Drukte op Schiphol treft ook reizigers naar Suriname

19
Drukte op Schiphol treft ook reizigers naar Suriname

De vorige week door Schiphol aangekondigde topdrukte op de luchthaven treft ook reizigers die naar Suriname vliegen. Dat hebben diverse personen afgelopen week ervaren. Waterkant sprak zaterdag een reiziger die samen met haar moeder naar Suriname zou vertrekken, maar door de drukte de vlucht niet heeft gehaald.

“We waren iets voor 08.00u op Schiphol voor de KLM vlucht die uiteindelijk om 11.56u vertrok. Op tijd om te vertrekken zou je denken, maar helaas had dit niet zo mogen zijn van wege de extra lange rijen en ongeregelde processen” zegt de vrouw tegen onze redactie.

Een paar maanden geleden adviseerden luchtvaartmaatschappijen al om deze zomer vier uur voor het vertrek van een vlucht aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege lange wachtrijen bij de paspoortcontrole. “Wij hebben een KLM manager gesproken die aangeeft dat het verstandig is om voor deze vlucht rond 6:30u/7.00u al aanwezig te zijn ivm met de drukte. Dus zeker vijf uur van te voren!”

Wat de vrouw nog het meest stoort is de onvriendelijke behandeling door KLM personeel. “De KLM waar wij mee zouden vliegen heeft ons onvriendelijk te woord gestaan en heeft ons diep teleurgesteld” aldus de reiziger.

De drukte op Schiphol heeft met name betrekking op verre bestemmingen. Schiphol zet extra personeel in tijdens de vakantiedrukte, maar de bottleneck ligt bij de Marechaussee die de paspoortcontroles verricht. Deze is nog altijd niet op de gewenste sterkte; van de ruim 200 man extra personeel zitten ze nu ongeveer op tweederde” schreef Het Parool vorige week.

De vrouw en haar moeder gaan zondag een nieuwe poging wagen om te vliegen naar Suriname. En dit keer zullen ze niet anders kunnen dan vijf uur van te voren aanwezig te zijn.

19 REACTIES

 1. Doorgaans gaat het vlotter : maar door de vakantie periode in Nederland, gaat het wat stroever.
  Reizen binnen E U kan men tegenwoordig elders opstappen, b v Rotterdam Airport Maastricht
  en Brussel. Dit ontlast Schiphol enigzins, uit ervaring weet ik dat Surinamers op het laatste moment komen opdagen. Deze mw: zegt het zelf dat ze voor 8 achten aanwezig was, terwijl het advies 0.600 en 0.700 uur was ! Na wan gwenti dati wan Srananman/ vrouw no é spang nanga a teng !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Als je normaal op tijd komt en instructies volgt mis je de vlucht niet. Maar het zijn natuurlijk weer Suri’s die de problemen zelf zoeken.


  Maak melding

 3. Veel passagiers zijn er niet van op de hoogte dat zij 4 uur van te voren aanwezig moeten zijn. Veel mensen die van ver komen, zijn reeds 6 uur voor vertrek aanwezig, rekening houden met het verkeer op de weg. Het moet je eerst overkomen eer je zelf gaat denken, dat dit ander had gekund.Sommige passagiers nemen meerdere koffers mee dan toegestaan is en dan denken dat iemand hun gaat helpen met hun vracht. Kan mij niet voorstellen dat de KLM érs onbeleefd zijn. Zij zijn het visitekaartje van het bedrijf, dus kan en mag je altijd een klacht indienen.


