Ministerie in Suriname: Adviesprijs kippenei SRD 1.60

19

De afgelopen tijd heerst er in Suriname een situatie op de lokale markt over de verkoopprijs van kippeneieren. De prijs op de markt van dit product komt tot stand door middel van vraag en aanbod.

Kippeneieren zijn seizoengevoelige producten, waardoor elk jaar rond deze periode er een mogelijk aanbodstekort ontstaat, dat een directe invloed heeft op de verkoopprijs.

Om de situatie op de markt te beheersen, heeft het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met enkele leveranciers en verkopers, een adviesprijs van een kippenei bepaald.

De adviesprijs van een kippenei is door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme vastgesteld op SRD 1.60 per stuk.

19 REACTIES

 1. Voor Surinaamse begrippen, veels te duur zelfs in Ned betaal je niet zo veel voor een gemiddelde ei. Nu wordt cake bakken en dergelijke ook duur


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Waarom het zo duur is? ?? Omdat DiDiBri alleen maar por iksies voor ons laat. …die vent is zo verrot van binnen dat het verschrikkelijk stinkt. ..en wat te denken van bigi poepe Boefdraad? ??? In de jaren 80 net zo een mislukte schaker als zijn belijd. ……
  Enne. ..ze willen de prijs zo hoog houden. ..omdat DiDiBri en co bang zijn dat we ze met eieren gaan bekogelen als ze weer met hun loze beloftes langskomen om stemmen te winnen. ….mi e wakti deng! !!
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Suriname heeft een vrije markt economie. De overheid dient zich niet te bemoeien met de totstand koming van prijzen. De belangen organisaties van consumenten moeten hun stem laten horen en die Tsang terug fluiten. ook in de assemblee dient deze oneigenlijke “adviesprijs” aan de kaak gesteld worden.


  Maak melding

 4. een grotere onzin heb ik niet gehoord. weet deze chinese ezel niet dat niet elk ei hetzelfde is. er is verschil in kwaliteit, grootte en soort. zonder het te weten creert dit mens chaos.
  komt hij weer met een adviesprijs als er een overschot is. schoenmaker hou je bij je leest. als je niks zinnigs te zeggen hebt hou dan het gat onder je neus


  Maak melding

 5. Ik begin een kippenfarm in Suriname. Met 10.000 kippen, elke dag een ei met een pauze van 2 maanden a srd 2 betekent 6 miljoen SRD omzet per jaar.


  Maak melding

 6. Oja. miet vergeten. het worden vrije uitloopkippen die 10 m2 per kip nodig hebben. ik heb dus een perceel nodig van zeker 10 ha. kan een politieke partij geen gronden terugeisen van mensen die gronden van de staat cadeau hebben gehad en geen moer met de grond doen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.