In Suriname geboren Sitalsing wordt eerste allochtone chef in top Nationale Politie NL

39
In Suriname geboren Sitalsing wordt eerste allochtone chef in top Nationale Politie
Archieffoto uit 2010 - Martin Sitalsing

De 57-jarige Martin Sitalsing wordt hoogst waarschijnlijk de nieuwe baas van de politie in Midden-Nederland. Dat bevestigen bronnen rond de Utrechtse politie. Als dat zo is dan wordt de in Suriname geboren Sitalsing binnen de Nationale Politie de eerste eenheidschef van allochtone afkomst in Nederland.

Martin Stanley Reza Sitalsing (Paramaribo, 11 januari 1962) is een Nederlands voormalig politiefunctionaris van Surinaamse afkomst. In 1970 kwam het gezin met vier kinderen tijdelijk vanuit Paramaribo naar Nederland, maar ze zouden uiteindelijk niet meer terugkeren. Tijdens zijn middelbareschooltijd woonde hij in Zaandam.

Na het atheneum ging hij werken op een accountantskantoor. Hij wilde eigenlijk liever bij de politie maar daar waren zijn ouders op tegen. Nadat in 1984 zijn moeder was overleden maakte hij alsnog die overstap. Tussen 1984 en 2012 maakte hij carrière bij de politie.

In 2012 vertrok hij na 27 jaar bij de politie, omdat hij te horen kreeg dat hij niet behoorde tot de top-11 van agenten die leiding zouden gaan geven aan de elf eenheden van de nieuwe, gereorganiseerde politieorganisatie. Bij zijn vertrek was hij korpschef in de regio Twente.

Nu zal de korpsleiding van de Nationale Politie hem alsnog benoemen tot ‘eenheidschef’ meldt het Algemeen Dagblad.

39 REACTIES

 1. The right man on the right place. De korpsleiding Midden Nederland is voornemens de juiste beslissing te nemen. Proficiat Martin Sitalsing.


  Maak melding

 2. Natuurlijk kan ook ik niet achterblijven km der integere man te feliciteren met zijn benoeming en hopelijk ruimt hij de schorriemorrie binnen het politieapparaat snel op. Hij is de crimefighter bij uitstek en laat niet met zich sollen. Een man ook die geen blad voor de mond neemt !


  Maak melding

 3. Jay
  15 juli 2019 at 00:18

  Als hij daar maar niet gezet is als een excuus-allochtoon.

  =================================

  HELEMAAL MEE EENS ! Na de schandaal is de politiekorps al haar geloofwaardigheid kwijtgeraakt dus zochten ze iemand om een goede sier te maken. Destijd is meneer Sitalsingh vertrokken omdat hij niet verder kon groeien bij het korps. Men zag hem niet zitten. Nu zoveel jaar later zouden de kaarten anders liggen. Wie houd wie voor de gek. Sitalsingh is idd een excuus allochtoon.


  Maak melding

 4. @ John: van john zou ik zeggen : zo een mistake had ik niet van jou verwacht “beloont” ipv “beloond”.
  Neem het niet te zwaar op, jouw postings zijn altijd lezenswaardig !!
  De surinaamse ambtenaar zou zeggen: a-no-mie doe ing, na a-computer doe ing-so !! Ze hebben nooit
  gehoord van de input geeft de outpunt !!Het is altijd de computer die de fout heeft gemaakt!! Ook bij CBB
  is dat het geval !! Heb een bewijs in handen !! De ambtenaar van CBB was niet tot andere gedachten te brengen !!!,ondanks overlegging van een oud geboorteuittreksel met de juiste schrijfwijze van de naam !!!


  Maak melding

 5. Anjoemara
  15 juli 2019 at 10:53

  @ Koos. Je bent goedgekeurd om onder een stervende ezel te hangen. Positie midden-achter

  =============================

  Denk je nu werkelijk dat 1 allochtoon in de politietop het verschil gaat maken ? Zolang vastgeroeste blanke 50 plussers de dienst uitmaken gaat er niks gebeuren. Vele allochtone politieagenten beeindigen hun carriere bij de politie omdat de cultuur door en door verrot is. Niet alleen bij de politie maar ook bij de brandweer. Alleen een juiste afspiegeling van de maatschappij in de top gaat verrandering te weeg brengen. Ik trek niet zo snel de racisme troefkaart maar in dit geval heb ik het onder mijn ogen zien gebeuren.


