Directeur Santo Boma ontheven na weigering opnemen opgestapelde verlofdagen

24
Santo Boma
Santo Boma in Suriname - Foto (c) SME SR

De redactie van Waterkant.Net verneemt uit betrouwbare bron dat de directeur van de Centrale Penitentaire Inrichting (CPI) Santo Boma, begin deze week ontheven zou zijn door de Surinaamse minister van Justitie en Politie Stuart Getrouw. Dit nadat Santo Boma directeur Otmar Ling een opgestapeld aantal van meer dan 100 verlofdagen had en weigerde die regelmatig op te nemen zoals afgesproken was.

Aniel Ramadhin, directeur van de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan is momenteel belast met de leiding van Santo Boma in Suriname. De leiding van Duisburglaan is momenteel in handen van de onderdirecteur CPI Joyce Pane-Alfaisi. Vermeldenswaard is dat Ramadhin ook belast was met de leiding van Hazard in Nickerie.

De bron verduidelijkt dat in het verlengde van het niet opnemen van de verlofdagen er ook geweigerd werd om dienst over te dragen. Dat was doorslaggevend voor het besluit van de minister.

24 REACTIES

 1. Wat zou er achter deze ontheffing steken.
  Wat zegt de ambtenaren/personeelswet hierover.

  Kan een minister zijn ambtenaren bevelen om zijn vakantiedagen op te nemen gestapeld of niet?


  Maak melding

 2. Normaal gesproken kunnen verlofdagen vervallen indien ze niet tijdig worden opgenomen. Maar iemand ontslaan voor het niet opnemen van zijn verlofdagen is dubieus. Et speelt meer!


  Maak melding

 3. Voor de man zijn eigen bestwil heeft men m.i. besloten om de directeur van Santo Boma uit zijn functie te zetten. Elk mens heeft rust nodig en het lijkt er steevast op dat deze man de realiteit niet meer onder ogen zag. Hij werkte weekeinden en feestdagen gewoon door zonder de regels voor rust in acht te nemen.


  Maak melding

 4. Dat hij geen verlof neemt is toch duidelijk ? Deze man is zeer nauw betrokken bij zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Als voorbeelden noem ik op het mogelijk maken dat zware criminelen kunnen ontsnappen en dat gevangenen op grote schaal mishandeld worden. Ook sluit ik niet uit dat aan deze man veel tjokoe wordt betaald.


  Maak melding

 5. Neen, als iemand aan het rotzooien is moet hij over zijn rotzooi waken. Zulke mensen nemen dus nooit verlof op. Omgekeerd geredeneerd: als iemand rotzooit en hij gaat met vakantie komt zijn gerotzooi boven water. Dit is door accountants vaker toegepast om fraude te ontdekken. Ook in Suriname, Ik ga de directeur nog niet beschuldigen, maar zijn handeling is verdacht. Uit leerboek accountantantscontrole (eigen bewoordingen)


  Maak melding

 6. Deze regering toont keer op keer weer aan dat mensen die hun werk naar behoren doen en gemotiveerd zijn om de organisatie en medewerkers van het onderdeel waar ze te werk zijn gesteld,goed te laten functioneren
  en dit doen met weinig tot geen middelen het veld moeten ruimen.

  De afgelopen jaren zijn er velen ontheven, sommige ivm veranderde beleidsinzichten anderen om onduidelijke redenen.
  Kan iemand mij aangeven wat het resultaat is van deze acties??

  Als die man geen vakantiedagen wil opnemen, laat hem dat met rust en leg samen met hem op papier vast wanneer en hoeveel vakantiedagen hij elk jaar kwijtraakt en dat er geen enkel beding vakantiedagen uitbetaald zullen worden.


  Maak melding

 7. De directeur van Santo Boma is zeker geen aanhanger van de Bermpartij. Daarom moet hij plaats maken voor een paarse geboefte. Na de verkiezing van mei 2020 moet een GROTE SCHOONMAAK gehouden worden wil het anders/beter gaan in Suriname. Alle paarse ongeschoolde/geboefte zullen teruggeplaatst worden in hun vorige functie. Wie bijvoorbeeld portier was en op een blauwe maandag benoemd werd tot district-commissaris of beleidsadviseur { wat het ook betekenen mag } wordt weer herstelt in zijn portiersfunctie. Gelukkig is er een plan in voorbereiding.

