Kolf van geweer en patronen aangetroffen in cellenhuis bureau Nieuwe Haven

12
bureau Nieuwe Haven

De redactie van Waterkant.Net heeft vernomen dat er in het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven een kolf van een jachtgeweer samen met scherpe patronen is gevonden. Navraag bij de politie bracht naar voren dat er daarbij ook een hoeveelheid drugs en een mobiele telefoon is aangetroffen. Dat meldt een woordvoerder van de Surinaamse politie zojuist aan de redactie van Waterkant.

De spullen zijn niet in een cel gevonden maar in een ruimte waar vuil verzameld wordt en waar arrestanten ook toegang toe hebben. De vondst werd gedaan door de Dienst Toezicht Cellen van de politie in Suriname.

De politie neemt de zaak hoog op zegt de woordvoerder in een telefonisch gesprek tegen de redactie, want zoals de politieman zegt: “als je een kolf en patronen vindt dan mag je ervan uitgaan dat men ook zal hebben geprobeerd om andere delen van het wapen naar binnen te smokkelen.”

De politie heeft de zaak in onderzoek en zal er alles aan doen om te achterhalen wie deze spullen naar binnen heeft gesmokkeld.

12 REACTIES

 1. Eeuwige verhaal hierbij is: de politie neemt de zaak hoog op en er komt een serieuze onderzoek. Ik ben echt de tel kwijt hoeveel onderzoeken gaande is en betwijfel ten zeerste of er een verdachte aangehouden dan wel veroordeeld wordt. Politieke belemmeringen van onderzoeken sluit ik niet uit. Is dit iets typies van de paarse partij? Wellicht kan de oranjepartij hierin een verbetering brengen? Daadkracht aangetoond tijdens ministerschap van ‘sherrif’.


  Maak melding

 2. Het is een Huis van bewaring, waar Delinquenten soms wel twee jaar vast zitten en dat nog door de verenigde natie,s is afgekeurd ,en soms wel 5oo delinqenten herbergd op een veel teklein ruimte en wat voor Barbaars daar gebeurt komt niet naar buiten niemandt praat daarover, met regelmaat vindt men daar spul die er niet thuis hoord ,afbouwen die handel en de riolering open breken want daar bevindt zich meer waarde dan de centrale bank, het is wel Drugs


  Maak melding

 3. Als er bekende criminelen zijn opgesloten op nw. haven, ze gelijk overbrengen naar duisburglaan of santoboma. De gevolgen van een gewapende uitbraak van arrestanten is niet te overzien


  Maak melding

 4. In Suriname lopen wij nog heel heel ver achter. Heeft de KPS geen body scans als bezoekers langs komen? Worden zij ook niet extra gefouilleerd? Waar zijn de camera’s gebleven? Wat er nu voorgevallen is, is dat deze hele KPS omgeving zo lek is als een mandje en zelfs de KPS niet veilig is op eigen terrein. Dit laat dus duidelijk zien, dat zelfs de KPS ernstig in gevaar is. Kun je je eigen werkterrein niet beveiligen. Er is iets goed mis bij de KPS.


  Maak melding

 5. Zijn er misschien medewerkers van het cellenhuis betrokken bij het naar binnen smokkelen van de geweerkolf en de patronen? Is een reële vraag?


  Maak melding

 6. Voor extra geld doen ze alles , wat wil je alles is duurder geworden en ze verdienen een schijn van wat de graaiers afpakken. Suriname wordt nog een leeg geroofd en de minister van buitenlandse zaken van Nederland heeft gelijk. Suriname is of wordt een …….. staat


  Maak melding

 7. Voor de mensen die maar wat roepen dit is niet van gisteren. Gebeurt al jaren en overal. Ik heb daar elf gezeten in 1999. cel van 2 bij 4 zaten we met 27 man wat kan uitlopen naar 30 of meer. binnen het cellencomplex zijn er eigen regels. Ik heb meerdere manieren mensen zien vluchten en op de meest bizarre manier. Per dag worden er een stuk of 20 zaagjes binnen gebracht. Drugs wordt door de bewakers zelf meegenomen. het mooiste van alles is als je een beetje contact hebt met een familie in de justitie zit je gebakken. Alles is zo te regelen voor het juiste geld. Ik hoor mensen roepen over bewakingsbeelden, bouta dit en dat. Heeft daar allemaal niks mee te maken. Dit gebeurde al in de tijd van Aaron. Let wel ik ben geen crimineel maar door juridische fout heb ik daar mogen zitten en geloof me het was niet een dagje.

  wellicht hebben jullie ooit het verhaal gehoord dat deze cellencomplex al was afgebroken door gevangen zelf. Toen ik daar zat hadden we een staking vooral om kenbaar te maken dat we het niet eens waren met de on humanitaire wijze hoe het daar te werk gaat. Hygiene is ver te zoeken, corruptie is de baas. Heb je geld kan je alles zo is het gewoon. En dat is overal in de hele wereld zo.

  Stel jij die werkt en je krijgt een aanbod voor meer geld of betere priveleges. Je gaat toch twijfelen of misschien wel gelijk toehappen. Dat geld voor de gevangenen daar.

  Ma goed bij die opstand hebben we de deuren eruit gebroken. Als 30 man (kleine cellen) en 40 man(grote cellen). Er zijn 4 kleine cellen en 4 grote cellen reken maar uit, tegen de tralies gaat beuken gaat die er wel uit. Nadat de deuren eruit waren hebben we die gepakt en tegen de muur aangerend, die eruit geslagen en kwam je zo op de open plaats waar er geparkeerd werd. moet je voorstellen er staan meer dan 500 gevangenen buiten die ent een opstand hebben veroorzaakt. toen we opkeken stond de ME al klaar in schietklaar houding. Wie zou rennen of een move maken werd aangepakt.

  Na dit gedoe was het in Nieuwe Haven niet meer veilig en moest er meer dan 1500 verhuisd worden naar de verschillende gevangenissen. ik zelf kwam in Santo Boma terecht waar het beter was, althans voor surinaamse begrippen.

  Nieuw Haven is de startpunt van de corruptie binnen de surinaamse gevangenissen. hier komen de meeste mensen binnen als ze worden opgepakt en daar zitten de meest corrupte agenten. Ik kan namen geven maar dan krijg je dat weer. noem bv Naarden, Pinas, Santhoki( ja deze man was ooit bij de politie, heeft daar flink naam gemaakt en ook in de corruptie. Mensen die geld konden betalen om onder gevangenis straf uit te komen, artiesten of grote crimi’s die gedekt werden als ze ontsnapten en vluchten naar het buitenland. ) Ik kan zo nog wel even doorgaan. maar het is niet aan mij om deze beerput open te maken. Ik wil alleen zeggen ken wel je feiten en zorg dat je met goede info komt in plaats van dingen te roepen. Daar zijn ze goed in op deze site.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.