US-dollarkoers CBvS wordt opgetrokken naar SRD 7,85

32
Banken mogen houders valutarekening niet weigeren vreemde valuta op te nemen

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is drukdoende de wisselkoers van de Amerikaanse dollar te stabiliseren. Daarbij zal de koers opgetrokken worden naar SRD 7,85. Dit omdat de huidige aankoop- en verkoopkoers al lang niet meer in overeenstemming is met de realiteit, meldt het avondblad De West. De verhoging van de wisselkoers heeft als gevolg dat de prijzen van goederen omhoog zullen gaan. Burgers gaan dus meer moeten neertellen voor goederen die zij willen kopen.

De krant meldt verder dat deze koers tot stand is gekomen door het gemiddelde van de officiële koers van de CBvS en die van de parallelmarkt. De moederbank hanteert momenteel voor de aankoop een koers van SRD 7,396 en voor de verkoop SRD 7,52. De cambio’s en de parallelmarkt daartegen hanteren een hogere koers namelijk SRD 8,10-SRD 8,20 voor de aankoop en SRD 8,40 voor de verkoop.

Verschillende leveranciers van goederen hebben inmiddels ook hun prijzen verhoogd. Naar verluidt heeft dit te maken omdat de banken gelimiteerd US-dollars verkopen en zij gedwongen zijn om bij cambio’s te kopen om hun betalingen te voldoen. Winkeliers zitten met de handen in het haar en kopen voornamelijk goederen waar grotere vraag naar is. Producten die een korte houdbaarheidsdatum hebben, worden in kleine hoeveelheden afgenomen.

32 REACTIES

 1. Stabiliseren hoe dan?
  Laat me niet lachen, door de officiële USD wisselkoers te verhogen zonder dat er meer USD beschikbaar worden gesteld? De cambiokoers zal verder stijgen. De begroting verdubbelen voorafgaand aan verkiezingen heeft een prijs en dat is geldontwaarding.
  Die prijs betaalt de bevolking elke dag weer door de hogere prijzen in de winkels.

  Die grapjas van de CbvS heeft alleen maar mooie praatjes en geen geld en dus ook geen invloed op de wisselkoers.
  De wisselkoers verhogen is het volgen van de koersontwikkeling van de cambios en zeker geen stabilisatie.


  Maak melding

 2. Er gebeurd weer precies tegenovergestelde van wat het volk voorgespiegeld is door de President.
  Boefdraad heeft in januari z’n laatste leentruc uitgehaald door bij de CBvS groots te lenen en te beloven in 6 maanden terug te betalen. Er is geen wonder gebeurd dus binnen een paar maanden stort z’n kaartenhuis in.

  Bij de verantwoording van het eerste kwartaal heeft hen min van Financiën het BBP maar weer eens kunstmatig verhoogd zodat er weer meer geleend kan worden.

  Allemaal papieren waarheden die het land en de economie geen stap richting dr afgrond drijven.


  Maak melding

 3. Van Trikt blijf maar opdrachten volgen en blijf proberen de koers van de US$ en de € te verlagen dan zal je merken dat je naam hieraan gekoppeld zal zijn als zijnde de accountant die niet zelfstandig een oordeel kan geven en niet deskundig is in dit vakgebied.
  Ja zelfs verlagen noch stabiliseren lukt niet dus moet je de koers laten toenemen
  Volgens de NBA ben je dan als accountant verplicht een derde in te huren en of hulp vragen aan een deskundige.
  Voor de volledigheid Bouterse en RobG zijn zeker geen deskundigen


  Maak melding

 4. Conclusie: de situatie in Suriname is aan het verergeren. In plaats van minder ben je nu meer SRD’s kwijt voor je boodschappen. Weg met Bouta.


  Maak melding

 5. Alleen een dom volk dat onderontwikkeld is laat met zich sollen. In ieder ander land was het volk massaal de straat op gegaan. Maar de Surinamers hebben altijd een grote mond maar niet als het echt nodig is om die mond open te trekken. Een laf volk is het.


  Maak melding

 6. Hmolenaar2016

  9 juli 2019 at 09:03

  Dat noemen ze toch devaluatie in elk ander land in de wereld?

  ===========================

  Goedemorgen Henkie natuurlijk is dat devaluatie. Ben benieuwd wat onze econoom RobG hierop te zeggen heeft. Triest zooitje in suriname waar de pinacoladamaffia de scepter zwaait.