  Maak melding

 6. aan zynn integriteit tweifel ik niet,maar dat dit de nieuws bladen haalt begryp ik als koninkryk der nederlanden zou ik me diep schamen dat zo als zy dat noemen een alochtoon deze baan mag vervullen komt wel 25 jr telaat ,de man is duidelyk als mens gekleineerdt en daarna is de positie toegekend gefeliciteerd menr het is u gegund, maar persoonlyk hadt ik bedankt voor de aanstelling. enig eigenwaarde zou op z,n plek zyn
  De wereld is nu een carosel met een dubbele moraal geworden


  Maak melding

 7. Hij is in Suriname geboren, ze gaan hem nooit 100% vertrouwen. Blijft altijd een buitenstaander. Zelfs een echte kaas-Suri vertrouwen ze niet 100%, ze doen alsof. Dan moet je die stomme grappen blijven accepteren van ze, ken je plaats in die samenleving. Al heb je veel kennis, geld en kunde, den no lobi yu! saphed shaitaan


  Maak melding

 8. Sorry hij heeft niets te zeggen,zijn collega’s gaan hem goed volgen en bij een fout is hij weer op straat.
  In Drenthe had hij dit reeds onder vonden.
  Als ik hem was zou ik blijven waar ik ben,want hij gaat geen rust krijgen.
  Ze schrijven niet een Nederlander wordt chef maar een allochtoon!


  Maak melding

 9. Als die bakra in Suriname, Indonesië en andere plaatsen bevolkingsgroepen van elkaar heeft weten af te zonderen, weten onderdrukken, tegen elkaar opstoken en heeft lopen indoctrineren en bekeren tot hun vals geloof, denk je dan dat ze een buitenstaander in hun eigen land de les voor gaan laten lezen, vooral eentje met een kleur…
  un saphed shaitaanon par bharosa mat karo


  Maak melding

 10. Als ik dit soort berichten leest, Allochtoon krijgt een top baan, ben ik aan de ene kant blij, maar weet ik dat zaken vroeg of laat als een boemerang gaat werken.

  Gefeliciteerd, maar het blijft oppassen geblazen. De witte mannen zullen die positie ook willen hebben en ervoor gaan, dus Sitalsingh mag zijn borst wel flink na maken. Hopelijk dat als hij nattigheid voelt op tijd een carrière switch maakt. Er is een verziekte cultuur bij de nationale politie en de allochtone politiemannen en politievrouwen hebben het niet gemakkelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Als ik dit soort berichten lees, Allochtoon krijgt een top baan, ben ik aan de ene kant blij, maar weet ik dat zaken vroeg of laat als een boemerang gaat werken.

  De witte mannen zullen die positie ook willen hebben en ervoor gaan, dus Sitalsingh mag zijn borst wel flink nat maken.


  Maak melding

 12. Wie weet nog het geval van dr Boejarat een van de allerbeste chirurgen in Nederland due vanwege zijn geniale operatie techniek door veel van zijn collega’s , uitsluitend blank, dusdanig werd tegengewerkt dat hij gevlucht is. Dus de negatieve opmerkingen mbt Martin Sitalsingh begrijp ik ! Een blanke zal het nooit kunnen uitstaan dat hij naar een kleurling luisteren moet.


  Maak melding

 13. Gefeliciteerd…. maar ze gaan je gebruiken. Deze witte hollanders willen nooit een allochtoon of beter gezegd een zwart/ bruin mens als leidinggevende. Blijf waar je bent ze gaan je het leven zuur maken. Heb ik vaak zien gebeuren. Denk goed na want ze willen alleen een billen likker die op alles ja en amen zegt. Ze hebben zoveel kritiek gehad over discriminatie in het politie korps, dus nemen ze nu een zwart/ bruine om een show te geven van lijk wij discrimineren niet. Pad op voor die witte slangen. Succes verder in je loopbaan.


  Maak melding

 14. Geen grapjes maken hoor die bakra weet ook heel zware black magic te gebruiken. Niet denken zij doen niks. Zij doen heel zwaar juist wanneer jij niet denken.


  Maak melding

 15. het is het zelfde release als in surbo,, de lijder benoemd en ontslaat wanneer het hem goed komt..
  of z.a. iemand gezegd heeft, ..,,, je wordt gebruikt als toilet papier en daarna doorgespoeld..,,,,
  het zal hier niet veel hel anders gebeuren..


  Maak melding

 16. Al die zeikerds weer!! Niemand iets gunnen, jaloezie, afgunst,…., typisch Surinaams!!! Zelf niks bereiken en anderen niets gunnen… Als jullie niks zinnigs te zeggen hebben, doe het dan niet!! Proberen jullie maar zo ver te komen.


  Maak melding

 17. Als hij wordt benoemd zal het voor hem mooi zijn.
  Op deze wijze, weggaan en teruggevraagd worden is mooier dan “er in rollen”.
  Voor sommigen is het mooier omdat hij van Surinaamse komaf is. Het is leuk, maar niet meer dan dat.
  Ik weet niet of hij een broer van Sheila Sitalsing is, maar zij is top.
  De laatste tijd kom ik haar naam wel steeds minder vaak tegen.
  Jammer.


