Door brand omgekomen kinderen naar laatste rustplaats gebracht

13
Door brand omgekomen kinderen naar laatste rustplaats gebracht
Op de bewuste dag kwamen 5 kinderen om het leven, waarvan vier op Latour 1 op Pontbuiten.

Vandaag, dinsdag 16 juli, vindt de begrafenis plaats van de vier kinderen Teshiro, Jayden,  Jelaini en Trushon van Hetten. Ze kwamen op 2 juli om het leven bij een woningbrand aan de Ellestraat in Latour. De uitvaart vindt plaats op de begraafplaats Hodi Mi Cras Tibi aan de Benjaminstraat in Suriname.

De stoet zal naar Hodi Mi Cras Tibi vertrekken vanaf Ocer. Bij aankomst op de begraafplaats zullen de kisten naar het graf worden begeleid door de dragers. De dominee voert daar nog het laatste troost woord. De begrafenisceremonie eindigt met het dichtmetselen van de grafkelder.

Op dezelfde dag woedde er nog een brand waarbij een peuter van Pontbuiten om het leven kwam. Die is zaterdag naar zijn laatste rustplaats gedragen.

De Surinaamse regering heeft de volledige kosten horende bij de begrafenis, voor haar rekening genomen. Gisteravond was er ook een singi neti in Ocer waar afscheid kon worden genomen. Daarvan zijn deze beelden beschikbaar:

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/2343984798984379/

13 REACTIES

 1. De schrijver heeft hoop ka geschreven. Hodi mi kras tibi is aan de dr Sophie Redmondtstraat en niet Benjaminstraat.
  Ik hoop dat de ouders hun straf krijgen. Laat geen kleine kinderen alleen thuis. Idioten

  Veel te kort op deze wereld. Rusten jullie in Vrede. God zag zijn mooie bloemen in zijn tuin en wilde dat ze mooi bleven bloeien, daarom heeft hij jullie naar huis gehaald


  Maak melding

 2. Triest en nog eens Triest kinderen worden met regelmaat alleen thuis of in de auto achtergelaten. Wat gaat men hieruit leren nu, geen moer


  Maak melding

 3. Heel erg triest, maar nog triester, dat het een politiek tintje moet hebben, daar de stoet vanuit Ocer ofwel de berm vertrok naar de laatste rustplaats, terwijl een dag eerder afscheid genomen kon worden ook in de Ocer, daarbij word het het hele gebeuren betaald door deze paarse club, deze tragedies komen deze paarse boevenbende goed uit, zo net voor de verkiezingen, het leed wat deze zelfde bende in Suriname heeft aangericht met de december moorden en de moorden in Moiwana, is niet te vergelijken met dit gebeuren, maar honderd keer erger, stelletje huichelaars.


  Maak melding

 4. Verschrikkelijk dit.
  Hoe erg het ook is..het mag de ouders aangerekend worden..je laat geen kinderen van 2 TM 5jaar alleen thuis.
  Als er brand uitbreekt kunnen ze nergens heen met die dievenijzers.
  En zeker zulke kleine kinderen niet.
  Verschrikkelijk gewoon.


  Maak melding

 5. Deze ouders moeten zichzelve in brand steken om te voelen hoeveel pyn deze kansloze wanhopige kindertjes gevoeld hebben wanhopig schreeuwend n rennend zoeken nr hun moeder. En nu schaamteloos n gevoelloos verhaaltjes verzinnen om ht goed te praten dan ben je toch geen mens!!! Gaat deze mevrouw haar zielerust krygen wanr ze in ht huis welke ze vn de overheid krygt aln gaat wonen zonder die vrolyke kleintjes om haar heen? Vreselyk verschrikkelyk wat er gebeurd is.
  Iemand zei god hft ze teruggehaald nr huis.myn vraag aan deze persoon is : verheerlykt god zich wanr hy op zo’n wrede manier hulpeloze kinderen terughaalt nr huis? Kan god de mensen die hy terughaalt gewoon niet pynloos laten inslapen? Wrom altyd op n tragisch n wrede manier die meer lykt op marteling tot de dood volgt? Hft god zich ook verheerlykt toen hy de 12 mensen te boskamp terugriep op zo’n tragische wyze? IK BEN OP ZOEK NAAR EEN ZINNIGE ANTWOORD OP AL DEZE VRAGEN ZONDER NONSENSE UIT TE KRAAIEN EN LANGABERE VERHALEN TE KOMEN VERTELLEN.


  Maak melding

 6. Wat een gevoelloze reacties hier zeg. Nooit unu kan reageer trafassi. Ik schaam me soms zo erg voor mijn volk. Wie zonder zonde zit werp dan de eerste steen.


  Maak melding

 7. De Surinaamse regering is mede verantwoordelijk voor dit leed, geen degelijke woningen, geen banen, wel veel dieven ,waardoor je van je huis een vesting moet maken, waardoor je bij brand ook niet meer naar buiten kan. Al deze sari’s komen door een heel slecht economisch beleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.