Minister van Sport Kameroen wil niet verder met Clarence Seedorf

20

De minister van Sport in Kameroen, Narcisse Mouelle Kombi, wil niet verder met Clarence Seedorf. Tijdens een interview op TV zei hij dat het verlengen van het contract van Seedorf als coach niet mogelijk is. Op de Afrika Cup kwam titelverdediger Kameroen niet voorbij de achtste finale en dat wordt de bondscoach aangerekend schrijft voetbalprimeur.nl vanmorgen.

De in Suriname geboren coach Seedorf werd samen met assistent Patrick Kluivert in augustus 2018 aangesteld om Kameroen naar grote hoogte te brengen op de Afrika Cup. Kameroen wist zich te plaatsen voor de Afrika Cup van 2019 in Egypte, maar daar kwamen ze uiteindelijk niet verder dan de achtste finale tegen Nigeria. 

De minister zei op TV dat de uitschakeling op de Afrika Cup te danken was aan de onbekwaamheid van de trainer. Ook gaf hij aan dat Seedorf wat frictie had met assistent Kluivert. De coach zou volgens voetbalzone.nl akkefietjes hebben gehad met de oud-spits, die nu zou hebben aangegeven graag hoofdcoach te willen zijn in plaats van assistent.

De voetbalbond van Kameroen heeft nog geen officiële mededelingen gedaan aangaande de toekomst van Seedorf en Kluivert.

UPDATE: Seedorf en Kluivert zijn officieel ontslagen door de voetbalbond van Kameroen meldt de NOS.

20 REACTIES

 1. Helaas is het trainerschap van Seedorf geen succes in sportief opzicht.
  Tot nog toe is hij overal snel weer de laan uitgestuurd.
  In zijn geval kunnen we stellen dat niet alle succesvolle voetballers een succesvolle trainer (kunnen) worden.
  Of wel niet iedere sergeant wordt een goede kapitein.


  Maak melding

 2. Helaas voor Seedorf, een goede voetballer, hoeft nog geen garantie te zijn voor een goede trainer, kijk maar naar van Basten, een goede voetballer, maar mislukt als trainer, daarbij is Seedorf als mens, ook door de mand gevallen, want een normaal mens, laat zich niet decoreren door een moordenaar, en zal dat de rest van zijn leven achtervolgen.


  Maak melding

 3. @ Vano….je hebt groot gelijk en Kluivert pleegt verraad kisi deng mooi mi no e sari no wang sma Seedorf had echt een grote mond over dat van Wijnaldum hij heeft ‘m opgehitst nu krijg je koek van eigen deeg…no meki grap ini a libi. Even snel wat halen bij Dirk…tot dan


  Maak melding

 4. Wetenschappelijk is bewezen dat als mensen niet tevreden zijn met hun eigen leven, zij op anderen altijd iets negatiefs hebben aan te merken.
  Clarence heeft zijn schaapjes op het droge; die maakt zich niet druk om jullie – wannabe white – negatievelingen.


  Maak melding

 5. Het rommelt zelf binnen de voetbalbond van Kameroen . Spelers die weigeren te spelen omdat ze niet tevreden zijn over reclame inkomsten. De minister van soort zou er beter aan doen het zooitje ongeregelde voetballers vaderlandsliefde bij te brengen. En zoals Lesley Olmtak het verwoord Seedorf heeft zijn schaapjes reeds lang op het droge dus waar maken wij ons druk om.


  Maak melding

 6. Kising mooi…jammer van de sierlijke voetballen, valt nu van zijn sonkels op alle fronten.

  Tav schaapjes, tjaaa….als alles daarom draai?


  Maak melding

 7. Als hij zijn schaapjes op het droge heeft waarom kiest hij er dan voor om trainer te worden ? Laat hij zich de gene besparen en laat hem lekker genieten van zijn welverdiende rust. Trouwens Seedorf is ontslagen door de minister van sport van een Afrikaans land. Wat een wannabee Witteman hiermee te maken heeft ontgaat mij.


  Maak melding

 8. Alweer een achterlijke afrikaan die denkt dat wanneer hij buitenlandse trainers neemt het land gelijk de Cup moet winnen. Alsof die lummelsvan het team presteren. Ik zie graag dat ze onze jongens komen trainen in suri maar daar heeft Min van sportzaken hier geen geld voor. Ze lenen alleen gelden voor stronterij.


  Maak melding

 9. Het kan aan de trainer, mindere voetballers, of de omstandigheden (politieke bemoeienis) liggen.
  Ik zou de kant van alle 3 entiteiten willen weten alvorens ik iemand veroordeel.


  Maak melding

 10. ik begrijp die hele Seedorf niet,,,, hij heeft in s u r bo een prima stadion laten bouwen, de beste in s m e.. , waarvan hij de eigenaar directeur is..
  waarom gaat hij dan de suri niet zelf opleiden, trainen tot beste spelers van het land een nationale ploeg maken opkomen in heel Zuid/Amerika en daarvan kampioen te worden.., het ligt zo voor de hand..

  aan geld hoeft hij niet te vrezen,, het bedrijfsleven staat er achter voor ondersteuning elke week een tour nooi organiseren levert ook veel op ..
  ,maar dat durft hij niet..

  een goede team elke maand ook buiten s m e laten spelen levert al gauw de nodige inkomsten op..

  maar eigen initiatief daar ontbreekt elke suri in het land..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.