Vijfhonderd voedselpakketten beschikbaar gesteld aan 15 kerkgemeentes in Moengo

50
Vijfhonderd voedselpakketten beschikbaar gesteld aan 15 kerkgemeentes in Moengo

De Surinaamse president Desiré Bouterse is zijn belofte aan sociaal zwakkeren in Moengo nagekomen. Het staatshoofd heeft vorige maand tijdens zijn bezoek aan het district Marowijne de noden van verschillende groepen aangehoord, waaronder de kerkgemeenten. Naar aanleiding van de gesprekken met de kerkgemeenten zijn er op 7 juli 2019 vijfhonderd voedselpakketten beschikbaar gesteld aan 15 kerkgemeentes in Moengo. Deze pakketten zijn bestemd voor de sociaal zwakkeren die onder het beheer vallen van deze kerkgemeentes.

Het districtscommissariaat Marowijne Zuid-West heeft op 7 juli namens president Bouterse deze vijfhonderd pakketten gedistribueerd. Voorafgaand hieraan hebben de medewerkers van het commissariaat op zaterdag 6 juli met man en macht gewerkt aan het maken van de pakketten. Volgens districtscommissaris Kenya Pansa zullen de gemeentes elke maand pakketten ontvangen van het staatshoofd.

De voedselpakketten bestaan uit producten die moeten voorzien in de basislevensbehoefte van de burgers.

50 REACTIES

 1. Geen werk geen inkomen maar paketten. De romeinen hadden brood en spelen uitgevonden, kabouta neemt het tot de volgende nivo. Heeft bouta al een oplossing als de paketten op zijn? Wie betaalt wat voor de paketten want ze komen zeker niet uit kabouta’s prive zak?


  Maak melding

 2. Het kopen van stemmen is reeds enkele maanden geleden begonnen. Mensen zullen dan ook op de gever van de pakketten stemmen ongeacht wat voor gevolgen het voor het volk heeft. Zelfs in het allerarmste land van de wereld, Bangladesh, zorgt het volk voor zichzelf en houdt niet de handjes op. De president van dat land stimuleert juist het volk om zelfvoorzienend te zijn. Maar het Surinaamse volk heeft een hondenmentaliteit .


  Maak melding

 3. Dat noemen ze omkopen van het volk om weer de verkiezing te winnen omdat die mensen arm zijn en Bouterse het land heeft leeggeroofd al die tijd geeft hij iets weer terug.Deze moordenaar is schaamteloos dus doet hij alles om aan de macht te blijven in het land.


  Maak melding

 4. Wow
  Stemmen halen met geld van de overheid.
  Waarom niet zorgen voor werkgelegenheid zodat de mensen zich zelf kunnen voorzien in hun eerste levensbehoeften?
  Geef geen vis maar een hengel zodat de mensen jaren zelf hun vis kunnen vangen en niet alleen 1 jaar vis hebben ontvangen.


  Maak melding

 5. Regelrechte belediging aan de inwoners van Moengo. Bouterse heeft hun tot bedelaars gemaakt en nu de reddende engel spelen door pakketten uit te delen. Hoe diep kan je de mens vernederen. Het land wordt precies zo geregeerd als de bedrijfsvoering van de SLM. (failliete boedel). Deze mensen hadden voor 2010 beter zonder dat zij pakketten kregen. Cubaanse artsen gehaald ala basiszorg die net voor de verkiezingen werd ingevoerd, die later een fiasco bleek. Alle Cubaanse artsen zullen het land worden uitgezet na de verkiezingen. Al zal deze door Bouterse worden gewonnen. Artsen zijn alleen gehaald om de verkiezingen in het binnenland te winnen.


  Maak melding

 6. Mensen, ga die pakketten halen. maak je voorlopig niet druk over wie de pakketten heeft betaald of niet. Laat je vertroetelen en verwennen in het jaar vóór de verkiezingen. en met een volle buik kan je beter nadenken. Ga denken op wie je in 2020 gaat stemmen. Blijf niet thuis. ga met verstand in 2020 stemmen, want elke thuisblijver geeft zijn stem in feite op de verkeerde partij.
  Stem op elke partij behalve de NDP en Bouterse. Deze klootzakken verdienen een pijnlijke les. Ze hadden beter moeten regeren maar dachten meer aan hun eigen zak. Deze club van impotente regeerders moet dus naar huis, Weg met ze.


