Corona Band boos op De West vanwege onjuist bericht over voorzanger op intensive care

22
Lid van Corona Band op Schiphol aangehouden na terugkomst uit Suriname
Foto - gedeeld via social media

De Corona Band is niet te spreken over een bericht van het Surinaamse Dagblad De West. Die beweerde afgelopen week dat de onlangs op Schiphol aangehouden voorzanger van de band Wendel Bendt (Haroen) op de intensive care (IC) afdeling van het ziekenhuis zou liggen. Volgens het bericht in De West zou hij cocaïne bolletjes hebben geslikt en één daarvan zou geknapt zijn. Pertinent niet waar zegt de band in een boze brief gisteren aan De West.

“Middels deze informeren wij u dat de heer Wendel Bendt (Haroen) gezond en wel is en zich niet bevindt op de IC en de afgelopen week zich ook daar niet heeft bevonden. Wij verzoeken u hierbij beleefd, doch dringend om u op een professionele manier van uw taak te kwijten en op zijn minst deze brief en/of een rectificatie te publiceren, na gedegen brononderzoek” schrijft de band op maandag 15 juli in een brief aan de krant.

Vorige week werd bekend dat Bendt was aangehouden op Schiphol, toen de band terugkeerde uit Suriname na een succesvolle Keti Koti tour. De band bevestigde de aanhouding en gaf aan deze zware klap te verwerken, maar ging verder niet in op details.

Het gewraakte bericht in De West van afgelopen donderdag:

22 REACTIES

 1. Boos? En op de WEST? Wees liever boos op je collega HAROEN. Die maakt door hebzucht jullie te schande. Weet je hoeveel ellende en verdriet dit spul in gezinnen, families en andere groepen heeft veroorzaakt. En daar werkt dit ‘gajes van de straat en tuig van de richel’ aan mee, blijkt nu.


  Maak melding

 2. Geen bolletjes geslikt???Maar de waarheid van zijn arrestatie wordt dood gezwegen. Gewoon open kaart spelen want wij komen er toch gauw achter.De wereld is klein en mensen praten. Dit zal toch tot de bodem uitgezocht worden door nieuwsgierigen. Dus de leden van de band mogen nu best uit de kast komen, hoe het precies in elkaar zit.


  Maak melding

 3. Openheid van zaken geven, houd alle speculaties op een afstand, dus de woordvoerder van deze muziekgroep heeft werk aan de winkel tenminste als je genoeg deskundigheid in huis heb

  Succes


  Maak melding

 4. Maar hij is wel gepakt voor drugssmokkel? Want daar gaat het toch over.

  Dom bericht om de aandacht af te leiden.

  Als je geschoren wordt, blijf je stil zitten…..


  Maak melding

 5. ““Middels deze informeren wij u dat de heer Wendel Bendt (Haroen) gezond en wel is en zich niet bevindt op de IC en de afgelopen week zich ook daar niet heeft bevonden”

  Hij bevindt zich namelijk in celblok 35H


  Maak melding

 6. Nou er is een foto verschenen zonder verder te informeren plaatst je de foto in de krant…no toch als krant moet je grondig onderzoeken en die heer op die foto leek helemaal niet op Haroen…echt niet


  Maak melding

 7. Zal wel zeker fake news zijn. Op Schiphol wordt niemand zonder reden aangehouden. Waarom is alleen de betreffende persoon aangehouden??


  Maak melding

 8. Dat hij is aangehouden, lijkt wel juist te zijn. Maar warom? Dat gaat hem alleen aan.
  Waarom wil iedereen toch het naadje van de kous weten? Vast niet omdat men zo begaan is met het lot van de heer Bendt maar uit pure sensatiezucht.


  Maak melding

 9. Deze verklaring van de band verdient een brevet van amateurisme. Dat hij aangehouden is , is een feit. Ga nou de krant niet aanvallen , maar zeg eens maar gewoon waarvoor hij aangehouden is. Is het iets onrechtmatig , dan neem je als band er afstand van. Op deze manier laat men echter een sluier van wazigheid over de overige bandleden hangen.