  Maak melding

 7. Beste Koos, Suriname is nu nu eenmaal onder Bouterse een 100% bananenrepubliek en narcostaat geworden waarin alles in dienst staat van de Bouta Maffia clan die het land volledig leeg rooft.

  In elk ander land ter wereld zou de bevolking de straat op gaan. In Suriname staan ze te bedelen om de voedselpakketten die door Bouterse als kruimels worden uitgedeeld.

  Suriname is echt volledig naar de kloten en niemand doet wat.


  Maak melding

 8. Beste Redskin,

  Lastig ding toch dat slavernijsyndroom?

  De NDP losers gillen het hardst om herstelbetalingen. Daar hebben ze recht op vinden ze. Wat een joke.

  Tot die tijd doen ze even niks.


  Maak melding

 9. Dollar koers omhoog !!
  “Ik wens jullie slapeloze nachten “!!, wordt duidelijk merkbaar !!
  Ete-fefie en wie-i-go-ka go morro fara !!
  Alle SLM tickets worden duurder !! Aansluitkosten bij EBS duurder !! Huishuur duurder !!
  Stem op awarie-domrie Misieka-bakka van Dubai !!!
  Bouta de top door God gezonden volkspresident lacht zich krom !!!
  Oma en Opa van “@ de ndp bespotter” weten zich geen raad meer !!!


  Maak melding

 10. Dit is het resultaat, als het demente fossiel DDB zegt…”ik ga persoonlijk de koers omlaag brengen,” Wanneer valt het kwartje nou eens bij het slappe, slaafse en lamlendige volk dat ze structureel door het legertje paarse pathologische leugenaars besodemieterd, belazert en voorgelogen worden.


  Maak melding

 11. Amzaad heeft gezegd dat er geen devaluatie komt.De dollar was eens 2.80 SRD en intussen is het gelijk getrokken tot 8,50.Het zijn gelijk trekkingen en geen devaluatie zo als de oppositie wil laten doen geloven.Amzaad Aboel is een hele slimme van de NDP.


  Maak melding

 12. Het gaat niet goed met Suriname.Wanneer gaan de surinamers het realiseren?
  Wakker worden surinamers!
  Een crimineel als lijder hebben is het ergste dat een land kan overkomen!


  Maak melding

 13. Dus als je geluk had kon je voor SRD 7,52 dollars kopen en die snel bij de cabio voor 8,12 SRD inwisselen. Een winst van bijna 10%. Met de nieuwe koers is de winst kleiner maar nog steeds aanwezig!!
  .
  De officiele koers is dan ook een door Hoeffie gedicteerde koers die niets met de werkelijkheid te doen heeft. Maar zelfs met zijn machtsmiddelen lukt het niet om de koers omlaag te krijgen zoals Bouterse beloofde. Iedereen met een beetje verstand weet dat dit de gebruikelijke grootspraak was van een fantast die in een fantasie wereld leeft.


  Maak melding

 14. Daarom moest Gersie van Hoefdraad verdwijnen, zodat hij vrij spel had om dit voor elkaar te krijgen. Het was, het is en het blijft een FAILED STATE!!!!!


  Maak melding

 15. Daar gaan we dan weer kon net rondkomen maar als de prijzen de lucht in gaan …dan blijft er niet veel over om de zelfde tactiek te gebruiken dan ons regering….dus wees gewaarschuwd met al jullie loze beloftes…


  Maak melding

 16. Het is handig om de officiele berichten van CBVS af te wachten. Intussen weten wij dat het verspreiden van tendensieuse berichten als enig doel heeft paniek te zaaien. De bron en zijn reputatie zijn belangerijk voor het ijken van het waarheidsgehalte van een bericht.
  God zij met ons Suriname


  Maak melding

 17. Adhin zal straks aan de ” domme massa ” komen vertellen dat het de schuld is van de VES in samenwerking met de Oppositie dat de dollar koers weer gestegen is. Misschien kan Fedor Bottse Adhin en zijn economische
  adviseur @RobG weer op het rechte pad proberen te krijgen. Als dat niet lukt {laatste redmiddel} dan zijn ze laissé passé !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. Mul,

  RobG predikte altijd dat devaluatie goed was voor de export ware het niet dat Suriname nauwelijks iets produceert. Ze komen niet verder dan een paar paperclips.
  Onze econoom is in geen velden of wegen te bekennen. Lot van Suriname ligt in handen van mevr Lagarde en niet die van Bouterse. Het stemvee moet alleen dit goedkeuren.