  Maak melding

 7. @ Damsco,

  De voedselbanken in Holland worden gerund door vrijwilligers en kan bestaan door giften van winkels en bedrijven die de producten niet meer kunnen verkopen.
  Ik wil je onder de aandacht brengen dat de meeste mensen die aankloppen bij de voedselbank grote schulden hebben opgebouwd door ongecontroleerd met hun geld om te gaan. Een enkeling die van de voedsel bank afhankelijk is is door noodweer bv. Huis in brand of scheiding.
  De regering heeft hier geen enkele inbreng in dus hou je mond en denk na voordat je loze praatjes de wereld in strooit.


  Maak melding

 8. Komen de kerken en Moskeegangers van mense die lijken op Pae-Somo en Abdoel ook in aanmerking ????
  Abdoel open je bek en verlel aan je achterban hoe dat zit !!!
  Daar gaan de belastinggelden van de hardwerkende belastingbetalers !!
  Afrikaanse toestanden ingevoerd in Suriname !! En nu nog de kraaltjes en spiegeltjes!!!
  En nu volgt de gemeente van awarie-domrie Misieka-bakka van Dubai !!! voor gratis paketten !!!


  Maak melding

 9. Wanneer je pakketten ga delen als een Regering of NDP dat wel zeggen dat de mensen het moeilijk hebben en ook heel moeilijk .

  Komen de pakketten uit de nood Fonds van Vice President Adin hij zij dat er een paar elementen uit de nood Fonds gehaald zouden worden .

  De nood Fonds word beheerd door Damsco Abrahams Hooghart en Herrenberg en Van Der San .


  Maak melding

 10. Damsco,
  voedselbanken in Nederland zijn er altijd voor de sociaal zwakkeren en niet alleen 10 maanden voor de verkiezingen….hersenloze paarse kneus.


  Maak melding

 11. Dit is het resultaat van het “Sociaal contract met het volk”, en het land naar “grote hoogte” brengen, door de laaggeschoolde, megalomane gevaarlijke gek DDB. Nog 5 en dan zijn het alleen nog maar lege zakken.


  Maak melding

 12. @ oom bert,
  Je slaat de spijker op de kop !!
  Oma en Opa van @ de ndp bespotter staan ook op de lijst voor de volgende uitdeelpaketten !!
  Hele Abraboki staat al in de rij !! Bautjaw-frieta e-kong ook toe !!!


  Maak melding

 13. DDB ontpopt zich weer als de grootste opportunist van Su. Nu komt hij weer met een populistische maatregel om in de gunst bij het kiezersvolk te vallen. Je zou verwachten dat op het ministerie van Sociale Zaken er een beleid ligt om sociaal zwakkeren te compenseren, en dat zij het ten uitvoer brengen. Maar deze regering kennende wordt er nooit iets structureels aanpakt. Salarissen worden niet structureel uitbetaald, onderhoud van overheidsgebouwen wordt niet structureel aangepakt om er een paar te noemen. Kortom, hier zien wij iemand die duidelijk aan het verdrinken is en zich aan elke riethalm probeert omhoog te trekken. Met het zwaard van damocles “20 jr Boma” boven zijn hoofd enigszins begrijpelijk. In dat licht gezien hoop ik dat de kerkleiders hem hebben gevraagd wie de pakketten zal geven als hij straks zijn straf moet uitzitten.


  Maak melding

 14. Suriname lijkt een walhalla land te worden. Niet meer zelf je kost verdienen maar worden onderhouden door de Staatshoofd met gemeenschapsgelden.
  Nu iedere maand voedselpakketten ontvangen en wat gaat er na 25 mei 2020 gebeuren wanneer door meneer DB de verkiezingen worden verloren?
  En stel dat NDP de verkiezingen wint, gaat meneer DB dit kunnen handhaven om de voedselpakketten te blijven uitdelen.
  Ik ben van mening dat hij al bezig is stemmen te kopen.


  Maak melding

 15. Surinamers sta op en zeg we willen niet meer geassocieerd worden met bedelaars. We zijn volwassen genoeg om voor ons zelf te zorgen en niet hebben van aalmoesen. En alle buitenlandse instellingen die Sur aan het roven zijn eruit knikkeren.
  Surinamers ga hard werken en zelf je boterham verdienen en wacht niet tot dat de boot uit Ned arriveert.


