Bewoners Phedra slaan alarm over zeer slechte staat van de weg

20
Bewoners Phedra slaan alarm over slechte staat van de weg

Bewoners van het dorp Phedra in het district Brokopondo trekken aan de bel over de slechte staat van de weg. Deze verkeert momenteel in een deplorabele staat en naar zeggen van de bewoners doen de autoriteiten in Suriname er niets aan, waardoor schoolkinderen het meest gedupeerd worden.

De schoolkinderen worden het meest gedupeerd omdat de schoolbus weigert naar binnen te rijden, waardoor kinderen bijkans 12 kilometer moeten lopen. Veel kinderen kunnen de afstand niet afleggen en blijven daardoor dagen thuis. Ouders zijn radeloos omdat binnenkort de GLO toets van de 6e klassers van start gaat en veel kinderen die zullen missen.

De bewoners zijn de mening toegedaan dat de kinderen ook recht op onderwijs hebben net zoals kinderen van de stad. Zij zijn moe dat alleen voor de verkiezingen de weg begaanbaar wordt gemaakt door de regering om zodoende hun stem te krijgen. De bewoners hopen dat de regering vandaag nog de autoriteiten inschakeld om de weg spoedig begaanbaar te maken.

Daarnaast hopen zij ook dat de regering hun belofte nakomt over het asfalteren van de weg. Een bewoonster laat weten dat de kinderen dan minder bezorgd zullen zijn en zich meer kunnen focussen op hun studie.

20 REACTIES

 1. Plesident schiet gauw op, je kan stemmen winnen. Effe gauw een beetje zand erover heen en een bordje bruine bonen met rijst en je hebt weer wat stemmen uit Phedra.

  Dus zand erover, wat je altijd gewend bent om te doen.
  Neem een paar van je paarse kabouters mee.


  Maak melding

 2. Nope, dat doen we niet. We doen aan showprojecten, voedselpakketten en schooltassen. Als ik het goed heb zijn er nu meer dan 40.000 schooltassen uitgedeeld, door wie worden deze tassen bekostigd, en wie betaald de voedselpakketten daar het allemaal via de kerken uitgedeeld wordt. Dus, hindoes, moslims , joden en andere gelovigen krijgen geen voedselp pakketten omdat ze geen Christen of Katholiek zijn. Dit betekent dat wc-papier plee-sident discrimineert. Nog 5 en de rest wordt uitgesloten, alleen die naar de kerk gaan zullen in genade van deze veroordeelde drugscrimineel en moordenaar vallen


  Maak melding

 3. De Surinaamse regering heeft een accute liquiditeitsprobleem. Het rommelt overal. Diverse beroepsgroepen willen een salarisverhoging zien, geen geld voor medicijnen, geen geld voor studenten die in het buitenland studeren, veel projecten die maar niet van de grond komen of stilliggen.
  Tel daarbij op dat de koers verder oploopt en de geldzending in Nederland tegengehouden wordt. Het is 5 voor 12. De pinacoladamaffia hebben iedere lade opengetrokken en de inhoud gestolen. Wat nu nog rest zijn de kroonjuwelen die nog verpatst kunnen worden oa goud en houtconcessies, landingsrechten, SLM, Staatsolie, Telesure etc … ook dit spul gaat in de uitverkoopt. En daar staan ze dan in hun paarse boxershorts. Trieste van dit alles is dat Oud President Venetiaan samen met Telting een monetaire reserve van meer dan US 1 miljard achter heeft gelaten. Bouterse kwam in een gespreid bedje terecht maar zijn hebzucht werd hem teveel. De NPS was zo slecht nog niet.


  Maak melding

 4. afdelingscoördinator Rabin Parmessar is met een groep partijgenoten vrijdag getrokken door de wegen van ressort Welgelegen. Met deze loop wil de partij de mensen van de buurt spreken. Het is volgens Parmessar ook een goed moment om de mensen van zijn ressort te ontmoeten.

  De partij is eerder gestart met het voeren van campagne, richting de verkiezingen van 25 mei 2020. De NDP zit nu in de fase waarin zij diverse buurten aandoet en de mensen aanhoort en toespreekt. Voor deze loop heeft Parmessar meer dan honderd leden op de been weten te brengen.

  “Wij zijn er voor de mensen, voor de buurten, kortom wij zijn er voor eenieder”, liet de coördinator al wandelend optekenen. Naast Welgelegen is Parmessar ook de coördinator van Weg naar Zee en Livorno. De volgende wijk op schema is Weg naar Zee en daarna zal hij Livorno aangedaan worden.

  “Als je wilt gaan voor vooruitgang, als je wilt gaan voor verdere ontwikkeling, dan is er geen andere keus dan te kiezen voor deze beweging. De NDP!”, is de boodschap van Parmessar. Hij memoreerde de verschillende projecten die de partij in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. “Waar ik trots op ben, is ons sociaal programma. Wij vergeten de Surinamers niet”, benadrukte de trotse partijtopper.

  Hij had over de straten van Phedra moeten lopen.