  Maak melding

 19. Heel lang geleden hebben ze mij op de Nederlandse universiteit het verschil geleerd tussen “In wezen ” en “in Schijn”. Deze grap van de centrale bank van Suriname is er een heel mooi voorbeeld van. In wezen is het een devaluatie,want je gaat meer betalen voor je boodschappen, maar in schijn noemen ze dat een stabilisatie. Nu begrijpt u ook waarom ik in Nederland ben gaan studeren.Als je ook nog te horen krijg dat stabilisatie niet belangrijk is omdat je stabilisatie niet kan eten dan ga ik overgeven.


  Maak melding

 20. Op zich is de maatregel niet slecht.
  De Centrale Bank heeft misschien aanwijzingen dat er valuta arbitrage plaatsvindt en wil dit onaantrekkelijker maken.
  Wat ik veel interessanter vind is de echte reden EN de wijze waarop de CB dit wil doen.
  Is het inderdaad zoals HenkMolenaar2016 schreef, namelijk een devaluatie of gaat de CB interveniëren op de markt?
  (Uit de balans van de CB zal dit blijken)
  Zij die op de hoogte waren van de plannen van de CB konden een mooie slag slaan.
  Maximaal lenen in Srd
  Omzetten in USD
  Na de devaluatie direct verkopen aan de CB en je schuld weer afbetalen.
  Of (simpeler) haal SRD’s tevoorschijn (bijv 40.000 van oom. grapje) wissel om in USD en na de devaluatie verkoop je deze weer.

  Als de CB daadwerkelijk direct heeft gekozen voor devaluatie en niet voor een of andere vorm van openmarkt transactie dan is de nood hoog.Anders doe je dit niet.
  Met een gezonde scepsis hier naar kijkend zou het ook een valutaswap kunnen zijn.
  Over een paar maanden kan de CB dan het omgekeerde doen en jubelend roepen dat ze de koers van de.USD succesvol heeft weten te drukken.Velen zullen hier in trappen.

  Wat het effect op prijzen betreft:
  Dit geldt natuurlijk alleen voor goederen die in het buitenland zijn gekocht en worden gefactureerd in USD.
  De autoriteiten in SU zouden moeten optreden tegen handelaren die nu al hun prijzen verhogen
  En van goederen die niet in het buitenland zijn gekocht en betaald in USD.
  Oftewel aanvullende maatregelen.
  Of gaat men weer achterover leunen?


  Maak melding

 21. Beste Redskin,Koos en Henk. Waarschijnlijk zijn jullie zeer zeker laag opgeleid en zijn onsuccesvol in jullie leven geweest. Termen als bananenrepubliek etc, doet mij denken aan de koloniale tijd. Zijn jullie vd Hollanders die te arm zijn in Nederland zijn en dan hier in Su ietsjes meer te besteden hebben met jullie aow’tje of iets dergelijks, Hahaha. Dikke arme ongezonde Nederlanders die hier proberen om het wat beter te hebben??!! Kunnen jullie niet met z’n drieen een app groep beginnen ipv jullie zeer domme lachwekkende opmerkingen hier te plaatsten aub. Wees blij dat jullie in Su zijn want in Nederland was je de maand niet doorgekomen met je inkomen(tje).
  John je bent niet helemaal duidelijk?? Waarom ben je gaan studeren dan in Nederland? En wat voor studie, en heb je die ook afgerond?? Want wat ze jou heel lang geleden hebben geleerd heb ik nooit gehoord. Dus loop er aub niet te koop mee en doe vooral niet zo interessant bajaa.


  Maak melding

 22. Beste forumleden. van Rob R. hebben we in lange tijd niets gehoord. en ineens komt er een figuur naar boeven drijven die zich Meoonzin noemt. ik denk dat me onzin de nieuwe naam voor Rob R, is. hij kraamt dezelfde onzen uit. En me onzin: ik ben jouw geen verklaring verschuldigd ter voorkoming dat ik mijn anonimiteit prijs geef, maar als je dit wat ik geschreven heb geen devaluatie vindt en ook mijn uiteenzetting van “In Wezen” en “in schijn””niet begrijpt dan ben je Rob R.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.