Eerste asfaltlaag op Nieuwe Highway in Suriname aangebracht

22
Eerste asfaltlaag op Nieuwe Highway in Suriname aangebracht

In het district Para, te plantage Hanover, zijn de asfalteringswerkzaamheden voor aanleg van de Nieuwe Highway van start gegaan. Het gaat om een wegstrekking van 9.6 kilometer, die de 2 grote gebieden zal ontsluiten en met elkaar verbinden. Op 15 juli 2019, werd de eerste asfaltlaag aangebracht.

“We praten absoluut over een Highway, omdat het gaat om 2 x 2 rijstroken, met in het midden een nette scheiding en met de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal worden gesproken over de stroomvoorziening” aldus de Surinaamse minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan.

Volgens OWT&C valt de Nieuwe Highway onder de categorie nationale verbindingsweg. Bij de aanleg van zo een weg is één van de belangrijkste vereisten het gebruiken van Polymeer gemodificeerd asfalt, dat 6 cm dik is. De asfalteringswerkzaamheden worden in fasen afgerond. Het proces is het aanbrengen van de blended sand layer, daarna een gestabiliseerde laag, gevolgd door de base course en hierop komt het asfalt.

De weg zal het karakter hebben van een autosnelweg en zal dus alleen toegankelijk zijn voor snelverkeer. Gemengd verkeer of langzaam verkeer wordt niet toegestaan op een autosnelweg. 

Eerste asfaltlaag op Nieuwe Highway aangebracht

22 REACTIES

 1. @ J Zwartmans
  “Hoe lang gaat dit plakwerk dan mee???”

  Niet zo lang. Standaard issue waar blijft het regenwater!!

  In oktober 2011 ging ik het binnenland in en reed naar Atjoni, De weg naar atjoni was nog niet af en overal werd die opengebroken om afwatering aan te brengen. er waren overal links en rechts van de weg Swampen onstaan omdat het water opsloten weg omdat de weg het blokkeerde.
  Zie nu een enorme vrijwel balk maanlandschap zonder serieuze waterberging lans de weg. en geen afvoeren in de middenberm.
  Het fundament van de weg wordt stevige regen drijfzand want er zal ook geen verticale drainage aangebracht zijn.


  Maak melding

 2. Gewoon een racebaan voor dronken en onverantwoordelijke aso chauffeurs die de verkeersregels niet kennen en weten na te leven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Lets Explore Surinam and make it better,
  Dat is de opdracht voor ieder SURINAMER ongeacht etniciteit of politieke kleur, een Plicht is dat eigenlyk


  Maak melding

 4. Goed dat er een snelweg komt, want de meeste wegen zijn zeer onveilig om te rijden en voor grote afstanden wil je het liefst zo hard kunnen rijden. Voor zulke idee sta ik erachter, maar er moeten meer snelwegen gebouwd worden om auto ongeluk verminderen.


  Maak melding

 5. niet vergeten ook de drempels aanbrengen uit voorzorg….

  afwaterings/rioleringssysteem ontbreekt zoals altijd ….kosten besparing..

  op termijn is men hierdoor veel meer geld kwijt


  Maak melding

 6. Waarom ook geen vluchtstrook aanleggen? Een snelweg aanleggen moet je ook regelmatig onderhouden.Want een snelweg met kuilen wordt levensgevaarlijk.Je kan niet gaan zigzaggen om een kuil te vermijden of stante pede ineens langzamer gaan rijden.


  Maak melding

 7. Wat ik nu zie is een weg in aanleg.
  De ervaringsdeskundige zullen wel gelijk hebben dat het een dun laagje asfalt is, waarbij van alles en nog wat ontbreekt but remember men werkt nog aan de weg.

  En een vluchtstrook langs een onverlichte weg (normaal in Suriname) is vragen om grote problemen.


  Maak melding

 8. 20 jaar geleden was ik weer eens in Suri. Ik ging op bezoek bij familie in de van idsingastraat.
  Ik zag grote kokers langs de straat.

