Surinaamse inheemsegroep Yamoré wint SouthEast Parade 2019 in de Bijlmermeer

3

De winnaar van de 2e SouthEast parade is de Surinaams inheemsegroep Yamoré. Met maar liefst 125 deelnemers wisten ze gisteren het publiek en de jury tijdens deze tocht te overtuigen. “De trots straalde er vanaf en de geheel op handgemaakte kostuums maakte diepe indruk”, aldus de jury.

De SouthEast parade is een wandelmars door de Bijlmermeer. Vorig jaar op initiatief van Roy Ristie georganiseerd in het kader de viering van 50 jaar Bijlmer. Na een succesvolle 1e editie, kwam uit verschillende hoeken de wens, om dit unieke festijn jaarlijks te laten plaatvinden. 

Verscheidene groepen en individuele deelnemers manifesteren hun trots op een parade die door de Bijlmermeer Amsterdam-Zuidoost loopt. Dit jaar deden er ook weer verschillende Surinaamse groepen mee. Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing was één van de deelnemers van dit jaar.

Bekijk ook:

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.