  Maak melding

 5. Daarvoor zijn de paarse graaiers, verdraaiers en volksverlakkers te lui. Ze hebben niks zinnigs te vertellen, dan een leugens en nog eens leugens.


  Maak melding

 6. In de aanloop naar de verkiezingen gaan politici de wijken in en begeven zij zich onder het volk. Na de verkiezingen verwijnen zij weer als sneeuw voor de zon tot de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 7. Dit beeld is tekenend voor het wanbeleid en vriendjes politiek in Su. Wanneer is er weer verkiezingen. Misschien hebben ze dan mazzel dat hun weg wordt gemaakt


  Maak melding

 8. @DDB,

  Waar jij het over hebt, ken ik niet.
  Ik ken Phedra en geen Pedra.

  En voor de duidelijkheid voor jou dan, als Phedra in het district Brokopondo ligt, dan ligt het inderdaad in Suriname


  Maak melding

 9. Haile Gebrselassie is mijn meest favoriete hardloper. De man moest kilometers lopen van huis naar school en terug. Wie weet krijgt Suriname ergens uit Phedra een hardloper erbij. Beste regering, doe er wat aan om ook daar de wegen te onderhouden. Gewoon asfalteren. Niet komen met zand!


  Maak melding

 10. Ja, ik heb gegoogeld en kom de volgende informatie over deze plantage tegen. Als jinge jingen heb ik deze plantage bezocht. het was een enorm steenslagbedrijf. Bron: Database plantages.

  Plantage Phedra
  (Ook wel gespeld als: Phoedra)
  Locatie Surinamerivier
  Grootte 1600 akkers (1780)
  Producten Verlaten (1835)
  Omschrijving
  Op enig moment tussen 1780 en 1835 (1835 is het moment dat de plantage onder de nieuwe naam weer in de almanak opduikt) is de plantage van naam veranderd: van Hebron naar Phoedra. Later anders gespeld als Phedra. Over het eigenaarschap is niets vermeld, de laatste eigenaar was Erven Albinus Hendrik Vinke (1780), toen de plantage nog Hebron heette. Bij de inventaris van 1780 staat overigens de plantagenaam Petra vermeld.
  Per grondbrief no: 1366 dato 5 juni 1874, werden 43 hectaren van de grond Phedra in allodiale eigendom afgestaan aan Frederik Jaques Rigot. De voormalige tot slaaf gemaakte Frederik werd op 14 April 1840 gemanumitteerd en kreeg de familienaam Rigot. In 1870 trad hij in het huwelijk met de voormalige tot slaaf gemaakte Maria, na manumissie genaamd Albertine Tronap. Het huwelijk, ingetekend in het huwelijksregister van Boven-Suriname, was een bevestiging van een langdurige relatie, want het paar had reeds 9 kinderen. Zowel Frederik als Albertine waren ten tijde van het huwelijk 54 jaar oud. De jongste dochter Anthoinette Johanna huwde later met ene Wijngaarde. Zij was de overgrootmoeder van de bekende plantenkundige Iwan Wijngaarde (geg: archief Iwan Wijngaarde).
  Na 1960 was de naburige plantage Victoria gestart met de oliepalm cultuur. De Landbouw Maatschappij Victoria (LMV) besloot op Phedra hiermee te beginnen. De speerrotziekte en de binnenlandse oorlog maakte echter een einde aan deze cultuur.
  In 2006 is zo’n 25 jaar een steenslagbedrijf actief. Er staat een “crusher” bij de rivier, die grote brokken gebergtesteen vermorzelt tot steenslag die geschikt is voor beton. Eigenaar van het bedrijf is de heer van Dijk.
  Begin 2016 staat (een deel van?) Phedra te koop.
  Eigenaren
  1874: Frederik Rigot (43 ha / 108 akkers van de 1600 akkers)
  NB: De informatie op deze pagina is afkomstig uit vele bronnen, deze kunnen worden geraadpleegd op onze bronnen pagina.


  Maak melding

 11. En mijn beste folger: de volgende keer, als de topic het toelaat, wil ik het hebben over Soulfood oftewel slaveneten van Suriname, speciaal voor die traumatische mensen, die niet in de slavernij geloven of daarover niet willen praten,Zeg maar een afkeer hebben tegen onderwerpen de slavernij betreffende. Het stuk is al klaar. Het wachten is nog op de juiste plek om het te plaatsen. Interessant, leerrijk en zeer zeker een positieve bijdrage aan dit forum en natuurlijk zeer storend voor die mensen met een slavernij trauma.Ik hoop dat deze mensen het licht zien en met ander ogen naar hun afkomst zullen kijken. Voor alle duidelijkheid; ik leer heel veel van andere forumers ook al zijn hun stukken boordevol koeien van fouten tegen de Nederlandse taal en ik denk dat andere forumers van mij kunnen keren. wat dat betreft is het dus een tweerichtingsweg. Alleen heb ik van jou nog geen enkel positief stuk kunnen ontdekken en persoonlijk houd ik niet van mensen van wie ik niets kan leren. Ik hoop dat mijn boodschap luid en duidelijk genoeg is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.