Politieke partij PRO gaat kort geding aanspannen tegen Surinaamse Staat

10
Veel 'migrantenpartijen' dit jaar bij gemeenteraadsverkiezingen

De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) gaat een kort geding aanhangig maken tegen de Surinaamse Staat inzake de onlangs gewijzigde kieswet. De partij beroept zich op 3 uitgangspunten namelijk: de aanname van de wijziging met gewone meerderheid in het parlement, de waarborgsom die partijen moeten betalen voor deelname aan de verkiezingen en de bekendmaking van het Onafhankelijk Kiesbureau om voormalige niet-stemmers uit te sluiten van de verkiezingen.

Advocaat en bestuurslid van PRO, Antoon Karg, zegt tegenover ABC Nieuws dat grondrechten van burgers aangetast worden met de recente wijzigingen. De partij heeft 28 politieke partijen aangeschreven om gezamenlijk juridische stappen te ondernemen tegen de wetswijziging. Partijen en burgers kunnen zich tot 12 juli opgeven, waarna het proces wordt ingezet.

Volgens de raadsman is de aanname van de wet met gewone meerderheid het grootste struikelblok. Hij laat weten dat volgens de grondwet een wijziging alleen met tweederde meerdheid mogelijk is. Daarnaast zijn ook de financiele verplichting en het verbod op pre-electorale combinaties wijzigingen die mensenrechten vertrappen beweerd Karg.

Karg sluit niet uit dat er nog voor de verkiezingen van 25 mei 2020, een uitspraak is. Hij laat verder weten dat PRO ook overweegt om internationle mensenrechtenorganisaties aan te schrijven. Vooralsnog zullen Joan Nibte, Gerold Sewcharan en Antoon Karg optreden als advocaat in deze zaak.

10 REACTIES

 1. Het Meerderheid Van Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Volk van Suriname, Surinamers, Kiezer van Suriname weet dat de grootste en gevaarlijkste crimineel ddb van Suriname en de kliek om hem heen bezig zijn met hun enige eigen belang en niet met het Algemeen Surinaamse Volksbelang.

  Met voedselpakketten, gronduitgiften, volkswoningen, laptops uitdelen, et cetera zijn ze bezig jullie zand in de ogen te strooien om jullie stemmen te krijgen voor de Algemene Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020. Wees kritisch, rationeel en logisch en maakt u daarom de juiste beslissing, nl: stem niet op de ndp.

  Time4Change!

  Stemt u op 25 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA voor de huidige oppositie politieke partijen in de DNA en andere die niet in de DNA zitten.

  Ziet:
  – uw leven, uw armoede en grote ellende,
  – geen geld hebben, geen werk,
  – geen geld voor eten en drinken, kids kunnen verzorgen,
  – geen busgeld hebben, geen korjaalbootgeld hebben voor uw kids om naar school te kunnen betalen
  – geen elektriciteit- en geen waterrekeningen kunnen betalen,
  – dure prijzen bij de benzinepomp,
  – grote criminaliteit, ontwaarding van de srd, hoge prijzen van eten en drinken in de supermarkt,
  enz, enz

  ddb, ndp kliek oe tek oe bondroe dan oe hoepel op!
  ddbm ndp en kliek zijn ongeschikt om een land goed te besturen. Sinds 25 februari 1980 tot heden, zie wat er van Suriname en de Surinamers terecht is gekomen. Heel grote armoede!

  ddbm ndp oe graatie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Voor mij is makkelijk. Als je hebt 4 zonen en 3 dochters, laat allemaal andere partij stemmen. Mijn 4 broers en 5 zussen stemmen ook allemaal andere partij. Zo is altijd winst dan je weet je hebt ingang bij elke partij. Bij bijna elke partij ik heb minstens 1 familie. Ga niet op 1 paard wedden als allemaal kan, je moet kansen spreiden, meer winst aan einde van de dag bhai.


  Maak melding

 3. Als de rechter een vonnis moet vellen in het voordeel van de Staat, kan PRO de weg kiezen de OAS aan te spreken. Wat als de wet moet worden teruggetrokken vlak voor de verkiezingen, betekent het dat er geen verkiezingen komen? Of zullen we het moeten doen met de oude kieswet van 1987? Just asking!


  Maak melding

 4. En zo krijgen wij weer te maken met een corrupte verkiezingsstunt van de hersenloze NDP’ers. De wet hoort direct veranderd te worden. De mensenrechten organisatie inschakelen is een goed plan. Zo worden de smerige streken van deze hele regering wereldwijd bekend gemaakt. Eenmaal corrupt altijd corrupt.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 5. 28 politieke partijen. Hoeeel zijn er dan????
  Voor die paar mensen die moeten stemmen in dit land. Belachelijk.
  Als een partij een geld heeft moet je niet meedoen. Iedereen gaat voor eigen belang en gewin


  Maak melding

 6. Kansloze missie, deze paarse boevenbende staan boven de wet, en hebben al eerder bewezen in de jaren 80 en nu de afgelopen 9 jaar, mensenrechtenschenders en grondwetrechtenschenders te zijn.


  Maak melding

 7. Ja, ik heb er ook geen vrede mee. Op de middelbare school in suriname hebben ze mij geleerd dat elke wijziging van de grondwet met absolute meerderheid moet worden aangenomen. En dat hoort niet alleen tante Jenny, als voorzitter dan de DNA, maar ook onze geweldige volksvertegenwoordigers te weten. Toch drukt ze deze wijziging door. Terugdraaien die handel.


  Maak melding

 8. In Suriname geldt toch maar een wet ; de wet van DDB . Hij zal om lijf-en machtsbehoud nog veel meer konijntjes uit de hoge hoed tevoorschijn halen. Suriname is grotendeels klaar met Bouterse , maar Bouterse nog lang niet met Suriname.


  Maak melding

 9. Wendy: Bouterse heeft politiek gemaakt tot een money making business. Je hoeft geen moer te doen om veel geld te vangen. De leukste baan die er is. En iedereen in Suriname heeft intussen deze nieuwe door Bouterse verspreide ziekte opgelopen . Het heet : de politieke goudkoortstiteritus. Ja en een ieder waagt een gokje. Zelfs de grootste godvrezende dominees..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.