President Bolivia onderweg naar Suriname

18
President Bolivia onderweg naar Suriname
De Boliviaanse president Morales dinsdagavond op het vliegveld te Cochabamba vanwaar hij naar Suriname vloog. Foto via zijn Twitter account.

De Boliviaanse president Evo Morales is momenteel onderweg naar Suriname voor een ééndaags staatsbezoek. Om 20.05u Surinaamse tijd maakte de president dat bekend middels een tweet. Morales wordt omstreeks 00.00u verwacht op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

“We vertrekken van #Cochabamba naar de stad Paramaribo, de hoofdstad van #Suriname, waar we broeder President Dési Bouterse zullen ontmoeten. We zullen bilaterale overeenkomsten ondertekenen ten behoeve van onze volkeren en ideeën uitwisselen om de regionale integratie te verbeteren”, aldus Morales in de Tweet.

Hij wordt ontvangen door de commissie van ontvangst onder leiding van vice-president Ashwin Adhin en zal zich dan begeven richting Paramaribo. De Boliviaanse president zal verblijven in Royal Torarica.

Het officiële programma begint om 08.00 uur, waarbij president Desi Bouterse de Boliviaanse president ontvangt op het presidentiële paleis. Er zal daarna een onderhoud plaatsvinden tussen de twee presidenten. Daarna volgt er een bilateraal gesprek en het ondertekenen van een drietal documenten.

Morales vertrekt om 12.00 uur weer richting Zanderij en gaat richting Europa. Morales is op weg naar Europa en onderweg is besloten te stoppen in Suriname. Dit heeft de Boliviaanse president gedaan om het een en ander af te stemmen. Het bezoek van de president uit Bolivia aan Suriname is een historisch moment.

UPDATE: President Evo Morales is rond elf uur ’s nachts op 9 juli 2019 gearriveerd op de Johan Adolf Pengel luchthaven en werd verwelkomd door een regeringsdelegatie onder leiding van de vicepresident Michael Ashwin Adhin, die president Bouterse vertegenwoordigde.

18 REACTIES

 1. Wat een grote fiasco. Het volk misleiden en voor de gek houden. Ja Bolivianen houden van kraaltjes en kleedjes, de hele dag kauwen op coca-bladeren. Give me e a brake. Ze zijn allemaal zichzelf aan het verrijken over de ruggen van de bevolking. Wordt ook voor Morales de rode loper uitgegooid???


  Maak melding

 2. In het bericht wordt melding gemaakt van een historisch moment . Ik vraag mij af wat zo historisch is aan dit bezoek. Bolivia is ook niet dusdanig ontwikkeld dat Suriname baat zal hebben aan deze zinloze besprekingen en overeenkomsten. Morales heeft wel een voordeel ten op zichte van Bouterse , hij kan wel vrij reizen naar Europa zonder bang hoeven te zijn dat hij opgepakt zal worden.


  Maak melding

 3. **CIA over Bolivia
  Bolivia heeft een gebrekkige infrastructuur, geen uitgang naar zee, een onevenwichtige sociale structuur, slecht opgeleid personeel en zowel binnenlands als vanuit het buitenland wordt er weinig in het land geïnvesteerd en dit zijn natuurlijk allemaal belemmeringen voor de economische ontwikkeling. Gemeten naar het zeer lage bruto nationaal product (bnp) per hoofd van de bevolking ($ 7500 in 2017) is Bolivia een van de armste landen van Latijns- Amerika. De buitenlandse schuld bedroeg in 2017 $9,5 miljard. 39% (2017) van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

