Man op brute wijze mishandeld door Brotherhood beveiligers; ophef over voorval

56

Twee beveiligers van security bedrijf Brotherhood in Suriname hebben een man op beestachtige wijze mishandeld. Vermoedelijk zou de man op heterdaad betrapt zijn bij het stelen. De beveiligers namen het recht in eigen handen en mishandelde het slachtoffer. Het voorval is naar verluidt door een collega gefilmd en op social media geplaatst wat voor veel opschuddig heeft gezorgd.

In het filmpje is te zien hoe twee beveiligers de man mishandelen en een collega staat toe te kijken. Echter bemoeit de toe kijkende beveiliger niet en loopt weg van zijn collega’s. Het slachtoffer gaf tijdens de mishandeling aan dat hij een patiënt is en bedelde de beveiligers om hem te besparen. De beveiligers raakte verhit door de uitspraak en pakten hem hierna agressiever aan. De man moest zelfs enkele zwepen incaseren van een gummistok.

Het filmpje circuleert momenteel naast Facebook ook op andere sociale media kanalen zoals Twitter en Instagram en is inmiddels honderden keren gedeeld. Op Facebook vragen mensen zich af waarom de beveiligers de politie niet hebben ingeschakeld. Beweerd wordt dat beveiligers van security bedrijven de laatste tijden het recht in eigen hand nemen wat verboden is. De handeling van de beveiligers wordt gerekend tot zware mishandeling en naar verluidt zullen zij strafrechtelijk vervolgd worden. Hieronder het filmpje:

https://www.instagram.com/p/B0Gxh2fB7vv/?utm_source=ig_web_copy_link

56 REACTIES

 1. Deze beveiligers 240 volt op hun ballen zetten en voor het leven royeren . Men
  dient de politie in te schakelen en niet voor eigen rechter spelen.


  Maak melding

 2. Priti eng mars van andermans spullen afblijven,geen medelijden met deze awari,er is genoeg te doen om aan geld te verdienen,maar deze awari kiezen de makkelijkste weg,en leven op grote voeten,in dure auto’s rondrijden ,dure whisky,en cognac,dure kleding kortom de dieven in Surinaamse hebben een verfijnde smaak,heeft niets met armoede te maken,de mensen die Tjepoti zeggen zullen anders lullen wanneer deze gasten een op bezoek komen,dan zul j anders lullen


  Maak melding

 3. Dit soort ratten moet je met harde hand bestrijden de beveiligers moeten geridderd worden in de orde van’ ik zal je flink meppen als je steelt,rooft,verkracht en alle andere awarie streken uithaalt


  Maak melding

 4. Al die mensen die commentaar hebben dat die beveiligers de bak in moeten als hij bij jou lang dan piep jullie ander weet je wat neem jullie hem in huis dan heeft niemand last van hem


  Maak melding

 5. Hier wordt recht in eigen handen genomen. Kan dat en mag dat? Speelde dit in jou omgeving dan zou je naar mijn menig hetzelfde doen…..dief aftuigen en dan de politie bellen. Ik zou het zeker wel doen ter bescherming van mij en van mijn eigendommen wetende dat de ‘sterke arm’ niet altijd met succes kan/wil handelen. Slechte faciliteiten en uitrustingen zijn alom bekend bij de ondergeschikten van justitie en politie met gevolg sterk gedemotiveerde politieambtenaren. Kan de huidige regering hieraan iets doen? Kennelijk niet. Al 9 jaar aan de macht en geen verbetering. In ieder geval wel daadkracht aangetoond tijdens bewind van de enige echte ‘sherrif’.


  Maak melding

 6. Deze dingens is niet nieuw. Als is werkelijk een jonkie, zij altijd zware mishandeling krijgen van mensen. Als bewakers politie zouden roepen hij krijgt nog zwaarde pai pai. Vele jonkie botten breken en tot vele fracturen en inwendige bloeding pakslaag krijgen als worden betrapt. Dit is toevallig op video. Is geen primeurtje hoor.


