Consulaat van Suriname in Saint Laurent dicht na inbraak; paspoorten en toeristenkaarten ontvreemd

8
Paspoort Suriname toeristenkaart

Het consulaat van Suriname in Saint Laurent du Maroni is tijdelijk gesloten. Dit nadat er op 10 juli een inbraak heeft plaatsgevonden en er bijkans 2000 toeristenkaarten en ook paspoorten van personen met de Surinaamse nationaliteit ontvreemd zijn.

Hervatting van de dienstverlening door het consulaat zal na het politioneel onderzoek plaatsvinden. Toeristen die vanuit het oostelijk buurland reizen naar Suriname, kunnen hun toeristenkaart kopen bij de douane nabij de veersteiger te Albina. Dit meldt een het ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Het ministerie meldt verder dat voor overige Consulaire Diensten men gebruik kan maken van het Consulaat Generaal in Cayenne. De toeristenkaarten met de volgende serienummers 6473736 t/m 6474000 en 6476401 t/m 6478000 zijn ontvreemd.

De toeristenkaarten en paspoorten die zijn buitgemaakt zijn nietig verklaard. Het ministerie doet er alles aan om de dependance te Saint Laurent du Maroni, spoedig weer voor het publiek open te stellen en vraagt het nodige begrip van de samenleving. Er zal tijdig bekendgemaakt worden wanneer het consulaat in Saint Laurent Du Maroni weer open zal zijn voor het publiek.


8 REACTIES

 1. Lekker boeiend om een consulaat te hebben in Saint Laurent. Het heeft meer van show dan toegevoegde waarde. Wanneer het consulaat open gaat zal wel weer worden ingebroken. Want de beveiliging daar deugt totaal niet. Het spreekt toch voor zich dat er een degelijk kluis had moeten staan, waar het gaat om het bewaren van zeer belangrijke documenten. Trouwens sur heeft geen consulaat nodig in S-L. De toeristen visa kun je het beste laten verstrekken door de douane. De kosten zijn dan miniem en de kans voor het stelen of inbraak nul. Maar nee sur wil opvallen hoe belangrijk ze zijn, terwijl het weinig voorstelt.


  Maak melding

 2. Haha Pietermans
  Hoezo checken bij grensovergangen?
  Suriname beweert automatisering in te voeren maar owee ik denk het niet want als je de serienummers kent kun je die ook opslaan en deze laten controleren door het systeem zodat de nummers niet kunnen worden ingevoerd bij binnenkomst.
  Ben benieuwd wie geld hieraan zal / heef overgehouden


  Maak melding

 3. Goed dat men de administratie bijhield en daardoor alle paspoorten en toeristenkaarten met de nodige serienummers nietig kan verklaren. Het is wel een consulaat en hoe breek je in? Je zou mogen verwachten dat er beveiliging aanwezig is. Dus a moni no de fu pot’ beveiliging.


  Maak melding

 4. het probleem is, dat niemand weet om te gaan met de c o m p u t e r.., zodra je op zanderij komt, waar je een visa kaart moet kopen, zie je direct een computer, die daar staat , maar niemand kan er mee om gaan..
  en als je het vraagt, dan zegt die meneer duidelijk ,,, dat de gene die het moet bedienen is met vakantie,,

  dus die mevrouw van de moordenaar, kan dagelijks computers uitdelen voor gratis uit China, maar om mee om te gaan , kunnen ze niet..


  Maak melding

 5. Marcel hoe kom jij erop dat niemand met een computer kan omgaan ?
  Ontwikkelingsland/stroom uitval/verouderde software etc etc. Als je een beetje zou kunnen nadenken had he nooit zo een domme opmerking gemaakt domkop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.