  Maak melding

 18. Hi Jiyani,
  Tx. We zijn het ook wat Sheila betreft eens. Er verschijnt wel eens , te weinig helaas, een artikel van haar hand in Effect (een tijdschrift van de VEB).


  Maak melding

 19. Bakra dit bakra dat witmang zo…. Het is ook nooit goed. Neemt een surinamer voor het eerst een hoge positie in. Zijn jullie niet trots maar racistisch naar hollanders toe. Jullie zullen niks bereiken in het leven. Blijf maar hangen in het verleden. De wereld is verder gegaan zonder jullie!


  Maak melding

 20. Sheila Sitalsingh noemt zichzelf een boeroe. Dan zal haar neef dus ook wel Nederlands bloed hebben.
  Het praten over ras is in Nederland eigenlijk een ongewenste zaak. Het zaait alleen maar verdeeldheid. In principe is iedereen voor de wet gelijk en moet als zodanig behandeld en gerespecteerd worden. Daar staat de verplichting tegenover je aan te passen aan de geldende normen en waarden en als het even kan bij te dragen aan de samenleving,

  Mensen die gefixeerd zijn op afkomst en zich vanwege hun etniciteit willen isoleren van de samenleving middels aparte scholen en dergelijke, geen omgang wensen met mensen met een andere etniciteit of geloof en hun kinderen verbieden om te gaan met mensen met een ander geloof of met een andere etnische achtergrond zijn de verliezers van de toekomst. Zij blijven opgesloten in een zelf gecreëerde gevangenis en zullen nooit gelukkig zijn. Ze zien namelijk alleen maar vijanden en bedreigingen.
  Doe dat maar in Suriname als je zo bekrompen bent, maar als je in Nederland woont en je wilt dat je kinderen een toekomst hebben, laat ze vrij en vraag jezelf af waarom je daar eigenlijk bent gaan wonen.


  Maak melding

 21. Als hij naar die kabranetie was geweest dan hadden zijn voorouders hem zeker ingefluisterd dat hij die baan
  niet zou moeten accepteren.
  Jammer😂


  Maak melding

 22. Off topic

  De familie Sitalsingh is zo gemixt als maar zijn kan.
  Sheila is getrouwd met een donkere man, Martin met een hollandse vrouw.
  Wie, vooral de hindustanen, daar moeite mee heeft, heeft het vooral moeilijk met zichzelf.
  Hindustanen geef ik het advies om er achter te komen hoe de indiase bevolking is ontstaan.
  In elk geval is de indiase bevolking een mix van mensen uit diverse landen.

  @Hans van den Broek,

  Indien ik mijn kinderen op een hinduschool had kunnen plaatsen, dan had ik dat zeker gedaan. Maar alleen op de basisschool, vanaf de middelbare school niet meer.
  De hinduscholen zijn ook voor niet hindu kinderen toegangkelijk. In Amsterdam bijv. zitten er zelfs hollandse kinderen op een hinduschool. Het onderwijs op de meeste hinduscholen staat op hoog niveau en er wordt niet alleen maar aandacht besteed aan de hindustaanse cultuur en het hinduïsme. Aan andere culturen en religiën wordt ook tijd besteed.

  Wel is pas geleden de Algemene basis hinduschool in Den Haag in opspraak gekomen.
  Het zijn de leraren zelf die aan de bel hebben getrokken over het schrikbewind op deze school.
  Deze school kan zelfs gesloten worden en heeft de aandacht van de inspectie en van de desbetreffende minister. Niet mooi, maar als de leraren zelf hiermee naar buiten zijn gekomen dan is er wel degelijk iets aan de hand.


  Maak melding

 23. @Pico,

  Ik ben eerst gaan opzoeken waar de VEB voor staat. Nu ik dat weet, begrijp ik je belangstelling helemaal. Met jou zullen ook anderen het jammer vinden dat zij minder artikelen plaatst voor dat tijdschrift. Haar schrijfwijze spreekt mij aan. Bij DWDD vond ik haar ook goed.


  Maak melding

 24. ik zeg altijd, als je het niet eens bent met de benoeming van deze meneer, pak je onderbroek en donder op uit Holland.. ga terug naar je roots of waar je vandaan komt blijf niet lullen over het negatieve..
  dit is zeer positief wat de wit man heeft neergezet..
  de Nederlander heeft geen tijd voor disco..

  Ik ben persoonlijk heel blij voor die meneer , dit is een goed voorbeeld voor het nageslacht o. a. mijn kinderen.. ik ben ook blij dat het een hindoestaan is..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.