  Maak melding

 7. we kunnen boos kijken naar Brotherhood , maar de schuld ligt bij de inbreker ,, kijk !! als inbreken jou beroep is , moet je zo ie zo je beroeps risico in schatten, je moet je P.B.M ’s (PERSOONLIJKE BESCHERMINGS- MIDDELEN up to date in orde hebben b v een met piepschuim gevulde jeans die als klappen demper dienst doet om zo de bron Go’op te vangen , en daar had hij niet voor gezorgd dus ..
  eigen schuld een heel dikke bult


  Maak melding

 8. Die man is een zwerver dat betekent niet dat ik stelen goed keurt.
  Maar KPS etc pakt die roverz keihard aan, deze vent is een zwerver.
  Die rovers komen zwaar bewapend en hebben niets te maken om mensen te vermoorden.

  Tjee potieee a kill🤣🤣🤣🤣


  Maak melding

 9. Beste mensen ook in dit geval zal ik objectief reageren en neutraal blijven. Ik wil met niemand trobi toch. Ik ben een beveiliger die een MBO niveau 2 opleiding heb gevolgd. Volgens de wet mag je iedereen aanhouden als er sprake is van heterdaad (art.27 lid1 WvSv) Als je zo omgaat met mensen kom je nergens meer aan de bak als beveiliger in Nederland. Maar ja Suriname is geen Nederland natuurlijk. Ik persoonlijk zou niet zo emotioneel reageren om een ander zo te mishandelen.


  Maak melding

 10. De groep van brotherhood zijn echte “teamplayers”. Een collega kijkt toe, terwijl zijn collega’s strafbare handelingen plegen en een andere zorgt ervoor dat er bewijs materiaal is voor de vervolging van zijn collega’s.
  Dit gedrag van brotherhood moet zwaar afgestraft worden, want the next step zijn lynch partijen, als daarvan niet al sprake is


  Maak melding

 11. Goed aangepakt van beveiligers, het criminaliteit moeten verminderen en die softe aanpak help je de dieven juist. Er mogen meer van zulke beveiligers komen.


  Maak melding

 12. Deze ka beveiligers zyn machtsdronken dit is gewoon machogedrag. Als je die dief gepakt hb lever hem dan over aan de politie die zullen ht verder afhandelen. Nu gaan deze domme ezels de bak in n hun werk nr de klote. Domme klootzakken.


  Maak melding

 13. Brotherhood is geen politie agenten, hij dient staande te houden en leveren voor de politie. Wat díe verdachte gedaan heeft keurt niemand goed, maar rechten in eigen handen nemen is totaal foute boel
  Het lijk een wild westeren organisatie daar bij Brotherhood. Nee ik ken het organisatie ze hebben nog meer dan beveiliging dat is geen asociale organisatie, maar die ongeschoolde rotte appels die zij in dienst hebben die veroorzaakt schade voor het bedrijf
  Laten wij rieel zijn doe je werk goed, wat het beveiligings werk is opserveren, waarnemen, en visiteren in bepaalde situaties, maar geen fisikgeweld gebruiken als het niet aan de orde is. Jongens maak een mooi beroep niet kapot voor een andere.


  Maak melding

 14. Het is elke dag weer raak. Suriname lijkt elke dag steeds meer op Sodom en Gomorra. Er gebeuren zoveel slechte dingen in ons land, nog even en het wordt totaal vernietigd en van de aardbodem weggevaagd.
  Zelfs van veel Surineds hoor ik dat zij geen zin meer hebben om hun vaderland te bezoeken. Huis en haard verkopen en rustig blijven waar zij nu wonen.


  Maak melding

 15. Vraag aan benadeelde en op brute wijze overvallen personen in hun eigen woning !!! hoe zij het hebben ervaren en waar al de “bet-weters” waren toen mensen werden overvallen,beroofd en zwaar mishandeld !!!
  Laat dit een voorbeeld zijn voor de “dieven,roofovervallers gilde” en pedofielen !!Verkrachters van kleine meisjes !!!
  Ik zou zeggen : “Brotherhood bescherm het volk ” tegen dit gespuis !!
  Rekenen op de politie is een lachertje !!