  Maak melding

 16. “De Surinaamse president Desiré Bouterse is zijn belofte aan sociaal zwakkeren in Moengo nagekomen”

  Halloooooooo, deze zin doet vermoeden dat de president de pakketten aan sociaal zwakkeren uit eigen zak betaalt.
  Niks is minder het is geld van de staat, van de belastingbetalers, geld dat bestemd was voor andere zaken.

  Dus blije mensen en blije kerk dank de Surinaamse Gemeenschap dat ze ondanks de moeilijke tijden die ze zelf doorstaan, de president in de gelegenheid te stellen om aan jullie te geven!!

  Let wel: Het is geenszins de bedoeling dat jullie straks op NDP moeten stemmen.
  Jullie blijven het recht op een vrije keuze te maken, dus kijk goed welke partijen aan de verkiezing deelnemen, welke u het beste gelooft en uw vertrouwen wil schenken.

  Kerken leg de mensen uit dat de schenkingen met dank aan de gemeenschap worden gegeven en dat zij en niemand anders bepaalt op welke partij ze stemmen.


  Maak melding

 17. Eerst maken Bouta & co. het totale volk armer met hun corrupte wanbeleid en daarna gaat men voedselpakketten uitdelen (gefinancierd uit de staatskas of met een lening) om het volk afhankelijk te houden. Het volk krijgt wat kruimeltjes terwijl Bouta & co. zich volvreten met uit de staatskas geplunderde middelen.

  @ damsco, het is duidelijk dat je stommer bent dan het achtereind van een varken. Ga maar verder met het likken van de kont van je afgod bouta maar weet wel dat je iemand vereert die met z’n eigen smoel heeft gezegd dat hij rustig zou doorslapen al zou de hele stad in brand staan m.a.w. hij geeft geen moer om het volk en om jou. Yu na wan ka dong kes kesi dus.


  Maak melding

 18. Geen enkele oprechte christen zou bloedgeld an land en volk moeten accepteren uit handen van deze meedogenloze mislijder. Opa taki, geld stinkt niet, ook al is het afkomstig van misdaad.


  Maak melding

 19. =In ieder geval heeft Bouterse zijn lessen van Chavez heel goed geleerd om mensen steeds pakketten te geven zodat zij op hem blijven stemmen en ze vooral DOM te houden.

  =Mensen die voedselbank met Nederland vergelijken zijn heel erg dom, omdat ze niet precies weten hoe de vork in de steel zit en ook niet niet weten waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen bij de voedselbank. Voedselbank is NIET gratis.


  Maak melding

 20. Denk dat honderden gezinnen in Moengo dolblij zullen zijn met de voedselpakketten. Wat weegt meer? Mensen hun hongerige maag voeden of zich richten op de belofte van het staatshoofd Bouterse? Het heeft ook een structureel karakter dat deze mensen geholpen zullen worden. Het is een sociale daad en dat spreekt weer in het voordeel van de staatsleider. Het zijn echter de mensen in Moengo die de vruchten mogen plukken.

  De overheid moet echter wel veel en veel beter haar best doen om mensen te faciliteren. We praten over opvoeding, opleiding huisvesting, werkgelegenheid, recreatie, gezondheidszorg, milieu, infrastructuur enz. Op al deze gebieden schort er wel wat aan. Een zware uitdaging is dat. Maar het moet gebeuren. Anders hoef je niet aan de macht te zijn. De burger heeft wel de plicht zichzelf te kunnen onderhouden en andere verantwoordelijkheden. Toch kan het gebeuren dat er mensen zijn die om welke redenen dan ook, daartoe niet in staat zijn. Of, dan wel tijdelijk niet, of mensen met een beperking of een ziekte bijvoorbeeld. En zo zijn er mensen blij gemaakt in Moengo. A hungry man is an angry man!


  Maak melding

 21. @DamskoDongDongIkko,

  Maar je verzwijgt dat jij in Holland naast de
  vd Voedselbank OOK NOG van STAATS-STONTJIE
  GENIET !

  PS : Leve de PAARSE MEGA Staatsschuld, WEG MET
  DE PAARS FAILLIETMAKERS VAN SRANAN, OPA DESI
  en OPA GILMORE !


  Maak melding

 22. President Bouterse moet niet komen doen alsof hij begaan is met het lot van het volk want dat is hij NIET. Immers HIJ was het die een paar jaren terug met z’n eigen bek had uitgekraaid dat hij het volk slapeloze nachten toewenste en dat hij rustig zou doorslapen al zou de stad in brand staan. Hij geeft dus GEEN zier om het volk.

