Buza betreurt dood Franse militairen nabij Surinaamse grens

5
Foto: (c) Chef d'état-major de l'armée de Terre

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) betreurt het dat eerder deze week drie Franse militairen zijn omgekomen nabij de Surinaamse grens. Dit nadat zij dampen van giftige gassen hadden ingeademd tijdens een operatie tegen illegale goudzoekers en nederzettingen in het gebied.

Het ministerie laat weten dat uit bekomen informatie geconstateerd is dat het incident zich heeft voltrokken in een gebied in het binnenland van Frans-Guyana, ongeveer 40 tot 60 km verwijderd van de grensplaats Maripasula.

Het ministerie wenst voorts kenbaar te maken dat de bespreking met vertegenwoordigers van de Franse Regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking ter ontwikkeling van het gebied constructief verlopen en verwacht wordt over niet al te lange tijd tot een voor alle partijen bevredigende oplossing te geraken.

- Advertentie -

5 REACTIES

  1. Wij hebben als land onze grenskwesties nog steeds niet op orde. In het verleden hebben wij moeten constateren hoe individuen(die denken dat dit land van hen is) op EIGEN HOUTJE deals sloten met de buurlanden( o.a. Henk Aaron c.s.). Wie goed kijkt naar de kaart van Suriname zal ontdekken, dat ons land veel kleiner geworden is, en dat de 164000 KM2 oppervlakte discutabel is(..).
    Waren deze Franse militairen op Frans grondgebied, of op Surinaams grondgebied?


    Reactie rapporteren

  2. vroeger vooerde Ali van Saddam gifgas aanvallen uit op de koerden in Irak …vandaag aan de dag plaatsen de ilegale goudzoekers” gifgas hinderlagen” tegen justitie.


    Reactie rapporteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.