Opnieuw lid van Surinaamse band op vliegveld aangehouden met drugs

25
Opnieuw lid van Surinaamse band op vliegveld aangehouden om drugs
Waterkant Archieffoto van het BID-Team van de Surinaamse politie op Zanderij.

Opnieuw is een lid van een Surinaamse band op het vliegveld aangehouden wegens overtreding van de Wet op Verdovende Middelen. Dit keer gaat het om de 48-jarige A.S. van een bekende kasekoformatie die op dit moment op tournee is in Nederland.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd werd de verdachte maandag aangehouden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven in Suriname. De redactie van de krant verneemt dat de verdachte door de mand viel tijdens controle van de douane. A.S. is overgedragen aan de Narcotica Brigade en in verzekering gesteld. De Narcotica Brigade onderzoekt de zaak verder.

Vorige week werd een lid van de Nederlandse Corona Band op Schiphol aangehouden. Hoewel niet duidelijk is waarom hij werd aangehouden, bestaat het vermoeden dat het met drugs te maken zou hebben.

UPDATE: Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd gaat het om de band van Iwan Esseboom genaamd ESSE & Friends.

25 REACTIES

 1. Greedy zijn deze mensen. Gewoonweg greedy!!!
  Je verdient al genoeg. In ieder geval meer dan menig mensen hier. Dan ga je nog dit soort lage dingen uithalen. Dienen artiesten ook geen voorbeeld te zijn voor jongeren?
  Dìt is het voorbeeld???
  Voor mijn part mag hij achter slot en grendel hoor.
  Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Echt niet.


  Maak melding

 2. De volgende keer kunnen Surinaamse bands alvast in Nederland een paar reserve muzikanten stand-by houden. Het staat niet zo leuk als je drummer wordt aangehouden. Fa a poku o prei if drummer of gitarist no de?


  Maak melding

 3. Het is aan te bevelen dat de muziekgroepen zich nu gaan richten op songs die het hele publiek wijzen op de gevaren van drugs en niet met drugssmokkel betrokken te raken. Ze hebben immers een maatschappelijke functie. De muziek is niet alleen om ongegeneerd met de heupen te schudden.
  Jongens Doe je best en laat zien waar jullie goed in zijn. Snel geld verdienen is nooit goed.


  Maak melding

 4. Goedzo srotto deng mars!!! Ze denken dat ze God zijn en dat ze alle voorkeurs behandeling kunnen krijgen. Het zijn er teveel want door deze idioten staan er lange rijen voor de controle en maar klagen dat ze gediscrimineerd worden. A Kies oen mooi.


  Maak melding

 5. Veel musici gebruiken drugs voor inspiratie en om hun bestaan vol te kunnen houden. Het is bekend dat heel wat nummers van de Beatles onder invloed van Marihuana en LSD zijn ontstaan. Het is ook niet voor niets dat veel musici de pensioengerechtigde leeftijd niet halen.

  De nu aangetroffen drugs (wat voor drugs?) zullen dan ook wel voor persoonlijk gebruik bedoeld zijn. Inderdaad een domme streek. Nooit drugs meenemen op reis. In Nederland is alles te krijgen wat ze zouden willen hebben en een poging wat bij te verdienen kan je meer kosten dan het waard is.


  Maak melding

 6. @ Bottse

  Denkt je dat de douane hier slapen misschien wel, maar de honden niet. En die honden zijn wel 1000 keer betrouwbaarder dan de douane zelfs !!!!!! ( erger nog, ze verstaan commando in Sranan tongo. )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Bottse 17 juli 2019 at 09:53
  De 100 procent controle op Schiphol werkt goed,”

  @ Bottse,
  deze muzikant is op JAP aangehouden AKA Zanderij!!!
  wel goed lezen hé,


  Maak melding

 8. Iedereen probeert het.De lijder van Suriname is hun voorbeeldfiguur.Hij is hun inspiratie voor het plegen van misdaad.
  Wat een land!
  Chaos en nog meer chaos…


  Maak melding

 9. Diverse muziekbands maken MISBRUIK van de
  verstrekte visa !

  Strenger beleid is nodig !

  Minder visa verstrekken en steeds grondig controleren
  deze drugsfiguren !

  PS : Drugstroep gaat ten koste van goedwillende Srananmans !


  Maak melding

 10. Dalek no wang band no mang kong na Holland moro want hun golo zit vol met drugs…nee als ze hier zijn moeten ze veel kunnen kopen en niet alleen met dat geld wat ze hebben opgetreden. Iedereen gewoon door die scan laten gaan dat gaat op den duur moeten gebeuren


  Maak melding

 11. Ha,ha, natuurlijk had deze idioot een slechte bonoemang geraadpleegd. Die is natuurlijk met zijn geld vandoor. Hij mag nu lekker gaan brommen in de gevangenis. Voor de volgende ezel weet men natuurlijk wel een betere bonoemang te vinden. De nieuwe bonoemang gaat hem met de coca onzichtbaar maken voor politie en douane. Ze leren het nooit ook al vliegen ze bij bosjes achter de tralies.


  Maak melding

 12. @ RobG

  Hij is zeker bij @ Damsco geweest, trouwens lang geen posting van hem gezien, zou hij ook achter de tralie zitten met zijn dikke reet ??????

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 13. @ Taurus

  Je hebt meer nodig dan alleen geld om een lekkere ding te versieren, stel je hebt zoveel geld maar kleine Jantje slaapt de ganse dag, dan heeft dat mens niks aan je behalve jou geld !!!!
  Conclusie : We moeten alle twee hebben veel geld, en een grote wakkere JAN, dan ben je in trek bij de dames !!!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. onder bepaalde volks groep blijft het maar door gaan. i p dat ze werkelijk gaan werken voor een betaalde baan, gaan ze maar door met die troep.. ondanks dat ze weten om gepakt te worden..
  kijk maar overal in de wereld, de gevangenissen zitten vol van de blaks.


  Maak melding

 15. Zichtbare douaniers positioneren op de luchthaven is zeer ouderwets, werkt niet altijd goed en is te duur. Deze douaniers kunnen beter ingezet. De ‘kleine’ man wordt gepakt, terwijl de grote ‘njang’ vrijuit gaat. Machthebbers in Suriname zijn gevoelig voor steekpenningen (dat heb ik niet verzonnen). Een investering in een moderne en acceptabele scanapparatuur is een serieuze optie. Ook de ‘grote’ man zal mogelijk dan weinig kans hebben. Op termijn betaald de investering terug. Maar wat zien we hier gebeuren? De regering investeert liever in middelen ter bescherming van eigenbelangen en van de belangen van de ‘ grote’ man. Kan ik Suriname bestempelen als een drugsland? Nee…dat moet niet gebeuren, maar de werkelijkheid weerspreekt dit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.