  Door het verloren gaan van veel arbeidsplaatsen in de diverse economische sectoren is de werkgelegenheid in de informele sector enorm toegenomen. Een groeiend gedeelte van de bevolking verdient geld met straathandel, schoenen poetsen, loten verkopen, geld wisselen en taxi-rijden met de eigen auto
  De belangrijkste sectoren zijn de handels-, transport- en dienstensector. De landbouw blijft hier ver bij achter. Officieel is 4% van de beroepsbevolking werkloos, maar in feite zal dit cijfer veel hoger uitvallen door de verborgen werkloosheid, vooral op het platteland. Men hoopt dat de economische groei aantrekt door o.a. een nieuwe pijplijn voor de export van gas naar Brazilië. Verder worden er nog steeds nieuwe aardgasvelden ontdekt. Bolivia is sterk afhankelijk van ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 4. Bolivia heeft een gebrekkige infrastructuur, geen uitgang naar zee, een onevenwichtige sociale structuur, slecht opgeleid personeel en zowel binnenlands als vanuit het buitenland wordt er weinig in het land geïnvesteerd en dit zijn natuurlijk allemaal belemmeringen voor de economische ontwikkeling. Gemeten naar het zeer lage bruto nationaal product (bnp) per hoofd van de bevolking ($ 7500 in 2017) is Bolivia een van de armste landen van Latijns- Amerika. De buitenlandse schuld bedroeg in 2017 $9,5 miljard. 39% (2017) van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

  Door het verloren gaan van veel arbeidsplaatsen in de diverse economische sectoren is de werkgelegenheid in de informele sector enorm toegenomen. Een groeiend gedeelte van de bevolking verdient geld met straathandel, schoenen poetsen, loten verkopen, geld wisselen en taxi-rijden met de eigen auto
  De belangrijkste sectoren zijn de handels-, transport- en dienstensector. De landbouw blijft hier ver bij achter. Officieel is 4% van de beroepsbevolking werkloos, maar in feite zal dit cijfer veel hoger uitvallen door de verborgen werkloosheid, vooral op het platteland. Men hoopt dat de economische groei aantrekt door o.a. een nieuwe pijplijn voor de export van gas naar Brazilië. Verder worden er nog steeds nieuwe aardgasvelden ontdekt. Bolivia is sterk afhankelijk van ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 5. @Redskin
  70 procent van de Boliviaanse bevolking leeft onder de armoedegrens !!!! En zie ik derhalve weinig verschil tussen dat land en Suriname. Linkse rakkers aan het bewind die het liefst hun leven lang op hun positie blijven zitten.


  Maak melding

 6. Er is Geldgebrek, Valutagebrek, Voedselschaarste,
  Medicijnengebrek en er zijn ernstige Gebreken in de
  Gezondheidszorg,

  maaarrrr….. de president ontvangt steeds buitenlandse gasten,
  dat zet geen zoden aan de dijk ! Strooi maar met onderscheidingen,
  ECHTE Surinamers tellen niet mee !

  KONDRE FAILLIET ! SRD KOERS DAALT, nee GEEN DEVALUATIE,
  doch,
  NEERWAARTSE BIJSTELLING !!!

  PS : PAARS weet het zeker, VENE HEEFT EEN GROOT FINANCIEEL
  GAT ACHTERGELATEN IN SRANAN, DESI IS HARD BEZIG MET HET GAT
  AAN HET DICHTEN !
  LEVE DE ZIEKELIJKE PAARSE SPROOKJESVERTELLERS !!!
  OLV Vicepres ALLADIEN !


  Maak melding

 7. hij lijkt net een zwerver die op bezoek komt..

  zijn hele houding lijkt op een dronken man, die in de vliegtuig flink heeft gezopen al die gratis dranken..
  wat kan hij betekenen voor het domme volk s m e..


  Maak melding

 8. Redskin je bent onzin aan het praten met je ” beter als Suries” . Ten eerste spreken we al decennia niet meer van derdewereld landen en hebben ze dit vervangen door de term “ontwikkelingslanden” en Bolivia en Suriname zijn beiden ontwikkelingslanden. Reageer beter niet ipv de meest domme dingen te zeggen en doen alsof je weet waar je het over hebt grote Dombo. Je bent de dombo van de dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.