Personeel RKZ, AZP, Telesur en douanedienst in actie

11
President Bouterse grijpt in bij actie Surinaamse douanedienst

Een ernstige actiedag van personeel vandaag in Suriname. Het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Telesur en de douanedienst hebben vandaag het werk neergelegd uit ontevredenheid.

De bond bij het St. Vincentius Ziekenhuis is in actie omdat de afronding van de collectieve arbeidsovereenkomst over 2019 uitblijft. Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo worden er acties gevoerd omtrent de afbetaling van de salarissen met terugwerkende kracht. 

De bond van Telesur is vanmiddag per direct in actie gegaan nadat zij geen overeenstemming hebben bereikt met de directie omtrent de collectieve arbeidsovereenkomst. De bond is het niet eens met het aanbod van de salarisverhoging.

De douaniers hebben sinds vanmorgen het werk neergelegd. Dit nadat de twee diensthoofden van de Surinaamse douanerecherche eerder deze week vrij plotseling ontlast zijn uit hun functie en per direct ter beschikking gesteld aan het managementteam van de belastingen. Het gaat om hoofd van de douanerecherche Liefde en subhoofd Profijt. De bond heeft een brief gestuurd naar minister Gilmore Hoefdraad van Financien om zijn besluit in heroverweging te nemen en terug te draaien. 


11 REACTIES

 1. De verkiezingen naderen en de vakbonden tonen hun werkelijke politieke gezicht. Deze bonden zijn aangesloten bij C47 en C47 is SPA, een partij die geen ene moer voorstelt in de Surinaamse politiek maar altijd al via de werkende klasse zijn smerige politieke spelletjes speelt. Voor wat betreft de Douanebond zit het iets genuanceerder in elkaar. De leiding, tegen wie harde verdenkingen van malversaties bestaan wordt in afwachting van het onderzoeksresultaat on hold geplaatst, met behoud van salaris. Ik zou zeggen, blijf gewoon thuis, dan kom je niet in de positie om bewijzen weg te moffelen of het onderzoek te frustreren. We weten met z’n allen dat de douane vele dieven herbergt. Nu eisen de douaniers onder de vlag van C47 dat deze verdachte medewerkers gewoon hun werk moeten doen? Wat hebben zij te verbergen? Zijn ze bang voor het domino-effect dat dit onderzoek wellicht teweeg zal brengen? Bang dat hun corrupte organisatie wordt doorgelicht? Wie zijn de trekkers van deze acties, zijn het exponenten van C47? Zal er het e.e.a. over Kastelen naar boven drijven? Ja, ik heb vele vragen. Een ding weet ik zeker: het stinkt al decennia lang daar bij de douane en zeker de afgelopen 50 jaar!! Opruimen die roversbende!!


  Maak melding

 2. Lucien ik ben het niet met je eens. Volgens inside information uit Suriname hoorde ik dat deze 2 douaniers uitstekend werk verrichten. Ze waren te goed en hebben te veel drugs ontdekt dus moesten ze van het toneel verdwijnen. hetzelfde was toch gebeurd met de CTU vanwege te voortvarendheid.


  Maak melding

 3. Topje van de ijsberg. Er heerst overal in het land ontevredenheid. Een keer gaat de emmer overlopen. Bruja politiek; rode loper uit, vliegtuig in ” begie begie”.


  Maak melding

 4. Er zijn ook nette goede douaniers etc etc. Die werken keihard om hun gezin te onderhouden dus scheer niet iedereen over 1 kam Lucy!!
  John met zijn inside information,,,via Google zeker??!!
  Feiten en geen fabeltjes of verhaaltjes verspreiden.


  Maak melding

 5. @ Lucien,
  Denk je echt dat het ziekenhuispersoneel en de gasten van Telesur aan regeringkje pesten doen??

  Als dat zo denk dan zit je ernaast. De mensen hebben recht op wat hun toekomt.
  Waarom moeten ze eerst in actie komen om hun geld te ontvangen terwijl de mensen die gereshuffeld zijn of wegens “veranderde beleidsinzichten” dit probleem niet kennen.

  En die dieven die de douane herbergt zijn “dieven” die de regering zelf heeft benoemd.
  Ze hadden waarschijnlijk gehoopt dat ze een oogje zouden dichtknijpen bij “ongewenste transporten”


  Maak melding

 6. T.a.v. RKZ kan ik wel zeggen dat een familielid van me een tijdje daar gelegen heeft en hij wist me te vertellen dat die zusters daar de hele tijd met elkaar aan het kletsen waren i.p.v. hun werk te doen.

  Wanneer het personeel geen behoorlijke arbeidsmentaliteit heeft dan verdienen ze ook geen loonsverhoging en als ze daar een probleem mee hebben dan mogen ze voor mijn part de pot op.


  Maak melding

 7. @Jay. Ik werk al meer dan 40 jaar in de gezondheidszorg, heb vele vakbonden zien gaan en komen en heb ze vooral bezig gezien. In Suriname is elke vakbond een werkarm of wel koevoet van een politieke partij of stroming. Afhankelijk van wie er aan de macht is, organiseren ze hun acties. C47 en de Moederbond zijn daar een duidelijk voorbeeld van en vooral C47 kan er wat van! De belangen van de werknemers kan deze gasten geen ene bal schelen. Het feit dat zij bedrijven kapot maken en daardoor werkloosheid aanjagen kan ze geen ene bal schelen. Als ze maar hun politieke doelen en eigen zak kunnen dienen. En inderdaad, het ziekenhuis personeel hoef je maar te zeggen dat ze moeten staken en ze doen het, zonder precies te weten hoe en waarom en daar maken die zogenaamde vakbondsleiders misbruik van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.