  Mijn neef zei tegen mij kom over twee weken weer terug.
  Dan zal je zien dat de kokers weer verwijderd zijn.
  Ik geloofde hem niet.
  Twee weken later waren de kokers weg.
  Ze waren weer meegenomen.

  Ik dacht, komt het ooit nog goed met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).

  Als ik er nu op terug kijk moet ik tot de conclusie komen dat het niet is veranderd.
  Er worden nog steeds door dit ministerie wegen aangelegd zonder goed afwateringssysteem.
  Innovatie is een vies woord in Suriname.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 9. Wie zijn die ingenieurs die zulks project opstarten. Eerst zorgen voor electriciteitsnet dat een goeie afwateringsysteem en dan de weg aanleggen . Dit lijkt meer op een verkiezingsstunt .


  Maak melding

 10. No spang, ook de door Opa Desi beloofde
  16.666 VOLKSWONINGEN staan er al !

  NEKS NO FOUT !

  PS : Leningenplafond NO DE ,
  STAATSSCHULD loopt in de MILJARDEN !

  Politieke Corruptie en Zware Criminaliteit, dagelijkse bezigheid,
  met zeer hoge kwaliteit ! Exportproducten !


  Maak melding

 11. Niet negative want is een 4 baan weg en geen tegenliggers dus lees beter er is Al met ebs gesproken maar er komt een gesprek over optimale levering en op welke snelweg in europa zie je een fietspad
  En het is geen verkiezings stunt meneer.
  En als je niet goeds kan zeggen hou liever je mond


  Maak melding

 12. die hele weg of hoe je het noemt, is slechts 9.4 km lang, dat staat in mijn achter tuin voor privé gebruik..
  laat mij niet lachen..

  higway


  Maak melding

 13. @@@Batman
  Het is maar 9 km lang. Dus niets byzonders. In tegendeel is het alleen maar gevaarlijker geworden. Zodra je iets harder gaat rijden ben je zo die 9 km voorbij. En verder dan? Snelheid verminderen dan dat je jezelf niet dood gaat rijden. Het is meer een worst voorhouden voor de lokale bevolking om stemmen te winnen. Zal verder geen zoden aan de dijk zetten.


  Maak melding

 14. Je begrijpt dat de uitvoerders geen afgestudeerde ingenieurs zijn maar djoeka’s en het geld is gauw verdiend.

  Er is totaal geen sprake van een uitgewerkte planning, vandaar dat alles door elkaar loopt. In plaats van eerst te zorgen voor afwatering verlichting en veiligheid, zal dit pas gaan gebeuren na completering van de asvalt. En gesprekken zullen na oplevering van de weg plaatsvinden met de stroomleveranciers. Naar mijn gevoel zal er dan ook geen verlichting komen.
  Wat een omgekeerde wereld.


  Maak melding

 15. Djakkie. Ik hoop dat jij afgestudeerd ben alles wat in Suriname wordt gedaan is niet goed ,waar woon jij eigelijk concentreer jouw hier en niet met Suriname want jij woon niet daar ,laat het aan de mensen over die daar wonen hij moeten beoordelen jij niet ,want hier in Nederland is niet alles koek en ei heb jij niet gelezen wat ze nu hier doen met de pensioen van de mensen ,wordt weer ingekort ga door voor vechten want jouw pensioen wordt ook ingekort daar over moet je reageren en niet over Suriname want jij woon daar niet


  Maak melding

 16. Djakkie. Ik hoop dat jij afgestudeerd ben alles wat in Suriname wordt gedaan is niet goed ,waar woon jij eigelijk concentreer jouw hier en niet met Suriname want jij woon niet daar ,hlaat het aan de mensen over die daar wonen hij moeten beoordelen jij niet ,want hier in Nederland is niet alles koek en ei heb jij niet gelezen wat ze nu hier doen met de pensioen van de mensen ,wordt weer ingekort ga door voor vechten want jouw pensioen wordt ook ingekort daar over moet je reageren en niet over Suriname want jij woon daar niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.