uit met wie ze contact hebben niemand neemt Suriname serieus.Het is een drugsland en iedereen in het buitenland weet dat.Als Surinamer schaam ik mij voor mijn land.


  Maak melding

 13. Er is zeker geknoeid met de sperma om deze pedo vrij te krijgen. Of heeft deze pedo zijn moeder de onderzoekers/medici en de rechter een perceel beloofd.Iedereen is omkoopbaar ook de rechter. Zo zie je maar weer. Niks gaat goed. Dit kind zal het verhaal niet uit haar grote duim hebben gezogen. Er is haar ook geld aangeboden om haar mond te houden. Heeft zij aan haar vader laten zien.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 14. Deze hele kwestie stinkt behoorlijk, sommigen onder de reageerders hebben een goede kijk op de zaak. Sperma in het buitenland laten onderzoeken door een onafhankelijke ( lab. ) Maar ik bang dat ze dit zullen weigeren of ze zullen zeggen dat het matriaal niet meer bruikbaar is !!!
  En aangezien de ( dader? ) de zoon van een ex Mini- ster is, zal deze delicate kwestie heel diep in het doofpot gestopt worden !!!!!
  Er is een andere optie de ouders ( verzorgers ) kunnen, nog een beroep doen bij de hoge raad, maar daar zullen ze ook niks bereiken denk ik.
  Want ze laten elkaar niet vallen ( Collegiaal ) dus 0.0 op hun rekwest is het antwoord !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. De pg werd ingeschakeld na het vethoor van het kind. Het meisje kan onmogelijk de verhorende functionarisseb om de tuin geleid hebben. Ze is daarvoor niet in staat geweest.
  Waar geld stroomt kan rood na de test groen worden.


  Maak melding

 16. En natuurlijk is er, zoals verwacht, flink politiek mee gespeeld door de VHP. Wedden dat zij zelf het scenario hebben opgezet met als aanstuurder Gajadien? Ook dit is weer in hun gezicht ontploft, de bedriegers van de VHP!! Ga goed na, welke mensen in deze zaak op de voorgrond traden, wie er het hoogste woord had en wat het beoogde doel was. Dit geldt ook voor de voetballende politieagenten die nu worden vervolgd. Ook hier heeft het OM een dubieuze rol gespeeld. Hoe kan het dat tijdens een ruzie ergens op een priveterrein een bepaald lid van het OM, van een bepaalde etnische afkomst het opneemt voor de partij die van dezelfde etnische afkomst en de politie terugfluit, zonder enig onderzoek? De politie, het OM en vrijwel het hele justitiële apparaat is strategisch etnisch ingericht tijdens de VHP-perioden en dat weet een ieder. Daar wordt nu onder deze regering evenwicht in gebracht en dat roept weerstand op. Kijk goed wat er gebeurd en er staat te gebeuren. De metastasen van de VHP worden effectief bestreden en gecorrigeerd en dat doet pijn. Daarom doen ze er alles aan om Bouterse te elimineren MAAR HET VOLK IS WAKKER!!


  Maak melding

 17. Hahaha,hij is de zoon van Roline en de NDP-er waarmee ze was weggelopen nadat zij haar man die agent van politie was in de steek had gelaten.In elk geval dat heeft haar geen windeieren gelegd bij de NDP.Vraag het aan de bewoners van Meerzorg die er alles van weten !!!


  Maak melding

 18. Soso bruja, nu wordt het slachtoffer en de ouders van het slachtoffer gedemoniseetd. Typische werkwijze van de paarse ratten. Deze hufter moet voor heel lang achter slot en grendel. Dit geldt ook voor zijn moeder. Samen kunnen ze veel pret in de cel hebben.


  Maak melding

 19. @Luciën,

  Hoogstwaarschijnlijk heb jij de sperma geproefd, dat je kan oordelen, dat een andere politieke partij hier de voordelen aan heeft.

  Want je lult alleen maar onzin.


  Maak melding

 20. Niemand lijkt zich echt te bekommeren over de gevolgen die dit alles heeft voor het kind!!
  .
  Deze zaak stinkt vreselijk. Of het DNA materiaal van die zoon afkomstig was had al maanden terug vastgesteld moeten zijn. Omdat dit blijkbaar niet gebeurt is moet er hard ingegrepen worden in het recherche apparaat. Die zijn er voor verantwoordelijk dat er nu wel erg vreemde en onverwachte resultaten naar voren komen. Overigens moet opgemerkt worden dat dit DNA bewijs slechts toont dat er mogelijk iemand anders betrokken is, maar pleit het de zoon niet zonder meer vrij. Als mijn vingerafdrukken wel of niet gevonden worden bij een inbraak zekt het iets over een verband maar is het onvoldoende om met zekerheid te zeggen of ik wel of niet de dader ben.
  De uitspraak van de advocaten van de zoon “dat de ouders geld wilde maken” is ongefundeerd want er wordt helemaal geen enkel bewijs geleverd voor die uitspraak. Deze advocaten gaan over alle fatsoensnormen heen door een dergelijke uitspraak te doen. Lijkt mij een goede zaak als de ouders van het kind deze advocaten wegens smaad een proces aandoen.
  Ik begrijp ook niet dat de rechter ze niet heel hard gecorrigeerd heeft en gedwongen heeft deze onbewezen aantijging terug te nemen. Zo maar in het wilde weg dergelijke beschuldigingen uiten is absoluut ongepast en onprofessioneel. Ook de orde van advocaten moet ze terecht wijzen en enige tijd schorsen. Ze zijn schadelijk voor de rechtspraak en voor de advocatuur.


