President Bouterse grijpt in bij Surinaamse douanedienst; acties tijdelijk opgeschort

25
President Bouterse grijpt in bij actie Surinaamse douanedienst

De Surinaamse president Desi Bouterse heeft ingegrepen bij de actie van de douanedienst. Het staatshoofd heeft laten weten dat hij het bestuur van de bond maandag om 11.00 u ontvangt om tot een oplossing te geraken, omtrent de ontevredenheid van de douaniers. Dit nadat zij gisterochtend het werk neergelegd hebben omdat de twee diensthoofden van de douanerecherche vrij plotseling ontlast zijn uit hun functie en per direct ter beschikking gesteld zijn aan het managementteam van de belastingen.

Joyce de Vlugt, voorzitter van douanebond in Suriname zegt aan de redactie van Waterkant.Net dat de president gevraagd heeft de actie op te schorten in afwachting tot het gesprek van maandag. “Uit egards voor de president als hoogste man van het land hebben wij belosten de actie tijdelijk op te schorten”. Aanvankelijk zou de bond vandaag ontvangen worden, maar het lukte de president niet vandaar het verschoven is naar maandag.

De bond is gebelgd over de ontheffing omdat de diensthoofden Liefde en Profijt zonder een grondige reden ontheven zijn. Volgen de Vlugt wordt de ontheffing geplaatst als reorganisatie binnen de dienst. Echter laat de voorzitter weten dat er duidelijke afspraken zijn met minister Gilmore Hoefdraad van Financien over ontheffingen en of overplaatsingen van ambtenaren. “De afspraak is dat de bond vooraf in kennis wordt gesteld, maar dat is niet gebeurd en de bond accepteert dat niet”, aldus de Vlugt.

Volgens de voorzitter kan het niet zo zijn dat ambtenaren hard hun best doen en zich volledig inzetten voor de dienst en op de een of andere dag zonder een grondige reden ontlast worden. De diensthoofden die ontheven zijn, zijn volgens haar twee ambtenaren die top prestaties met hun afdeling geleverd hebben. Als voorbeeld verwijst zij naar de vele drugsvangsten dit jaar op de Jules Sedney Haven. De Vlugt laat weten dat er nu onzekerheid is ontstaan bij de leden. Dit omdat de recente ontheffing hen ook elk moment kan overkomen.

De Vlugt zegt dat de bond maandag om 12.00u bijeen komt om het resultaat van het gesprek te bespreken, waarna er een vervolgstap genomen zal worden. De eis van de bond is nog steeds het terugdraaien van het besluit van de uitlandige minister Hoefdraad omtrent de ontheffingen van de diensthoofden.

25 REACTIES

 1. hij gaat altijd achteraf ingrijpen, wanneer het kwaad al geschied is.., dat is zijn tactiek altijd doorzichtig laten blijken, dat hij het kan..


  Maak melding

 2. Zeer opmerkelijk twee ambtenaren die goede resultaten leveren als het gaat on drugsvangsten worden uit hun functie ontheven. het is dus duidelijk dat de overheid hiermee aangeeft dat drugs handel voorrang heeft.


  Maak melding

 3. DESI grijp in bij financien, begroting heeft te grote
  gaten en de staatsschuld is veel te hoog !
  Laat Gilmore zwaar bezuinigen !!!

  Desi, grijp in bij de overheidsdienst, Sranan zit met ruim
  30.000 overbodige ambtenaren !

  Grijp in bij corruptie bij de overheid, cases te over, zoals
  Carifesta afhandeling, Naschoolse Opvang Keukens, Ballast
  Nedam Bruggenbouw-tjukus in Sranan ! Sluit de boeven op !

  GRIJP MAAR IN OUWE, NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding

 4. er worden dagelijks zoveel wetten aangenomen, maar in de praktijk worden ze niet uitgevoerd omdat de lijder het niet goed vind..
  dus belanden deze wetten weer in de vriezer..


  Maak melding

 5. Ontheven en of overgeplaatst doordat jullie teveel je stinkende best doen om de drugstransporten te onderscheppen.
  Het doorlaten van de drugs daar kun je waarschijnlijk bij Hoefdraad rekenen op promotie. per slot van rekening brengen drugs valuta in het laatje toch.
  Dus gewoon minder je best doen en af en toe een oogje dicht knijpen dan hoef je niets te vrezen naar het schijnt


  Maak melding

 6. ” President Bouterse grijpt in bij Surinaamse douanedienst; acties tijdelijk opgeschort ”

  Wauw !!

  Bravo !!

  Wat een prestatie !!

  Daar heeft Suriname 9 jaar opgewacht, president Desi Bouterse grijpt in.

  Maar is het plein al hersteld ?


  Maak melding

 7. Opmerkelijk : schoonzoon ontheft, schoonvader hersteld , en we zijn zooooo blij. Delitium van vandaag zal jou morgen met een kater wakker laten schrikken; de haven der verdref is in handen van de paarse rattenclan!


  Maak melding

 8. Is Boefdraad alweer het land uit?
  Waar zit hij met zijn dikke reet?
  Snoepreisjes maken en op de bedeltoer leningen afsluiten. Vreselijk deze gast.


