Waterleiding Maatschappij in Suriname betreurt valse berichtgeving

10
Problemen met watervoorziening in Suriname vanwege stroomstoring

Een bericht dat via diverse social media kanalen wordt verspreidt, als zou een familie in het ziekenhuis liggen na het drinken van kraanwater van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, klopt niet. Dat zegt het bedrijf in een officiële verklaring. Het bericht zorgde maandag voor veel onrust onder klanten van de SWM in Suriname.

In het bericht staat dat er een bacterie in het SWM water zou zijn gevonden die diarree en braken veroorzaakt. “Als gevolg van het gebruiken van het besmette water zou een gezin van 4 ( moeder, vader en 2 kinderen) in het ziekenhuis, waarvan één van de kinderen in de Intensive Care, zijn belandt” aldus de strekking van het bericht. De SWM betreurt deze valse berichtgeving ten zeerste en vraagt de gemeenschap alert te blijven.

De SWM is een ISO 9001: 2015 gecertificeerd bedrijf en benadrukt dat er onder andere vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid 1 x 24 uur goed en betrouwbaar drinkwater wordt geproduceerd en gedistribueerd. Daarnaast heeft het bedrijf een laboratorium dat dagelijks de kwaliteit van het water monitort en bewaakt.

Dit is het gewraakte bericht:

10 REACTIES

 1. De handel in verpakte water floreert. De meeste mensen zyn overgegaan tot ht gebruiken vn flessenwater als drinkwater.ht water uit de kraan word aln gebruikt vr afwas toilet n als badwater. Die buizen onder de grond zitten vol met aalg dat loskomt n meestroomt als de kraan word opengemaakt.dit aalg stroomt ook door de meter heen n mkt ht onleesbaar. Het schoonmaken vn d meter word geplaatst onder ht noemer “reparatie” n word er kosten in rekening gebracht n alles word afgewenteld nr de consument toe.na 3 tot 4 4maanden raakt die meter weer onleesbaar door ht aalg dat ondergronds in die buizen zit n alles herhaalt zich opnieuw n by elke zogenaamde reparatie word er gezegd dat je achterstallige rekeningen moet aanzuiveren die gewoon word bepaald middels n schatting. SWM is echt n fucking shithole.


  Maak melding

 2. Dit is al de 2de keer dat zo’n bericht over swm water verschijnt in de media. Ik vind het dan raar dat het steeds ontkent word door hun. What about die mensen op fb die beweren dat het om hun familieleden gaat dan?
  Is iedereen bezig te liegen nu?
  Aan de andere kant: als het inderdaad zou gaan om swm water, dan zouden mensen massaal ziek worden…

  Anyhow…heel veel beterschap toegewenst aan allemaal. Hopelijk zullen ze spoedig herstellen.


  Maak melding

 3. Laten wij aannemen dat mocht dit zo zijn??? Het ziekenhuis waar deze mensen zijn opgenomen, als eerste alarm zullen slaan richting bevolking of niet soms?? Het is hun plicht.


  Maak melding

 4. Ik zou ook dood moeten zijn. Wordt juist hardlijvig van ht water.
  Ook kijken hoe de mensen wonen SWM zou bij deze mensen thuis moeten gaan kijken. Hebben ze een durotank?? Is dat schoon???
  Is het op slot?? Beterschap vooral voor de kids


  Maak melding

 5. Iso9001 of ISO2002000 kattakatta miljoen, hebben jullie gezien hoe de SWM monteurs een kapotte buis repareren? Kunnen er daar geen bacterien naar binnen sluipen? Ik vertrouw water van swm echt niet, mijn filter wordt binnen 10min pikzwart..dan heb ik al genoeg gezegd.


  Maak melding

 6. Een keertje vertelde iemand mij, hij werk veel met durotank en hydrofoor, het water is niet meer zo schoon als vroeger, als je filter zet bij je durotank je moet elke 2 weken of elke maand een nieuwe zetten, zo schoon is onze water. Maar hangt ook af van hoe jouw buizen zijn naar durotank, je kan die buizen niet checken. En vanuit SWM centrale het water kan dan schoon zijn, maar als die leidingen naar jouw huis of erf niet schoon zijn en dan komt dat uit jouw hoofdkraan dan loop je risico ja. Beter kook je water eerst.


  Maak melding

 7. In sur worden mensen moedwillig in de kosten gejaagd om n hydrofoor installatie aan te leggen anders komt er geen water uit de kraan als je vanaf de grond 1 meter hoog hbt gebouwd vanwege de lage druk die wordt gehandhaafd vanaf de centrale. Wanr er n hogere druk word gezet gaan al die verouderde buizen springen n kryg je overal lekkages n sur loopt onder water.


  Maak melding

 8. Ik heb een niet nader te noemen huidkwaal die veroorzaakt wordt door vervuiling. Ik ging in de jaren 90 met vakantie naar Suriname en mijn kwaal verdween spontaan. Naarmate de tijd verstreek ging mijn kwaal steeds minder weg. Conclusie: de luchtvervuiling, vervuiling van het voedsel en vervuiling van het water namen in de loop der jaren navenant toe in Suriname. Ja in zo.n geval heb ik mijn lichaam als laboratorium gebruikt. Dus mensen : laboratoriumonderzoek zegt ook niet alles.


  Maak melding

 9. Haco leest geen nieuws,gebeurt al dombo.
  Jonh doucht 1 keer in de week in Nederland dus zijn “niet nader genoemde kwaal”
  Was gewoon dat hij een viezerik is en toen hij naar su kwam zag hij ons elke dag douchen met die warmte en waste hij zich vaker waardoor zijn “niet nader genoemde kwaal” verdween.
  Boy go wassie oftewel meneer neem elke dag een lekkere douche tingi tata.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.