Singi neti omgekomen kinderen woningbrand Latour vanavond in OCER

23
Zeker vier kinderen om het leven gekomen na woningbrand in Suriname

De singi neti van de vier jonge kinderen, die op 2 juli bij een woningbrand aan aan de Ellestraat in Latour om het leven zijn gekomen, wordt vanavond gehouden in de thuishaven van de NDP aan de Benjaminstraat in Suriname. De uitvaart vindt dinsdag plaats op de begraafplaats Hodi Mi Kras Tibi aan de dokter Sophie Redmondstraat.

De kinderen kwamen om tijdens de brand nadat zij vastzaten in de woning en niemand hun kon bevrijdden. Op de zelfde dag vroeg in de ochtend is er ook een peuter overleden bij een woningbrand te Pont Buiten. Hij is afgelopen zaterdag begraven.

De gemeenschap is enorm aangeslagen doordat binnen enkele uren vijf jonge kinderen zijn omgekomen door brand. De regering heeft de volledige kosten horende bij de begrafenissen, voor haar rekening genomen. Diverse personen en instanties hebben inzamelacties op touw gezet om de getroffen families te ondersteunen met het nodige.

Singi Neti is de avond voor de begrafenis. Iedereen komt bij elkaar en gaat zingen en mooie herinneringen ophalen. De singi neti wordt gehouden om dankbaarheid te tonen aan de Schepper, maar is ook bedoeld om nabestaanden te troosten en de overledene zingend en biddend te begeleiden naar de volgende bestemming.

23 REACTIES

 1. Waarom in OCER ?

  Waarom niet op het plein zodat het voor iedereen ongeacht politiek kleur toegankelijk is ?!?

  NDP maakt misbruik van de situatie!
  Stelletje misbaksels !


  Maak melding

 2. Latour heeft ook een mooie locatie; het jongeren centrum STIBULA.
  Vraag me af waarom het niet daar gehouden wordt. Veel makkelijker voor al de aangeslagen mensen
  uit de buurt bereikbaar.

  NDP bedrijft “politiek” met het leed van de mensen.
  Schande!!


  Maak melding

 3. De 12omgekomen drenkelingen naby boskamp waren indianen maar ook mensen n hun heengaan was ook wreed n verschrikkelyk.zou deze regering dit wel doen wanr er geen verkiezingen zouden naderen binnenkort??? En ja wrom in ocer? K byv bn ook ingenomen mt ht wrede gebeurtenis n wil ook myn medeleven gaan betuigen meer k weiger om myn schone handen n voeten te gaan besmeuren onder die paarse criminele waar er aln maar huichelaars boeven n dieven byelkaar komen. Deze paarse ratten maken gebruik vn alle middelen gelegenheid n gebeurtenissen om verkiezingswinst binnen te halen. Smerige smeerlappen die altyd smerig zullen blyven.


  Maak melding

 4. Politiek bedryven mt ht op verschrikkele n wrede wyze heengaan vn kinderen.er bestaat geen etische code meer mensen zyn verlaagd tot dieren.


  Maak melding

 5. HET IS TOCH VERSCHRIKKELIJK : DEZE REGERING/NDP GAAT OVER LIJKEN OM POLITIEKE PROPAGANDA TE MAKEN…..TE DOORZICHTIG EN SCHAAMTELOOS !


  Maak melding

 6. Toon verdomme enig respect voor de kinderen en nabestaanden. Hou even op met die politieke stronterij. Over het hoofd van deze kinderen jullie koulo gelul over politiek. Stelletje ongevoelige honden met altijd jullie kanker politiek gelul. Kunnen jullie niet eens wachten met je koulo commentaar tot de kinderen gegraven zijn met je gelul. Fuck you ongevoelige honden hier met jullie ka opmerkingen.


  Maak melding

 7. Het partijcentrum, ocer, is altijd opengesteld voor dit soort activiteiten. Ik benadruk dat dit niets te maken heeft met de NDP. Op aanvraag van de familie is het centrum met alle faciliteiten geheel gratis opengesteld. De nabestaanden verwachten heel veel mensen en zijn van oordeel dat ze een grote zaal nodig hebben. Overigens is dit niet de eerste keer dat zulks geschiedt. Ook families die niets van doen willen hebben met de NDP zijn in het verleden gefaciliteerd voor diverse activiteiten, zoals feesten, huwelijken, educatieve activiteiten en dergelijke. Waar al die ongegronde beschuldigingen op slaan, weet Joost!