  RobG 21 juli 2019 at 01:37
  ” Hij werkte weekeinden en feestdagen gewoon door zonder de regels voor rust in achte te nemen. ”
  **********************************************
  @ RobG … sabi so … jullie paarse GEBOEFTE zouden de arbeidsethos van de directeur van Santo Boma moeten overnemen. Op het kabinet van de Ple-si-dent en thuis zitten tientallen Paarse Geboeften die maandelijks hun KLAUWEN openhouden …. op tijd cashen …. terwijl hardwerkende arbeiders …. weken soms maanden moeten wachten op hun KARIGE loon.


  Maak melding

 8. Rare situatie in Surimaribo, je hebt mensen die te lui zijn om te werken en deze man, wil elke dag werken mag dan weer niet !

  @ John

  Ik hoop niet dat je gelijk krijgt, met wat je denkt dat er gaande is !!!

  @ Bert van Marwijk
  Kern van waarheid, als je niet meewerkt met systeem van het paarse geboefte, wordt je op een zijspoor gezet.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Heel vreemde en zelfs onzinnige reden. Het is gewoon gebruikelijk dat mensen die te veel vrije dagen hebben die kwijt raken of eventueel uitbetaald krijgen. Maar nooit een reden voor ontslag.
  .
  De echte reden ligt ergens bij `geweigerd werd om dienst over te dragen. Dat was doorslaggevend `
  De vraag is dan `Wat wilde hij niet overdragen?? Waarom was die overdracht zo belangrijk? Is het soms vooruitlopend op de te verwachte veroordeling van enkele paarse toppers?? Zijn ze bang dat de rechter gaat aangeven dat de straffen ‘bij voorraad uitvoerbaar zijn’ ?? “


  Maak melding

 10. @ Harry L

  Je kan weleens gelijk hebben, de ware toedracht weet de Directeur alleen.
  Wij kunnen alleen maar filosoferen en gissen, wat er precies gaande is weten we niet !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Kondremangs,

  Otmar Ling is diehard aanhanger van DiDiBri vanaf 1980………….hij was korporaal bij de MP en is tijdens de vuile binnenlandse oorlog naar Ptata gevlucht……en vanaf hij terug is in Su……….opnieuw gaan aanmelden bij zijn oude kameraden van de revo(rotzooi)……….wat er dan nu speelt…heeft waarschijnlijk niks te maken met het niet opnemen van verlof……………want verlof kan afgekocht worden………..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 12. Deze bende ruïneert reputaties. Zelf een Seedorf is voor deze bende niet veilig dus reputatie vernietigers van deze Ling is nu aan de beurt. Het is zo verschrikkelijk. Wat heeft Suriname toch zo gedaan dat wij op 25 februari 1980 zo gestraft moesten worden?
  Holland is de schuldige. Dit is triest, triest intriest.


  Maak melding

 13. Ik ben het helemaal mee eens met NOBUYA dat deze man korporaal was bij de MP , ook als commandant in Nickerie waar hij vandaan komt. In Holland heeft hij geselliciteerd bij Justitie gevangeniswezen en ja je raad het al hij is niet aangenomen dus niets anders dan CUTY RANKS na Su.


  Maak melding

 14. Dit zal kennelijk de laatste stomme daad zijn van dat vriendje Getrouw… Otmar Ling is een ex-MP uit de jaren 80 en goed bevriend met Linscheer en Bouterse!


  Maak melding

 15. Meneer Ram Singh ik weet niet als jij weet wat de ARBO WET inhoud , daarin staat dat indien nodig je direct leiding gevende jou kan opdragen, adviseren om verlof om te nemen , want men heeft in elke baan dat de werknemer voldoende rust moet hebben om zijn taken naar behoren uit te voeren. als hij dat weigert te doen , en dat moet hij weten als ex MP , dat het dan weigering is van een dienst opdracht van je leiding gevende en daardoor is het strafbaar en kan de leiding gevende ingrijpen.
  Maar ja ik begrijp het verhaal , hij wilde zijn handel en wandel veilig stellen , goeie business , hoe moet op de markt passen.
  Laat mij het niet over Nickerie hebben toen hij daar de commandant uithing.


  Maak melding

 16. dat bericht klopt helemaal niet . En aangezien jullie hem zo goed kennen dat jullie zelfs niet geluisterd of gelezen hebben dat het bericht gecorrigeerd is. Alle negatief wat jullie uitkraaien alleen maar gelul is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.