Launch vernieuwd bosmonitoringsysteem in Suriname

8
Suriname rekent op ‘boscompensatie’ na goedkeuring milieuverdrag van Parijs
Het bos in Suriname

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in Suriname, zal op donderdag 18 juli 2019 haar vernieuwd bosmonitoringssysteem genaamd Sustainable Forestry Information System Suriname (SFISS) launchen. Dit zal plaatsvinden op de University Guesthouse, Leysweg.

Het SFISS moet de efficiëntie en effectiviteit van bosmonitoring en bosbeheer verhogen. Het vernieuwd online informatiesysteem biedt diverse voordelen waaronder het vergemakkelijken van bosmonitoring werkzaamheden en een verbeterde dienstverlening. Ook kan hiermee verhoogde transparantie en garanderen van de legaliteit van hout gerealiseerd worden.

De officiële launch van SFISS zal worden gedaan door de Minister van Ruimtelijke Ordening, Grond – en Bosbeheer. In de maand mei werd het systeem al geintroduceerd bij meer dan 100 belanghebbenden in de houtsector, tijdens een informatiesessie van de SBB over stopzetten van extensieve houtkap in Suriname.

8 REACTIES

 1. Allemaal toneelwerk, terwijl de binnenlanden leeg geroofd worden.

  En wat @@Pakiraboeriki benoemd is terecht, zijn alleen maar leugens die nooit en nimmer kunnen worden waargemaakt.

  Wanneer je een beetje zelfrespect had, zou je als Staatshoofd jezelf diep moeten schamen voor deze leugens, want dit heeft niets met politiek bedrijven te maken.


  Maak melding

 2. De leiding van de USSR had ook niet door dat hun land ten onder ging.De werk boerderijen en fabrieken stuurden mooie cijfers naar de bazen van het politbureau.Moesten wel anders wachtte hun Siberie.Intussen raakten de winkels in de Sovjet Unie steeds leger.Tot uiteindelijk er niets meer te krijgen waren in de volks winkels.
  De bos monitoring mensen sturen ook mooie cijfers naar de leiding van Sur.Het bos bestand zou nu juist gegroeid zijn naar 94% terwijl de regering voorheen uitging van een procent minder.Dit tot grote schande van de chinezen die bekend staan om alles te vernietigen.Van Berjaja en Musa tot heden zijn de chinezen niet in geslaagd om maar een boom te vellen in Sur.Nog even en Sur.bestaat 100% uit bos.


  Maak melding

 3. Op weg naar Moengo!
  Mijn hart breekt!
  Grote oppervlakte bos is aan het vervagen door houtkap.
  boomstammen liggen dwars door heel het gebied.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.