  Maak melding

 8. Dat gedonder over politiek moet een keer afgelopen zijn respect tonen voor de kinderen die overleden zijn en de familie alltijd het gezeik over paars hebben jullie niks beters tedoen deze regering bekostigd groot gedeelte alles en dat vindt ik heel goed en als een andere regering aan de macht was zouden ze dat ook doen en dat moet geen probleem zijn stelletjes dome ezels
  die negatief bezig zijn


  Maak melding

 9. Het staat volgens mij een ieder vrij om een eigen mening en denkwijze op na te houden en die hier te plaatsen.

  De reactie van Afiba is volgens de meest respectloze, maar ook hij heeft het recht om op zijn niveau zijn mening te uiten.


  Maak melding

 10. Surinamers moeten er niet naar toe gaan. Dit is misbruik maken van het leed van een anderen.

  Gewoon schande maar van een vervloekte moordenaar, drugscrimineel, couppleger, Moiwana 86 moorden, verantwoordelijk voor de moord op inheemse mannen, verantwoordelijk dat de rechtsstaat Suriname een machtsstaat is geworden onder zijn leiding, mensen monddood, angstig, heel erg verarmd, heel grote ellende, drugsdoorvoerland, mensensmokkel, enz.

  Wie er naar toe wil gaan en zich wil laten mee sleuren moet maar goed naar zijn/haar normen en waarden, respect, goed fatsoen, gedisciplineerd is persoonlijkheid kijken.

  Zo iets doet geen enkele politieke partij om misbruik van het leed en verdriet van deze ouder/s te maken.

  Boen Sari (His)Tory

  Surinamers wees waakzaam en laat u niet misbruiken en misleiden door de zeer stokoude, gebochelde, dikke buik boze en gevaarlijke boze wolf met gele en verrotte hoektanden die loenzend uit zijn ooghoeken kijkt. Zie ook de criminelen die hem omringen. Kijk goed naar ze en weet met wie u te doen heeft. Al deze mensen zijn misdadigers die er zorg voor dragen dat u in heel grote armoede en heel grote ellende leeft. Zij houden het misdadig systeem in stand en maken van iedere situatie misbruik om hun voordeel mee te doen, voor hun enige eigen belang.

  U bent gewaarschuwd.

  Time For Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. NDP en aanhang hebben geen respect voor de samenleving en voor de ongevallen.

  OCER is een partijcentrum en is niet onpartijdig.

  De NDP maakt misbruik van deze noodlottige ongevallen. En probeert op deze wijze de maatschappij en andere politieke partijen te manipuleren door naar het partijcentrum van de NDP te lokken om zogenaamd gezamenlijk het leed te delen.

  Bouterse wilt op deze misselijke hypocriete manier tonen dat hij zorgt voor eenheid.

  Boycot OCER en de NDP !

  Sterkte aan de nabestaanden.

  R.I.P.


  Maak melding

 12. De belastingbetalers bekostigen de begrafenis van deze onschuldig omgekomen kinderen. Alleen de overheid begeleidt het in goede banen.
  Over de plek waar het gehouden wordt ,zal er altijd kritiek gehouden.
  Krijgen we een paarse begrafenis? Volgende keer een oranje begrafenis enz.
  Het nationaal symbool ,zou centraal moeten zijn?Masra kauw ,Masra sabana
  Sterkte aan de familie en de gehele Surinaamse gemeenschap.


  Maak melding

 13. @ Bert van Marwijk

  Daar heb je gelijk in, maar helaas lezen ook kinderen van 10 / 12 jaar ook deze site waaronder mijn klein zoon. Af en toe wordt ik ook op mijn vinger getikt door hem, en daar schaam ik me heel diep voor. Ik denk dat ik maar een nick name ga zoeken en gebruiken om enigszins anoniem te zijn voor hem. 1 Ding weet ik zeker, DDB maakt gebruikt van de leed van een ander, hiermee wil hij de dommen onder ons paaien om op NDP te gaan stemmen ! En dat gaat zeker ook gebeuren in mei volgend jaar, zo dom zijn ze. 1 Avond eten en drinken in OCER, 5 jaar ellende is het gevolg mijn zegen hebben ze.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, SAKA SAKA, ABOMA, YU A NO LIBISMA, YU NA DIDIBRI SATAN YU.SATAN SANG É SERI KROSI. PLEEFIGUUR…..🐴🐴🐴🐲🦂🦂🦂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.