  Maak melding

 21. @Luciën,

  Voor een varken al jou hoef ik mijn mening niet te bedwingen. Als jij zo overtuigd bent dat er een politieke partij hier zijn voordelen mee haalt, komt dat met bewijzen? Over de voetballende agenten, daar hoef je geen politiek bij te betrekken. Deze agenten dachten dat het terrein hun eigendom was geworden nadat dat ze 1 of 2 keer toestemming hadden gevraagd om hun voetbal te mogen halen.

  Het kan 1 keer of 2 keer maar niet om de haverklap iemands terrein oplopen voor een voetbal en dit tot een uur of 22.00 in de avond. Volgens jou is dit normaal.

  Het feit over Samsoedien, weet jij zeer zeker dat er niet gesjoemeld is met het bewijsmateriaal? Weet je zeker of er niemand is omgekocht? Weet jij zeker dat het bewijsmateriaal is gewisseld? Nee dat weet je niet maar je kraait uit je gore nek van alles uit.


  Maak melding

 22. @JK
  Ik ben jou soort niet. Ik heb vaak gezegd dat het zonde is paarlen voor zwijnen te gooien maar ik doe toch nog een laatste poging jou vernevelde brein iets te ordenen. Ga terug in de analen van deze kwestie, wie waren de politieke bonzen die daarover in DNA hun beschuldigende meningen hebben laten horen? Dat waren VHPers! Wie trad telkens in het nieuws over deze zaken en stond pal achter de tegenpartij? VHPers! Wie onderhield nauw contact met de ouders van het meisje? Een VHPer en die ontpopte zich zelfs tot een van de woordvoerders. Wie van het OM hing er aan de telefoon om de voetballende agenten terug te fluiten? Ik houd het hierbij want het is toch zinloos te trachten om jou en velen met jou hier op dit forum enig intellect of inzicht bij te brengen.


  Maak melding

 23. @Luciën

  Je probeert geel intelligent en superieur over te komen en mensen te willen overtuigen maar in werkelijkheid komt je alleen maar met verdenkingen en nuances.

  Dus hou je onzin voor je zelf en neem je pillen op tijd in.

  En inderdaad je ent mijn soort niet. Want de soort waar jij uit bent gekropen daar hoor ik gelukkig niet bij. En daar ben ik trots op mezelf.


  Maak melding

 24. Iedereen in deze zaak liegt, dus laat maar lopen.
  Kleine meisjes zijn tegenwoordig heel snel sex georienteerd. Komt door al die tv programmas. Vroeger zag je nooit een klein meisje met lipstick en al. Tegenwoordig zie je ze zelden zonder opmaak. Ze willen vrouw zijn terwijl ze nog kind zijn. De ouders vinden het maar goed.


  Maak melding

 25. Het is gewoonweg die vader!
  Kijken jullie goed naar die video waar die vader van de meisje uitlegt.
  Zijn verklaring kwam eerst geloofwaardig over maar nu twijfel ik aan zijn verhaaltje.
  Reden waarom huj zegt nadat zijn dochtertje hem hebt verteld wilde die direct naar de politie en er ging van alles door zijn hoofd heen.
  Maar hij dacht hij gaat de volgende dag aangifte doen.
  Mensen als je kind misbruikt is, waarom ga je de volgende dag pas naar politie.
  Een ouder die geen boter op zijn kop heeft rent ala minute naar de politie.
  KPS halen jullie hem op en ondervraagd die pa strak.
  Vanzelf gaat die toegeven dat hij het is!!!!!!


  Maak melding

 26. Laat de p(l)antjes toch rustig in hun groei en dan hoef je niets te vrezen. Ook het spelen of aaien van plantjes is ontucht. En zo een meisje gaat niet zomaar verkondigen dat je haar plantje hebt gestreeld.


  Maak melding

 27. Bouta heeft bevel gegeven om de pedo vrij te spreken en de rechters hebben geen andere keus…..ze hebben hun leven lief.
  De pedo wordt zeker minister….
  Nog een crimineel rijker…de criminele ndp regering van Suriname!


  Maak melding

 28. @Lucien
  Ga mars vreten jij ndp aanhangsel!!
  Als de beschuldigde toevallig uit vhp kringen zou komen zou je oproepen hebben om de doodvonnis !!
  Nu kom je medeleven betuigen met een ndp pedofiel.
  En wat bewezen is hier…het geeft niet wat de ernst is van de misdaden gepleegd ..zolang je een ndper bent of lid bent van een familie van de ndp bende en bouta is de lijder..nou dan wordt je niet gestraft.Je wordt minister…
  Kruip terug in de gat van bouta…
  Idioot!!


  Maak melding

 29. @Ray Jo varken! Je weet dat jij je koest moet houden en in je mandje gaan liggen na het innemen van je pillen. Want je weet toch dat pedofilie en vooral incest op grote schaal voorkomt in jou kringen? Vooral broers die na het nuttigen van daru zich vergrijpen aan hun zusjes?! Breek me de bek niet open over de moraliteit of eigenlijk het gebrek aan moraliteit in jou gemeenschap!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.