  Maak melding

 4. @ Wendy

  Ik vlieg al een aantal jaren met de KLM nooit iets negatiefs meegemaakt, dus als iemand vindt dat het zo is, dan is dat zijn / haar ervaring !!!! Wendy trouwens het artikel gaat om het laat komen en niet om het gedrag van het personeel van KLM. ( het douane personeel heeft het druk op Schiphol vanwege vakantie van een deel van hun personeel )

  @ Boeboe bit Sjori

  Het is niet waar wat je schrijft, bij het boeken van een reis deelt het reisbureau je al mede, dat je eerder moet aanmelden ! Wij Surie´ hebben de tijd van de wereld, maar de Hollanders zijn stip wat de tijd betreft, en als wij laat komen zijn ze natuurlijk een beetje pissig ! Dat is normaal vind ik, maar dat beschouwen de meeste Surie´s als een onbehoorlijk gedrag ! Als een vliegtuig niet op tijd vertrekt, kost het de maatschappij klauwen met geld en dat willen ze uiteraard voorkomen natuurlijk !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Het is toch vreselijk onbeleefd, oplichting en ook slechte dienstverlening wanneer een vliegtuig vertrekt terwijl de passagier WEL op de luchthaven is en nog in de rij staat.
  Dat de paspoortcontrole zo lang duurt is ook al zoiets. Het wordt toch automatisch gedaan door de computer?


  Maak melding

 6. Als je op reis gaat moet je er tijd voor uittrekken.Zorg dat je visum en paspoort in orde zijn.Sommige mensen ontdekken pas als ze in de rij staan dat hun paspoort verlopen is.En als je iets online kan doen vooral doen.
  En het meenemen van teveel vracht zorgt ook voor oponthoud.Vaak moeten mensen alles gaan herschikken wat tot irritaties lijdt.Als je alles volgens de regels doet en de tijd in acht neemt zul je niet veel last ondervinden.En de controles zijn de laatste jaren erg opgevoerd en daar moet je rekening mee houden


  Maak melding

 7. al dik een kwart eeuw jaarlijks soms 2 x per jaar naar Suriname vanuit het oosten van Nederland dus met een beetje pech 2 x in de file in ieder geval bij Utrecht, remedie gewoon op tijd 5.30 uur om de vlucht van 11.25 halen, geen probleem als je je hersens gebruikt iedereen kan weten dat het vooral in de eerste weken van de vakantie periode soms achterlijk druk is , maar het mi no sabi is weer zoals gewoonlijk niet van de lucht, eigen schuld dus niet janken


  Maak melding

 8. De surinamers zijn mensen die geen geduld hebben.Het is raadzaam om 4 uren voor vertrek aan te melden.Maar surinamers die zijn altijd te laat!!
  KLM is niet onbeschoft ,ze werken volgens de richtlijnen zoals het hoort en ze gaan hun wijze van operatie niet verzwakken om een paar ongeduldige surinamers happy te maken.
  Je bent in hun land en je volgt hun regels of donder op en maak je eigen regels.


  Maak melding

 9. Zwartmans praat onzin,vele mensen komen veel te en niet alleen Surinamers, dat ten eerste.
  Ten twee niet alleen Hollanders houden van stiptheid!!
  Jij zou “witmang” in plaats van zwartman moeten heten!!
  Je vliegt maar 1 keer per jaar en wilt hier komen uitleggen over jouw minimale ervaringen. Hou toch op man en houd je domme opmerkingen voor je en probeer anderen niet te verbeteren terwijl je zelf zo dom bent.


  Maak melding

 10. @ Meoonzin
  Wie ben jij om mij dom te noemen ben je soms een Psycholoog ?
  KLM vlieg niet alléén naar Su,en wie zeg dat ik maar 1 keer per jaar vlieg !
  Zo te zien ben je nog helderziend ook, en buitendien vind je dat mijn opmerking dom zijn.
  Mijn opmerking is in jou ogen dom omdat je niet mee eens bent, maar daar heb ik geen boodschap aan. Ik hoef jou mening ook niet te delen, maar ik hoef jou niet dom te vinden.
  Als ik schrijf dat de Surie’s vaak laat komen dan begrijpt je wel met je IQ van 180, dat ik hiermee niet alle Surie’s bedoel. Maar natuurlijk komen de witmang soms ook te laat, maar dat zijn ook gewone mensen zoals jij en ik ! Meoonzin noemt niemand dom, dat je mij dom noemt vind ik niet erg, omdat ik weet wat ik kan, dat jij niet weet ! ( Het gaat je goed Prof )