  Maak melding

 16. @Angel….alleen de politie en andere opsporingsambtenaren mogen staande houden.
  Beveiligers en iedere burger mag aanhouden en terstond overdragen aan de politie.
  Dus je moet het verschil kennen tussen aanhouden en staande houden.
  Jij als burger of beveiliger mag niet staande houden, maar wel aanhouden.
  Een beveiliger is bijvoorbeeld niet bevoegd mij staande te houden en vragen om mijn ID ofzo.
  Hij mag mij wel aanhouden indien er redenen daartoe zijn, met dienverstaande mij terstond over te dragen aan de politie.


  Maak melding

 17. Veel mensen prijzen ” de bewakers” van Brotherhood die hun boekje te buiten zijn gegaan.
  Ik vraag me af of ze “deze bewakers”die het recht in eigen hand hebben genomen, financieel gaan ondersteunen zodat ze zichzelf en hun familie kunnen ondersteunen.
  Want ik reken erop dat ze achter slot en grendel verdwijnen en hun baan kwijtraken.
  Niemand is bevoegd om iemand die een diefstal heeft gepleegd te mishandelen.
  Suriname is een rechtsstaat!!


  Maak melding

 18. Geen probleem, mogelijk heeft dit nog een afschrikkend effect op potentieele overvallers die er ook niet voor terugdeinzen zelf geweld te plegen op onschuldige burgers , gewoon knetterhard aanpakken deze criminelen , daar waar de overheid en politie grandioos tekort schiet


  Maak melding

 19. Kijkend naar de straffen die door het OM wordt gevraagd voor de oplichtersbende van de EBS dan zou je toch denken dat het recht in eigen hand nemen wel DE oplossing zou zijn om deze dieven te mogen straffen.
  Vergelijk de kruimeldief met deze grote aasgieren dan zou je deze bewakers moeten afsturen op de boeven die de EBS en OW etc hebben beroofd.


  Maak melding

 20. stoer hoor, maar niet heus in hun apepakkie, met z,n drieen , iemand die niet gewapend is .te mishandelen . Als ze hun apepakkie uit hebben ,zijn ze minder dan hun slachtoffer. Zwaar gefrustreerd. Vandaag hij , morgen zij. Wan dei foe sabakoe, wan dei foe tjontjon .stelletje loosers.


  Maak melding

 21. BROTHERHOOD GASTEN ZIJN MEESTAL DIE ONGESCHOOLDE KRACHTEN. ZE HEBBEN GEEN DRUPJE MORAAL OF WEL FATSOEN. EEN KEERTJE WAS IK ERGENS OP EEN FEEST MET EEN GROEPJE. HET WAS GEZELLIG, DE GASTHEER & VROUW HADDEN IETS TE VIEREN EN ER WAS ZELFS EEN DOMINEE. NA DE PREEK VAN DE DOMINEE WAS HET SAMENZIJN ETEN EN DRINKEN, EN EEN BEETJE DANSEN OP MUZIEK DIE ER WAS. OP EEN GEGEVEN MOMENT HOORDEN WE EEN KNAL 2 TOT 3X. DE KNALLEN KWAMEN UIT EEN HOEK WAAR EEN GROEP MANNEN ZATEN MET EEN GROTE KOELBOX EN VEEL DRANK ZATEN TE DRINKEN. EN DAT VONDEN WE ZO RESPECTLOOS DAT KUN JE NIET MAKEN. WAT BLEEK HET ZIJN ALTIJD WEER DE ZELFDE GASTEN DE BEVEILIGERS DIE WILLEN LATEN ZIEN WAT ZE ALLEMAAL KUNNEN. DIE GASTEN HEBBEN TOTAAL GEEN NIVEAU, DAT IS BIJ HUN ZOEK. ZE HOUDEN GEEN REKENING WAAR KINDEREN ERBIJ ZIJN. EN DAAROM VINDEN ZE DAT SURINED’S KLETSEN EN ZICH AANSTELLEN. DAAROM HEBBEN WE ELKAAR AANGEKEKEN EN DAT WAS HET MOMENT DAT WE HET FEEST HEBBEN VERLATEN. DE GENE DIE ONS MEE HAD GENOMEN NAAR DAT FEEST WIST ONS DE VOLGENDE DAG TE VERTELLEN DAT DIE GASTEN DIE DAAR ZATEN BROTHERHOOD LASTEN WAREN, TOEN WISTEN WE GENOEG DAT HET ONGESCHOOLDE KRACHTEN WAREN DIE HUN KUNDIGHEID WILDEN TONEN.