  Maak melding

 9. “De afspraak is dat de bond vooraf in kennis wordt gesteld, maar dat is niet gebeurd en de bond accepteert dat niet”, aldus de Vlugt.

  Goed zo mw. de Vlugt, laat niet met uw bond en leden sollen!!!
  Afspraak is afspraak.


  Maak melding

 10. Ik heb met verbazing kennis genomen van dit bericht. De Douanebond, die ooit eens met een staking is begonnen , die overgenomen was door andere bonden met als gevolg dat we een hele regering naar huis hebben gestuurd doet het nu in zijn broek door een mededeling van de president. En jullie doen het uit respect voor een President die geen respect heeft voor zijn volk? Ik spreek schande uit over jullie. Zelfs de Koers van Suriname is sterker. als Bouterse zegt: “”die koers moet omlaag, gaat die uit koppigheid juist omhoog. Gedenk Abaisa, die intussen voor niets zijn bloed heeft laten vloeien aan de Gravenstaart. In onze tijd hadden wij die Bouterse voor minder reeds lang weggejaagd, stelletje Bangerikken.


  Maak melding

 11. N.B. Ik was erbij en heb ook rustig meegedaan, ik heb ook klappen geïncasseerd van de mobiele eenheid en traangas ingeademd. Dit bericht kan ik dus niet hebben gegoogeld .


  Maak melding

 12. Kondremangs
  Mercy John. …vertel het aan de jeugd die de geschiedenis niet kent. ……
  Ontheven. ..jaja. ..omdat ze NIET meewerkten met de drugsbende rondom DiDiBri en Boefdraad. …..en ja. …DiDiBri kent die tori van de douane bond van toen. …en waarom pas maandag? ???
  Omdat DiDiBri aan zijn dialyse apparaat moet liggen. …
  Of worden bepaalde figuren weer thuis opgehaald en op de vlucht neergeschoten zoals toen? ??
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 13. Bouterse heeft te veel macht in defensie en gewapende eenheden !
  Hij is in staat om elke vorm van verzet met geweld aan te pakken.
  Slim Suriname wordt geintimideerd en onderdrukt.


  Maak melding

 14. Ons land is door en door corrupt tot aan het bot. Sodom en Gomorra.
  Jammer en triest voor woorden, het is de normaalste zaak geworden. Men kent het niet anders meer
  Sari Tori!


  Maak melding

 15. Wat een grote rotzooi in Suriname,
  Zie: Artsen, AZP, Apothers, Onderwijs en Wetenschappen, bus-en korjaalboothouders, lege schappen in de winkels, zeer hoge prijzen voor de eerste levensmiddelen, hoge prijzen bij de benzinepomp, ontwaarding sdr, hoge koersen voor valuta, hoge criminaliteitsbestrijding, pornotoestanden, heel grote armoede en heel grote ellende, doorvoerland van cocaine, 19.5 miljoen euro van Suriname in beslag genomen door Nederland, Suralco/Alcoa die uit Suriname vertrekt, slechte deal van regering ddb-adhin met Suralco/Alcoa t.a.v. de Brokopondo – Overeenkomst, 6 mega grote Chinese trawlers/Vissersboten in de Surinaamse wateren, cubaanse artsen o cubaanse militairen in Suriname, boliviaanse pleesident die naar rusland gaat in Suriname, acties bij de douane, politie die ’s avonds gaan voetballen en met geweer bewoners lastig vallen om een voetbal en hun pistolen trekken, enz.

  If A Bozs, Mik A Bozs

  Alle kracht berust in een democratisch land bij het volk. Mentaal en lichamelijk. Het volk bepaalt wat het wilt en niemand anders, laat dat duidelijk zijn.
  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Er was een staking in 1969. 40 bonden gingen in staking in het ABO-gebouw. ( en er was een staking in 1973 en dacht dat dit de douane staking was. Dat waren stakingen. In beide stakingen was ik een leerling, maar was er wel bij, bij die van 1973. Dat was volgens mij de staking van de dood van vakbondsman Abaisa, ik dacht van de GMD.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. @ passant 13 juli 2019 at 17:23

  De vakbonden hadden toen echte vakbondsleiders.

  Nu zijn is er sprake van Politici, die de vakbondsleden (Hoogie, Neerkus, Valies) bespelen en meer naar eigen portemonnee kijken.


  Maak melding

 18. Ja he Bouterse betaalt het gelach van decennia lang zogenaamde behoorlijk bestuur. Hij zal de waardering en dankbaarheid krijgen van de ALMACHTIGE. Want hij is nu President ondanks de vele minachtigen . De man heeft met de hulp van zijn eigen landgenoten aan de imperialisten het van begin af aan moeten verduren . De imperialisten die bitter weinig doen en hebben gedaan voor het welzijn van Su en zichzelf verrijkt hebben. Erger nog onmenswaardig omgaan en zijn omgegaan. Y’all got 2 B ashamed of u’reself . Klote


  Maak melding

 19. Koffertje kwam wel op voor de belangen van de groep die hij vertegenwoordigde en heeft de strijd voor hen altijd geleverd.

  Ere wie ere toekomt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Morgen komt nog een bevel surinaamse artsen mogen het werk niet neerleggen in protest. Dictatuur boven het hoofd. Oude kwaal van ka-bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.