  sari tori
  Jacko
  alle


  Maak melding

 11. Surinamers komen niet laat.

  In Suriname komen bijna alle leerlingen van de lagere school op tijd op school en gaan ook op tijd van school. Ook op het voortgezetonderwijs en middelbaar en hoger onderwijs, universiteit komen de leerlingen en studenten niet laat op hun scholen en opleidingen. Ook de onderwijzers en docenten, enz niet.

  Ambtenaren, werknemers komen ook niet laat op hun werk.

  In Nederland komen de Surinamers ook niet laat op hun scholen, opleidingen, werk, afspraken zoals, bij de dokter, ziekenhuis, enz. Want als ze laat komen zullen ze wel merken wat de gevolgen zijn voor hun afspraak of gezondheid of wat hun werkgever doet als ze te laat komen.

  Afspraken met Surinamers die ze maken in hun vrije tijd, dat kan wel bij sommigen te wensen overlaten. Maar er zijn velen die ook hun afspraken keurig op tijd na komen.

  De huidige DNA van Suriname is wat afspraken maken en op tijd beginnen/komen, wellicht de plaats waar het laat komen of niet komen wel van toepassing is.

  Er zijn Surinamers die wel als er gewerkt wordt een andere tempo hebben dan de blanken, maar er zijn velen die hun doelen keurig halen.

  Dus dat onzin dat Surinamers laat komen is onzin.

  Kijk maar naar de leerlingen, studenten, onderwijzers, leraren, docenten, werknemers in Suriname en zie als deze laat op school komen en op hun werk. Zie de kleine ondernemers, marktlui, buschauffeurs, korjaalboothouders, enz. Komen deze mensen te laat. Dus Surinamers houden jullie op met dat fabeltje dat Surinamers laat komen. Wel hebben sommigen een andere werkhouding, die de indruk geeft dat ze lui zijn. Dat komt door hun no spang mentaliteit, da easy going overkomt, maar de gestelde doelen worden vaak gehaald.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Op de website van de KLM staat duidelijk vermeld dat voor het reizen naar onder andere Suriname, de aanmeldtijd, 5uur voor vertrek is.
  En ik had mijn vlucht op 25 juni j.l.
  Dus met de zomerdrukte zou ik nog eerder gaan.
  Hou je aanmeldtijden in de gaten.


  Maak melding

 13. Ik woon nu meer dan een jaar in Suriname mijn ervaring is dat afspraken worden niet nagekomen, soms komen ze helemaal niet opdagen of pas de volgende dag en ze hebben altijd een verklaring voor dat ze niet gekomen zijn, zoals opa was ziek of moest naar het ziekenhuis enz.
  Even afbellen dan hebben ze nog nooit van gehoord
  Als je wat gedaan moet hebben is het standaard antwoord is later, straks en morgen.


  Maak melding

 14. wow ik vind dit eigenlijk een beetje ongeloofwaardig verhaal. vraag me af of de tijden wel kloppen? Dan moet het toch wel extreem druk zijn geweest als je 8:00 je koffers kon aanbieden. Daarna moet je door de handbagage controle en dan de paspoortpoortjes die automatisch je paspoort scannen. Dan ben je binnen en moet je inderdaad een stevig eindje lopen nog naar de gate. Als je om 8:00 al daar was zou dat toch voldoende tijd moeten zijn ? ik denk dat men de drukte onderschat heeft of na de koffers lekker rustig de tijd heeft genomen. Ik ging in februari jl rond 10:00 pas naar binnen en was gewoon op tijd bij de gate. zo een drukte nog nooit meegemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.