  Maak melding

 22. Goed zo Brotherhood.
  Een ieder moet beseffen dat hij/zij af moet blijven van andermans spullen. Dat het voorval op social media is verschenen, is alleen maar gunstig om anderen te laten begrijpen af te blijven van ander mans spullen. Een goed afschrikkings materiaal. Dus geldt ook voor de rovers en roversbendes allemaal neer maaien.

  Weet iemand het van waar de naam Brotherhood is afgeleid.


  Maak melding

 23. Ach ja als je het vetschil niet weet van aanhouden en staande houden en wetboek van strafrecht krijg je dit,hier zou je brommen ik zie niet dat die man gestolen heeft,zowel waarom niet gefilmd. En had die collega kunnen filmen kon ik oordelen. Je moet ter alle tijden in de greep houden en overdragen aan de politie,stoer hoor drie tegen en laatstaan als ze in het bezit waren van een pistool ken de kda gemeenschap zouden ze gelijk schieten en liegen dat het overmacht was.En die man roep nog ik ben patient,maar jaja de paragnosten die weten het weer met hun glazenbol hij heeft gestolen a kies ing mooi in een glazenbol zie je en weet je alles en dan nog dieper in jou glazebol kijkoen want ik denk dat je in de boeien moet slaan en overdragen aan de politie maar enfin.mijn opa zei altijd te blakka mang weer uniform ik zei als kleinjongen.niet zo racitisch na jaren ben nu volwassen gebeurt het nog ook bij de hindustanen kring takkie al ben ik.mix eerlijk is eerlijk te sranamang weer pakkie had mij opa moeten zeggen een gezegende zaterdag voor jullie


  Maak melding

 24. Wat denk j van al die mensen die overvallen worden, mishandeld worden, invalide geslagen worden en zelfs gedood worden.

  Dus deze pak slaag mag is er een die opvoedkundig is.

  De oplichters die bijv met een half jaar er van af komen zouden ook aan de beurt moeten komen.

  Goed zo


  Maak melding

 25. Alle beveilligers in Su denken dat ze Jezus zijn, oké je mag niet stelen maar om iemand die dat doet, gaan mishandelen gaat te ver. Als beveilliger mag je iemand staande houden ( niet arresteren)
  en de politie bellen. Je moet in het bezit hebben van een ( BOA ) diploma, en niet bewapend zijn !
  Ik zie dat ook dat ze met vuurwapens rond lopen, en de meeste van deze klojo maken er gewoon misbruikt van, ook buiten diensttijd Surie’s zijn wapen geil ! Deze klojo denken dat ze boven de wet staan, ze voelen zich jezus omdat ze uniform dragen. Heel zielig, een andere woord heb ik er niet voor.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 26. The Brotherhood Beveiligers moeten op de eerste plaats het Surinaams Volk beschermen tegen de BERM-bandieten. Brotherhood beveiligers gaan jullie naar het kabinet van de Ple-si-dent … en ransel die Berm-bandieten uit het gebouw … richting Santa Boma … dan hebben jullie verdiend ” Ridderorde van de meest dappere Surinamers “.


  Maak melding

 27. Ik sta echt te kijken dat er mensen zijn die het handelen van de bewakers goedkeuren . Dat Suriname verder wegzakt als het om de rechtsstaat gaat verbaast mij derhalve niet . Als beveiliger dien je bij een heterdaadje tot aanhouding over te gaan en je vooral niet te verlagen tot zulks walgelijk gedrag. Het gaat heel goed in Suriname !!!!!!!!


