Dode bij ernstig verkeersongeval op Highway in Suriname

30
Dode bij ernstig verkeersongeval op Highway in Suriname

Bij een ernstig verkeersongeval in Suriname is vanmorgen een verkeersdode gevallen. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het ongeval rond 07.00u plaats vond op de Martin Luther Kingweg (Highway) ter hoogte van de kruising met de Ramgoelamweg. Op de foto is te zien hoe het betrokken voertuig eruit zag na het ongeval. Nadere informatie volgt.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Wel is bekend dat het voertuig waarin het slachtoffer zat tegen een ander voertuig en tegen een elektrische mast aankwam. De omgekomen bestuurder moest uit het voertuig bevrijd worden.

UPDATE: De politie heeft de naam en oorzaak vrijgegeven in de zaak van het dodelijk verkeersongeval vanmorgen. De 45-jarige bestuurder Leendert Grives probeerde een auto in te halen, maar kwam daarbij tegen een voorrijder aan. Na die aanrijding verloor hij de controle over het stuur en kwam met zijn voertuig tegen een elektriciteitsmast aan.

Bekijk hier een kort filmpje:

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/2924066464302167/

30 REACTIES

 1. Ze denken allemaal dat ze op de racebaan rijden ( onder invloed van alcohol ? )
  De auto is de vervanging van gramaxone geworden in SU, jammer man !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 2. Ik blijf het zeggen,het overgroot gedeelte kan geen motorvoertuig besturen.
  Los van hun belabberde rijgedrag zijn ze vaak bezig met andere bezigheden zoals het nuttigen van etenswaar achter het stuur,telefoon in de hand,geknoei aan de stereo,nog ff wat pakken in handschoenenkastje, kind staande tussen de voorstoelen in met het hoofd in de achteruitkijkspiegel die het zicht naar achter belemmerd terwijl de buitenspiegel ontbreekt kortom overal maling aan hebben.Je zal degene de kost moeten geven die met open raam hun rechterarm naar buiten hangend en linkerpols op het stuur op 12 u.Een steentje op de weg is genoeg om de auto in een fractie de berm in te sturen of de andere kant op.Gevolg niet te overzien.
  Autorijden is werken maar daar zien ze het anders.
  Paard en wagen en t probleem is opgelost.
  Die gasten verdienen echt niet beter.
  N.b Als je in t verkeer goed oplet haal je de Nederlanders er zo uit.
  Loop eens op de markt in Su,als je sorry voor of achter je hoort is t een Nederlander.
  Surinamers douwen je omver en zeggen helemaal niets,doen alsof hun neus bloed.
  Ik wil helemaal niet negatief zijn en,mie ne broko sranangman jere naar wat waar is moet ook gezegt worden.


  Maak melding

 3. Nu begrijpt u waarom ik, iemand die al zijn rijbewijzen in Suriname heeft behaald, bang is om in Su achter het stuur te kruipen. Omdat ik één ding zeker weet: Vroeg of laat kom ik die gek op de verkeerde kant van de weg tegen en dan is het over en uit. Ik wil nog veel doen in mijn leven dus…..


  Maak melding

 4. Zo te zien is de auto met meer dan 80 km van rechts, aan de rechter voorkant, aangereden. Ik vraag mij af of er wel remsporen te zien zijn of dat hij zonder remmen door een idioot is aangereden. De schuldige moet in dit soort gevallen voor doodslag bestraft worden want er is onverantwoord hard gereden.


  Maak melding

 5. Het is triest maar heeeeeeeeel veeeeeeel Surinamers hebben lak aan regels en hebben geen respect voor het leven. Triest maar wel feit dat het zo afloopt. Gelukkig geen onschuldige in het dit drama.


  Maak melding

 6. De gevaren hersencel is bij onze suries niet of nauwelijks ontwikkeld. Flinke boetes zou bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Jammer dat de politie en hun leidinggevende niet hun werk doen en zo iedereen onnodig in gevaar brengen door hun luiheid. Aan de boetes zou men er flink aan verdienen


  Maak melding

 7. Haha Henri55 wil niet negatief zijn; j haalt Nederlanders er inderdaad zo uit want die weten geen moer te rijden net als Chinezen; ze kennen de verkeerssituatie niet; zien de borden niet; geven zomaar voorrang ergens waar niemand ooit voorrang geeft; lijkt net of ze of ze niet weten wat rechts of Links is kortom blijf liever in Nederland rijden en neem gewoon een taxi; als j toch denkt te kunnen rijden dan rij gewoon wagi man en geen lultori; klimaat is anders dus lekker met de armen buiten; uiteraard is er erg weinig geïnvesteerd in verkeersveiligheid en weten sommigen zich niet te gedragen; maar in su hb j echt wel 4 ogen in het verkeer nodig is er ook heel veel off road en dus weet men daar echt wel te rijden; veel beter dan Nederland waar j gescheiden snelwegen hbt alles asfalt en ontelbare borden en flitsers en een volk dat zich gewillig als schapen laat uitmelken qua boetes; Alles op de camera; ja hoor wat is Nederland toch een heerlijk vrij land; geef maar su


  Maak melding

 8. Donkaw je naam zegt genoeg ga lekker slapen anders wordt je moe van jezelf jij bent het bewijs dat de gevaren hersencel echt niet bestaat bij bepaalde mensen


  Maak melding

 9. Ach arme Donkaw, je begrijpt er dus echt helemaal niks van. Die Nederlanders laten zich niet uitmelken…. je moet je gewoon aan de regels houden, maar kennelijk doe jij dat nooit. Vandaar al die ongelukken in SU. Ga maar straks weer lekker stemmen op die paarse dieven van de regering !
  Zolang er in de wegen van SU meer gaten zitten dan in Zwitserse kaas zullen er dagelijks ongelukken blijven gebeuren. Laat ze eerst maar eens fatsoenlijk de wegen ONDERHOUDEN in plaats van dromen over een 6-baans highway !!