  Maak melding

 10. De band heeft nooit ontkend dat hun voorzanger is aangehouden.

  Volgens mij hebben ze een ” juridisch correcte” reactie verspreid na de aanhouding:

  “Wij zijn goed aangekomen en nogmaals Grantangi voor de succesvolle Keti Koti tour. Wij proberen zo goed en zo kwaad mogelijk de draad weer op te pakken. Gaat niet zoals gewoonlijk, aangezien wij bezig zijn een zware klap te verwerken. Een van onze bandleden, Haroen, is aangehouden op Schiphol. De reden is nog niet bekend; er zijn echter vermoedens. Maar zolang er geen officiële tenlastelegging van Justitie bekend is, doen wij als overige bandleden er verstandig aan, om voorlopig niet mee te doen aan speculaties en als 1 man achter Haroen te blijven staan” aldus de band zojuist in een verklaring”

  Waar zij tegen ageren is het bericht dat Haroen op de IC ligt cq zou hebben gelegen.
  Als dat bericht van “de West” onjuist is dan lijkt het me goed dat ze dit kenbaar maken.
  Volgens mij is dat niet verkeerd, noch nepnieuws.


  Maak melding

 11. Hij is aangehouden op verzoek van zijn 34 kinderen die hij in su verwekt heeft waarvan er een aantal nu in de gevangenis zit wegens diefstal van auto-onderdelen en de rest graag wil weten of hij echt hun pappa is


  Maak melding

 12. Simpel foutje.
  Bolletjes slikker worden vaak naar een ziekenhuis gebracht in afwachting dat ze er uitkomen.
  Iemand heeft aan De West doorgegeven dar hij `onder permanente bewaking` in het ziekenhuis lig.
  De journalist begreep het verkeerd en dacht aand e IC ipv permanente politie bewaking.
  Dat zou overigens ook op de IC kunnen zijn.
  .
  Beetje dom en kinderlijk dat ze De West hierop zo hard aanvallen. Ze laten De West vallen omdat die een kleine vergissing maakt maar zijn solidair aan hun collega die een grote, onacceptabele fout maakt.
  .
  Kinderlijk odat ze zich gelijk beledigd voelen met het bericht, kinderlijk omdat ze hoofdzaken (drugscriminaliteit) negeren en emotioneel onvolwassen de bijzaken (wel niet IC) opblazen tot absurde proporties. Duidelijk een serieus weeffoutje in hun sociale vaardigheden. Calimero-gedrag.


  Maak melding

 13. Haroen ligt wel in het ziekenhuis. De organisatie is de Grote Leugenaar en niet de West.

  De meeste leden van deze muziekformaties zijn Drugscouriers.

  Ze willen zo snel mogelijk rijk worden. Het is sommige van ze gelukt om kapitale huizen in Suriname neer te zetten.


  Maak melding

 14. Klaas de Groot 16 juli 2019 at 20:08
  Simpel foutje.
  Bolletjes slikker worden vaak naar een ziekenhuis gebracht in afwachting dat ze er uitkomen.”

  @ Klaas de Groot,
  Foute aanname en berichtgeving!!
  In de Ziekenhuizen heeft men wel iets anders te doen.

  Bolletjesslikker worden op Schiphol gelaxeerd; er is een keurig systeem om de bolletjes op te vangen en schoon te wassen. Daarna wordt de bolletjes opgesneden en gewogen door de Marechaussee die zo precies kunnen aangeven hoeveel gram de smokkelaar in zijn lijf had.
  Het aantal grammen is voor de rechter van belang bij het bepalen van de strafmaat!!

  Bolletjesslikker worden alleen naar het zkh gebracht als door een “gebarsten bolletje in het lichaam van de slikker levensgevaar dreigt. Dan wordt er chirurgisch ingegrepen om de bolletjes te verwijderen.
  En raar maar waar, vanwege de privacywet krijgt noch het OM noch de rechter te horen hoe groot de buit is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.