  Maak melding

 28. Flordelyn Pejana 20 juli 2019 at 01:07
  De groep van brotherhood zijn echte “teamplayers”. Een collega kijkt toe, terwijl zijn collega’s strafbare handelingen plegen en een andere zorgt ervoor dat er bewijs materiaal is voor de vervolging van zijn collega’s.
  Dit gedrag van brotherhood moet zwaar afgestraft worden, want the next step zijn lynch partijen, als daarvan niet al sprake is
  **********************************************************
  @ Zeer terecht opgemerkt !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 29. Denken jullie aan de paragnosten want die hebben gezien dat hij gestolen heeft,of poging tot,en de Beveiligers hun taalgebruik als voorbeeld fuctie is ook goed volgens de paragnosten.Ach ja waarom politie bellen.tot arrestatie heb toch een pak( uniform)aan comma


  Maak melding

 30. Het recht in eigen handen nemen is gegoten in het DNA van elke Surinamer. Te beginnen met DDB en consorte. Sinds de onafhankelijkheid nemen de Suribaboons altijd het recht in eigen hand


  Maak melding

 31. Is publiek geheim dat junkies eigenlijk geen rechten hebben in Suriname. Ze trekken altijd aan het kortste eind en worden behandeld en gezien als uitschot van de samenleving. Mensen zijn ze liever kwijt dan rijk. Alleen wanneer je klusjes hebt die je niet wilt doen dan huur je ze even goedkoop in en dan moet je ze weer snel opdonderen als het werk is gedaan anders verdwijnen spullen van je terwijl je erbij staat. Die junkies kunnen die goochelaars nog wat leren, ze zijn meester in verdwijntruucs.


  Maak melding

 32. Al die hypocriete brulapen hier op dit forum die deze beveiligers willen aanpakken en afbranden stemmen wel op een veroordeelde drugsbaron en meervoudig moordenaar als president .


  Maak melding

 33. Ook al zou de man hebben gestolen (wat slechts een vermoeden is volgens het artikel) dan nog hebben de beveiligers niet het recht om de man op beestachtige wijze te mishandelen.
  Het slachtoffer moet ze voor de rechter slepen en een behoorlijke schadevergoeding eisen.
  Het feit dat de heren een uniform dragen, betekent niet dat zij het recht in eigen hand mogen nemen. Wat mij betreft mogen ze ook worden ontslagen. Die lui begrijpen echt niet waarvoor ze zijn aangesteld.


  Maak melding

 34. Het heeft toch geen zin om de politie te bellen want ze doen bitter weinig tegen de criminaliteit dus het is niet vreemd dat men het recht in eigen handen neemt. Dat zou ik ook doen.


  Maak melding

 35. Vieze smerige ongeschoolde bende die nog poep hebben hangen aan hun kont denken dat ze vn alles mogen omdat ze ( door de staat een onerkende) donkere uniform dragen n een wapen bengelt aan hun dy. De bewakers vn dit beveiligingsbedryf zyn verschillende keren in opspraak gekomen de direkteur/eigenaar moet verantwoording afleggen nu. Je moet ze zien show geven op zandery. Stop n kind n hamer in d hand n ht slaat alles kapot zo ook deze ongeschoolde ratten mt hun wapens in d hand.


  Maak melding

 36. Gij Zult niet stelen 🤦🏾‍♂️
  Sta open voor de consequences.soms zijn de consequences onmenselijk maar dat is de pad die j heb gekozen.ai boi !!! Zucht!!! Deze wereld heeft Jesus nodig


  Maak melding

 37. Politiek Neutraal volgens mij heb je tijdens je MBO2 Niveau opleiding even een module overgeslagen want jij en Angel snappen helemaal niet wat het verschil is tussen “Staande Houden en Aanhouden”
  Staande houden mag elke Burger alleen bij HETERDAAD en onmiddellijk overdragen aan de politie.
  Aanhouden mogen alleen Opsporingsambtenaren.


  Maak melding

 38. Politiek neutraal geeft aan dat hij met niemand ruzie wilt was niet nodig hem te zeggen dat hij een module heeft over geslagen je had ook met jou arrgante bek kunnen zeggen ik ben het niet met jou eens maar nee gelijk neerhalen,daarom zullen wij nooit een worden,want.jij bent de slimste hier waar ik werk zeg ik ook niet dan had je niet mogen fradeuren nee ik zeg wat mij geleerd is vindt het jammer dat het zo heeft moeten lopen oe lob beledig sma tap taal en niveau k sani


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.