Doodgeschoten Antilliaan eerder genoemd in moordzaak Surinamer

33
Doodgeschoten Antilliaan eerder genoemd in moordzaak Surinamer

In Amsterdam is zaterdag even voor middernacht een man van 33 doodgeschoten. Volgens Het Parool is het slachtoffer de Antilliaans-Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien. Hij was eerder zelf betrokken bij geweldszaken, als dader en als doelwit. Zo werd zijn naam genoemd in de moordzaak waarbij een voormalig lijfwacht van Brunswijk, Johannes Kastiel, werd doodgeschoten in Amsterdam.

De uit Suriname afkomstige Kastiel werd op zondagavond 20 april 2008 van dichtbij door zijn hoofd geschoten. Buurtbewoners troffen hem dood aan in een lift in de flat Gooioord in Zuidoost. Justitie vermoedt dat de Antillianen Inchomar B. en Jermaine W. hem hebben beroofd en vermoord. Inchomar zou vlak voor het schieten zijn weggelopen.

Justitie wilde voor hem 10 jaar cel voor diefstal met geweld en ‘afpersing in vereniging de dood tot gevolg hebbend’, maar hij werd onlangs vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op Kastiel. Justitie kon volgens Het Parool niet bewijzen dat hij die ‘Kleine Detcho’ was die Kastiel had willen beroven van 35.000 euro.

De moord op Inchomar Balentien was niet ver van metrostation Kraaiennest, in het zuidoosten van de stad, meldt de politie.

33 REACTIES

 1. Gerechtigheid heeft toch plaats gehad en niemand, behalve zijn familie die weer gaan roepen dat hij zo een lieve jongen was die geen vlieg kwaad deed, zal om hem gaan rouwen. Het is opmerkelijk hoe vaak Antilliaanse criminelen betrokken zijn bij schietpartijen waarbij ook onschuldige voorbijgangers slachtoffer worden. Wat Trump over criminele Mexicanen zegt en beweert geldt ook ten aanzien van Antillianen.


  Maak melding

 2. Volgens de proleet Lucien zijn het alleen de Hindoestanen die zich met drugshandel bezighouden. Steeds als een crimineel uit dir groep aangehouden wordt, Krijgt het de volle aandacht van Lucien. Maar O wee als zwarte muzikanten en drugscriminelen aangehouden worden. Dan hoor je het gedrocht niet.


  Maak melding

 3. Hij was ook gerelateerd aan de eerder doodgeschoten Martha, is zelf twee maal eerder slachtoffer geweest van aanslagen en komt regelmatig voor in de verbalen rond de Mocro Maffia.
  Kortom iemand in het zware en geweldadig drugsmilieu. Iemand waarvan je alle kennissen moet vermijden.


  Maak melding

 4. Buurtbewoners zijn bang dat de buurt weer een ghetto wordt. Tsja die vrees is zeker gegrond want dit soort heeft geen toegevoegde waarde voor een samenleving. Overal waar zij zich vestigen viert criminaliteit welig. Velen zullen mijn reactie niet goedkeuren maar toch zeg ik het. Wellicht dat mevr. Simons een oproep kan doen met het verzoek dat de zwarte gemeenschap zich minder met criminele activiteiten moeten bezighouden.


  Maak melding

 5. Ik dacht dat Surinamers en Antilianen nog een beetje respect voor elkaar hadden vooral onderling. De reacties zijn respectloos.. het lijkt een beetje op gedrag van de kolonisator.

  Meschien komt het daardoor..

  Ik voel iets wat ik nog nooit heb gevoeld.. een nieuw metafoor.. ME HART KOTST!!!

  Een beetje respect voor nabestaanden en de doden a u b.. respectloze honden!

  Rip incho

  Altijd real en altijd op ze cake.

  Moge God je genadig zijn en je familie sterkte en geduld geven

  Ameen.


  Maak melding

 6. Oorlog in de criminele wereld op hoog niveau. Wordt geen sporen achtergelaten. Of jij of ik denken die gasten kennelijk. Vermoedelijk zijn ze in hun land van herkomst beschermd door de hogerhand, maar dat ze hier vogelvrij zijn weten ze waarschijnlijk niet. Rijkdom en status kent geen grenzen?


  Maak melding

 7. Wat een straathond moet je niet zelf zijn om respect voor een crimineel te vragen die zelf verantwoordelijk is geweest voor ten minste twee doden ? Denk jij respectloze straathond en kakkalakka wel aan de nabestaanden van hen ? Met je amen


  Maak melding

 8. Dankzij het Dodengebed van Mokro zal de vermoordde drugscrimineel
  Omringd worden door 72 schone maagden , kilo’s wiet en drugs en kasten vol met alcohol. Dus no worry …


  Maak melding

 9. @Mocro020

  Als dat zo was, dan had hij in 2008 niet de Surinaamse mr. Kastiel niet doodgeschoten.
  Dus, no honour among thieves!

  Sneu voor de nabestaanden, sterkte voor hun.
  Maar voor Inco; ba soekoe, ba fini, ba tjarie. NEXT!


  Maak melding

 10. Een Marokkaan die om respect vraagt ? Het moet toch echt niet gekker worden. Laat deze Marokkaan maar eens zijn landgenoten die de zwembaden terroriseren, de niet moslima ’s lastig vallen en eens aanspreken op het walgelijk gedrag. Maar dat durft deze pannenkoek niet want hij weet zelf niet waarom hij om respect vraagt.


  Maak melding

 11. ‘Kon er niet van slapen’

  Het slachtoffer, Inchomar Balentien, die zou behoren tot de ‘mocro maffia’, overleed aan zijn verwondingen. De politie heeft ‘een sterk vermoeden’ dat het om een gerichte actie ging.

  Op het moment van de schietpartij stonden meerdere personen op de parkeerplaats. Enkelen sloegen tijdens de aanslag op de vlucht. De taxichauffeur heeft na de liquidatie de hele nacht niet kunnen slapen.

  Ja, nu begrijp ik wel waarom onze knuffelmarokkaantje om respect vraagt. Want de vermoordde gangster beg=hoorde tot de Mocro maffia en dan zijn die Marokkaantjes natuurlijk als een en smeken ze nu bij hun Allach om genadevol te zijn. Kom mij niet vertellen dat Marokkanen gelovige mohemmadanen zijn want dat zijn ze niet. Doen was wat Allach en koran verboden heeft.


  Maak melding

 12. Mix chick alleen mocro 0,0 kan ons dat vertellen want hosselaars weten alles wat op straat en op elke hoek gebeurd met hun broek op de knie en met stront besmeurde jockey


  Maak melding

 13. Criminelen die elkaar afmaken klinkt leuk maar realiteit is dat het heel gevaarlijk voor de omgeving kan zijn.
  Ook deze liquidatie ging gepaard met veel geweld. Kogels vlogen alle kanten uit.


  Maak melding

 14. Idd koos, helemaal eens met je . Voor derest heb ik totaal geen respect voor deze idioten en niet voor moccro! Opgeruimd staat netjes!!!


  Maak melding

 15. @ Patin Pretu 22 juli 2019 at 07:31. Jij komt zeker niet uit de koni van jouw moeder of ben jij onder een bananenboom gevonden ? Makaku


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.