  Met het uitdelen van voedselpakketten op staatskosten probeert hij arme mensen blij te maken met een paar kruimeltjes (terwijl hij en z’n mensen het grootste gedeelte van de koek zelf opvreten) en om ze om te kopen. Zodra hij hun stemmen binnen heeft is hij ze gauw weer vergeten tot de volgende verkiezingen weer aankomen.

  Het enigste wat Bouta wilt is zo lang mogelijk aan de macht blijven zodat hij uit de gevangenis kan blijven en hij, z’n familie, z’n vrienden en z’n aanhangers hun zakken flink kunnen vullen door de staatskas leeg te plunderen.

  De paarse hielenlikkers & rioolratten die nog achter hem aan rennen (zoals Damsco, wendy en anderen) zijn duidelijk een stel hersenloze idioten met een slavenmentaliteit die er blijkbaar van houden om misbruikt te worden als een stel stomme schapen. Ze zijn alleen maar geschikt om bouta’s billen schoon te likken. Voor iets anders zijn die achterlijke losers niet geschikt.


  Maak melding

 23. Go na kerki no e meki joe wang waarachtige christen. Ook baas, Dinoka en Meriba, en het gros der paars elite corrupte trawanten ook toe. Kijk naar hun paars wanbeleid vol onrecht, oneerlijkheid en corruptie. Zegen nooit sa de met de ndp aan de macht, ma soso roofvloek, want ndp e roof land en volk sinds 2010 ondronjang deng egi moni. Opa en oma taki, soso awariedomrie e sponser baas en omgekeerd.


  Maak melding

 24. onder tussen staan die 6 vissers boten nog steeds te dobberen op de suri rivier – bij de monding.. , vergeet niet, dat deze trauwlers toebehoren aan de dochter van d d b Peggy genaamd., zij is de baas over deze boten .. algemeen bekend in Parbo..
  ……..

  geef het volk brood en spelen, houd ze vooral dom on ontwikkeld analfabeet, een pakket is net genoeg voor een paar dagen een lanti karta , waarbij je vandaag de dag de medicijnen zelf moet kopen, brengt de mensen toch even schrikken als ze bij de locket staan van de apotheek..


  Maak melding

 25. Alweer zieltjes winnen. Wanneer houd dit nu eens eindelijk op. Geeft de mensen een baan, zodat zij voor zichzelf kunnen gaan zorgen. Maak van je volk geen bedelaar. Zijn ze al, maar juist hierdoor maak je het nog erger. Wat een bedelend volk wordt er gebedeld bij de ambassadeurs. Schaamteloos en dan geweldig lopen doen.


  Maak melding

 26. Bouterse kent de waarde van zijn aanhang,
  4 jaar lang 1 voedselpakket per jaar en het jaar voor de verkiezingen elke maand een pakket !
  Meer zijn ze niet waard !


  Maak melding

 27. Bouta aub geen pakketten maar ontwikkeling brengen en leveren aan het volk.
  je bent net zo fout als de blanken die je uitscheldt.
  shame on you DDB


  Maak melding

 28. Bouterse kent de waarde van zijn aanhang;
  4 jaar lang 1 pakket per jaar
  En het jaar voor de verkiezingen elke maand een pakket.
  Meer is zijn aanhang niet waard !

  En zo krijgt heel Suriname een slechte reputatie !


  Maak melding

 29. En dan niet eens aan zijn hele aanhang, de rest moet tevreden zijn met hier en daar een beetje asfalt. En een paar Cubaanse artsen die ze niet begrijpen.


  Maak melding

 30. Nog even terugkomend op de Cubaanse artsen.
  Indien zij voor mei 2020 de Surinaamse nationaliteit krijgen mogen zij ook gaan stemmen.
  Zullen zij alleen ingezet worden om zorg te verlenen of ook als NDP-promoter ?


  Maak melding

 31. Je hebt gelijk Sur. Dit is een prachtige , goedkope en effectieve manier om jouw politieke partij de NDP te promoten. De domme Surinamers zijn er heel gevoelig voor.


  Maak melding

 32. @ Para Express 9 juli 2019 at 07:48<

  De artsen worden ingezet vanwege hun kennis en een tekort aan basisartsen in Suriname.
  Als ze hun werk goed doen zal dat zeker een bijdrage leveren aan de "populariteit"van de president
  Maar actieve propaganda zal naar mijn mening hard bestreden worden door de VMS en VVA, die nu al moeite hebben me de aanwezigheid van deze artsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.