Aangekondigde actie Surinaamse medici tijdelijk opgeschort

5
Vereniging van Medici in Suriname niet te spreken over uitspraken president en ministers

De aangekondigde actie van huisartsen en specialisten in Suriname is opgeschort tot donderdag 18 juli. Dit is besloten nadat er overleg is geweest onder leiding van president Bouterse. Afgesproken is de president enkele dagen ruimte te geven om met een oplossing te komen over de ernstige zorgpunten. Tot donderdag is er een persstilte ingelast door partijen.

De VMS had eerder deze week bekendgemaakt dat huisartsen vanaf maandag 15 juli de dienstverlening aan SZF-verzekerden zou beperken tot alleen cito gevallen en wel tot 10.00 uur. Hierna zouden zij samen met de specialisten om 11.00uur in beraad gaan.

De verklaring na het onderhoud:

“De minister van Volksgezondheid en directie, de Nationale Ziekenhuis Raad, directie Staatsziekenfonds en bestuur van VMS zijn zaterdag op initiatief van de NZR en zondag onder leiding van de president van de republiek Suriname in verband met de dreigende actie van de huisartsen en specialisten van de VMS bijeen gekomen.

Partijen hebben knelpunten uitvoerig besproken, waarvan een groot deel is opgelost en waarover afspraken zijn gemaakt. Uit egards voor de president is afgesproken dat de acties worden opgeschort tot donderdag 18 juli, opdat de president enige ruimte heeft om nog enkele cruciale punten verder af te stemmen binnen de regering. Partijen hebben afgesproken een persstilte tot dan in acht te zullen nemen.”

5 REACTIES

 1. Hopelijk worden de knapste van de klas niet gescrewed door de politici: ddb en zijn kabinet. Hopelijk is er een oplossing gevonden voor de tarief van de ligdag en de tarief voor een patients bezoek aan een huisarts en wat ze ervoor krijgen. Minister van Financien de mechanism van optijd betalen aan de szf in elkaar zet en optijd fondsen beschikbaar stelt zodat het systeem werkt als het moet.


  Maak melding

 2. Uit egards voor een moordenaar, worden acties opgeschort, ongelooflijk, dat het VMS zich zo makkelijk laat verleiden om op deze wijze met een leeghoofd, tot een oplossing te komen.


  Maak melding

 3. @ tunggak 14 juli 2019 at 23:33

  als het alleen daarover gaat dan is maar 1 conclusie mogelijk.

  De actie van de heren ging zoals velen al aangaven om geld en niet om de patiëntenzorg die de Cubaanse arts (gaan) bieden) en dat is een trieste constatering.

  Het zijn principeloze hufters!!
  Hun motto lijkt erop gericht om alle veranderingen gericht op de patiëntenzorg tegen te houden in het belang van hun eigen portemonnee.


  Maak melding

 4. Ach, ze kiezen eieren voor hun geld nu ze de reacties uit het volk dat ze al zo lang uitbuiten, hebben gehoord. De tijd dat zij en hun partners als goden door het leven gingen is voorbij! Steeds meer mensen beseffen dat het ook maar gewone mensen zijn met gewone zwakten en kwaadaardigheden! Wat mij betreft, alle stakende en/of actievoerende artsen en specialisten op de zwarte lijst en met beleid afvoeren van de SZF-lijst en in gebreke stellen! Actie en reactie!! Ze hebben de samenleving lang genoeg geknecht met hun ego en hebzucht!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.