Lozingen in Commewijne worden opgeschoond

15

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) is de afgelopen periode bezig geweest met het ophalen van diverse lozingen in het district Commewijne in Suriname. Lozingen die voornamelijk in de kustvlakte liggen hebben een beurt gehad. Het project omvat het ophalen van lozingen in zes ressorten te Commewijne. Zo zijn de ressorten Meerzorg, Nieuw-Amsterdam, Alkmaar en Tamanredjo reeds aangedaan. De lozingen te Margaretha en Bakkie moeten nog aangepakt worden.

Het werk is in april 2019 gestart en wordt uitgevoerd door de hoofdaannemer Djojo Bedrijven Groep N.V. Zij werken samen met enkele lokale onderaannemers. Controle op het werk wordt uitgevoerd door OWT&C Regio Oost, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Aannemer Enrique Ralim, algemeen directeur Djojo Bedrijven Groep N.V., geeft aan dat tijdens het uitvoeren van het werk er ook gestuit is op zaken die stagnerend hebben gewerkt. Een van de zaken die voor enige belemmering zorgde is dat men heeft gebouwd op de berm, waardoor de aannemer niet verder kon gaan met het ophalen van de lozing. Samen met OWT&C Regio Oost en het districtscommissariaat Commewijne zal nagegaan worden hoe deze kwestie aangepakt zal worden.

15 REACTIES

 1. O, in België hadden ze een mooie oplossing voor het illegaal bouwen. Platwalsen, die handel. Moeten ze in Suriname ook doen. Let op: volgens de wet van Suriname moet een strook van 60 voet (oftewel 20 meters) langs wegen, kanalen, rivieren en kreken vrijgelaten worden voor de overheid. Ga in Suriname maar na hoeveel objecten platgewalst mogen worden. surinamers zijn koppig.


  Maak melding

 2. Hahaha, alles wat ze nu doen komt met een foto in de media. Waar waren ze 9 jaar geleden. Is een bewijs van het eigen falen…9 jaar lang niks doen, dan roven en roven en plotseling een foto van kijk hoe goed we bezig zijn . Zijn surinamers echt zo dom dat je ze met wat plaatjes om kan kopen?


  Maak melding

 3. overheidt moet meer waterwegen maken( Kanalen) om zoveej mogenlyk zoetwater optevangen en het zal ook nog veel voordelen met zich mee brengen zo als,water overlast terrug dringen en de vissery en landbouw gebieden bevorderen om maar enkele voordelen te noemen


  Maak melding

 4. Gaan we dit soort nieuws, iedere dag moeten lezen tot aan de verkiezingen? Wat zijn we in ėėn keer actief geworden na 9 jaar geen moer gedaan te hebben. Hoezo doorzichtig.


  Maak melding

 5. regelmatig ophalen van lozingen, kanalen etc. is toch een normale zaak in landen met periodiek veel neerslag, niet iets om te gebruiken als politieke stunt voor de verkiezingen.


  Maak melding

 6. De heer Soeparmin Djojobesari is een goede vriend van Abrahams en DDB. Enkel aan vrienden worden de projecten gegund. En dat is terecht. overal ter wereld wordt er op die manier gelobbyd. Zo lang het een Surinaams bedrijf betreft is het Prima. Tijdens VHP en NPS periode werden alle opdrachten uit handen gegeven aan bevriende landen onder andere Nederland en Brazil.


  Maak melding

 7. Dat de Surinaamse regering zich moet profileren op normaal publiekelijk onderhoud, is in en in triest.

  Nog erger dat dit nationaal nieuws wordt.


  Maak melding

 8. Ziet er goed uit. Hopelijk is het geen eenmalige actie.
  Geregeld onderhoud voorkomt een hoop narigheid met name voor de mensen die in de omgeving van zo’n waterweg wonen.


  Maak melding

 9. @@@Get a Live
  Ja inderdaad ziet er goed uit.

  Maar het is misleidend. In het verhaal boven staat vermeld ,,opgehaald,,. En in dit geval gaat het om het onkruid en de dagoeblad die op het water groeide. Dus opgehaald betekent is schoongeveegd. Het zal wel wat schelen bij de doorstroming van het water, maar zal niet veel effect hebben. In de praktijk blijkt dat binnen zes weken weer is dichtgegroeid. Einde oefening.

  Deze kanalen of trenzen en of waterlozingen moeten worden uitgebaggerd, eventueel uitgediept tot een bepaalde diepte, het opgehoopde slip helemaal verwijderen om het maximale rendement voor de doorstroming van het water te garanderen. Alleen met ophalen zet geen zoden aan de dijk. De waterlozingen zijn al decennia lang verwaarloosd.


  Maak melding

 10. @ john,
  Maar alle Surinamers die langs wegen en kanalen hebben gebouwd hebben een bouwvergunning(op enkelen na) van het ministerie van OW.
  Dang fa wie-e-go-doe dang !!!!
  Eerlijk gezegd ,weer wat bjgeleerd van jouw;ik kende deze “20-meter ” regel niet !!!
  Djjobesari bng rij voor hij zich aansloot bij de NDP op een oude fiets op Meerzorg en leverde broden voor een bakkerij aan winkels .
  NDP e-regel-deng mang foe eng boeng!!!


  Maak melding

 11. Wow een mokro die vraagt of Surinamers echt zo dom zijn? Beste mensen,het Marokkaanse volk is 1 vd domste rassen die er bestaan in de wereld. In Nederland zijn ze bijna nergens succesvol in behalve op een paar uitzonderingen na. Vandaar dat zij ook de meeste criminaliteit plegen van alle andere rassen daar. Dus mokro ga aub lekker spelen met je kamelen,ezels en schapen. Want dat kunnen ze wel goed.


  Maak melding

 12. John…Surinamers zijn koppig…in België??? Wat doe je hier dan, moet jij niet in België zijn? Ps. Eerste wereldland met een derde wereldland vergelijken is appels met peren vergelijken, uilskuiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.