  Maak melding

 10. In 2018 zijn in Nederland 678 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 65 meer dan in het jaar daarvoor. Het CBS meldt dat dit de grootste toename is sinds 1989. Een verklaring daarvoor geeft de dienst niet. Vooral onder fietsers, scootmobielers en inzittenden van personenauto’s vielen meer dodelijke slachtoffers.

  In Suriname vallen ongeveer 87 slachtoffers per jaar op ongeveer 550.000 inwoners.
  Nederland heeft ongeveer 17 miljoen inwoners. Dus 30 * 87 = 2610
  2610/678= bijna 4 , dus in Suriname is de kans 4 keer zo groot om bij een dodelijk ongeval
  betrokken te raken dan in Nederland.


  Maak melding

 11. Triest verhaal. Ten eerste condoleances aan de nabestaanden. Moet ik de Surinaamse bestuurders bestempelen als (een van) de gevaarlijksten? Dagelijkse aanrijdingen al dan niet met een dodelijke afloop zijn een verrassingen meer. Zoetjes aan zijn wij juist eraan gewend. Een dag geen artikel over aanrijding in de krant bestaat niet meer. Maar wat doet de regering hieraan? Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor een veilig verkeer? Let op…dit is geen incidentele gebeurtenis, maar een dagelijks ritueel. Wat doet de verantwoordelijke ministerie hieraan? Niets, nothing, laat de burgers zich maar plat rijden denken ze daar kennelijk. Geen enkele binding met burgers zou ik dan zeggen.


  Maak melding

 12. Het wordt langzamerhand ééntonig om een reactie te geven. Iedere keer hetzelfde verhaal.
  Ik wil zeggen eigen schuld dikke bult.

  Voor de achterblijvers wens ik heel veel sterkte.


  Maak melding

 13. Er komt een tijd aan , of is misschien al zo erg dat er ouderloze gezinnen zijn , kinderen die wees zijn.
  Ook al heb je zelf een rijbewijs , dan is er een grote kans, dat er iemand tegen je aanrijd die geen rijbewijs heeft, en dat is geen kleine kans.


  Maak melding

 14. Je kunt in Suriname beter met de lichten aan rijden, dan ben je tenminste zichtbaar voor al die blinden die achter het stuur zitten.
  Maar als je tijd gekomen is, helpt ook dit niet.


  Maak melding

 15. wij hebben de Beste Hell drivers om onze Hell drivers op attent te maken moet er een bord langs de weg komen te staan met Fediie Sijsburg ( de dood) met als onder schrift HAAST JE !! RACE NAAR MIJ..
  dat kan misschien helpen


  Maak melding

 16. Jarenlang tijdens mijn vakanties een auto gehuurd en zowel in de stad als daarbuiten gereden.
  Ik heb mij nooit onveilig gevoeld ondanks de enorme drukte in de stad. Ja, je komt weleens een gek tegen maar dat was niet schering en inslag. Paramaribo is niet berekend op zoveel motorvoertuigen.
  Met verkeersfatsoen kom je een heel eind is mijn ervaring.
  Die zeer ernstige verkeersongelukken zijn naar mijn gevoel iets van de laatste tijd. Het is vrijwel elke dag raak.


  Maak melding

 17. Verkeerspolitie 24/7 op de weg!!!!!
  Veel mensen hebben geen werk in Suriname, waarom geen ervaren bestuurders een baan aanbieden als verkeers politie.
  En die boetes flink verhogen en geen excuses bij het aanhouden.
  Boete of meteen rijbewijs invorderen klaarrrrrrr!!!!!


  Maak melding

 18. @@@Badcrossroads
  Je hebt gewoon gelijk.

  Het grootste deel zijn zo achterlijk erger dan een ezel. Ze zeggen ,,een ezel stoot geen twee keer met zijn hoofd,,.
  Maar deze gasten komen ook zo vaak naar Nederland, helaas kunnen ze niets erbij leren. Steeds weer die domme achterlijke gedrag en wachten tot dat de doos weer arriveert. Gedeeltelijk de schuld van de Surineds om hun steeds in de watten te leggen en hun eigen verstand is aan het vervagen. Zonder te werken lekker in de hangmat hangen.


  Maak melding

 19. Het spreekwoord zegd duidelijk, wie niet horen wil moet het zelf ervaren..
  Het is beter dat dit soort mensen zich zelf zo opruimen, dan anderen in problemen zetten.

  Ze leren het toch nooit. Dit is de beste manier,, sorry het is niet anders, jammer voor de nabestanden..


  Maak melding

 20. @: Henri55. helemaal met je eens.Je slaat de spijker op zijn kop. En de commentaar die je krijgt is zoals Suri’s reageren.
  Niet open staan voor kritiek en wil niet leren. Gangbare reactie” in andere landen doen ze het ook.” Daar werken de instituten wel in in Suriname niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.